Dodaj do ulubionych

Praca Michała z Klanu

28.02.10, 21:54
Nie dziwi Was że operator koparki ma kasy jak lodu, mieszkanie kupił,
urządził na weekend pojechać nie ma problemu a w zasadzie za jaką
robotę by się nie wziął to sp.... no i może nie iść do pracy nie
informując szefa.
Obserwuj wątek
    • Gość: acce Re: Praca Michała z Klanu IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.10, 22:04
      Do tego jest operatorem koparki pomimo ciężkich schorzeń neurologicznych.
      • qpiska Re: Praca Michała z Klanu 28.02.10, 22:07
        na mieszkanie to kaskę rodzice rzucili przecie. Nie pamiętam czy
        calą kwotę, ale nawet jeśli nie to ogromną jej część ;)
        • z_plus_z Re: Praca Michała z Klanu 28.02.10, 23:52
          > na mieszkanie to kaskę rodzice rzucili przecie. Nie pamiętam czy
          > calą kwotę, ale nawet jeśli nie to ogromną jej część ;)

Dodatkowo Michaś jest zatrudniony w firmie własnego ojca.
        • 25wanilia Re: Praca Michała z Klanu 01.03.10, 13:02
          A skąd Knorrowie mieli kasę na to mieszkanie? Bo z tego co pamiętam, to nad
          Elżunią spoczywa widmo spłaty Moniki (za należącą się jej część domu po
          rodzicach). Pamiętam jak roztrząsano, że Ela nie jest w stanie jej spłacić, bo
          apteka cienko przędzie. A w ogóle zauważyliście, że tej apteki już jakby nie
          było? Raz tylko Ela leciała od pułkownika na zmianę do apteki, ale poza tym
          cisza na jej temat. I już żadna scena nie jest kręcona w jej wnętrzu, ani nawet
          nie ma ujęć jak Ela z niej wychodzi do domu (co wcześniej zdarzał się często).
          Michaś przynajmniej jeździ gratem.
          Zastanawia mnie też majątek Lubiczów - Krysi i Pawła. Czy to wszystko ma
          pochodzić z kliniki? Kupienie mieszkanie Agnieszce, potem jego zamiana (to też
          wiąże się z kosztami), studia Oli, pomoc Ryśkom, wcześniej Beacie 50 tys.,
          utrzymanie domu, 2 samochodów, pensja pani Steni, golf, prywatny fitness a potem
          lekcje tańca... No bo Krysia jako wieczny (o dziwo) dziekan nie powinna zarabiać
          wiele. Tym bardziej że ona nie jeździ na żadne sympozja, wszystkie wieczory i
          weekendy ma wolne, nie pisze prac ani książek - co z niej za dziekan???
    • bonnie75 Re: Praca Michała z Klanu 01.03.10, 10:45
      Mieszkanie fundneli mu w calosci starzy (nie pamietacie jak Knorr raz na jakis
      czas wspominal, ze musi jakas rate za mieszkanie Michalka wniesc?), bo to nierob
      i niedojda. Podejrzewam, ze i urzadzili. Poza tym Elzunia miala nadzieje, ze w
      ten sposob synus bedzie wiecej czasu spedzal z wlasnymi dziecmi (akurat!).
      On zajety jest tylko szukaniem zony, chodzeniem z dziecmi na pizze tudziez
      odwozeniem ich na Sadybe i przede wszystkim wiecznym zaleniem sie na wszystkich
      i wszystko.
      • karen64 Re: Praca Michała z Klanu 01.03.10, 11:26
        gdyby się nie żalił,to chyba sporo dialogów z Klanu by ubyło ;)
        • nioma Re: Praca Michała z Klanu 01.03.10, 13:04
          akurat wspolwlasciciel ogromnej prywatnej kliniki zarabia bardzo
          duzo, przeciez oprocz pensji lekarza i dyrektora dostaje iles tam
          procent zysku kliniki.
          • Gość: sz Re: Praca Michała z Klanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 13:24
            tak,jasne pawel zarabia miliony...yhy...na razie miliony tylko
            wydaje,jak nie apartament dla agi (koszt takiego to prawie 2 mln) to
            posiadlosc na wsi... do tego full gotowki...co za bzdury;/
            • nioma Re: Praca Michała z Klanu 01.03.10, 14:21
              a ile Twoim zdaniem zarabia lekarz specjalista od chirurgii
              plastycznej w prywatnej klinice?
              a ile Twoim zdaniem zarabia wspolwlasciciel kliniki?
              to sa ogromne pieniadze.
              wystarczy przejrzec raporty finasowe takich klinik.
              srednia pensja lekarza chirurga + udzial w zyskach w klinice to
              kilkadziesiat tysiecy miesiecznie.
              mieszkanie agi za 2mln?
              srednia cena metra w warszawie to 10-14 tysiecy. Aga chyba nie ma
              luxu na 200 metrach. To zwykle mieszkanko, bardziej klita niz
              apartament.
              • Gość: sz Re: Praca Michała z Klanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 15:47
                ojciec mojej kolezanki ma klinike i zarabia na reke jakies 12
                tysiecy...ty myslisz ze jak ktos ma klinike to zarabia miliony?
                dziewczyno,oplacic personel,lekarzy,lokal----to pochlania
                kilkadziesiat tysiecy-na koniec zostaje czysty zysk,ktorego jest i
                tak sporo-12 tys na reke ale nie powiesz mi ze z takich pieniedzy
                mozna kupowac za gotowke apartamenty,posiadlosci i utrzymywac cala
                rodzine
                • Gość: ewa Re: Praca Michała z Klanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 16:24
                  Gość portalu: sz napisał(a):

> ojciec mojej kolezanki ma klinike i zarabia na reke jakies 12
                  > tysiecy...

Klinika - klinice nierówna .Tak samo właściciele warsztatu
                  samochodowego..jeden może mieć 3 razy większy dochód od drugiego..
                  • reniatoja Re: Praca Michała z Klanu 01.03.10, 16:38
                    > Klinika - klinice nierówna .

dokładnie. Moze ojciec koleżanki ma jakąś konkurencję. Ale jesli klinika jest
                    jedyną taką kliniką w całym dwumilionowym mieście i wszyscy się leczą własnie w
                    tej jednej jedynej, to zyski muszą być co najmniej stukrotnie większe.

• Gość: sz Re: Praca Michała z Klanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 17:24
                      ano tak,zapomnial;am ze klinika lubicza jest jedyna:)))i ze wszyscy
                      sie tam lecza;))
                • imasumak Szu, aleś Ty naiwna 01.03.10, 18:20
                  myślisz, że ktoś Ci powie, ile realnie zarabia w swojej własnej firmie?
                  Podejrzewam, że nawet Twoja koleżanka nie wie, jakie są dochody jej ojca.
                  • imasumak Re: Szu, aleś Ty naiwna 01.03.10, 18:23
                    Około 12 tys zarabia pediatra i lekarz rodzinny w mojej rodzinie - etat w
                    prywatnej przychodni, w klinice + dyżury.
                    • nioma Re: Szu, aleś Ty naiwna 01.03.10, 20:04
                      lekarka w bliskiej rodzinie: pracuje w prywatnej klinice o dobrej renomie, jest
                      specjalista. Zarabia ok 30 tysiecy miesiecznie (czasem wiecej jak ma dodatkowe
                      zabiegi)

a mieszkanie Agi to zaden apartament, to zwykle male mieszkanko.
                      • Gość: sz Re: Szu, aleś Ty naiwna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 20:19
                        hahahah,taaaaa,lekarz zarabia 30 tysiecy hahahah

gdyby tak bylo to wszyscy rzuciliby posady w panstwowych szpitalach
                        i zaden nie wyjezdzalby za granice do pracy...

poza tym mieszkanie agi jest duze-nioma przyjzyj sie dokladnie-skoro
                        dla ciebie salon,duza kuchnia,sypialnia i 2 pokoje(w sumie na pewno
                        ponad 100m) to male mieszkanko to zostawie to bez
                        komentarza,najwidoczniej obracamy sie w innych kregach-w twoich jest
                        to male mieszkanko i lekarze zarabiaja po 30 tysiecy;)
                        • Gość: ewA Re: Szu, aleś Ty naiwna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 20:47
                          poza tym mieszkanie agi jest duze-nioma przyjzyj sie dokladnie-
                          skoro
                          > dla ciebie salon,duza kuchnia,sypialnia i 2 pokoje(w sumie na
                          pewno
                          > ponad 100m)

A skąd ta wiedza ?
                          przeważnie widzimy tylko kuchnie z jadalnią i kawałek pokoju.
                          • Gość: sz Re: Szu, aleś Ty naiwna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 21:15
                            przeciez byl pokazywany wielokrotnie salon

i sypialnia

i dodatkowy pokoj

a w przedpokju bylo widac drzwi ...

jezu,tacy z was fani a nie ogladacie uwaznie-zenada
                            • Gość: jaga Re: Szu, aleś Ty naiwna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 22:12
                              sz, ty chyba nigdy nie widziałas 100-metrowego mieszkania!
                              pewnie mieszkach w klitce 35m2 i jak widzisz w telewizorze kuchnie otwartą na
                              pokój to ci sie metry troją...
                      • baaasiiia Re: Szu, aleś Ty naiwna 01.03.10, 22:03
                        nioma napisała:

> lekarka w bliskiej rodzinie: pracuje w prywatnej klinice o dobrej renomie, jest
                        > specjalista. Zarabia ok 30 tysiecy miesiecznie (czasem wiecej jak ma dodatkowe
                        > zabiegi)

Zgadzam się jak najbardziej - lekarze w prywatnych klinikach zarabiają bardzo
                        dobrze. A jeżeli jest się współwłaścicielem takiej kliniki, to na pewno biedy
                        się nie cierpi. Zresztą kiedyś jak doktor Lubicz rozmawiał z Jackiem na temat
                        kredytu na dom w Topolinie było powiedziane, że przy tym poziomie zarobków
                        kredyt na 700 tysięcy dostanie bez problemów...
                        • nioma Re: Szu, aleś Ty naiwna 01.03.10, 22:37
                          mieszkanie Agi to mieszkanie a nie zaden apartament
                          wystarczy spojrzec na mini przedpokoj z ktorego od razu wchodzi sie do malego
                          salonu polaczonego z aneksem kuchennym, do tego dwie sypialnie i lazienka.
                          To moze byc max 60 metrow, w porywach 70.
                          To naprawde nie jest lux i nie kosztuje milionow.
                          Realia warszawskie sa takie, ze mozna kupic luksusowy apartament za 20-25
                          tys/metr ale i przyzwoite mieszkanko za 7-10 tys/metr.
                          Nie, nie wszyscy lekarze moga zarabiac po 30 tysiecy, jedynie dobrzy i
                          poszukiwani specjalisci.
                          Wszystko zalezy od tego jakim dorobkiem i umiejetnosciami moze pochwalic sie
                          dany lekarz.
                          • lilith76 Re: Szu, aleś Ty naiwna 02.03.10, 11:58
                            Mi też się wydawało, że Agi mieszkanie to standardowa dziupla w nowym
                            budownictwie - salon z otwartą kuchnią + sypialnia (jakieś 50 góra 60 m kw).
                            Tanie to nie jest jak na warunki krajowe, jak na warunki "warszawskie" trochę
                            może kosztować.
                            Fakt, że jeszcze niedawno reklamowano takie mieszkania jako "apartamenty", bo
                            klatka schodowa miała coś jak marmur, był ochroniarz na dole, a osiedle nazywało
                            się Villa Srilla (coś w tym stylu). Może sz też ma tam mieszkanie i lubi myśleć,
                            że ma apartament ;)
            • Gość: odp Re: Praca Michała z Klanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 12:07
              ja słyszałem że "koszt takiego" to prawie 4 mln

Gość portalu: sz napisał(a):

> tak,jasne pawel zarabia miliony...yhy...na razie miliony tylko
              > wydaje,jak nie apartament dla agi (koszt takiego to prawie 2 mln)
              to
              > posiadlosc na wsi... do tego full gotowki...co za bzdury;/
              • Gość: sz Re: Praca Michała z Klanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 12:46
                ok,niech wam bedzie,aga ma malutkie i tanie mieszkanko a lekarze
                zarabiaja po kilkadziesiat tysiecy miesiecznie,a wlasciciele kliniki
                jeszcze wiecej...

nie wiem na jakim swiecie wy zyjecie...pewnie wiekszosc zarabia 1,5
                tys. a wyobrazenia o swiecie ma wyjatkowe...
                • nioma Re: Praca Michała z Klanu 02.03.10, 13:44
                  sz> kto zarabia teraz 1,5 tysiaca? chyba opiekunka do dziecka.
                  Mieszkanie Agi jest naprawde nieduze i wszystko o nim mozna
                  powiedziec ale nie to, ze jest apartamentem. W Warszawie jest teraz
                  mnostwo osiedli z nowym budownictwem o wyzszym standardzie niz
                  blokowiska ursynowskie ale nie sa to apartamenty. Tak je sie tylko
                  nazywa w folderach developerow. Prawdziwych apartamentow jest
                  naprawde malo i sa wyjatkowe. W nich metr kosztuje 20-30 tysiecy.
                  Jeden z nich wybudowano przy Placu Trzech Krzyzy - naprawde
                  wyjatkowy i naprawde na taki trzeba szykowac kilka milionow ale nie
                  na bloczek i male mieszkanko Agi.

Tak, lekarze zarabiaja po kilkadziesiat tysiecy ale nie wszyscy.
                  To przeciez zrozumiale.
      • xemxija Re: Praca Michała z Klanu 02.03.10, 13:19
        Mieszkanie fundneli mu w calosci starzy (nie pamietacie jak Knorr raz na
        jakis czas wspominal, ze musi jakas rate za mieszkanie Michalka wniesc?), bo to
        nierob i niedojda. Podejrzewam, ze i urzadzili.

No to juz wiadomo, komu gratulowac gustu:)) Klan ogladam z doskoku ale mam
        grype i akurat trafilam na to arcydzielo dzisiaj na Polonii. Byla scena, w
        ktorej Michas w barchanach mamil jakas panne obietnica usmazenia jajecznicy na
        boczku. A za nimi, na scianie w tle, krwistoczerwona imitacja skory, czy czegos
        rownie psychodelicznego. Jakby mnie zamkneli w tym pokoju to bym chyba nie
        przestala zgrzytac zebami albo i krzyczec poki by mnie nie wypuscili. To teraz
        taka moda jest, czy jak?? Ze niby czym tandetniej tym bardziej stylowo?
        Ja nie wiem kto normalny moglby spac w takiej sypialni...
        • pipi43 Re: Praca Michała z Klanu 02.03.10, 13:25
          xemxija napisała:

> Mieszkanie fundneli mu w calosci starzy (nie pamietacie jak
          Knorr raz na
          > jakis czas wspominal, ze musi jakas rate za mieszkanie Michalka
          wniesc?), bo to
          > nierob i niedojda. Podejrzewam, ze i urzadzili.

>
          > No to juz wiadomo, komu gratulowac gustu:)) Klan ogladam z
          doskoku ale mam
          > grype i akurat trafilam na to arcydzielo dzisiaj na Polonii. Byla
          scena, w
          > ktorej Michas w barchanach mamil jakas panne obietnica usmazenia
          jajecznicy na
          > boczku. A za nimi, na scianie w tle, krwistoczerwona imitacja
          skory, czy czegos
          > rownie psychodelicznego. Jakby mnie zamkneli w tym pokoju to bym
          chyba nie
          > przestala zgrzytac zebami albo i krzyczec poki by mnie nie
          wypuscili. To teraz
          > taka moda jest, czy jak?? Ze niby czym tandetniej tym bardziej
          stylowo?
          > Ja nie wiem kto normalny moglby spac w takiej sypialni...

No i tu się mylisz.
          Ela poprosiła Monikę o zaprojektowanie wystroju.
          Niestety, Michał stanowczo zaprotestował.
          Tak więc do obecnego wyglądu mieszkania Michała Chojniccy nie
          przyłożyli ręki...
          • xemxija Re: Praca Michała z Klanu 02.03.10, 13:30
            Mozliwe, mozliwe. Jak wspomnialam, nie ogladam od wielu lat, wiec nie wiem kto
            co komu projektowal. Ale ciekawe w takim razie, komu sie tak klebi w mozgu, ze
            dal upust w postaci tej tapety:)
    • xemxija No a taki, na ten przyklad, Roman z BS 02.03.10, 13:57
      Ja to sie dziwie, jak taki facet daje rade przez pare lat poniewierac ta Renata.
      Przeciez ona jest wyksztalcona, calkiem do rzeczy wyglada, co ona w tym Romanie
      widzi? Ani dowcipny, ani przystojny, wiecznie bez pieniedzy, tylko na nia burczy
      i daje jej do zrozumienia, zeby sie nie wtracala w sprawy jego i Marysi. Moglaby
      go juz kopnac w ten tlusty kuper i odjechac w sina dal z jakims przystojniakiem,
      naprawde.
      Przepraszam, ze nie calkiem na temat, ale jakos mi sie skojarzylo:)
      • Gość: sz do xemxija Re: No a taki, na ten przyklad, Roman z BS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 14:31
        a ty co?zabladzilas?co za brednie tu wypisujesz???to jest temat o
        KLANIE!!!! nie wprowadzaj niepotrzebnie chaosu,jak nie masz z kim
        pogadac o BS to zaloz oddzielny watek...
        • Gość: niki1162 Re: No a taki, na ten przyklad, Roman z BS IP: *.static.arcor-ip.net 02.03.10, 15:22
          sz,w wypisywaniu bredni i obrazaniu innych to ty jestes mistrzynia
          (albo mistrzem)
        • xemxija Re: No a taki, na ten przyklad, Roman z BS 02.03.10, 15:22
          Przepraszam, ciociu. Prosze nic nie mowic mojej mamie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka