Dodaj do ulubionych

Dobry serial SF - polećcie!

03.04.10, 08:41
Obejrzałam "V", ale tam jest tylko kilka odcinków. Co jest jeszcze dobre,
żebym nie traciła czasu na głupoty? Co możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: SFmaniak Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.net.stream.pl 03.04.10, 15:19
      Klan
      • graue_zone Re: Dobry serial SF - polećcie! 03.04.10, 17:09
        He, he. To MjM też, ale nie o takie mi chodziło. :-)
    • kanna Re: Dobry serial SF - polećcie! 03.04.10, 16:04
      Star Trek :) Ja preferuję serię The next generation.
    • Gość: Wrecekrzepki Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.xdsl.centertel.pl 03.04.10, 17:05
      Firefly!
      • Gość: walidus Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: 46.113.191.* 06.01.11, 18:42
        Potwierdzam.
        Ino wpierw obejrzyj serial, a dopiero później pełnometrażówkę Firefly: Serenity.
        • turbo_wesz Re: Dobry serial SF - polećcie! 22.03.11, 00:23
          ja się nim rozczarowałem - ciekawie zapowiadające się wątki z pilotowego odcinka zostały zmarnowane odcinkami o niemalże takiej samej konstrukcji.

ostrzegam przed oglądaniem, bo pozostawia niedosyt

PS a pełnometrażowy - to masz na myśli pilot, w którym pokazane jest jak zawiązuje się załoga, czy jest jeszcze jakiś film ?
          • Gość: wampirpan Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.ip.netia.com.pl 18.05.11, 16:11
            Jest film i dużo lepszy niż serial (przynajmniej dla mnie) i to tak jest zrobiony jak by ukazywal dalsze losy po serialu
    • Gość: Cortez1 Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.krak.tke.pl 03.04.10, 17:12
      Majka.
      Takich cudów jak w tym serialu to nie ma nigdzie
      • graue_zone Ale ja chcę prawdziwi SF! :-) 03.04.10, 18:04
        Zlitujcie się i nie każcie m jeszcze oglądać "Plebanii"!!! A może już się
        skończyła?
        • dzidzia_bojowa Re: Ale ja chcę prawdziwi SF! :-) 03.04.10, 18:14
          Tak na poważnie to ja proponuję "Archiwum X". No i ewentualnie jeszcze "Gwiezdne
          wrota" ale to już niekoniecznie.
          • kowal70an Re: Ale ja chcę prawdziwi SF! :-) 04.04.10, 11:50
            "Gwiezdne Wrota" polecam. Jedyna serial który oglądam z całą rodziną!
    • aniuta75 Re: Dobry serial SF - polećcie! 04.04.10, 19:08
      V znowu jest więc możesz pociągnąć dalej :).
      Spróbuj Flashforward - może Ci podejdzie :).
      Polecam Fringe. Angielski Paradox też całkiem niezły.
      To chyba tyle :).
      Bo klasyka X Files chyba wspominać nie trzeba ;).
      • graue_zone Re: Dobry serial SF - polećcie! 04.04.10, 20:31
        Flashforward - oglądam na bieżąco.
        Fringe i Paradox - dzięki, spróbuję, nie widziałam.
        X Files - widziałam, a jakże...
        • Gość: jacek Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.04.10, 10:35
          Dlaczego nie wspominacie o battlestar galactica z 1978-1980 i nowy
          2003-2009 oraz Caprica z 2009. W ostatnim wytłumaczono jak doszło do
          wojny między robotami zwanymi cajlonami a ludźmi.
          • aniuta75 Re: Dobry serial SF - polećcie! 06.04.10, 13:45
            Nie wspominacie bo nie oglądacie najwidoczniej :).
            • malgosiek2 Re: Dobry serial SF - polećcie! 07.04.10, 20:30
              "Gwiezdne wrota"
              "Gwiezdne wrota-Atlantyda"
              "Ziemia2"chyba
              Nie wiem czy jest dostępne gdzieś "Seaqest"
    • Gość: N. Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.memrb.com.pl 07.04.10, 11:23
      Defying Gravity, serial z zeszłego roku i niestety tylko jedna seria.
      • malgosiek2 Re: Dobry serial SF - polećcie! 07.04.10, 20:39
        Jeszcze "Zaginiony świat"
        "Slidres" i "Sliders 5 wymiar"
        • Gość: kasia Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: 83.13.67.* 11.04.10, 01:45
          Supernatural.
          • direct39 Re: Dobry serial SF - polećcie! 12.04.10, 10:09
            SUPERNATURAL to genialny serial. Co sezon, to lepszy od poprzedniego.
            • aniuta75 No proszę... 12.04.10, 12:18
              Ilu fanów Supka się zebrało :). To może zaczniecie pisać na forum gazetowym
              supernaturalnym hmmm?
              forum.gazeta.pl/forum/f,45284,Supernatural_Nie_z_tego_swiata.html
              Zapraszam :).

• Gość: aaa Re: No proszę... IP: *.warszawa.mm.pl 13.01.11, 20:59
                Defying Gravity! Polecam! Naprawdę świetny serial!
                • graue_zone Re: No proszę... 14.01.11, 16:21
                  Niestety nie zapowiada się, żeby dokręcili dalszą część.
    • altariel2 Re: Dobry serial SF - polećcie! 13.01.11, 21:39
      Babilon 5, IMHO najlepszy seril SF ( najmniej nieścisłości i najmniej na bakier z fizyką)
      • Gość: as Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.centertel.pl 17.01.11, 10:41
        Kosmos 1999 :)
    • Gość: Druth Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.11, 15:17
      Defying Gravity
      • Gość: :P Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.11, 17:43
        Flashforward, V to gniot...
    • vasilip Re: Dobry serial SF - polećcie! 21.05.11, 07:42
      Doctor Who, ostatnio emitowany przez BBC Entertainment
      • agre.scik Re: Dobry serial SF - polećcie! 24.05.11, 15:21
        Świetny serial, uwielbiam go. Nie wiem, która seria leci teraz na Entertainment, ale na BBC One emitują szóstą i jest świetna :).
        • Gość: gorn73 Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.tpnet.pl 26.05.11, 11:49
          Gwiezdne wrota czyli SG1. jest tego 10 sezonów po 20 odcinków, serial skrzy humorem, uniwersum świetnie skonstruowane, i co najważniejsze wszystkie watki z SG1 są doprowadzone do końca. a zamyka go film pełnometrazowy.
          Niektórzy podpowiadaja ci tutaj flashforward i jeszcze parę innych seriali - zdecydowanie odradzam bo nie zostały one ukończone po prostu i watki otawrte pozostałey.

wracając do stargate - to w pierwszym sezonie kilka pierwszych odcinków jest troszkę drewnianych a potem to jest tylko lepiej.
    • Gość: Żaba Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.CNet2.Gawex.PL 21.11.11, 12:03
      JAk chcesz cos konkretnego to "The walking dead" z tym ze jeszcze nie skonczony i "terra nova" tak samo...moge jeszcze polecic "Przebłysk Jutra" :D miłegOoo
    • Gość: lolq Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.ntlworld.ie 19.12.11, 21:22
      Andromeda
      Suprnatural
      Fringe
    • Gość: ; Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.50.classcom.pl 20.12.11, 17:31
      Inwazja z Williamem Fichtnerem w roli głównej. Niestety, wyprodukowano tylko jedną serię, ale b.ciekawe.
    • Gość: kris Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 10:06
      Battlestar Galactica (nowa wersja od 2003 r) ( 4 sez) - rewelacja!
      Farscape - w PL znany pod tytułem "Ucieczka w kosmos"
      Buffy, Angel - seriale z klimatami bardziej "wamipirycznymi"
      Doctor Who - nowe serie od 2005 r - obecnie leci 6 sezon reaktywowanego serialu.
      Sliders - jeśli lubi ktoś takie klimaty:)
      Stargate SG1, czyli "Gwiezdne wrota" (10 sez)
      Stargate Atlantis (5 sez)
      Stargate Universe (2 sez)
      Caprica (1 sez) - coś jakby prequel Battlestara (ale słabsze)

• Gość: SF_Fan Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.centertel.pl 22.12.11, 12:03
      Mogę Ci polecić najlepszy wg mnie w programie tv serial SF, wartka akcja, dobre efekty tv.wp.pl/opisdlg.html?prid=23559931343&name=M-jak-milosc.html ostatnio nawet ktoś tam zginął, mega czad wszędzie czają się śmierciośne kartony, no nie wytrzymasz tego napięcia, słyszałem że ma być nawet wersja 3D widz będzie mógł oglądać akcję z wnętrza śmiercionośnego katronu :D polecam wszystkim, którym znudził się StarTrek ;)
    • bene_gesserit Czerwony karzeł 23.12.11, 00:30
      Pastiszowy sitcom, ktory zaczeto kręcić w końcu lat 80., produkcji BBC. Kultowy, bezdennie glupi, ale z masą niskobudzetowego wdzięku i anarchizujący.
    • Gość: bambina Re: Dobry serial SF - polećcie! IP: *.home.aster.pl 03.02.12, 22:25
      Mi sie bardzo podoba serial Alphas:)) O grupce młodych ludzi z genetycznymi mutacjami, a raczej z nadwyraz rozwinietymi pewnymi zmyslami. zobacz sobie tutaj ogladamy.org/serial-online/alphas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka