Dodaj do ulubionych

Klan króluje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 09:18
Klan, Klan, Klan. Wpis za wpisem. Zastanawiam się, co Wy widzicie w tym serialu. Ze też Wam się nie przejadł. Przeciwnie, tyle emocji budzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Polka Re: Klan króluje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 09:46
      po prostu nie umiemy odciąć pępowiny :)

zagłosuj i polub
      www.rispekt.crunchips.pl/paczka/1592
    • bardu Re: Klan króluje 24.02.11, 10:37
      Budzi emocje, bo jest wydumany i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością - a podejrzewam, że ambicją scenarzystów było pokazanie życia przeciętnej, współczesnej rodziny. Tymczasem bohaterowie nie są w żadnym razie przeciętni, a ilością tragedii, chorób i plag dotykających tę rodzinę można by obdzielić niejedno miasteczko.
    • wiotka_trzpiotka Re: Klan króluje 24.02.11, 10:42
      siłą Klanu jest to, że praktycznie po kazdym odcinku da się stworzyć wątek
      a ze leci codziennie to i wątków wiele...
      • Gość: ja Re: Klan króluje IP: *.home.aster.pl 24.02.11, 18:37
        Miałam ostatnio okazję rozmawiać z jednym z reżyserów Klanu. Mówię do niego, że śmieszy mnie trochę ta "idealność" klanu. Piękne, rodzinne śniadanka o 7 rano, kulturalne rozmowy, wszystko takie "ą" i "ę"... On mi na to, słuchaj, klan nie przedstawia życia takim jakie jest, tylko takim jakie chcielibyśmy, żeby było! Może właśnie to przyciąga widzów?! :)
        • Gość: Kasza-lot Re: Klan króluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 22:54
          Reżyser nie kłamał. Rzeczywiście, Klan nie ma odzwierciedlać życia, rzeczywistości przeciętnej rodziny. Ma rozbudzać aspiracje do "równania w górę". Inna sprawa jak to się ma do realnych możliwości tego "równania". Pomimo tego, że możliwości osiągnięcia statusu są niewielkie większość klienteli telewizyjnej Klanu stanowią "maluczcy", bo jeśli nawet nie ma szans założyć sobie taki własny Elmed, to zawsze ciekawie i emocjonująco popatrzeć na to jak "zmagają się" z tymi Elmedami ci, co je mają. :))
          Klan nie jest robiony dla tych, którzy mają prywatne kliniki i apteki, przedsiębiorstwa budowlane, restauracje, produkcyjne firmy kosmetyczne czy luksusowe wille w Komorowie (tak, zdaje się, nazwano aktualne miejsce zamieszkania Jacka i Beaty). Własciciele takich willi pewnie nie wiedza nawet, że coś takiego jak Klan jest w telewizji, bo zajęci są zupełnie innymi sprawami. Ponadto, czy opłacałoby sie produkowac drogi serial dla takiej garstki odbiorców? :))))
          • maitresse.d.un.francais to jakieś żarty z tym zmaganiem się 25.02.11, 22:48
            z Elmedem?

wszak u nich prowadzenie firmy polega na BYWANIU W NIEJ (w przypadku Trojanowskiej - z rzadka)

a Beatka, która produkuje nikomu nie znany krem, ma gabinet większy niż premier i sekretarkę
            • Gość: Kasza-lot Re: to jakieś żarty z tym zmaganiem się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 00:43
              maitresse.d.un.francais napisała:
              > to jakieś żarty z tym zmaganiem się z Elmedem? Wszak u nich prowadzenie firmy polega na > BYWANIU W NIEJ (w przypadku Trojanowskiej - z rzadka), a Beatka, która produkuje
              > nikomu nie znany krem, ma gabinet większy niż premier i sekretarkę

No, przecież napisałem "zmaganiem się" w cudzysłowie, a na końcu zdania wstawiłem jeszcze uśmieszki.
              • maitresse.d.un.francais Re: to jakieś żarty z tym zmaganiem się 26.02.11, 15:30

>
                > No, przecież napisałem "zmaganiem się" w cudzysłowie, a na końcu zdania wstawił
                > em jeszcze uśmieszki.

ale widzisz, część osób obecnie używa cudzysłowów zupełnie nieadekwatnie, np. żeby coś podkreślić, nie byłam pewna, czy nie jesteś jedną z tych osób

a w takim razie przepraszam

• Gość: Kasza-lot Re: to jakieś żarty z tym zmaganiem się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 00:52
                  Niestety, "część osób" w ogóle jest wtórnymi analfabetami i w dodatku ta "część" stale rośnie :((
                  • maitresse.d.un.francais Re: to jakieś żarty z tym zmaganiem się 27.02.11, 18:20
                    Gość portalu: Kasza-lot napisał(a):

> Niestety, "część osób" w ogóle jest wtórnymi analfabetami i w dodatku ta "część
                    > " stale rośnie :((

Mniej więcej to chciałam powiedzieć :-)
        • Gość: Kasza-lot Re: Klan króluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 23:01
          PS
          W sprawie zasadniczej: dlaczego właśnie Klan? Nie wiem. Jestm bardzo świeżym oglądaczem Klanu, a zrobiłem tak, że obejrzałem po jednym odcinku kilku seriali (M jak .., Na Wspólnej, Barwy szcęscia, Klan i Plebania) i wybrałem własnie te dwa ostatnie. Plebanię dlatego, że to wprawdzie słaby scenariusz, ale produkcja propagandowa i ciekawiło mnie jak upowszechniane i forsowane są pewne poglądy, przekonania i postawy, a Klan chyba dlatego, że to również pewien "poligon doświadczalny" formowania polskiej "klasy średniej". Ponadto oba są w tym samym czasie - jeden po drugim, nie trzeba "rozpraszać się" kiedy faktycznie ogląda się tej telewizji bardzo mało.
          • nedzioza Re: Klan króluje 25.02.11, 15:46
            Rany-jestem MALUCZKA, bo oglądam Klan i co więcej - inne seriale też;-) Że też tak nisko upadłam...
            • Gość: Kasza-lot Re: Klan króluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 00:52
              nedzioza napisała:
              > Rany-jestem MALUCZKA, bo oglądam Klan i co więcej - inne seriale też;-) Że też
              > tak nisko upadłam...

Przepraszam, ale błędnie interpretujesz słowo "maluczka". Nie oznacza ono wcale osoby "upadłej", złej, niegodnej itp. Maluczki, to - zgodnie ze Słowniekiem Języka Polskiego - "człowiek nie wyróżniający się, nie wybijający się, przeciętny, skromny". I w takim własnie, poprawnym znaczeniu użyłem tego słowa pisząc, że seriale - w zamyśle autorów i producentów - nie są przeznaczone dla elit, tylko dla maluczkich. Zresztą napisałem to słowo dodatkowo w cudzysłowie czyli "przymrużyłem ooko" aby nikogo nie urazić, że jest zwykłym, szarym człowiekiem.
              • Gość: nedzioza Re: Klan króluje IP: *.icpnet.pl 26.02.11, 14:45
                wiem co to słowo znaczy - ja w poście użyłam ironii a nwet może i szczypty sarkazmu;-)))
                • Gość: Kasza-lot Re: Klan króluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 00:55
                  Sarkazm, owszem, był czytelny, ale to "upadłam" pachniało mi już nieco pretensją. W takim razie pardon za "wykład". :))
                  Pozdrawiam.
            • Gość: xd Re: Klan króluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 15:05
              tak,jestes i nie ma czym sie chwalic.... zal...
    • Gość: xd Re: Klan króluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 15:03
      klan to kiepski serialik stworzony dla starych dewot,ludzi prymitywnych lub ociezalych umyslowo-nic dziwnego,ze cieszy sie takim powodzeniem...to wiele mowi o polakach...
      • Gość: jg Re: Klan króluje IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 26.02.11, 16:29
        Ciekawe, jakie wnioski można wysnuć czytając twoje posty...
        Polacy nie wiedzą, że nazwę narodowości pisze się z dużej litery.
        Polacy nie wiedzą, że zdanie zaczyna sie z dużej litery i kończy kropką.

Fanka "Klanu".
        • Gość: krecik 'sz" nie musi tego wiedzieć IP: *.is.net.pl 26.02.11, 19:15
          żaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal !!!!
        • Gość: asdf Re: Klan króluje IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 27.02.11, 22:11
          Dużą literą, nie z dużej litery;)
          • Gość: jg Re: xd alias sz, w przyszłości pewnie fc IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 27.02.11, 23:37
            Jak zwał, tak zwał.
            Duża, wielka, ogromna...
            Byle: Polacy, a nie: polacy.
            Trzy posty na temat prawidłowości określenia "z dużej"...
            Budujące...
            • Gość: xd Re: xd alias sz, w przyszłości pewnie fc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 11:52
              no wlasnie nie,nie jak zwal tak zwal-zdanie zaczynamy z wielkiej litery!!nie ma czegos takiego jak duza litera w jez polskim!proponuje zamiast spedzac godziny na ogladaniu klanu podszkolic polski!(a dopiero potem brac sie za poprawianie innych)
              • Gość: jg Re: xd alias sz, w przyszłości pewnie fc IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 28.02.11, 17:54
                Widzę, że twoja klawiatura nie tylko nie posiada wielkiej litery, ale dużej również.

twoją propozycję wsadź sobie w ... BUTY:/
                • Gość: jg Re: xd alias sz, w przyszłości pewnie fc IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 28.02.11, 17:55
                  ...spacji też brak...
                  Żaaaaaaaaaaal
        • Gość: xd Re: Klan króluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 22:59
          jak juz to nie duza a WIELKA!!
        • Gość: xd Re: Klan króluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 23:00
          jak juz to nie duza a WIELKA!!nie udawaj madrzejszej niz jestes... ;/ zaaaaal;/
          • Gość: marajka Re: Klan króluje IP: *.aster.pl 28.02.11, 12:00
            Może być duża, może być wielka.
            • Gość: xd Re: Klan króluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 18:08
              marajka glupia jestes! litera zaczynaja zdanie moze byc tylko wielka.

• Gość: karl Re: Klan króluje IP: *.xdsl.centertel.pl 27.02.11, 21:26
      Bo Klan akurat jest nadawany w porze posiłkowej u mnie. Podwieczorek po pracy właśnie zajadam gdy Klan leci. A że innych jeszcze w domu wtedy nie ma, a jak są to muszą lekcje odrabiać i się uczyć, to nie pozostaje mi nic innego jak z Klanem jeść. A zakąszać z rodziną Loobitch`ów to ogromny zaszczyt i presige. A po jedzonku wiadomo - koniaczek ;-)
      • dalenne Re: Klan króluje 28.02.11, 12:40
        > nem jeść. A zakąszać z rodziną Loobitch`ów to ogromny zaszczyt i presige. A po
        > jedzonku wiadomo - koniaczek ;-)

O żesz... ehehehe :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka