Dodaj do ulubionych

Lost finał !

IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.11, 23:27
Z tego co widze to chyba właśnie się finał zaczyna... Choć według rozpiski na "n" powinien być jeszcze 1 odcinek. Ale widzę że to raczej finał bo odcinek trochę dłuższy...

Muszę sobie chusteczki przygotować bo na pewno znowu ryczeć będę jak za każdym oglądnięciem finału - Piękna sprawa !

Idealne rozwiązanie całej sytuacji...
Obserwuj wątek
    • Gość: andy_pandy Re: Lost finał ! IP: *.cable.net-inotel.pl 21.02.11, 23:57
      ale o co chodzi????Da radę ktoś mi wytłumaczyć te ostatnie odcinki????
      Kuźwa zapomniałam i dopiero teraz wł.O co kaman?
      • Gość: ;P Re: Lost finał ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.11, 00:20
        Ale odkąd nie rozumiesz ? To Ci wytłumaczę ale może dopiero po finale...

A propos KUUUUURRRR**** !!!!! co za zjeb w tym TVP tak poukładał odcinki żeby przerwać finał ???

Przecież w zeszłym tyg w poniedziałek leciał odicnek 14 i 14 a potem we wtorek nie wiadomo po co 15 !!!

To trzeba było puścić dzisiaj 15/16 a finał za tydzień jako 1 odcinek...

Nie wiem co to za debil ułożył ale gratuluję spier***lenia czegoś tak niesamowitego jak finał tego serialu... Naprawdę szacun... trzeba być wyjątkowym ćwierćinteligentem...
        • Gość: andy_pandy Re: Lost finał ! IP: *.cable.net-inotel.pl 22.02.11, 12:39
          ach to też ja czekałam jak idiotka ,że po reklamach pójdzie dalej.Bo pomyslałam,że jak to finał to dadzą obejrzeć nam całość za jednym zamachem.
          Co za zjeby????
        • Gość: andy_pandy Re: Lost finał ! IP: *.cable.net-inotel.pl 22.02.11, 12:41
          no a nie rozumiem....o co teraz chodzi????co oni są w że tak powiem teraźniejszości,ale mają przebłyski bycia na wyspie?Skąd,jak co???
          Żyją ci co rzekomo pomarli???
          • Gość: ;-P Re: Lost finał ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.11, 14:12
            A tego Ci akurat nie powiem bo sobie zepsujesz przyjemność ;) Ale to o co pytasz akurat się wyjasni, inne rzeczy - niekoniecznie ;-)

Jak widzisz jest to pewnego rodzaju alternatywna rzeczywistość, w której nie ma wyspy... No ale dokładnie co i jak wyjaśni finał...

Oglądaj dzisiaj o 23.00 !

Niestety o wiele lepsze by to było w całości...

Ja nie rozumiem tylko jednej rzeczy - o co chodziło z Widmorem ? Bo tak on był na wyspie jak Ben był mały. I jak rozumiem był on w Dharmie... potem Ben Dharmę wymordował... Ale dlaczego Widmore'a nie ?

Faktem jest że Widmore wyleciał z wyspy za romans z matka Penny albo Danilela, ale kiedy to dokładnie było ? Bo wydaje mi się że Ben musiał Dhrame wymorować zanim porwał Alex... a w tedy Widmore jeszcze był na wyspie...
    • Gość: Re Re: Lost finał ! IP: *.play-internet.pl 22.02.11, 14:20
      druga czesc finalowego odcinka juz dzisiaj o 23.00!!!
      ja tez nic nie rozumie, ogladalam lostow do czwartego sezonu, potem mialam przerwe i zaczelam od szostego ale nic nie kumam a jeszce jedynka co chwile zmienia godzine i dzien emisji przez co opuscilam pare odcinkow.
      Czy w dzisiejszym odcinku naprawde wszystko sie wyjasni? czym byla wyspa itd? Bo z tego co slyszalam final jest dos kiepski i pozostawia wiele pytan bez odpowiedzi.
      • Gość: asdf Re: Lost finał ! IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 22.02.11, 21:29
        > o z tego co slyszalam final jest dos kiepski i pozostawia wiele pytan bez odpow
        > iedzi.

To było własnie najbadziej denerwujące w tym filmie. Niewiele się wyjasniło, mimo wszystko ;/
        • Gość: ;P Re: Lost finał ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.11, 22:20
          Finał nie jest kiepski tylko trzeba słuchać ze zrozumienie tego co twórcy Losta mówią od 3 sezonu...

To nie jest serial o rozbitkach ani zagadkach tylko o odkupieniu... I w tym kontekście finał jest po prostu jedyny możliwi ;-) - Epicki jak się to dzisiaj mówi...

Ps nie dziwię się że nie wiecie o co chodzi jak jesteście 2 serie do tyłu ;) Ja obejrzałam wszystkie odcinki i nie wszystko rozumiem ;)
          • Gość: Monika Re: Lost finał ! IP: *.nplay.net.pl 23.02.11, 11:55
            Zdaje sobie sprawe, ze jest to glownie serial o ludziach, ich losach, przeznaczeniu i odkupieniu, final jest piekny, bardzo wzruszajacy, ale z drugiej strony tworcy przyzwyczaili nas do tego, ze serial ten jest rowniez serialem sf, nie tylko dramatem,dlatego mnozyli wiele zagadek i to w duzej mierze trzymalo wiele osob przed ekranem, to wlasnie owe zagadki przez tyle lat rozwiazywalismy,snulismy domysly, czym jest wyspa i przy okazji poruszaly losy bohaterwow, dlatego uwazam,ze to nie jest do konca fair,ze tyle zagadek nie zostalo objasnionych czy tez rozwiazanych w taki, a nie inny sposob,final byl bardzio ladny, mistyczny,ale mimo wszystko wolalabym zeby byl bardziej z pogranicza sf.
            • Gość: Monika Re: Lost finał ! IP: *.nplay.net.pl 23.02.11, 12:03
              Ja do dzis do konca nie rozumiem, czym byla wlasciwie wyspa i dlaczego tak wazne bylo chronienie owego zrodelka, ale moze to juz kazdy ma sobie na swoj wlasny sposob wytlumaczyc.Poza tym brak logiki razi w wielu przypadkach, ale moze rzeczywiscie o cos zupelnie innego w tym serialu chodzilo, ale jesli tak, to po co mnozenie tylu zagadek? Fanka serialu i tak pozostane:)Jednak troszke tworcy z nas zakpili chyba.
              • lilith76 Re: Lost finał ! 23.02.11, 13:53
                Ja potrzebowałam przestudiowania forum Lostów, by dotrzeć do prawdy o sensie finałowego odcinka ;)
                • Gość: ;P Re: Lost finał ! IP: 78.8.106.* 23.02.11, 14:52
                  Z tego co widzę, dużo osób ma problem ze zrozumieniem tego kiedy zginęli lostowicze...

Mnie się wydaje, że to jest dość jasne kiedy przestudiuje się 3 konwersjacie...

a) Kate do Jacka na przyjęciu mówi - tak długo za Tobą tęskniłam
                  b) Hurley do Bena - Byłeś świetnym numerem 2
                  c) Christian do Jacka:

Ch - Wszystko co Ci się przytrafiło było prawdziwe, Ci ludzie w kościele też są prawdziwi...
                  J - czy oni nie żyją
                  Ch - Każdy kiedyś umiera jedni z nich przed Tobą inni długo po Tobie

Widać z tego, że Jack zginął po wyjściu ze źródełka, Sawyer, Kate, Ricardus, Lapidus i Miles - kiedyś tam w przyszłości a reszta na wyspie...
                  Natomiast Hurley, Ben, Rose, Bernard i inni kiedyś tam w przyszłości na wsypie...

Czym były alty ? Tak jak mówi ojciec Jacka - miejscem, które sami sobie stworzyli aby się odnaleźć i odpuścić... ponieważ - nikt nie robi tego sam...

Wyspa - miejscem w którym mieli szanse naprawić swoje życie...

To wiemy na pewno...

Co do tego czym była wyspa to moim zdaniem nie była ona czyścem ponieważ była - prawdziwa. Poza tym wątpie czy z czyśca można na jakiś czas uciec czy zginąć...

Czemu nie wszyscy byli obecni w kościele ?
                  Ponieważ pobyt na wyspie nie był dla nich najważniejszym okresem w życiu:

Richard - dla niego najwazniejsza była żona
                  Miles - dla niego najważniejsza była relacja z ojcem
                  Dejtukmajsan Michael - został uwięziony na wsypie, Eco prawdopodonie też.

A niektórzy nie byli zwyczajnie gotowi:

Ben i Hawkingowa - jeszcze sobie nie przebaczyli zła które wyrządzili w dodatku oboje nie byli gotowi na to by ich bliscy poznali prawdę o swojej śmierci... Chcieli spędzić jeszcze z nimi trochę czasu...

• Gość: Monika Re: Lost finał ! IP: *.nplay.net.pl 23.02.11, 21:40
                    Ja to wszystko rozumiem, choc sensu zrodelka nie do konca.
                  • imasumak Re: Lost finał ! 23.02.11, 22:04
                    NO, wreszcie ktoś rozumie ten serial podobnie jak ja :P
                    Wczoraj po finale z pól godziny się kłóciłam z mężem nad jego sensem ;)
                    • Gość: ;P Re: Lost finał ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.11, 00:44
                      Z tym źródełkiem to pojechali ;) No ale coś musieli wymyślić ;-)

Imasumak - najlepsze właśnie jest to że każdy rozumie inaczej i jest pole do niekończoncych dyskusji ! Choć dobija mnie jak niektórzy z uporem maniaka mówia że oni wszyscy zginęli w katastrofie bo na końcu pokazali wrak statku....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka