Dodaj do ulubionych

Obcy na Enterprise

22.01.11, 22:19
Zawsze mnie zastanawiało: dlaczego, do ciężkiej cholery, oni pozwalają tym wszystkim przybyszom kręcić się po statku? Może i załoga była cywilizowana, ale goście często nie i potem było wielkie zdziwko, że ktoś wlazł im na mostek, do ładowni, kradnie prom, czy robi burdel w maszynowni.

Nie musieli zamykać ich od razu w celi, ale mogli zrobić na statku jakąś wydzieloną strefę, a przynajmniej poblokować dostęp do ważniejszych części.

Highly illogical!
Obserwuj wątek
    • wzrokowski Re: Obcy na Enterprise 22.01.11, 22:31
      No pewnie, że illogical. W końcu scenariusz pisali Ziemianie a nie Wolkanie :)
      • daslicht Re: Obcy na Enterprise 24.01.11, 19:14
        Ciekawe jak by wyglądał ST kręcony przez Wolkan ^^
        • tibarngirl Re: Obcy na Enterprise 26.05.11, 21:51
          Byłby bardzo logiczny a bohaterowie nie mieli by rozterek emocjonalnych (czas co 7 lat byłby w takiej serii cenzurowany :))
    • fallen86 Re: Obcy na Enterprise 23.01.11, 12:32
      W/g mnie chodzi o to że Enterprise miał utrzymywać pokój, miał być przystanią / ostoją dla przybyszy szukających pomocy. Zatem jego "drzwi" czy też wrota hangaru powinny być zawsze otwarte tak by nie można było ich o nic posądzić. Czy to miało na celu ukazanie że mają "ręce czyste"?
      O ile pamiętam, to tylko maszynownia miała ochronę.
      • wzrokowski Re: Obcy na Enterprise 23.01.11, 16:56
        Gdzie tam - ile to odcinków widziałem - ja nie fan namiętny - jak maszynownia wzięta była wysiłkiem godnym przedszkolaka :)))
        • daslicht Re: Obcy na Enterprise 24.01.11, 19:13
          Właśnie. Zawsze zastanawiałam się wtedy, gdzie podziała się odpowiedzialność załogi.
          Zdarzało się wiele naiwnych momentów, gdzie gorąco popierałam Worfa.

Wiem, że oni mieli być uczciwi i milusi, ale powinni zdawać sobie sprawę, że nie wszyscy tacy są.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka