Dodaj do ulubionych

"Kobieta za ladą"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 10:47
to był serial! ktoś pamięta? ktoś ma?
Obserwuj wątek
    • shatmach Re: "Kobieta za ladą" 07.05.10, 10:50
      Niestety już zarchiwizowany
      forum.gazeta.pl/forum/w,433,66107060,,Kobieta_za_lada.html?v=2
      • thaures Re: "Kobieta za ladą" 07.05.10, 13:40
        Chętnie bym sobie ten serial przypomniała. Pamiętam, że jako dziecko zasiadałam
        z mamą przed tv i czekałam na film. Jakoś świta mi postać głównej bohaterki i
        wyjątkowo dobrze pamiętam jej córkę- Misię bodajże
    • iza232 Re: "Kobieta za ladą" 07.05.10, 15:19
      Pamiętam przez mgłę. Ale pamiętam, że mi się podobał ;)
    • lilith76 Re: "Kobieta za ladą" 07.05.10, 16:16
      Jasne, jeszcze pytasz :)
      Pamiętam, że było chyba 12 odcinków, tyle ile miesięcy w roku.
      Praca w sklepie - to był kiedyś fach, sama miałam sklepową w rodzinie :)
    • Gość: axen Re: "Kobieta za ladą" IP: *.chello.pl 07.05.10, 20:17
      Mam ale wersji oryginalnej kupiam rok temu w Czechach (jako pomoc
      do nauki czeskiego) straszny beton, baba ma wąsa:D
    • majenkir Re: "Kobieta za ladą" 07.05.10, 20:23

Gość portalu: sklepowa napisał(a):
      > ktoś pamięta? ktoś ma?

You Tube ma :)

www.youtube.com/watch?v=o8d9nf6_-QU
      • kkokos Re: "Kobieta za ladą" 08.05.10, 12:30
        dzięki za ten link :)
    • Gość: mi Re: "Kobieta za ladą" IP: 83.1.16.* 08.05.10, 08:20
      A ja pamiętam, że nasi widzowie zazdrościli tak zaopatrzonych
      Delikatesów. W czeskich sklepach było wtedy lepiej niż w naszych.
      • mayessa Re: "Kobieta za ladą" 08.05.10, 12:53
        I obsada prawie ta sama co w "Arabelli" :)
    • jowita771 Re: "Kobieta za ladą" 08.05.10, 13:00
      Dzieckiem byłam, ale pamiętam odrobinę. Najbardziej mi utkwiło w pamięci, jak
      facet, z którym się spotykała główna bohaterka wyszedł po nią i jej dzieci na
      dworzec i oni biegną do niego uśmiechnięci, on się ucieszył, bo te dzieci go tak
      średnio akceptowały, a okazało się, że biegły do tatusia, który stał za nim. A
      jak ten serial się skończył?
      • Gość: fanka_poranka Re: "Kobieta za ladą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 17:56
        obejrzalam dzis wszystkie dostepne odcinki na youtube, ale tam sa tylko 4, czy bylo ich wiecej, bo juz nie pamietam?
        • Gość: Bleee Re: "Kobieta za ladą" IP: *.spray.net.pl 08.05.10, 18:42
          Jak już ktoś napisał było odcinków 12, tyle ile miesięcy w roku!
          Zaczyna się serial w styczniu!
    • Gość: martella Re: "Kobieta za ladą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 21:17
      Film przedni. Oczywiście pamiętam wybiórczo. Kierownika sklepu,
      który lubił Annę, naburmuszoną kudłatą Misie, kontrolę kasjerek w
      jednym odcinku. Kasjerki byly dwie Zdenka i Sonia.
      Już pewnie go nie wyemitują. Szkoda.
      • almac Re: "Kobieta za ladą" 28.11.10, 15:44
        Gość portalu: martella napisał(a):

> Film przedni. Oczywiście pamiętam wybiórczo. Kierownika sklepu,
        > który lubił Annę, naburmuszoną kudłatą Misie, kontrolę kasjerek w
        > jednym odcinku. Kasjerki byly dwie Zdenka i Sonia.
        > Już pewnie go nie wyemitują. Szkoda.
        Właśnie leci w Kino Polska
        • labellaluna Re: "Kobieta za ladą" 29.11.10, 10:39
          No właśnie, leci i ja oglądam. Cudowne wspomnienia z dzieciństwa. Polska wyglądała wtedy prawie tak samo, ubrania, wyposażenie w domu, sklepu. Aż się łezka w oku kręci.
          • brajanaa Re: "Kobieta za ladą" 29.11.10, 17:21
            Na bank w Polsce nie było wtedy takiego zaopatrzenia.
            W sprzedaży w markecie kanapki z kawiorem? Gotowe sałatki różnego rodzaju?
          • lilith76 Re: "Kobieta za ladą" 29.11.10, 22:51
            Mam porównanie sklepów polskich i czechosłowackich (wtedy) z kolejnej dekady (80') i wchodząc do sklepu w Pradze dostałam pomieszania zmysłów ;) Kilkanaście rodzai czekolad!!! Kilkanaście! Kupiłam każdej po jednej sztuce.
            :D
    • Gość: cienkowłosa Re: "Kobieta za ladą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 12:40
      Żena i jej córka Misia-ale mają bujne fryzury! zazdroszczę im
    • Gość: fanka Re: "Kobieta za ladą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 13:21
      Kino Polska:
      Kobieta za ladą , Szpital na peryferiach, Goście- lecą w niedziele ok 15, a w tygodniu powtórki
      • Gość: magda Re: "Kobieta za ladą" IP: *.miasto.gdynia.pl 28.01.11, 09:37
        Słuchajcie, co zrobił mąż Anny, że w końcu wyrzuciła go z domu i nawet Misia ją wsparła?
        • Gość: Finka Re: "Kobieta za ladą" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.11, 09:58
          Ten "pajac" obiecał ,że pójdzie na próbę do Misi i prz okazji odwiezie Piotra na łyzwy.
          Piotrusiowi wytłumaczył jak mały ma SAM wrócić do domu,jakim tramwajem jechać ale małemu pomyliły się numery i odwiozła go policja.
          Po powrocie pana "pajaca" do domu,zaczął zachwycac się próbą Misi,że siedział za filarem i ją ukradkiem oglądał.
          Okazało się ,że próba została odwołana a to wyjscie z domu to był pretekst do spotkania z nowa znajomą.
          Misia i matka postanowiły,że "pajac" ma się natychmiast wyprowadzić bo robi to co dawniej czyli kłamie i umawia się z innymi kobietami.
          Nowy wielbiciel Anny czekał na nią w aucie bo powiadomiła go Misia,że mama znów wolna.
          Koniec:)
          • Gość: mozambique Re: "Kobieta za ladą" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.11, 10:30
            a czy gdzies jest pwoiedziane ile lat mają Anna i jej absztyfikant

bo skoor dorosla córka to chyab powinan miec ok. 40-tki a pamietam ze wygladałą starsznie staro w tym filmie ( tusza, fyzura, wąsik)
            • Gość: Minnie Re: "Kobieta za ladą" IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.11, 11:01
              To prawda, Anna wygląda staro, ale tak samo staro wygląda nasz Czterdziestolatek. Takie czasy były - fryzury, stroje itd. sprawiały, że 40-tka to był już bardzo dojrzały wiek ;-)
              • baba67 Re: "Kobieta za ladą" 29.01.11, 21:47
                To jest bardzo ciekawe zjawisko. Czterdziestolatek nie mial wcale sztywnej fryzury. Tak sie sklada, ze ktos z mojej rodziny pracowal w tej branzy i pamietam panow inzynierow z tamtego okresu-byli krotko ostrzyzeni. Czterdziestolatek wtedy prezentowal sie mlodziezowo.
                Jednak ludzie maja tendencje do zachowywania fryzur z okresu,kiedy wygladali najkorzystniej, czyli kiedy byli mlodzi. nastepnemu pokoleniu ta fryzura kojarzy sie z osobami dojrzalymi, zatem jesli mlody czlowiek tak by sie uczesal, toby go to postarzalo.
                Popatrzcie na na mloda Czyzewska-przeciez ona miala identyczna fryzure!
                Inna rzecza jet wasik i owlosione nogi-inne standarty estetyczne wtedy panowaly.
                • Gość: mozambique Re: "Kobieta za ladą" IP: *.play-internet.pl 29.01.11, 22:41
                  no wlasnie - wczoraj obejzralam sobei komedie USA z lat 50-tych

przepiekna Lollobrygida wlasnie w takich krótkich duzych tapirowanych lokach , inne 20-tki podobnie - i wygladaja spokojnie na 35 lat , podobnie "chlopcy" w garniturach, z baczkami - tez spokojnie mozna im dac 30pare lat

poza tym ubiór - nie ma sily - garnitur i powazna garsonka dodają lat , czloweik wyglada powazniej , jelsi do tego fryzura i reszta tez sa powazne to juz w ogóle ....

wtedy po prostu ososbom "statecznym" czyli rodzicom, nie wypadało wygladac sesksownie - np. matka dzieciom nie powinan byla zakladac krótkeij spódniczki , a dżinsy byly skandalem , o figure tez nie dbano przesadnie a nadwaga dodaje lat , do tego ciezkei makijaze , krzaczaste brwi , mocne ciemne szminki , u panów wąsy - nie dodoawalo to świeżosci

tzreba przyznac ze jednak wpsolczesna moda jest bardziej łaskawa wobec wieku , kult szczupłości, dbania o skóre, cerę, zgrabne ciuszki, lekkie fryzury , biale zęby , taki psychiczny luz w zachwoaniu - na pierwszy rzyt oka zadbana 40-tka moze nie róznic sie specjalnie od 20-tki

i fajnie ....
                  • baba67 Re: "Kobieta za ladą" 30.01.11, 14:23
                    Ale co sprawia, ze taka czy inna fryzura dodaja lat? Przeciez ocena jest w naszych mozgach.
                    To mnie fascynuje-nasze skojarzenia. Wyobraz sobie, ze spora czesc dziewczyn z krociutkimi grzywkami za 20 lat tez bedzie te grzywki nosic-bedac juz po 40-tce i wiecej. Calkiem mozliwe ze za 20 lat wroca podtapirowane loki. I ktora z tych fryzur bedzie postarzac? GRZYWKI. Bo beda je nosic panie po 40-tce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka