Dodaj do ulubionych

Wiadomosci z drugiej reki ...

IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.11, 09:49
No wystartowaly ... no i co? No i na pierwszy rzut oka transplantacja rozwiazan "konkurencyjnych" wyglada calkiem dobrze. Fabula ... no jak fabula w tego typu produkcjach. Mecwaldowski to magik, ktorego sztuczki mozna sobie teraz poogladac w pelnej krasie. A jest na co popatrzec, choc chyba nie do konca w wymiarze meskiej atrakcyjnosci, ale aktorsko jak najbardziej. Na ile wystarczy tej energii ... trudno powiedziec. Podoba mi sie "miekki" Blaszczyk i "kobieta-rakieta" czyli Maja Hirsch. Jest tez jakis tam komediowy potencjal w Michale Sitarskim (no ale moze to przeniesienie z reklamowej roli "Rozumu").
Ma to calkiem zwawe tempo. Nie wiem na ile to zasluga oryginalu, ale cieszy ze nie ma lopatologicznej narracji, typu "postac mowi, ze wstaje ... i wstaje, po czy mowi, ze wychodzi ... i wychodzi".
No jestem ciekaw czy uparte probowanie TVP aby w takich godzinach puszczac swoje produkcje "codzienne" uda sie tym razem, czy tez znow poleci formulka "ogladalnosc niestety nie spelnila oczekiwac zleceniodawcy". ;-)
Obserwuj wątek
    • dalenne Re: Wiadomosci z drugiej reki ... 06.09.11, 12:11
      A o której i gdzie to dają?
      • Gość: matt_banco Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.11, 12:27
        A daja codziennie na TVP2 o 18:50. Dwa odcinki sa do obejrzenia na onetowym VOD.
        • faszyna Re: Wiadomosci z drugiej reki ... 06.09.11, 12:42
          To jest godzina "pakietowa". Chcesz ogladac serial, to do kompletu masz wiadomosci TVP. Bo jakbys chciał obejrzeć wiadomosci na Polsacie lub TVN, to figa z makiem, serialu nie obejrzysz. ;)
          Co do samego serialu, na razie sie ogląda, a co dalej, zobaczymy... Ogólnie, obsada powinna byc gwarancją jakości. A jakby zabrakło jakości, to i tak warto popatrzec na Mecwaldowskiego, ktorego z przyjemnoscią oglądam od czasu "Lejdis".
          • Gość: ruben Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 22:21
            z odcinka na odcinek jest coraz lepiej.Dzisiejsza akcja z kołderką rewelacyjna! Prosty, bez napinania się nie wiadomo co, lekki...i zabawny. A tego o niewielu produkcjach premierowych można powiedzieć... oby starczyło na jak najdłużej.
            • Gość: matt_banco Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.11, 22:33
              ... tak kolderka byla bezbledna, podobnie jak ulatrazabawne "winogronko". I to jest wlasnie sila Mecwaldowskiego, aktora ktory lubi grac gesto, ale jakos unika przerysowan i zawsze sie zatrzymuje na granicy. Przy czym to jego "gesto" jest zawsze uporzadkowane, tam nie ma przypadkowosci. I to jest glowna zaleta tego serialu, natomiast gdzies tam to wszystko lekko traci wtornoscia i ponad "Brzydule" raczej nie wyskoczy (co jest calkiem przyzwoitym poziomem).
          • Gość: Aga Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.11, 23:49
            Obawiam się, że wolę "Fakty" niż "Wiadomości z drugiej ręki"... ;)
            • bakali Re: Wiadomosci z drugiej reki ... 08.09.11, 08:37
              Typowa dla Dwójki godzina emisji - do kitu. LNW już na tym straciła, teraz robią krzywdę następnemu serialowi. Jakby nie mogli dać serialu o 18.30, po Panoramie, a przed najpopularniejszymi wiadomościami na innych kanałach. Emisja w trakcie wyklucza oglądanie.
    • Gość: gocha Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 10:14
      serial fajny! bede oglądac z przyjemnością.
      świetna gra Mecwaldowskiego, Hirsh, i nawet Sitarski nie jest drewniany jak zwykle.
      fajna intryga, fajne tempo. na razie super!

• Gość: xyz Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.opera-mini.net 10.09.11, 12:49
      No nie, kto będzie oglądał serialik na dwójce zamiast Faktów albo Wydarzeń? Co za idiotyczna pora emisji... Juz na starcie tracą połowę potencjalnych odbiorców.
      Właśnie oglądam sobotnie powtórki i wygląda na to, że serial ciągnie tylko Mecweldowski. Błaszczyk jako gej zabawny, ale niemożliwie wręcz sztampowy, każdy by to zagrał w taki sposób. Ale może się rozkręci. Aktorka grająca spikerkę - marna, nie przyciąga mojej uwagi. Maja H. jak zawsze piękna i ostra, ale też taka jak zwykle. No dobra, Mecweldowski tez niczym nie zaskakuje, ale mam do niego słabość;) A fabuła, cóz, mocno naciągana. Mowy nie ma, żeby Błaszczyk nie zorientował się, że mu podmienili chłopaka, nie ma też szans, żeby nie dopytał na jakąś straszną chorobę jest on chory. O, zaczyna się kolejny odcinek, to może jeszcze popatrzę;)
      • Gość: pajączek Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 21:35
        Piotrula...to takie zgrubienie...od ULA. - umarłem w tym momencie:)
        • faszyna Re: Wiadomosci z drugiej reki ... 14.09.11, 15:10
          Nikomu sie nie chce komentowac czy po prostu nikt nie ogląda? Bo ja jak na razie ogladam i to z przyjemnoscia. Mecwaldowski to jest ktos, na którego sie zawsze miło patrzy. Szkoda tylko, że odcinki takie krótkie, jak sie juz wciągam, to pojawia się the end. ;)
          TVP poszło sladem konkurencji i na VOD są juz odcinki do obejrzenia. Nie wiem, czy z reklamami czy jak, nie ogladałam, ale zawsze miło, że choc późno, to nie wcale. ;))
          Matt, przy okazji, zauwazyłes, ze w piatek w porze nadawania WzDR, pokazali Licencję?
          • Gość: Marta Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.xdsl.centertel.pl 14.09.11, 22:37
            Oglądam, a tutaj podczytuję, co macie do powiedzenia o tym serialu. Oglądam trochę po łebkach i kompletnie nie załapałam we wczorajszym odcinku, po co Łukasz umówił się w ciągu 15 minut z dwoma dziewczynami na tę samą godzinę?
            Przyjaźń między Piotrem a Jackiem też jest dla mnie nie do pojęcia, Jacek jest totalnym egoistą.
            • Gość: marta_76 Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.play-internet.pl 15.09.11, 20:44
              Bardzo dobrze się to ogląda! Niezłe teksty, aktorzy też świetni! No, może poza główną bohaterką, ale cała redakcja pl.24 rewelacja!
              • faszyna Re: Wiadomosci z drugiej reki ... 15.09.11, 22:36
                No własnie, bardzo dobrze. :) Ale mało kto to oglada, tak przynajmniej podano dzisiaj w necie. Ale skoro taka pora...
                Maja Hirsch jako prawa-lewa reka własciciela stacji bardzo fajna. Barbasiewicz tworzy z nią fajny duet, a jego serialowy syn-gej to bardzo ciekawa postac na granicy groteski i tragedii. Ciekawe ustawienie tej postaci, nie wiadomo czy należy sie bardziej smiac czy współczuć.
                Co do Mecwaldowskiego, jakos inaczej sie tutaj pokazuje niż w innych produkcjach. Jego postac wydaje sie mocno wycofana i zbyt łatwo ulegająca wpływom Jacka jak na to, czego moznaby sie spodziewac po Mecwaldowskim. Ale przypuszczam, ze to postac rozwojowa, w późniejszych odcinkach jego bohater powinien byc bardziej asertywny i stanowczy.
                Jedyny zgrzyt jak dla mnie to głowna bohaterka, imienia postaci ne zapamietałam, a nazwiska aktorki tym bardziej nie kumam. Jakas taka nijak ta aktorka. A szkoda, bo reszta ekipy niexle dobrana.
                I tyle ode mnie. :)
                • Gość: matt_banco Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.11, 22:44
                  No nie da sie, po prostu nie da sie ... w tym pasmie zrobic ogladalnosci i tyle. Ciekawe jak wyglada ogladanie powtorek i dystrybucja sieciowa, szczegolnie ze jest wielokanalowa.
                  Ja tez lubie patrzec na ten serial, tylko denerwuje mnie dlugosc odcinkow, jakos tak ... za krotko.
                  • kubissimo Re: Wiadomosci z drugiej reki ... 17.09.11, 10:09
                    nie wiem czy to jest uwzgledniane w badaniach ogladalnosci, ale przypomne, ze jest tez telewizja cyfrowa i nagrywarki. Ja jeszcze ani razu nie obejrzalem tego na zywo, tylko sobie odpalam w dogodnym momencie :)
                    niestety po 8 odcinkach jestem lekko znudzony. Troche wpadlismy w loopa - Mecwaldowski stawia sie Barbasiewiczowi, Barbasiewicz sie zgadza, Barbasiewicz zmienia zdanie, Mecwaldowski znowu sie stawia, Barbasiewicz się zgadza... itd.
                    no nie da sie z tego zrobic dlugiej fabuly :/

do tego troche mnie bawia "realia" pracy w telewizji. Ponoć najczesciej ogladany program informacyjny jest robiony przez dwoje prezenterow, jednego reportera i dwie osoby w rezyserce. ja rozumiem, ze taki serial tez ma ograniczony budzet, ale mysle, ze nawet w siermieznych poczatkach Polsatu wygladalo to inaczej ;)
                    • faszyna Re: Wiadomosci z drugiej reki ... 27.09.11, 11:39
                      Jak widac po niskiej frekwencji w wątku, nie jest to serial inspirujący do dłuższych refleksji. A moze troche szkoda? ;)
                      Tu, jak chyba nigdzie indziej, bardzo mocno rozbudowany jest wątek gejowski. I to ciekawie balansujacy na granicy prawdy/kiczu/żenady. Błaszczyk w roli geja-kury domowej z "Pajączkiem" u boku to dość ciekawa konstrukcja. I zapewne jest to rola dośc ryzykowna dla aktora. No chyba, że ją zagra nienajlepiej, bo wtedy gejowska łatka nie przyklei sie do niego na stałe. Mnie osobiście Błaszczyk średnio przekonuje, widzę tu więcej karykatury niż prawdy. No ale moze to typowe dla tego serialu takie "nieprzekonywanie" widza? Aktorka grajaca żone Mecwaldowskiego gra tak blado i bez wyrazu, ze zupełnie nie tlumaczy tego zakochania Piotra. Nieprzekonywujący jest także Jacek, czego żaluję, bo sam aktor wydaje mi się o niebo ciekawszy od swojej postaci.
                      Podsumowując, serial moze byc, szczególnie że jest osiągalny na VOD, wiec mozna go dla rozrywki od czasu do czasu obejrzeć. Ale pewnie TVN zrobiłby ten format z lepszym efektem. Tak mi sie przynajmniej wydaje, choc moze moja wiara w TVN jest na wyrost? ;))
                      • bene_gesserit Re: Wiadomosci z drugiej reki ... 27.09.11, 15:51
                        TVN zrobilby plastikowy, tefałełczany ulepek, podobny jak kropla wody do innych produkcji, czyli glowny nacisk bylby na prezentowanie coraz to nowych kreacji glownych bohaterek, a w kazdym odcinku przez siedem minut nasz bohater jechalby gdzies samochodem przy wtorze aktualnych szlagierow. Itd, trzebaby sie kiedy skupic i wypisac tefałenizmy, to mogloby byc ciekawe. Szczerze mowiac, o ile w koncu tvn rzeczywiscie ktos kupi, to jedna z zalet tego faktu bedzie pozbycie sie ze stacji tych, ktorzy sprawiaja, ze wszystkie produkcje tvn sa w zasadzie jednym i tym samym serialem. I ze stacja traktuje widzow jak idiotow.

A 'Wiadomosci' sa ok.
                        Owszem - niektorzy aktorzy nie maja nic do grania (Sitarski, grajacy Jacka), inni poprowadzeni sa wrecz przedziwnie (wiecznie nieprzytomna i nadęta, z ta sama mina aktorka, grajaca Rusek), Blaszczyk - przyznaje racje - niekiedy szarzuje itd. Noi drugi watek, czyli tego latino kochasia, ktory podrywa wszystkie laski w firmie, jest nudny, przewidywalny i do niczego nie potrzebny. A realia pracy w redakcji sa mocno odrealnione.

Ale Mecwaldowski jest swietny (och, lza sie w oku zakrecila, kiedy pare razy polecial Wawawaszem z kultowej, czteroodcinkowej 'Stacji'!) a miedzy nim i Sitarskim jest chemia, Hirsz bardzo przyzwoita, Barbasiewicz, chociaz nigdy nie byl wybitnym aktorem - tu sie odnajduje, milo zobaczyc Pakulnis (zycze sobie, zeby miala wiecej do grania). Noi milo zobaczyc serial panstwowej telewizji, w ktorym nie ma dr Zosi, zakonnic, ksiezy, malych miasteczek, sielskich wiosek z poczciwymi mieszkancami i wojakow o urodzie amantów. Docenmy, bo to naprawde duzo. ;)
                        • buntownik.z.wyboru Re: Wiadomosci z drugiej reki... 27.09.11, 20:09
                          bene_gesserit :
                          > - niektorzy aktorzy nie maja nic do grania (Sitarski, grajacy Jacka)

specjalnie tak zrobione, że kiedy jest potrzebny to go nie ma,
                          dlatego tak niewiele ma do zagrania ;)
                      • Gość: wiosal Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 19:26
                        Pewnie gdyby serial był produkowany przez TVN, to doczekalibyśmy drugiej albo i trzeciej serii, a tak zakończy się pewnie na pierwszej... Szkoda, wielka szkoda, serial bardzo sympatyczny.
                        • delfin79 Re: Wiadomosci z drugiej reki ... 26.10.11, 20:22
                          A ja bardzo lubię ten serial i oglądam mimo masakrycznej pory w tygodniu.
                          Myślę że TVP samo się prosi o klapę i niską oglądalność, jakby w ogóle im nie zależało i chcieli mieć pretekst żeby nie realizować kolejnej serii (a mała widownia to bardzo dobra wymówka).
                          Daliby serial o innej porze i na pewno mieliby widzów.
                          • Gość: wiosal Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 20:40
                            Zgadzam się, niską oglądalność TVP2 ma trochę na własne życzenie.
    • Gość: wiera Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 12:28
      Beznadziejnie nudny i durny serial. Tak prosty, że aż wstyd oglądać!!! Masakra, szkoda czasu na oglądanie!
      • Gość: niko Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.CNet.Gawex.PL 27.10.11, 08:31
        Gość portalu: wiera napisał(a):

> Beznadziejnie nudny i durny serial. Tak prosty, że aż wstyd oglądać!!! Masakra,
        > szkoda czasu na oglądanie!

Durne i nudne były "Pierwsza miłość" czy "Samo życie"
    • buntownik.z.wyboru Re: Wiadomosci z drugiej reki 09.11.11, 14:29

Matt - szkoda, że porzuciłeś ten wątek. ;)
      Ze swojej strony powiem, że po ostatnich odcinkach z radością przyjmuję rozwinięcie postaci Wiktora.
      - " tak pani prezes" - to było zdecydowanie za mało. Na szczęście już minęło. Chyba.
      • Gość: matt_banco Re: Wiadomosci z drugiej reki IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.11, 14:47
        Mimo wielkiej sympatii do pana Mecwaldowskiego nie jestem w stanie "gnac co sil" codziennie na godzine 18:50 ;-) Nie mam az takiej motywacji jak w przypadku LNW, bo konwencja telenoweli mniej do mnie trafia. Srednio raz w tygodniu zerkne na jakis odcinek, ale fabularnie mnie to jednak malo angazuje. Co nie zmienia faktu, ze lubie sobie popatrzec na niektore "sztuczki" aktorskie.
        • faszyna Re: Wiadomosci z drugiej reki 09.11.11, 16:08
          Matt, nie migaj się! ;))) Jedno małe klik-klik i masz WzDR, kiedy tylko masz czas i ochotę.
          vod.onet.pl/wiadomosci-z-drugiej-reki,wiadomosci-z-drugiej-reki,21058,0,21986,odcinek.html
          • Gość: matt_banco Re: Wiadomosci z drugiej reki ... OT IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.11, 16:17
            Faszyno, nie kus ... staram sie nie przekraczac w ciagu doby jakiegos tam limitu patrzenia w jakikolwiek ekran. I tak zawodowo w zasadzie przyroslem do komputera, a ksiazki czytam jedynie w wannie, a gazety przy sniadaniu.
            • faszyna Re: Wiadomosci z drugiej reki ... OT 09.11.11, 16:29
              Matt, a nie sugerowałam kilka miesięcy temu, abys rzucił robotę? Na pewno masz więcej fanu z oglądania seriali niż gęb swoich szefów. ;)) No a jak nie da rady z pracą, to chociaż wstaw kompa do łazienki. Nie mam jak dobra soap-opera oglądana podczas leżakowania w ciepłej waniennej wodzie. ;))))
              • Gość: matt_banco Re: Wiadomosci z drugiej reki ... OT IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.11, 16:57
                No niestety z ogladania nie da sie wyżyć, a szefow na szczescie widuje sporadycznie ;-) Lazienke i kuchnie zostawiam dla slowa drukowanego, gdzies przeciez trzeba czytac programy telewizyjne, recenzje, zapowiedzi, analizy ogladalnosci ... ;-)
                • Gość: Kas_stan najlepszy :) IP: *.home.aster.pl 10.11.11, 22:41
                  Ktoś wcześniej napisał, że serial słaby, że masakra, a dzisiaj na Facebooku pijarowcy z serialu chwalą się artykułem z prasy, w którym jest mowa, że był na planie producent latynoskiej wersji i naszą uznał za najlepszą na świecie :) Bo jest świetnie przepisany scenariusz i dialogi, wszystko znakomicie przełożone i dostosowane do polskich warunków.
                  Ale i tak nie będzie drugiego sezonu, bo oglądalność (z wiadomych przyczyn) jest słaba.
                  I jeszcze słówko o Sitarskim - od kilku odcinków po prostu wyję ze śmiechu przy scenach granych przez tego aktora. On stworzył świetny duet z Mecwaldowskim, ale chyba też jest nieodkrytym do tej pory talentem komediowym. Jestem po emisji 39 odcinka na VOD i scena z Kubą i podsłuchującym Waśką zwaliła mnie z fotela ze śmiechu. Świetnie napisane, świetnie zagrane.
                  • jaginger Re: najlepszy :) 10.11.11, 23:28
                    Jacek Sitarskiego jest irytujący ale fantastycznie zagrany.
                    Rewelacyjne sceny Mecwaldowski - Sitarski.
                    Arkadiusz Janiczek i jego zakochany Wiktor. Rozkręca się chłopak.
                    I chcą to zakończyć?!
                    Żyję tzn oglądam w nieświadomości...
                    To jest telenowela powinno mieć tyle odcinków co Klan!!!
                    • Gość: jarod Re: najlepszy :) IP: *.pl.georgutz.com 14.11.11, 12:43
                      jaginger 100% racji
                      > Jacek Sitarskiego jest irytujący ale fantastycznie zagrany.
                      > Rewelacyjne sceny Mecwaldowski - Sitarski.
                      oni chyba się prywatnie świetnie dogadują, bo te ich odgrywane scenki ich samych ewidentnie bawią

> Arkadiusz Janiczek i jego zakochany Wiktor. Rozkręca się chłopak.
                      - była pani taka smutna, bla, bla, bla
                      Ten tekst powinien wejść do kanonu!

I mój osobisty faworyt Tomuś. Nie widziałam lepiej zagranej roli geja ever! Jednoznaczny, zabawny, ale nie przeszarżowany
    • Gość: matt_banco Tomus ... krypto-hetero-wciaz-gej IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.11.11, 19:42
      Musze obejrzec wczorajszy odcinek, bo chyba dzialo sie ciekawie, ale i dzisiaj krztusilem sie ze smiechu. Tak Tomus jest bezbledny. Blaszczyk swietnie sobie radzi w takiej komediowej konwencji i jakims cudem "nie zgrzyta". Dzisiejsze przejscia "homo-hetero-homo" rewelacyjne ... zagranie geja wcialajacego sie w heteryka prawdziwie zabawne.
      No nic ... zerkne na to co bylo wczesniej i chyba zasiade jutro, bo widze ze komediowosc jest coraz wieksza i coraz lepsza.
      • Gość: matt_banco No nie wykorzystali ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.11.11, 21:44
        Obejrzalem odcinek z konfrontacja "wilkowa-wilczynska" ... no nie wykorzystano potencjalu tej intrygi. Liczylem na to, ze przynajmniej 1/3 odcinka bedzie o perypetiach Jacusia transportujacego spiacego Wilka na miejsce przeznaczenia (taki troche "Weekend u Berniego"), a tu raptem jedna i to raczej slabowita scena z policjantami. Szkoda ... to mogl byc odjechany odcinek.
        • Gość: Kas_stan Re: No nie wykorzystali ... IP: *.home.aster.pl 17.11.11, 10:03
          Ta scena konfrontacji między Wilkiem a Wilczyńskim, to pozostawia niedosyt, zgadzam się z Mattem. Choć jak się uważnie patrzy na Mecwaldowskiego-Piotra to widok jego miny bezcenny ;)

Czasami mam wrażenie, że jak serial jest niedoinwestowany to ma właśnie takie braki. Nie ma kasy na plenery, nie ma kasy na dobre wnętrza, na statystów. Potem jak się ogląda różne sceny to widać niedoróbki. Ja nie znoszę seriali kręconych w ciasnych planach, bez oddechu, aktorzy skadrowani w popiersia, cały czas w tych samych pomieszczeniach, to jest strasznie męczące dla oglądającego.

Jestem zachwycona scenkami z Tomaszem, który stara się być 100% facetem. Błaszczyk gra go genialnie!
          • faszyna Re: OT - popiersia 17.11.11, 10:38
            Tez nie lubie popiersi. ;) Od kiedy wiekszośc seriali ogladam w internecie, zaczynam wpadac w obsesję polegającą na nachalnej obserwacji pryszczy i róznych pypci na twarzach aktorów. Jak cos takiego dostrzege, potem przez kolejne odcinki wgapiam sie w taki wyprysk, czekając kiedy zniknie albo w co sie rozwinie. Taka obserwacja to kretynstwo, ale tez czasem bywa pasjonujące takie śledzenie: "jest pryszcz czy go nie ma", bo pokazuje, czy sceny były krecone jedna po drugiej czy w większym odstepie czasowym. No ale umówmy sie, nie po to są te "popiersia", aby sledzic mankamenty skóry na twarzy aktorów. Po prostu sposób filmowania dobry do telewizji zupełnie nie sprawdza sie w internecie. Za duzo szczegółow widac, gdy ogląda sie serial z kilkunastu centymetrów, a nie z kilku metrów. Więc moze trzeba wnieśc taki oto postulat, ze seriale powinny byc krecone osobno dla tv i osobno dla netu? ;))

PS. W zblizeniu na skórę twarzy widac nawet, czy aktor jest palący czy nie. Do tego wniosku doszłam ogladając pewnych amantów z dwóch seriali. Publicznie wiadomo, który z nich pali i to sie potwierdza, gdy sie patrzy na ich cerę w takim komputerowym zblizeniu. Ot, to taka prawie medyczna ciekawostka. ;))
          • Gość: matt_banco Re: No nie wykorzystali ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.11.11, 10:50
            No wlasnie ... nie znam sie w ogole na specyfice telenoweli, ale sticomowe zasady mniej wiecej alpie. Mam wrazenie, ze w "Wiadomosciach" jest wlasnie tak jakos po srodku. Niby wiekszosc to gadanie i sceny we wnetrzach (istotnie ciasnych, bo telewizja w nim przedstawiana to taka wersja mocno "osiedlowa", z 1-2 reportami, dwojka tych samych prowadzacych i tak dalej), ale czasami gdzies tam wyjda na zewnatrz i robi sie jakos tak pusto. Jak wychodza "na powietrze" to robi sie jakos wątło.
            Najlepiej podkreslaja to sceny przed "kanciapa teatralna" Wilczynskiego ... jakies podworko, mocno zapyziale (no ok, przeciez teatr mocno offowy), zywego ducha i gdzies tam w tle wiezowce. To mialo byc skromne, ale klimatyczne miejsce, ale chyba nie garaz wujka Stefana.
            Nie jestem tez w pelni usatysfakcjonowany wymiarem informacyjnym tej telewizji, to w zasadzie mogl byc osobny "podserial", czyli wykreowana rzeczywistosc w niusach i doniesieniach. Skupiono sie tylko na przedkamerowej relacji Rusek-Wilk, a ta jest jednak zbyt wątła i ograniczona. Wydaje sie, ze byloby ciekawiej gdyby zachowano rownowage miedzy praca telewizji informacyjnej razem z kontekstem newsowym, a perypetiami bohaterow. No ale kosztowaloby to znacznie drozej, chociaz ... mozna z tego bylo zrobic "zwykly" 13-odcinkowy serial, po 45 minut i tez byloby dobrze.
            Troche szkoda ze potencjal sie tak troche marnuje ... duet Mecwaldowski-Sitarski, uroczy Janiczek, swietnie ustawiony Blaszczyk i ogniście wystylizowana Fijal (grajaca zreszta tez fajnie przerysowanie ale calkowicie w kontrolowany sposob).
            • aga_ata Kaniec? 28.11.11, 23:25
              Czy serial się skończył?
              W jego miejsce wskoczyła powtórkowa licencja.
              • Gość: matt_banco Re: Kaniec? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.11, 00:13
                No dzisiejszy odcinek faktycznie byl lekko dziwny, ale trudno to nazwac sensownym koncem ... No chyba, ze tak im sie skonczyla seria ... dwaj bracia staneli twarza w twarz.
                • Gość: Kas_stan Re: Kaniec? IP: *.home.aster.pl 29.11.11, 00:40
                  Według informacji z pijaru serialu to jest koniec. Moim zdaniem ten odcinek jest tak nakręcony, że jeśli TVP znajdzie kasę na drugi sezon to mają od czego się odbić. Ale na razie nie ma tego w planach.
                  • aga_ata Re: Kaniec? 29.11.11, 09:57
                    Szkoda:(
                    Mam nadzieję, że kasę znajdą i dokręcą.

Dzięki za info!
                    • Gość: Kas_stan Re: Kaniec? IP: *.home.aster.pl 30.11.11, 17:59
                      aga_ata napisała:

> Szkoda:(
                      > Mam nadzieję, że kasę znajdą i dokręcą.

Tak się teraz zastanawiam, że kasa kasą, ale tu chodzi o oglądalność. Była jakaś fatalna - po pierwszych czterech odcinkach 648 tyś. widzów. Tego serialu po prostu ludzie nie zauważyli z powodów, o których była mowa wcześniej.
                      • wiosal Re: Kaniec? 30.11.11, 21:05
                        Tęsknię za tym serialem.
                  • delfin79 Re: Kaniec? 29.11.11, 23:37
                    bardzo lubię / lubiłam ten serial...
                    zabawny był...
                    szkoda że skończyli fajny serial i nie ma czego oglądać...
                    • Gość: gaza Re: Kaniec? IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.11, 07:55
                      To był bardzo fajny serial, tylko nadawany o niewłaściwej porze.
                    • Gość: 1234 Re: Kaniec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 09:57
                      > szkoda że skończyli fajny serial i nie ma czego oglądać...
                      Oglądaj Licencję - to najlepszy serial ostatnich lat.
    • Gość: wie Re: Wiadomosci z drugiej reki ... IP: *.85-237-183.tkchopin.pl 03.12.11, 18:14
      Petycja w sprawie II sezonu WZDR.. podpisujcie i zatwierdzajcie e-mail :)
      www.petycje.pl/petycja/8076/petycja_ws._powstania_ii_sezonu_serialu_,,wiadomozci _z_drugiej_rekia.html
    • Gość: ann petycja w sprawie II sezonu WZDR IP: *.85-237-183.tkchopin.pl 03.12.11, 18:16
      Petycja w sprawie II sezonu WZDR.. podpisujcie i zatwierdzajcie e-mail :)
      www.petycje.pl/petycja/8076/petycja_ws._powstania_ii_sezonu_serialu_,,wiadomozci _z_drugiej_rekia.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka