Dodaj do ulubionych

znikające dzieci MJM

IP: *.man.poznan.pl 11.01.11, 11:01
Jak myślicie, czy gdyby zwrócić się do scenarzystów sprzedali by patent na "znikające" dzieci? Ot, snuje się Marta po parku, na ławeczce przysiądzie, z sąsiadem zagada - Ania???????
Gosia - w Rzymie za architekta robi, tylko patrzeć jak Koloseum ogrodem obsadzi, zajęta taka, że nawet uczesać się czasu nie ma - Wojtuś??????
Tomek - dwa razy dziennie pyka do teściówki po te kilka/ kilkadziesiąt?? kilosów, ot tak - Zosia??????
A u mnie doba za krótka:( No i w parę miejsc też bym chętnie bez dzieci poszła, ot choćby do marketu. Może wspólna petycja i patent zdradzą?
Obserwuj wątek
    • bonnie75 Re: znikające dzieci MJM 11.01.11, 11:36
      Kolezanko droga, mozemy sobie rece podac a ja chetnie te petycje podpisze :-)))
      Ale juz Ci spiesze z wyjasnieniami:
      Ania ----> Henio/Sandra
      Wojtus -----> niania/Henio (a co, skoro do Finladii moze to i do Italii smignie :-))
      Zosia ------> Henio/Sandra
      • Gość: Mo Re: znikające dzieci MJM- sandra IP: *.subscribers.sferia.net 11.01.11, 12:15
        a tak patrząc na tą statystykę wychodzi na to, że Sandra co i raz dzieciakami z bloku się zajmuje. Może by tak jaką ochronkę/przedszkole otworzyła albo coś. Juz sama nie wiem w którym to serialu mówiono jak to prosto, łatwo i przyjemnie się takie przybytki dla dzieci się otwiera.
        A tak wogóle z czego żyje Sandra ? Czy płacą jej za opiekę ? Czy jest utrzymanką Szymona ?
        • Gość: fred Re: znikające dzieci MJM- sandra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 13:23
          A mnie też to zastanawia z czego utrzymuje się np. taki Henio kiedyś pracował w supermarkecie a to przecież zajmuje dużo czasu na pewno powinien mieć go mniej niż Marta, która chodzi tylko na posiedzenia a resztę roboty może odwalić w domu, nigdy nie wspominali o tym, żeby był zatrudniony u Marty. Sandra skąd ma pieniądze na mieszkanie skoro oddała długi to musi wynajmować, a to jak wiadomo nie jest tanie. Pamiętam, że zrezygnowała kiedyś ze swojej pracy, żeby zajmować się dziećmi Gośki ale czy nadal jej płacą skoro mają długi. A matka Kingi przecież nie pracowała nie ma emerytury a wątpię, żeby Kinia płaciła jej za opiekę nad Lenką. Ala kolejna zrezygnowała z pracy u Mirki przez Kubę a nie zastanowiła się z czego czynsz zapłaci. Albo w Oazie wszystkie kelnerki wracają do domu taksówkami, ciekawe ile Janek im płaci . I co to za moda w tych serialach, że każdy musi mieć kogoś do opieki nad dziećmi. Kiedyś Marta sama zajmowała się Łukaszem, chodził na świetlice, Hanka też siedziała w domu z małym Mateuszem. Jeszcze tylko brakuje sługi dla Maryśki.
          • Gość: pipi43 Re: znikające dzieci MJM- sandra IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 11.01.11, 18:53
            Coś mi się po łbie kolebie, ze Heniutek rĘcistą jest;)
    • Gość: Hella Re: znikające dzieci MJM IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.11, 17:53
      doktor Renia też ma Antosia - on gdzie? w przedszkolu urzęduje?
      • Gość: 1234 Re: znikające dzieci MJM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 10:52
        > doktor Renia też ma Antosia - on gdzie? w przedszkolu urzęduje?
        Tam, gdzie zwykle przebywają dzieci, których rodzice pracują. A co - do przychodni ma go zabierać? Rozumiem, że ktoś odczuwa konieczność zabrać głos w każdej sprawie , ale warto byłoby to robić z sensem.
    • zofia.stasiak Re: znikające dzieci MJM 12.01.11, 08:46
      Wojtuś to widziałam w ostatnim odcinku w takim specjalnym wózku siedzi. Siedzi i siedzi, a Gosia może zrobić wszystko: Zosię do szkoły odwieźć, co Agnieszki skoczyć do Marty. Wygodny ten wózek, nawet na noc go nie wyjmują.
      • jerryone1 Re: znikające dzieci MJM 12.01.11, 19:56
        Może on już się urodził w tym siodle?
        • olylejdi_1 Re: znikające dzieci MJM 12.01.11, 20:00
          kelnerki z oazy moga miec jakies stawki preferencyjne i zamawiac tylko taksówki z jednej firmy...
          swoja droga kolega pracowal kiedys na stacji LPG i potem mial znizki po znajomosci jak wracal z imprezy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka