Dodaj do ulubionych

Gosia Na Wspólnej

17.02.12, 15:50
Dlaczego matka załatwia jej robotę w szkole. Przecież ona miała jakąś ekstra robotę w czasopiśmie czy jakoś tak. Kiedy się z niej zwolniła?
Obserwuj wątek
    • Gość: ikarr Re: Gosia Na Wspólnej IP: *.internetia.net.pl 17.02.12, 16:29
      No właśnie! I od kiedy matka ZNÓW pracuje w szkole, przecież porzuciła tę pracę z powodu poczucia głębokiej niesprawiedliwości społecznej!
      • roks30 Re: Gosia Na Wspólnej 17.02.12, 21:05
        Danka Zimińska pracuje w szkole chyba na pół etatu, a Gosia zwolniła się z gazety żeby mieć więcej czasu dla mężusia geja :) i pracowała jako wolny strzelec.
        • Gość: kl Re: Gosia Na Wspólnej IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.02.12, 22:25
          ale ona germanistykę studiowała? Bo niby na jakiej podstawie miałaby być ową germanistką w szkole? Bycie na stypendium w Berlinie nie załatiwa sprawy...
          • domi_33 Re: Gosia Na Wspólnej 17.02.12, 22:48
            przygotowanie pedagogiczne teraz trzeba mieć!
            • eo_wina Re: Gosia Na Wspólnej 18.02.12, 00:17
              No przeciez Danka Ziminska moze wszystko. Nawet zalatwic posade germanistki w szkole dla corki, ktora zdaje sie ukonczyla dziennikarstwo, nie ma przygotowania pedagogicznego i liznela niemiecki, bedac pol roku na stypendium w Niemczech :-) Dyrektor musialby byc jakims becwalem, zeby kogos takiego przyjac, bo kuratorium nie zezwala na podobne praktyki.
              • Gość: kl Re: Gosia Na Wspólnej IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.02.12, 17:19
                ale zapewne Gosia dostanie pracę i znów będzie, że każdy może znaleźć pracę w szkole i to szczególnie przez znajomości
          • klawiatura_zablokowana Re: Gosia Na Wspólnej 22.02.12, 00:04
            A nie polonistykę? Pamiętam, jak przyjechali do Warszawy i była mowa o tym, że Gośka studiuje polonistykę. I zdziwiło mnie, że w ramach tego pojechała do Niemiec, bo gdzie polonistyka, a gdzie Niemcy, ale OK, na różne orgasmusy erasmusy ludzie jeżdżą. A tutaj nagle nauczycielka... ekhm...
            Co prawda jako polonistka mogła mieć blok pedagogiczny, ale jakoś nigdy nie było o tym mowy.
            • yoka1 Re: Gosia Na Wspólnej 22.02.12, 12:27
              no mi też cośtakiego się błąka po głowie, ale polonistyka nie polonistyka, jak zamierza uczyć niemieckiego? Na podstawie dokumentu, że była w ramach jakiegoś programu studenckiego pół roku w Niemczech?

Tworzą fikcję w serialach, i potem ludzie powtarzają takie perdoły, że tak to działa bo w filmie było.
    • Gość: Ramona Re: Gosia Na Wspólnej IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.12, 18:35
      Gosia to w ogóle ma niebywale poklady szlachetności w sobie.Na jej miejscu, gdybym sobie zwizualizowala "akty milosne ślubnego z Witkiem" - i ze mną - to taka szlachetna chyba bym nie byla.
      • yoka1 Re: Gosia Na Wspólnej 18.02.12, 19:11
        no ale występ jej teściowej był boski z tą propozycją leczenia ...."zboczenia"..

A tak w ogóle, to czemu w filmach do teściów mówią per "pan"/ "pani"?
        • Gość: Aga Re: Gosia Na Wspólnej IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.12, 19:42
          A jak inaczej mówić do TAKICH teściów? ;)
          A na serio - tak bywa i w życiu. Nie wszyscy mają normalne relacje z teściami.
          • yoka1 Re: Gosia Na Wspólnej 18.02.12, 19:47
            ale znasz kogoś kto mówi per "pan/i" do teściów? Bo ja jakoś nie. A w filmach słyszę to za każdym razem
            • Gość: Ramona Re: Gosia Na Wspólnej IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.12, 19:56
              Niech każdy mówi jak chce/czuje.Nazywanie obcej (przed zamążpójściem czy ożenkiem) osoby mamą czy tatą jest dziwne - wg mnie.Ja nie stosuję, ale stosujących nie potępiam.
            • Gość: aaa Re: Gosia Na Wspólnej IP: *.231.52.101.koba.pl 18.02.12, 20:00
              Żaneta mówi do swoich, bodajże niedoszłych teściów "mama" i "tato", więc nawet w serialach się zdarza...
              • Gość: aga Re: Gosia Na Wspólnej IP: 94.75.112.* 18.02.12, 22:41
                > Żaneta mówi do swoich, bodajże niedoszłych teściów

doszłych, doszłych ;-)
                ślub był
            • Gość: Aga Re: Gosia Na Wspólnej IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.12, 23:29
              Owszem, znam, całkiem dobrze. Teściowie owi nie życzą sobie bardziej poufałej formy zwracania się do nich.
            • Gość: pani synowa Re: Gosia Na Wspólnej IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 15:31
              Ja mówię do moich teściów na pan/pani i oni do mnie też. Żona mojego brata też z moimi rodzicami jest na pan/pani. Tak bywa czasem....
            • pod.sufitka Re: Gosia Na Wspólnej 22.02.12, 21:05
              kasia matka madzi tez mowi do tesciowej per pani
    • iza232 Re: Gosia Na Wspólnej 20.02.12, 14:47
      No właśnie mnie też powalił tekst Danuty: "Niemiecki przecież znasz a w twoje umiejętności pedagogiczne nie wątpię". Zapomniała biedaczka że chętny na stanowisko nauczyciela oprócz znajomości języka musi miec ponadto kurs pedagogiczny. Nie każdy uwierzy od razu na piekne oczy że Gosia jest świetnym pedagogiem jeżeli nie posiada odpowiednego świadectwa.
      • Gość: chłop Re: Gosia Na Wspólnej IP: *.unknown.vectranet.pl 20.02.12, 14:53
        Swiadectwo to potrzebne, jak się nie ma pleców, tzn układów, jak się ma plecy, to wystarczy kurs gotowania na gazie, by zostać kimkolwiek.
        • nioma Re: Gosia Na Wspólnej 20.02.12, 14:54
          Ja do swoich tesciow mowilam na pan i pani.
          Nie przeszlo mi przez gardlo mowic do obcej osoby "mamo"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka