Dodaj do ulubionych

Seriale lat 90.

IP: *.toya.net.pl 05.06.11, 22:09
Przed czasami klanu na początku lat dziewięćdziesiatych po teleekspreise leciały seriale. Pamiętam, że w poniedziałki szedł Alf, we wtorki Bill Cosby Show, w piątki chyba Kate i Allie. Pamiętacie co leciało w środy i czwartki? Wiem że w czwartek leciał serial z dubbingiem zdaje się. Z kolei w późniejszym okresie leciał serial tez o czarnoskórej rodzinie, bardzo śmieszny, jednakże tytuł wypad z głowy. Ktoś pamięta?
Obserwuj wątek
    • Gość: Malina Re: Seriale lat 90. IP: 91.123.179.* 05.06.11, 22:18
      Serial o czarnoskórej rodzinie to właśnie "Bill Cosby show" leciał w środy z tego co pamiętam.W czwartki chyba była chyba "Pełna chata" ale to na 2.
      • Gość: P Re: Seriale lat 90. IP: *.toya.net.pl 05.06.11, 23:21
        No nie chodzi o Billa Cosbiego, tylko o jakiś inny serial. Wiem, ze była tam taka "spiewająca" babcia.
        Z kolei co do "Pełnej chaty" to nie leciała czasem w sobotę?
        • michal_82 Re: Seriale lat 90. 06.06.11, 00:24
          No pewnie, że w sobotę.
          • Gość: xd Re: Seriale lat 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 00:36
            pelna chata leciala w czwartki....
            • michal_82 Re: Seriale lat 90. 06.06.11, 00:42
              Leciała w sobotę tak gdzieś koło południa.
    • michal_82 Re: Seriale lat 90. 06.06.11, 00:41
      Ja kojarzę, ze Bill Cosby Show oglądałem w weekendy (sobota lub niedziela). Co do Alfa, w pewnym czasie puszczali go też w wersji oryginalnej kilka godzin wcześniej w Telewizji Edukacyjnej. Jak się Alf skończył (oj, pamiętam ten moment :) ), to emitowali potem komediowy serial o jakimś nauczycielu zaprzyjaźnionym z licealistami (i również w wersji oryginalnej). Serial miał bodajże tytuł właśnie "Nauczyciel", a grał go chyba jakiś znany aktor. W któryś dzień, a może i codziennie, przed Wieczorynką był puszczany też serial "Na wariackich papierach".
      • Gość: xd Re: Seriale lat 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 03:36
        michal,zle kojarzysz...pierwsza emisja w polsce pelnej chaty nie byla na 100% w soboty...
        • michal_82 Re: Seriale lat 90. 07.06.11, 14:21
          Kłócić się nie będę, ale ja pamiętam, że "Pełną chatę" zawsze oglądałem w soboty, pamiętam jak ten serial startował i że oglądałem od pierwszego odcinka. Wikipedia podaje datę startu 27 czerwca 1992, a kalendarz wcale nie wskazuje, by był to czwartek.
          • Gość: Kia Re: Seriale lat 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 16:16
            Mnie również wydaje się że Pełna chata leciała w soboty. Ja od siebie dodam że bardzo lubiłam woski serial Klasa IIIc, no i Detektyw w sutannie:)
      • michal_82 Re: Seriale lat 90. 07.06.11, 14:24
        michal_82 napisał:

> Serial miał bodajże tytuł właśnie "Nauczyciel", a grał go chyba jakiś znany aktor.

Przypomniał mi się prawidłowy tytuł - "Wychowawca".
      • Gość: 30+ Re: Seriale lat 90. IP: *.dip.t-dialin.net 19.12.11, 01:28
        A czy ktoś pamięta serial familijny "Lekarz rodzinny"? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o nim.
    • lilith76 Re: Seriale lat 90. 06.06.11, 09:21
      Nie pamiętam kiedy, ale pamiętam "Pomoc domową" (z Fran Drescher, czy taki był polski tytuł?), "Murphy Brown" (chciałam być taka jak ona), "Od 9.00 do 5.00" ( z Dolly Parton, pamiętam szok - to ludzie pracują nie 8.00-16.00 jak w PRL?), "Dzień za dniem", "Roseanne".
    • buntownik.z.wyboru Re: Seriale lat 90. 06.06.11, 11:24
      Gość portalu: P:

> Z kolei w późniejszym okresie leciał serial tez o czarnoskórej rodzinie, bardzo śmieszny,
      > jednakże tytuł wypad z głowy. Ktoś pamięta?

Może chodzi o "Bajer z Bel-Air" ?
      Grał tam Will Smith
      Pamiętam, bo nie podobał mi się ten serial :)
      • Gość: Kia Re: Seriale lat 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 14:20
        Jak mógł ci się nie podobać Bajer... ?Ja już od dłuższego czasu szukam go z polskim lektorem, ale ku mojej rozpaczy nie mogę znaleźć.ja pamiętam tez serial włoski "Klasa IIIc" bardzo go lubiłam.
      • Gość: P Re: Seriale lat 90. IP: *.toya.net.pl 06.06.11, 23:58
        Tak myślałem, ze ktoś skojarzy z tym serialem, ale to nie to. Bajer leciał na canale plus. Natomaist tamten serial na jedynce. Była tam ta babcia, pamiętam ją z tego, że śpiewała na pogrzebie, tak bardzo z jajem i niestety nic poza tym.
        Ja z kolei Pełną Chatę kojarzę z godzinami popołudnowymi w sobotę. Widać były zmiany niekiedy w emisji.
        • buntownik.z.wyboru Re: Seriale lat 90 07.06.11, 08:40
          A czy na pewno TVP1 ?
          Jeszcze jest jedna możliwość, że ten serial to "Pokolenia" [ Generations ]
          Emitowane przez TVP2
          • yoka1 Re: Seriale lat 90 07.06.11, 08:57
            "Pokolenia" [ Generations ]

to było super, bardzo bym chciała, aby powtórzyli.

W soboty leciało jeszcze "Santa Barbara" popołudniu

a na TVP1 ok 18ej serial o rodzinie, w które jbył chłopak z zespołem Downa.
            • Gość: xd Re: Seriale lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 10:06
              a od kiedy "pokolenia" to byl serial komediowy??("smieszny")

serial z corasem to "dzien za dniem"-jest to serial dla mnie kultowy-tam pierwszy raz zobaczylem osobe z zespolem downa:))))
              • lilith76 Re: Seriale lat 90 07.06.11, 10:41
                No i "Pokolenia" (super, obejrzałabym jeszcze raz), to chyba lata 80te w TVP.
                • lilith76 Re: Seriale lat 90 07.06.11, 10:43
                  "Korzenie"! Pomyliło mi się. O "Korzenie" mi w poprzednim poście chodziło.
                  • yoka1 Re: Seriale lat 90 07.06.11, 10:50
                    "Korzenie" też były super, leciały w niedziele na TVP2, niemniej też nie był śmieszny, jak ktoś słusznie zauważył, bo jeszcze powyżej ktoś pytał o serial ale śmieszny o ciemnoskórej rodzinie
                    • lilith76 Re: Seriale lat 90 07.06.11, 12:25
                      Tak, wiem, że to komedia nie była.
                      Ale mi się skojarzyło :)
                      • yoka1 Re: Seriale lat 90 07.06.11, 12:48
                        a ja ochoczo się podłączyłam, bo też chętnie bym ten serial obejrzała
                • Gość: xd Re: Seriale lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 10:49
                  w 80tych to w tv nie bylo nic!tylko isaura!

pokolenia to lata 90te.
              • buntownik.z.wyboru Re: Seriale lat 90 07.06.11, 10:57
                xd:
                > a od kiedy "pokolenia" to byl serial komediowy??("smieszny")

soap opera nie może być śmieszna ? ;)
                a to ma być aż sitcom czy tylko serial komediowy albo jedynie bardzo śmieszny ?

chyba jestem z innego świata bo już się gubię :/

Autorze wątku - występuje śmiech publiczności czy nie ?
              • Gość: Kia Re: Seriale lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 16:22
                Ja również:) Ale pamiętam też że tam był chłopak chory na AIDS, on był narkomanem. Tak się wystraszyłam tej choroby że potem nigdy nawet nie tknęłam narkotyków:)
    • Gość: xd Re: Seriale lat 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 11:13
      no jej chodzilo raczej o serial komediowey - "smieszny"
      • sonia-3 Re: Seriale lat 90. 07.06.11, 12:48
        Z odległych czasów, to ja uwielbiałam " Skrzydła" i chyba " Trzecia planeta od Słońca". Tylko nie pamiętam czy to była trzecia ta planeta, czy któraś tam.No i" Przyjaciela".
    • Gość: Mila Re: Seriale lat 90. IP: 91.123.179.* 07.06.11, 13:34
      Pełna Chata leciała najpierw w czwartki następnie w sobotę a na samym końcu w piątek rano.
      Ja pamiętam jeszcze "Alfa","Dzień za dniem"oczywiście również "Santa Barbara"(szkoda że przerwali emitowanie tego serialu),Pokolenia i oczywiście Dynastię które leciała w niedzielne popołudnia.
      • yoka1 Re: Seriale lat 90. 07.06.11, 13:42
        ja jeszcze coś kojarzę jakiś taki francuski czy hiszpański serial o grupie młodych ludzi spędzających wakacje nad morzem, leciało w latem soboty rano na TVP1
        • ultra75 Re: Seriale lat 90. 19.12.11, 10:44
          Mysle, ze moze chodzić o 'Niebieskie lato' - hiszpański serial. Ale to juz na pewno lata ' 80 :-). Bardzo lubiłam swojego czasu :-).
      • michal_82 Re: Seriale lat 90. 07.06.11, 14:12
        Dynastia zanim ulokowała się w niedzielę po Teleexpresie, była emitowana w środku tygodnia o 20:00 (najpierw w czwartek, potem we wtorek, choć zdarzało się, że emisja była w oba dni lub nawet jeszcze w środę). A jak startowała w wakacje 1990 była emitowana o 18:00 od pon do pt.
    • Gość: Kia Beverly hills 90210! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 14:17
      To był mój ulubiony serial!
    • Gość: Malina Re: Seriale lat 90. IP: 91.123.179.* 07.06.11, 17:44
      Ja jeszcze pamiętam "Krok za krokiem" oraz "Dzieciaki,kłopoty i My"
      • Gość: Kaśkaaa Re: Seriale lat 90. IP: 91.123.179.* 07.06.11, 17:50
        Jeszcze były "Cudowne lata","Allo allo","Żar tropików"
    • Gość: Justa Re: Seriale lat 90. IP: 217.153.76.* 19.12.11, 13:45
      Czy ktoś z was w ogóle oglądał taki serial "Miód i pszczoły"? Francuski: prześliczna dziewczyna i paru kręcących się wokół niej chłopaków. Niby nic takiego, a przesympatyczny. Dopiero teraz, po wielu latach wyszperałam w internecie, że dziewczynę grała aktorka o nazwisku Mallaury Nataf. Nie oglądałam jej już w żadnym innym filmie, chętnie zobaczyłabym jak wygląda teraz.
      • Gość: Kia Re: Seriale lat 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 16:29
        O tak, ja pamiętam. Byłam zakompleksioną nastolatka i bardzo jej zazdrościłam urody i pewności sibie. Zdaje się ze tatuś wciąż odpędzał tych chłopaków od niej.
        • myszka1969 Re: Seriale lat 90. 21.12.11, 00:14
          Też mi bardzo brakuje Cudownych lat....Żar tropików tez był fajny ale leciał nie az tak dawno....poza tym powtarzają teraz Gliniarza i Prokuratora na TV 4, ktorego uwielbiam:)
          A Pełną chatę- pare odcinków niedawno widziałam na Pulsie :) Ekstra:)
          • blawatek33 Re: Seriale lat 90. 21.12.11, 13:16
            A mi lata 90-te najbardziej kojarzą się (jesli chodzi o seriale zagraniczne) z moją ulubioną "Druzyną A", która leciała na Polsacie:) Zawsze się zastanawiam dlaczego nigdy po latach nie powatarzali tego serialu. Wiem, ze był strasznie głupi ale obejrzałbym go z checia jeszcze raz:)
    • Gość: Milka Re: Seriale lat 90. IP: 91.123.179.* 21.12.11, 21:48
      Mnie się bardzo podobał serial "Dzień za dniem"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka