Dodaj do ulubionych

Serialowe dzieci.

02.12.10, 17:25
Dlaczego serialowe dzieci, w przeciwieństwie do moich ( i chyba nie tylko moich) :
- zawsze rano chętnie wstają,
- nie grymaszą przy jedzeniu
- uwielbiają wszystkie warzywa i owoce
- są odwożone i odbierane ze szkoły tak mniej więcej do 16 roku życia ;)
- są we wszystkim co najmniej dobre
- chętnie czytają,
- nie oglądają TV,
- nie muszą jeździć w fotelikach
... coś pominęłam?

Ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • stara_dominikowa Re: Serialowe dzieci. 02.12.10, 18:08
      > ... coś pominęłam?

Serialowe dzieci przede wszystkim:

właśnie zasnęły!
      :D
      • lady_haha Re: Serialowe dzieci. 02.12.10, 18:48
        Ale wcześniej umyły rączki!
      • zuzanka79 Re: Serialowe dzieci. 02.12.10, 21:07
        stara_dominikowa napisała:

> > ... coś pominęłam?
        >
        > Serialowe dzieci przede wszystkim:
        >
        > właśnie zasnęły!
        > :D

A idź ty :P
    • Gość: biala_dama Re: Serialowe dzieci. IP: *.icpnet.pl 02.12.10, 18:55
      Bawią się supergrzecznie same (ew. rysują) i nigdy nie marudzą, że jest nudno ani nie domagają się natychmiastowej uwagi dorosłych
      • zuzanka79 Re: Serialowe dzieci. 02.12.10, 21:09
        Nie, no moje też się bawią same, supergrzecznie już nie - zupełnie nie.
        A ile bałaganu przy tym narobią wiedzą tylko one i ich anioł stróż.
    • deczko Re: Serialowe dzieci. 02.12.10, 19:00
      Przeciez dzis slodka Zosiia nabroila. ;)
      • Gość: biala_dama Re: Serialowe dzieci. IP: *.icpnet.pl 02.12.10, 19:06
        To chyba coś mi umknęło. Ale pewnie było potrzebne do podkręcenia dramatyzmu:)
    • the_accidental Re: Serialowe dzieci. 02.12.10, 19:22
      Nie chcę zanudzać, ale pisałam już w którymś wątku, że do tego wszystkiego serialowe dzieci nie mają żadnego życia wewnętrznego. Nie myślą, nie zastanawiają się nad życiem, nie mają żadnych refleksji, dziecięcych dylematów, lęków, pytań do dorosłych członków rodziny.
      • Gość: Ewka Re: Serialowe dzieci. IP: *.toya.net.pl 02.12.10, 19:30
        Kasia Lubicz (Klan) miała dzisiaj dylemat. Co kupić jakiemuś tam (nie pamiętam imienia) niegrzecznemu koledze na mikołajki. (Nawet radziła się prawie dorosłej Bożenki) ;)
    • Gość: karl Re: Serialowe dzieci. IP: *.xdsl.centertel.pl 04.12.10, 19:45
      > Przeciez dzis slodka Zosiia nabroila. ;)

Zosia to najnomalniejsze ze wszystkich dzieci serialowych, a Klanowych szczególnie. A swojego "wujka" Pawełka trzykrotnie przerasta inteligencją i kreatywnością.
      • Gość: pani stenia Re: Serialowe dzieci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 20:55
        Wujka Pawełka nietrudno przerosnać inteligencją i kreatywnością- przecież on jest upośledzony umysłowo.
    • Gość: bardu Re: Serialowe dzieci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 09:26
      Zależy jakie seriale się ogląda. W "Licencji na wychowanie" dzieci są "z życia wzięte". Do tego młodzi aktorzy grają niezwykle naturalnie, a Roma i Ryszard - czyli Barańscy to wypisz wymaluj moi rodzice - tyle, że kilkadziesiąt lat temu. Fantastyczny serial.
      • Gość: J@nusz Re: Serialowe dzieci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 21:37
        Oj tak, podpisuje się pod tym obiema łapami - dzieci w 'Licencji na wychowanie' są doskonale dobrane, grają naturalnie (właściwie nie grają, tylko są sobą), a sam serial jest THE BEST!
        • zuzanka79 Re: Serialowe dzieci. 05.12.10, 22:13
          Ten serial jakoś mi umknął ;) Jak wyemitują 247 odcinek to może się przyzwyczaję :P
          I rzeczywiście tutaj dzieciaki są górą. W "Rodzinie zastępczej" też dzieci były fajne, bardziej dzieciowe gdy były młodsze, teraz już też nie ma takiej spontaniczność.
          Za to Poldek i Duduś do dziś topią moje serce :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka