Dodaj do ulubionych

wujek Paweł MJM

07.12.11, 10:56
czy Mateusz i Paweł nie są przypadkiem kuzynami?
Obserwuj wątek
    • Gość: avi Re: wujek Paweł MJM IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 11:12
      Są. Też mnie to uderzyło.
      • Gość: ki Re: wujek Paweł MJM IP: *.aster.pl 07.12.11, 11:16
        Wszystko, kurcze, wyłapiecie :))).
    • eo_wina Re: wujek Paweł MJM 07.12.11, 11:14
      Oczywiscie, ze sa (wszak Zaczes i Maryja to rodzenstwo przyrodnie), ale Mateusz mowi do Pawla per wujek z racji wieku chyba. Ale np. do Lukasza zwraca sie juz po imieniu. Dziwne.
      Mnie tez dziwi "paniowanie" cioci Stasi przez Koniaczka. Wszyscy do niej "ciociu", a ten "pani". Starszej pani byloby przyjemniej gdyby nadety pan doktor zwracal sie do niej jak inni czlonkowie rodziny, ale nie, on musi byc "panem doktorem".
      • Gość: ki Re: wujek Paweł MJM IP: *.aster.pl 07.12.11, 11:29
        A skąd ten pomysł, że byłoby jej przyjemniej? Jakby było, to by Koniakowi zaproponowała, żeby mówił jej "ciociu". Jako że jest starsza, i jest kobietą, to do niej należy inicjatywa. To że pozwoliła Eli, Knorrowi i paru innym, nie znaczy, że wszystkim.
        • eo_wina Re: wujek Paweł MJM 07.12.11, 15:10
          Koniak stwarza taki dystans, ze pewnie kobiecina sie boi zaproponowac mu. W sumie "pan doktor" brzmi pewnie dla niej duzo lepiej niz "Pawel". No nic, poprzestanmy na tym.
    • justynabal Re: wujek Paweł MJM 07.12.11, 12:39
      Miałam zaczynać wątek, na ten temat- ale mi się nie chciało:)
    • Gość: wuwu Re: wujek Paweł MJM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 13:07
      czasami z racji różnicy wieku mówi się do dużo starszych kuzynów "wujek", "ciocia"
      spotkałam się z tym w życiu nie raz i jest to traktowane normalnie
      • Gość: kachullcia Re: wujek Paweł MJM IP: *.man.poznan.pl 07.12.11, 13:44
        o, a ja raczej nigdy. Jak wtedy mówią do prawdziwych ciotek i wujków?
        Jeszcze zależy co kto uważa za dużą róznicę wieku, ale jak sądzę, że Chochoły mają po jakieś 25-26 lat (?), a Mateusz około 10-11, więc dla mnie ta róznica porażająca nie jest. Zdarza się rodzeństwo z taką róznicą wieku, albo i większą.
        • iza232 Re: wujek Paweł MJM 07.12.11, 14:56
          Mateusz ma 9 lat. Ostatnio ktoś o tym mówił przy okazji śmierci Hanny, ktoś w filmie, że "to jeszcze mały chłopiec jest, ma dopiero 9 lat". W takim razie Łukasz ma 18 a Zduńskie 27, bo przecież brali ślub tuż przed MATUROŁ ;))
          • Gość: żabula Re: wujek Paweł MJM IP: 83.230.66.* 08.12.11, 15:59
            Ale Łukasz niedawno mówił do Gabi, że się ożeni z nią po 1 roku studiów- zgodnie z tradycją rodzinną, bo tak zrobili Piotrek z Kingą. Także chyba nie przed marurOŁ był, ale po ;) Chociaż mi się wydawało, że to było gdzieś po maturze, a przed studiami...
            • Gość: ------- Re: wujek Paweł MJM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 12:24
              Łukasz jest jeszcze przed maturą, dopiero zacznie naukę w klasie maturalnej. Ale tak naprawdę to błąd scenarzystów - oglądałam kiedyś jeden z pierwszych odcinków, w którym Marta oglądała oświadczenie podpisane przez Norberta zaraz po tym, jak Łukasz się urodził i były jakieś komplikacje, a Norbert pisał, że nie jest jego ojcem i nie odda mu krwi. Była tam data 1992. Tymczasem w jednym z ostatnich odcinków Łukasz wspominał, że niedługo skończy 18 lat. Czyli jakoś tak po drodze, w trakcie trwania serialu, został odmłodzony o rok.
          • blekitnalaguna123 Re: wujek Paweł MJM 10.12.11, 16:07
            iza232 napisała:

> Mateusz ma 9 lat. Ostatnio ktoś o tym mówił przy okazji śmierci Hanny, ktoś w f
            > ilmie, że "to jeszcze mały chłopiec jest, ma dopiero 9 lat". W takim razie Łuka
            > sz ma 18 a Zduńskie 27, bo przecież brali ślub tuż przed MATUROŁ ;))

Pewnie chodziło o skończone 9 lat, bo rocznikowo Mateusz ma 10. Rok temu miał komunię (chyba że u nich komunie robią w 1 klasie albo chłopak poszedł rok wcześniej do szkoły).
    • mhadau1 Re: wujek Paweł MJM 07.12.11, 15:43
      E tam...

do mnie też dużo młodsi kuzyni ... mówią - wuja Michał ...

czy to ważne?
      • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaa Re: wujek Paweł MJM IP: *.xdsl.centertel.pl 07.12.11, 16:19
        Ja mam dużo starszych kuzynów o 15-20 lat i tak naprawdę nigdy nie wiedziałam jak się do nich zwracać, a ni ciociu/wujku ani po imieniu. Zazwyczaj bezosobową.
    • Gość: kumak Re: wujek Paweł MJM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 20:28
      Kumpela (28l) ma siostrę cioteczną. Siostra cioteczna ma 7 letnie bliźniaki. Do niej mówią ciociu, jej mężowi (32l) Michał.
      • mhadau1 Re: wujek Paweł MJM 09.12.11, 14:38
        czyli różnie bywa.... nie ma tematu ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka