Gość: matt_banco
IP: *.ssp.dialog.net.pl
06.09.11, 09:49
No wystartowaly ... no i co? No i na pierwszy rzut oka transplantacja rozwiazan "konkurencyjnych" wyglada calkiem dobrze. Fabula ... no jak fabula w tego typu produkcjach. Mecwaldowski to magik, ktorego sztuczki mozna sobie teraz poogladac w pelnej krasie. A jest na co popatrzec, choc chyba nie do konca w wymiarze meskiej atrakcyjnosci, ale aktorsko jak najbardziej. Na ile wystarczy tej energii ... trudno powiedziec. Podoba mi sie "miekki" Blaszczyk i "kobieta-rakieta" czyli Maja Hirsch. Jest tez jakis tam komediowy potencjal w Michale Sitarskim (no ale moze to przeniesienie z reklamowej roli "Rozumu").
Ma to calkiem zwawe tempo. Nie wiem na ile to zasluga oryginalu, ale cieszy ze nie ma lopatologicznej narracji, typu "postac mowi, ze wstaje ... i wstaje, po czy mowi, ze wychodzi ... i wychodzi".
No jestem ciekaw czy uparte probowanie TVP aby w takich godzinach puszczac swoje produkcje "codzienne" uda sie tym razem, czy tez znow poleci formulka "ogladalnosc niestety nie spelnila oczekiwac zleceniodawcy". ;-)