Dodaj do ulubionych

nagrody i antynagrody za najlepsze role

IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 19.09.11, 20:53
Niniejszym otwieram ranking na najlepsze i najgorsze kreacje w polskich współczesnych serialach!
ja zacznę
NAJ- Beatka z PnŻ (naprawdę świetna kreacja aktorska, widać kunszt i talent!)
BLEE- postać grana przez Koterskiego w PM (co za drewno, rozumiem przerysowanie postaci, jakąś formę groteski, alt wcale nie jest śmieszne!)
Obserwuj wątek
    • Gość: ida Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role IP: *.icpnet.pl 19.09.11, 21:46
      antynagroda- trojanowska w klanie, no gorzej już chyba być nie moze. nie oglądam, ale czasem se włączę aby popodziwiać jej niebywały kunszt aktorski

nagroda- najchętniej dla całej ekipy "Usta Usta", ale najlepsza chyba była Popławska.
    • meeegotka Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role 19.09.11, 22:35
      Oskar idzie do Mai Ostaszewskiej za jej Beatke w "Przepisie na zycie"!
      Malina dla Kai Paschalskiej za wiadomo co!
    • gazeta_mi_placi Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role 19.09.11, 23:41
      Bracia Mroczek, chyba nic więcej nie muszę dodawać, prawda?
      • meeegotka Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role 20.09.11, 08:55

> Bracia Mroczek, chyba nic więcej nie muszę dodawać, prawda?

Oczywiscie, ze musisz! Bo nie wiemy, czy ich kochasz czy nienawidzisz? :-)
        Kategorie sa jasne: Naj i Blee. No chyba, ze jednego stawiasz w pierwszej kategorii, a drugiego w drugiej?
        • gazeta_mi_placi Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role 20.09.11, 16:14
          Konkretyzuję : antynagroda dla obydwu "aktorów".
    • vernot Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role 20.09.11, 00:08
      Naj: Popławska

za całe Usta Usta
      za dwa zdania (a może jedno?) w PnŻ

Ostaszewska jako Beatka

Blee: zbyt wiele, by wymieniać; szkoda klawiatury :)
      • Gość: Mo Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role IP: *.subscribers.sferia.net 20.09.11, 09:25
        to ja skupię się na hotelu52
        ogromne bleeee drewniana i irytująca jak dla mnie Natalia (Samujłowicz) jako MajkaMJM też mnie nie zachwycała ...
        wielki plus dla Iwony (Cieleckiej)
        • Gość: b Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role IP: *.180.80.110.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.09.11, 09:40
          Ogromny PLUS to Maja Ostaszewska jako Beatka i także PLUS dla podziwianej przeze mnie Katarzyny Gniewkowskiej za wszystkie role ze wskazaniem na "Czas honoru"! BLEEE to oczywiście słynni bracia Mroczek - koszmarek i cały czas Joanna Brodzik - za całokształt!
          • Gość: kemot97 Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role IP: 195.224.9.* 20.09.11, 14:31
            NAJ: Maja Ostaszewska (PnZ)
            Ble: Mroczki

Dziekuje!
            • Gość: niko Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role IP: *.CNet.Gawex.PL 20.09.11, 15:25
              Oskary:
              Magdalena Popławska - Usta Usta
              Marcin Perchuć - Usta Usta
              Katarzyna Żak - Ranczo ( i większość pozostałych aktorów)

Maliny:
              Izabela Trojanowska - Klan
              mała Ania - MjM
              Julka Wróblewska - MjM
              • aga_ata Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role 20.09.11, 15:54
                Naj: Popławska za Usta Usta i - jak ktoś słusznie zauważył:) - za dwa zdania z Przepisu na życie
                Ble: Renata z NW (nie znam nazwiska) do spółki z Papugą

Generalnie całe MjM i NW, to trudno wybrać tego najgorszego...
                • meeegotka Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role 20.09.11, 17:10
                  > Generalnie całe MjM i NW, to trudno wybrać tego najgorszego...
                  Absolutnie sie nie zgodze!!! Aktorzy grajacy Danke i Marka Ziminskich sa rewelacyjni, natomiast w Mjm - swietny jest gosc grajacy Janka z Oazy, wiec nie tak "cale"!!!!

• spinka0001 Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role 21.09.11, 08:28
                    Dokładnie nie takie całe bo z Mjm wymieniłabym jeszcze Magdę Walach i pana Pyrkoszka

Mój oskar powędrowałby do:
                    - Magda Cielecka za H52
                    - Marcin Dorociński za całokształt kariery serialowej(w Pitbullu a nawet w Tancerzach był niezły)
                    - Małgorzata Socha za Wiolę w Brzyduli

A malina:
                    - Anna Mucha za Pws
                    - pewnie połowy obsady NW
    • Gość: kia Tego sie spodziewałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 00:33
      Autorka wymieniła Popławska i Ostaszewską i wszyscy potem również jak jedne mąż tak uważają. NIe macie własnych pomysłów.
      • mhadau1 Re: Tego sie spodziewałam 21.09.11, 09:41
        Najlepsi aktorzy:

aktorka której nie lubiłem - Maja Ostaszewska PnŻ
        Piotr Adamczyk - raczej za Czas Honoru niż PnŻ
        Adam Bauman - burmistrz z Plebani
        Marcin Piętowski - ksiądz Artur z Plebani oraz Czas Honoru
        Jacek Lenartowicz - M jak Miłość
        Anna Samusionek - Czas Honoru
        Agata Kulesza - PwS
        Jacek Braciak
        Piotr Pręgowski - Ludzie Chudego
        Marek Bukowski - na dobre i Złe

Najgorsi:
        córka głównej bohaterki PnŻ - nie znam nazwiska, ale nie trawię;
        Zyta z Klanu (Magdalena Stam)
        M.Socha - PwS, NW
        D.Segda, E.Olszówka - Ludzie Chudego

w zasadzie jest ich dużo więcej niż dobrych aktorów -
    • Gość: xd Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 13:51
      nagrody-kuba wesolowski z czas honoru,monika krzywkowska z samo zycie,pawel i patryk z pierwszej milosci

antynagrody-stenia,stasia,moni i feli z klanu
      • Gość: m. Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 14:04
        XD- jak zauważyłam lubisz Monikę Krzywkowską, więc mógłbyś nie wycierać się Jej nazwiskiem, skacząc po tym forum? Bo wpisywanie tej aktorki pomiędzy Kubę Wesołowskiego i jakiegoś "Paweł i Patryk" (nie wiem, co to za twór?) deprecjonuje (czyli obniża wartość) Jej talent. Wiem, że przyjęła się teoria, że można porównywać wszystkich do wszystkich, ale powinny być jakieś granice. Zrozum to wreszcie!
        • Gość: xd do m Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 19:01
          a czy ja kogos porownuje?

btw,co masz do wesolowskiego?jest fajny,przystojny i utalentowany,jeden z ciekawszych talentow swojego pokolenia (obok zakoscielnego,ktorego tez lubie) i chlopakow z pierwszej milosci:

pawla-mikolaj krawczyk
          patryka-lukasz dziamidok
      • klawiatura_zablokowana Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role 21.09.11, 14:05
        Wesołowski nagrodę za CzH, ale malinę za Igora Nowaka z NW!
        • Gość: niefajnynick Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role IP: *.aster.pl 21.09.11, 14:47
          naj: Wieczorkowski za Czas Honoru
          bleee: Trojanowska Klan i Cichopek MjM
          • gazeta_mi_placi Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role 21.09.11, 17:48
            Trojanowska to jakaś koszmarna pomyłka...
            Osoby z łapanek do seriali typu W11 grają o niebo lepiej.
    • niemam_nicka Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role 21.09.11, 16:44
      Też coś! Porównujecie profesjonalnych, wykształconych aktorów z amatorami.
      • milagros90 Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role 21.09.11, 18:54
        nagrody

Małgosia Socha- Violetta z "Brzyduli"
        Agnieszka Dygant- Frania z "Niani"
        Maja Ostaszewska- Beatka z "Przepisu na życie"
        Witold Pyrkosz- Lucjan z "M jak miłość"
        Jacek Braciak- Pshemko z "Brzyduli"

antynagrody

dużo by tego było :) napiszę tylko krótko o serialowych dzieciach- nie przekonała mnie:
        - siostra tytułowej "Brzyduli", Beatka (nie znam prawdziwego nazwiska dziewczynki),
        - Ania z "M jak miłość" (jest w pewien sposób urocza, ale nigdy się nie uśmiechnęła!),
        - Julia Wróblewska w "M jak miłość" (choć to pewnie spora wina scenariusza, bo mam wrażenie, że scenarzyści sami nie wiedzą, jaka ma być postać Zosi- niby nastolatka, ale bardzo infantylna, dziecinna itd.)
        • Gość: Jola Re: nagrody i antynagrody za najlepsze role IP: *.bb.sky.com 21.09.11, 19:13
          Zupełnie zgadzam się z milagros90

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka