Dodaj do ulubionych

Klub Szalonych Dziewic!

• Gość: Aga Re: Klub Szalonych Dziewic! IP: *.chello.pl 30.03.10, 21:58
      Uwaga, dobry tekst się pojawił! "Byłoby praktyczne, gdybyśmy pięc
      lat temu zaczęli, kurwa, podpisywać swoje ksiązki!" Myśl jest
      genialna. I Poniedziałek fajnie to zagrał.
      • labellaluna Re: Klub Szalonych Dziewic! 31.03.10, 10:23
        Dla mnie ten tekst o książkach jest zainspirowany sceną z "Kiedy Harry poznał
        Sally" - chodzi o scenę w domu przyjaciół H i S (tuż po tym jak Harry spotkał
        swoją była śpiewając karaoke w sklepie). Harry powiedział wtedy, aby znajomi
        podpisali wszystkie swoje książki teraz, bo później nie będą wiedzieli czyje są
        i będą o nie toczyć straszne boje przy rozwodzie.

A serial KSD uważam na totalną porażkę. Wszystkie pannice ciągle tylko
        przewracają oczami i stroją miny, zwłaszcza Dereszowska wygląda jakby miała cały
        czas dyskomfort trawienny ;) Zero akcji, jakieś sceny bez słów, ktoś stoi, ktoś
        idzie, ktoś siedzi. No prostu nie da się tego oglądać.
        • dona.a Re: Klub Szalonych Dziewic! 31.03.10, 10:47
          labellaluna napisała:

> Zero akcji, jakieś sceny bez słów, ktoś stoi, ktoś
          > idzie, ktoś siedzi. No prostu nie da się tego oglądać.

Świetnie ujęte, dokładnie tak to wygląda, niestety...
          • Gość: marion Re: Klub Szalonych Dziewic! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.10, 13:42
            dokladnie, popieram w 100%...totalna porazka.jakies ujecia,
            podzialnosc ekranu, muzyka, dynamizm, za moment jakies zwolneieni
            akcji. momenty jak siadaja na kanapach w tej kafejce i ta
            Ibiszowa!!!!! porazka, nie spodziewalam sie ze taiego gniota
            stworza w TVN!!!! na prawde
        • Gość: mmm Re: Klub Szalonych Dziewic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 19:36
          labellaluna napisała:

> A serial KSD uważam na totalną porażkę. Wszystkie pannice ciągle tylko
          > przewracają oczami i stroją miny, zwłaszcza Dereszowska wygląda jakby miała cał
          > y
          > czas dyskomfort trawienny ;)

I tu uważam nachalna reklama Activii byłaby bardziej na miejscu, a nie w "Klanie". Co im ta bidna ciocia "naparzyłam ciaju" Stasia zrobiła, że ją Ela bite dwa tygodnie torturuje jogurtami na trawienie

• Gość: gocha Re: Klub Szalonych Dziewic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 14:10
        Mnie też ten tekst się podobał(dobrze zagrane) na tle średniawej całości :)
        • seseczka Re: Klub Szalonych Dziewic! 31.03.10, 14:26
          no Ibiszowa ma bardzo ambitną role do zagrania wczoraj nawet słowem się nie
          odezwała. dialogów w tym serialu tyle co w komiksie.
          • zofijkamyjka Re: Klub Szalonych Dziewic! 31.03.10, 21:58
            Jestem zdziwiona. Mi sie serial bardzo podoba. Uważam że kobitki
            nieźle /bardzo natuaralnie/ grają. Najmniej podoba mi się
            Przybylska. Jakoś nawet kiepsko wygląda. Dereszowska i Piątek -
            popis gry aktorskiej. Uwielbiam ich wątek.
            • lunatica Re: Klub Szalonych Dziewic! 01.04.10, 13:04
              zofijkamyjka napisała:

> Dereszowska i Piątek - popis gry aktorskiej. Uwielbiam ich wątek.

Kto?! Piątek?!
              • black_magic_women Re: Klub Szalonych Dziewic! 01.04.10, 13:15
                lunatica napisała:

> zofijkamyjka napisała:
                >
                > > Dereszowska i Piątek - popis gry aktorskiej. Uwielbiam ich wątek.
                >
                > Kto?! Piątek?!

No jak to?Środa,Małgorzata!
                >
              • zofijkamyjka Re: Klub Szalonych Dziewic! 01.04.10, 21:09
                No nieźle sie udałam, chodziło o Poniedziałka. Też jakiś dzień
                tygodnia :-)
                • annie_laurie_starr Re: Klub Szalonych Dziewic! 03.04.10, 10:08
                  A Sroda to jest Magdalena, nie Malgorzata.

A swoja droga smiesznie by bylo gdyby Poniedzilek w serialu
                  wystepwal jako Piatek.;)
                  • black_magic_women Re: Klub Szalonych Dziewic! 06.04.10, 10:41
                    annie_laurie_starr napisała:

> A Sroda to jest Magdalena, nie Malgorzata.
                    >

jasne!nie wiem skąd ta Małgorzata;)
                    • ankas4 Re: Klub Szalonych Dziewic! 07.04.10, 04:53
                      Bardzo dobry ostatni odcinek, Przybylska świetnie zagrała, myslalam,ze tego
                      nigdy nie napisze, ale czekam na nastepny odcinek.
                      • liza_s Re: Klub Szalonych Dziewic! 07.04.10, 08:20
                        Mnie też się podobał. Szkoda tylko, że Jan i Anka nie poszli na całość - jakoś
                        spodobał mi się ten motyw.
                        • Gość: marion Re: Klub Szalonych Dziewic!-o niebo lepszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 09:16
                          witam,
                          dokladnie az napisze,ze ten odcinek byl najlepszy jak do tej
                          pory.cos sie zaczelo dziac, super zagrane przez Przybylska i nawet
                          Wesoloski podolal!Bobrowski jest boski w takich scenach...ma jakis
                          magnetyzm i widac ze mu rude podchodza(Daria Widawska w Magdzie M)
                          hihi, zdecydowanie unikalabym scen gdy kobitki gadaja w tej
                          kawiarni u Ibiszowej.Poniedzialek z siostra MAgdy tez dali czadu,
                          fajna scenka...podobalo mi sie, nawet moj malz sie wciagnal i nie
                          wyrywal mi pilota... ciekawe co za tydzien....
                          • seseczka Re: Klub Szalonych Dziewic!-o niebo lepszy 07.04.10, 10:25
                            proszę streszzcenia :
                            forum.gazeta.pl/forum/w,433,109414646,109414646,Streszczenia_Klubu_szalonych_dziewic.html
    • lilith76 Re: Klub Szalonych Dziewic! 20.04.10, 22:40
      Super odcinek.
      Pokazuje, że solidarność i wsparcie kręgu kobiet trwa dopóki, dopóty nie pojawi
      się facet. W sumie ten odcinek mógłby podsumować cały ten serial - "jedzą, piją,
      lulki palą/ tańce, hulanki, swawola", aż Misio nie da sygnału do powrotu ;)
      No i piękne podsumowanie związku, co to się trzymał tylko na ciąży i teraz to
      ona może być już wolna. Zapewne mentalnie, co muzyka podkreślała. Do następnej
      ciąży?
      • gianni_vonsacze Re: Klub Szalonych Dziewic! 20.04.10, 22:45
        lilith76 napisała:

> Super odcinek.
        > Pokazuje, że solidarność i wsparcie kręgu kobiet trwa dopóki,
        dopóty nie pojawi
        > się facet. W sumie ten odcinek mógłby podsumować cały ten serial -
        "jedzą, piją
        > ,
        > lulki palą/ tańce, hulanki, swawola", aż Misio nie da sygnału do
        powrotu ;)
        > No i piękne podsumowanie związku, co to się trzymał tylko na ciąży
        i teraz to
        > ona może być już wolna. Zapewne mentalnie, co muzyka podkreślała.
        Do następnej
        > ciąży?
        >

lilith, serio Ci się to podoba??
        dla mnie ten serial to miazga kiczu podciągnięta do granic
        możliwości i żerowanie na panienkach, które mimo 30-tki na karku
        nadal muszą szukać sobie bolca w ramach rozładowania
        napięcia itp - pomysł na serial ok, bo wiadomo, że takich 'fanek'
        jest w ch.j, ale sama realizacja i robienie z tego na siłę damskiego
        kalifornikejszon w realiach III/IV RP zakrawa u mnie na
        spazmy śmiechu i czerwonego polika na mazaku, gdy akurat katuje sie
        tym "dziełem" w tle pracy na kompie :)
        • lilith76 Re: Klub Szalonych Dziewic! 20.04.10, 23:46
          gianni, ironii nie czaisz, czy pora za późna ;)
          • seseczka odcinek 9 21.04.10, 10:46
            Daria przeprowadza się z dziećmi do Warszawy, a Paweł zostaje w Karakułach.
            Postanawiają widywać się w weekendy. Karolina wciąż mieszka u Darii, jednak
            widok dzieci budzi w niej ogromne emocje. Wychodzi na jaw, że Jan ma romans z
            Beatą. Magda udaje obojętną, choć ta wiadomość jest dla niej ciosem. Dawid
            próbuje zbliżyć się do Magdy, jednak bez powodzenia. Joanna wyznaje miłość Markowi.
            • Gość: ewa Re: odcinek 9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 11:06
              Z odcinka na odcinek jest coraz gorzej.....masakra
              Mam wrażenie ,że oglądam stuknięte 17 a nie 30-letnie babki.
              I jak dotąd gra Przybylskiej w innych serialach mi nie przeszkazała
              tak w KSD wręcz mnie drażni.
          • gianni_vonsacze Re: Klub Szalonych Dziewic! 21.04.10, 20:02
            lilith76 napisała:

> gianni, ironii nie czaisz, czy pora za późna ;)
            >

widocznie pomroczność jasna mnie dopadła wczoraj :)
            • seseczka odcinek 10 28.04.10, 09:16
              KSD - streszczenie odcinka 10

Joanna obchodzi urodziny i zaprasza rodziców na uroczystą kolację. Przy okazji
              chce przedstawić im Marka. Jednak dziennikarz w ostatniej chwili stwierdza, że
              nie jest gotowy na takie oficjalne prezentacje. Magdzie coraz trudniej jest
              pracować z Beatą. Ich wzajemne relacje komplikuje fakt, że Jan i Beata są parą.
              Konflikt zawodowy narasta. Karolina podrywa kolejnego mężczyznę, co kończy się
              awanturą z Mikołajem. Chwilę potem Karolina otrzymuje informację o wypadku
              rodziców i jedzie do szpitala.
    • Gość: Sonia Filip Bobek jest OK:) IP: *.aster.pl 28.04.10, 17:19
      Nie jestem na pewno siusiającą po nogach fanką Bobka, ale spodobała
      mi się Jego rola w serialu, Poniedziałek mnie nie przekonuje,
      Bobrowski wyskakuje już z lodówek, Wesołowski, wiadomo, ten
      trzeci;), Bobek, całkiem, całkiem...
      • zofijkamyjka Re: Filip Bobek jest OK:) 28.04.10, 22:13
        A jestem fanką Poniedziałka i w ogóle coraz bardziej lubie ten
        serial.
        • ankas4 Re: Filip Bobek jest OK:) 29.04.10, 06:00
          Bardzo fajny odcinek,tak to wlasnie wyglada w zyciu, Przybylska mnie drazni
          swoim głosem...dopiero teraz to jakos wychwyciłam.

Bobek świetny,balam sie,ze to aktor jednej roli,ale uwodzi w KSD;)

pOZDRAWIAM
          • anka_cyganka35 Re: Filip Bobek jest OK:) 29.04.10, 08:13
            mi też coraz bardziej się podoba
            • Gość: zdziwiona Re: Filip Bobek jest OK:) IP: *.serv-net.pl 02.05.10, 21:30
              Słuchajcie, o co tu chodzi w tym całym scenariuszu tego serialu, to nie wiem,
              toż to się robi druga "Pierwsza Miłość". Ta cała Karolina, to wyszła za mąż za
              Mikołaja, to rozumiem z miłości również, no bo przecież te dziewczęta są takie
              wyzwolone, że ze strachu przed samotnym macierzyństwem nie podejmowałaby takiej
              decyzji. Dziecka nie ma, a na drugi dzień ona już chce rozwodu. Przy tym ta
              Karolina, jak coś gada, to jak największa mądralińska, jakby wszystkie rozumy
              świata pojadła. Strasznie mnie irytuje gra Przybylskiej, moim zdaniem to bardzo
              słaba aktorka, najgorsza z całej czwórki. Dereszowska bardzo fajnie gra swoją
              postać, blondyna dla mnie jest nijaka, te słodkawe uśmieszki i zawodzenie
              oczami. Ruda mnie drażni, nie wzbudza mojej sympatii wcale, a wcale. W ogóle te
              dziewczyny są jakieś dla mnie bez takich ludzkich uczuć, ploty o seksie i
              facetach to ich główny temat. No a z tą pracą Darii, to poszli po bandzie,
              niczym w "Teraz albo Nigdy", wszyscy mają super pracę, bez problemów!

Filip Bobek, może i jest przystojny, ale marniutko wypadł ostatnim odcinku,
              jakoś nie potrafi zagrać prawdziwego faceta, ta sama gra aktorska, co w
              Brzyduli, szkoda, myślałam, że za gra trochę inną postać niż przesłodzonego amanta.

Ten Poniedziałek jest już taki zmanierowany w swojej grze aktorskiej, te jego
              przeciągane spojrzenia...Mąż Darii, chyba się nie wczuł w tę postać, jest taki
              nijaki, nawet nie śmieszny.
              Ogólnie, to dla mnie jedyny porządny facet to ten chłopak Rudej (Bobrowski), bo
              reszta, to pożal się...

Ciekawa jestem, czy podzielacie choć w części moje zdanie?

• ankas4 Re: Filip Bobek jest OK:) 03.05.10, 04:35
                Ja nie podzielam, moje zdanie takie jest:
                Przybylska drażni mnie głosem,ale zaczęła grać, tak ,tak jej poronienie mnie
                wzruszyło. Ta cala sytuacja z Mikołajem ,no moze w tym sie zgodzę...nie wiem
                czemu taka silna babeczka-przynajmniej tak ją chcą pokazać,z taką przeszłością
                nagle przy ciązy postanawia wyjść za mąż....ten wątek faktycznie dziwny.

Dereszowska świetna, super gra to miotanie sie,kazdy kto odchodził ze związku
                rozumie jej dylematy,szczegolnie ,ze byla w tak długim związku.

Daria świetnie przedstawiona matka,zona,ale jak na moj gust jeszcze lepiej
                przedstawiony jej mąz-to takie typowe,ze facet niby akceptujący zwiazek
                partnerski,dobry itd...a jak zona chce sie troszkę 'uwolnic' to wychodzi z niego
                cały macho, swietnie gra ten aktor, nie mam cienia sympatii do odgrywanej przez
                niego roli,i czekalam tylko na taką scenę jak ta co przyjechał po zonę i kazał
                jej wybierać...swietna swietna scena.

Ruda nie znoszę tej aktorki, moze wlasnie dlatego nie lubię tez jej bohaterki,
                znam z zycia wlasnie takiee przebojowe/zaborcze laski,jak dla mnie ta aktorka
                nie gra,ale wlasnie taka jest.
                Jej facet mnie męczy swoją kokieterią,ale aktor jak na moj gust swietnie sie
                spisuje.

Poniedziałek...wiem,wiem,ze to zawód jak kazdy,ale od kiedy ogłosił,ze lubi
                facetów nie umiem na powaznie potraktować go jak całuje sie z kobietą,,,smieszne
                ,wiem,ale takie mam odczucia, pomyslalam sobie nawet,ze scenarzysci po rozpadzie
                zwiazku z Dereszowską ...zaserwują nam wlasnie wątek Pan z Panem...

Bobek...swietny jest,podobał mi sie,jak całował Dereszowską zapomniałam
                zupelnie,ze grał w Brzyduli,a o to przeciez wlasnie chodzi!!!
                Tyle, fajnie mi sie zaczeło ogladac ten serial,ale od jakis 2 odcinków,zobaczymy
                czy sie nie zepsuje.
                • anka_cyganka35 odcinek 11 12.05.10, 14:03
                  Joanna znowu podejrzewa, że Marek ma romans; jest o niego zazdrosna. Magda,
                  która objęła stanowisko redaktor naczelnej "Superego", próbuje odmienić magazyn.
                  Ma jednak problemy z plotkarskim portalem internetowym, który zamieścił bardzo
                  krytyczny artykuł na jej temat. Daria pisze felietony erotyczne dla czasopisma
                  Magdy i próbuje odświeżyć swoje życie seksualne. Paweł jednak pozostaje obojętny
                  na jej wdzięki. Do Karoliny dociera prawda o jej uczuciach do Mikołaja. Ten
                  jednak postanawia się upewnić, czy Karolinie naprawdę na nim zależy.
                  • Gość: faszyna jak wrazenia po kolejnym odcinku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 18:02
                    Nikomu sie nie chce komentowac serialu? A to szkoda, bo KSD zaczyna
                    zmierzać w podobnym kierunku, w jakim swego czasu podążała Twierdza
                    Szyfrów. TTS miałą swego AJK, a kto sie pisze na tą funkcję przy
                    KSD? Moze Matt sie pokusi? ;)
                    Głupotę serialu dawno przegoniła głupota jego bohaterek.Toz to nie
                    są szalone dziewice, a szalone macice. Rzeczywistośc pokazana
                    poprzez pryzmat macic - no tego chyba jeszcze w TV nie było. Jak
                    ktos jeszcze nie był antyfeministą, to do zmiany poglądu wystarczy
                    mu tylko jeden odcinek. Cikewa jestem, czy serial w oryginale był
                    takze taki bzdetowaty? Bo cos mi sie widzi, ze chyba jednak nie.
                    • bach28 Re: jak wrazenia po kolejnym odcinku? 19.05.10, 18:14
                      co jeden odcinek to bardziej żałosny
                      własciwie to nie ma co tu komentowac bo i co blog napalona kotka?
                      czy szukanie w zaspach obrączki wyrzucone lata swietlne temu....
                      • kred-ka Re: jak wrazenia po kolejnym odcinku? 20.05.10, 00:03
                        Serial żałosny i żenujący jak cholera. A że lubię się katować takimi tworami, to
                        czasem lukam i zawsze zadziwia mnie mega padakowatość i dno dna jakie można w
                        tym kraju nakręcić . Przybylską chętnie kopnęłabym w zad, tak nie mogę patrzeć
                        jak sztucznie i pretensjonalnie gra. Do tego okropny ton głosu. Że niby taki
                        sexy bo niski ? Wesołowski wszędzie robi wiochę, więc nic nowego. A mąż tej mam
                        wrażenie, że za chwilę jebnie przez łeb też żoneczce swojej, że jest taki
                        spokojny przed burzą i że tak naprawdę siedzi w nim niezły psychol. Dereszowska
                        jak zwykle gra uwodzicielską sucz a ten Bobek z Brzyduli, to pasuje tam jak
                        świni siodło. Jedno co odkryłam, to to że Bobrowski mnie lekko kręci.
                        • kred-ka Re: jak wrazenia po kolejnym odcinku? 20.05.10, 00:07
                          Zapomniałam dodać, że przez Nieśpielak i tę jej wredną wysuniętą do przodu
                          szczękę, rozwalę kiedyś swój telewizor ! Nie ma osoby na tym świecie która
                          wkur... mnie tak jak ona !
                          • dona.a Re: jak wrazenia po kolejnym odcinku? 20.05.10, 09:32
                            kred-ka napisała:

> Zapomniałam dodać, że przez Nieśpielak i tę jej wredną wysuniętą
                            do przodu
                            > szczękę, rozwalę kiedyś swój telewizor ! Nie ma osoby na tym
                            świecie która
                            > wkur... mnie tak jak ona !

Dobrze, że w KSD nie gra Curusiowa, dwie felerne szczęki na pewno
                            przekroczyłyby Twoją wytrzymałość;)
                            W kwestii serialu bardzo trafne obserwacje.
                        • kred-ka Re: jak wrazenia po kolejnym odcinku? 20.05.10, 00:09
                          kred-ka napisała:

> Serial żałosny i żenujący jak cholera. A że lubię się katować takimi tworami, t
                          > o
                          > czasem lukam i zawsze zadziwia mnie mega padakowatość i dno dna jakie można w
                          > tym kraju nakręcić . Przybylską chętnie kopnęłabym w zad, tak nie mogę patrzeć
                          > jak sztucznie i pretensjonalnie gra. Do tego okropny ton głosu. Że niby taki
                          > sexy bo niski ? Wesołowski wszędzie robi wiochę, więc nic nowego. A mąż tej mam
                          > wrażenie, że za chwilę jebnie przez łeb też żoneczce swojej, że jest taki
                          > spokojny przed burzą i że tak naprawdę siedzi w nim niezły psychol. Dereszowska
                          > jak zwykle gra uwodzicielską sucz a ten Bobek z Brzyduli, to pasuje tam jak
                          > świni siodło. Jedno co odkryłam, to to że Bobrowski mnie lekko kręci.

coś zniknęło:
                          ... a maże tej blondyny co mieszka w Karaluchach....
                          • kred-ka Re: jak wrazenia po kolejnym odcinku? 20.05.10, 00:09
                            mąż :P

• dona.a Re: jak wrazenia po kolejnym odcinku? 20.05.10, 09:36
                          kred-ka napisała:

> Serial żałosny i żenujący jak cholera. A że lubię się katować
                          takimi tworami, t
                          > o
                          > czasem lukam i zawsze zadziwia mnie mega padakowatość i dno dna
                          jakie można w
                          > tym kraju nakręcić .

Zauważyłam, że ten argument na oglądanie jakiejś filmowej masakry
                          pada dosyć często, czyli "działa"?;)
                          • anka_cyganka35 kolejny odcinek :) 24.05.10, 10:16

Klub szalonych dziewic
                            Magda ma koszmarny sen, w którym Jan żeni się z Beatą. Daria uświadamia sobie,
                            że nie chce stracić Pawła; prosi go, żeby wrócił do Warszawy. Joanna poddaje się
                            psychoterapii, nie jest to jednak dla niej łatwe. Związek Karoliny i Mikołaja
                            rozwija się. Kiedy Magda próbuje odzyskać Jana, Beata postawia wkroczyć do akcji.
                      • mania_28 żenada roku 24.05.10, 21:24
                        jakkolwiek pierwszy odcinek jeszcze dobrze rokował (pisałam wcześniej) tak teraz
                        cofam moja opinię - niestety żenada roku i te teksty: "powyżej 150 km to nie
                        zdrada" ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka