Dodaj do ulubionych

rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska

31.03.12, 09:55
ja rozumiem ,że przy trzech nygusach trudno zachować spokój, ale to co robi Kożuchowska to przesada.Zmusza do tego ,że nie można wypuścić pilota z ręki , bo co chwila ,żeby ją przyciszyć,tak niemiłosiernie wrzeszczy. Kiedy patrzę na nią boję się ,że jej pękną żyły na szyi.

Czy na tym polega w jej pojęciu aktorstwo?
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 10:00
      ja w ogole nie rozumiem fenomenu tego serialu. obejrzalem jeden odcinek kiedys i dla mnie byl nudny. te dzieci? smieszne maja byc pytania dotyczace seksu zadawane przez dziecko, a Karolak przy tym sie poci co mu ma odpowiedziec?
      dla mnie nudny serial, ale jak sie komus podoba to... OK.
    • roks30 Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 31.03.12, 10:03
      Wydaje mi się, że tak napisana jest ta rola, a poza tym czy wyobrażasz sobie nie krzyczeć mając trzech synów :). Bardzo lubię ten serial i jakoś nie razi mnie krzyk p. Kożuchowskiej.
      • Gość: agula Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 14:11
        Taką ma rolę, ale trochę z zycia wzięte.... Ktoś kto nie ma dzieci, takiej licznej rodziny zupełnie moze nie zrozumieć pewnych zachowań. Ja ma trójkę dzieci syn 6, córa 4, syn 2 i też czasmi się tak drę (szczegolnie na starszą dwójkę) gdy zaistnieje "potrzeba" bo np. zupełnie nie słuchają.... mój starszak zawsze się śmiał, ze jestem podobna do mamy w rodzince ;)
        uwazam, ze serial jest b.fajny....
        • Gość: gość Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 18:47
          A to krzykiem można rozwiązać jakieś problemy?
          • Gość: mona Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 21:41
            Wbrew psychologicznym bredniom można.
            W takiej gromadzie ten ma głos kto głośniej wrzaśnie;)
            • Gość: gość Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.12, 12:17
              Chyba jak ktoś nie ma żadnych argumentów.
              • Gość: mona Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 09:48
                Na dzieci argumenty raczej słabo działają;))
    • Gość: aga Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 10:04
      Widocznie musi odreagować po tej słodko pierdzącej Hance;)
      • scoutek Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 31.03.12, 11:22
        tu macie dopiero wrzask Kożuchowskiej, do tego wcale nie na dzieci
        • shatmach Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 31.03.12, 11:32
          Skajpaj był hitem netu parę miesięcy temu. :)
    • Gość: chłop Wrzeszcząca Kożuchowska i Kacperek IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.03.12, 14:49
      Na temat wrzeszczącej Kożuchosi, juz sie wypowiadałem, dostaję szału, jak słyszę tę wariatkę.
      Złośś, frustracje można wyrazic w inny sposób, tylko trzeba to umieć. Kożuchosia nie umie.
      Mnie matrwi co innego, martwi mnie wymowa Kacperka. Chłopak ma osiem lat, chodzi do szkoły, a gada jak dwulatek. Że tez pani redaktor i wielce uczony pan architekt nie zainteresują sie ewidentnymi wadami wymowy swego syna?
      • eo_wina Re: Wrzeszcząca Kożuchowska i Kacperek ??????????? 31.03.12, 15:25
        Naprawde? A w czym przejawiaja sie wedlug ciebie te rzekome wady wymowy Kacpra? Chlopiec mowi spieszczajac pewne gloski, ale artykuluje je prawidlowo. Nie ma problemow z [r], absolutnie zadnego sygmatyzmu, mowy bezdzwiecznej czy jakania - ot, pieszczacy sie beniaminek rodziny - wiec nie rozumiem zarzutu.
        Co do samego serialu i M. Kozuchowskiej - niedawno byl juz watek. Ja powtorze: serial jest fantastyczny i znakomicie odzwierciedla realia wychowawcze trojki chlopakow (sama mam dwoch synow, wiec wiem, co pisze) oraz nastoletnie zawirowania. Sama Kozuchowska - swietna w tej roli i jej wrzask jest jak najbardziej naturalny - niestety nie zrozumie tego ktos, kto dzieci nie posiada. No, chyba, ze jest ostoja spokoju i cierpliwosci - w takim wypadku ma moj podziw i uklony. Osobiscie zauwazam w sobie mase cech Natalii, lacznie z wrzaskiem na dzieciory i malzonka - wiec dla mnie wszystko gra - i w samym serialu i w M. Kozuchowskiej.
        • Gość: izza Re: Wrzeszcząca Kożuchowska i Kacperek ?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 17:29
          eo_wina, zgadzam się z każdym Twoim zdaniem w tym poście. Tak, jak nie jestem specjalną fanką Kożuchowskiej, a w roli Hanki wręcz jej nie cierpiałam, tak w rodzince.pl ją wprost uwielbiam. Z tym, że nie od pierwszego wejrzenia;), bo pierwsze odcinki jakoś mnie nie przekonywały. Ale po jakimś czasie zaczęłam dostrzegać, że ten serial to 'samo życie';) Dla mnie, każdy jest tam świetny - i Kożuchowska i Karolak i chłopcy- wszyscy trzej (a to rzadkość w polskich serialach, dzieci przeważnie nie wypadają najlepiej). A te krzyki Natalii - o matko, jak ja je rozumiem, sama czasem mam ochotę tak się wydrzeć:) A, nawet mój mąż (wróg seriali) czasem rodzinkę ogląda.
    • mabingo Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 31.03.12, 19:49
      Dziwne bo ja mam dzieci i jednak nie rozumiem zachowań matki boskiej ani tym bardziej jej wrzasków. Nie jestem też żadną ostoją. Po prostu umiem mówić normalnym tonem a nawet jak się wkurzę to podnoszę go ewentualnie o ton wyżej ale nie drę ryja na cały regulator. Mam niezwykle wrażliwe uszy na krzyki i dlatego "aktorstwo" kożuchowskiej działa mi na nerwy.
      • domi_33 Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 31.03.12, 23:10
        nawet jakbym chciała to nie mogę oglądać tego serialu bo przez ścianę śpi dziecko, które by się od razu obudziło. mnie bynajmniej nie zachwycił ani nie wciągnął. i moim zdaniem wrzask i darcie mordy to nie są najlepsze metody wychowawcze. przynoszą raczej odwrotny skutek do zamierzonego.
        • Gość: izza Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 00:07
          Ja na przykład wcale nie uważam, że krzyk to jest dobra metoda wychowawcza. Ale rozumiem serialową Natalię i uważam, że serial jest realistyczny w tym sensie, że pokazuje mechanizmy, zachowania i odruchy, jakie sami możemy (przynajmniej niektórzy z nas) u siebie zaobserwować. Standard życia może niekoniecznie typowy dla przeciętnej polskiej rodziny ;)) ale już problemy i poruszane tematy owszem. I fajnie widać różnicę między tym, jak chcemy, żeby wyglądało wychowanie naszych dzieci, między naszymi wyobrażeniami a tym, jak to nam czasem wychodzi w praktyce. No i dla mnie bardziej prawdopodobne i "życiowe" są postaci chłopców z rodzinki, niż na przykład postać Ani z MjM czy Antosi z NW. Przy tak "temperamentnych" latoroślach jakikolwiek wrzask byłby raczej zbyteczny i nieusprawiedliwiony:)
          • kkokos Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 01.04.12, 21:01
            ale jak to? matka i krzyczy? przecież matka to supercierpliwa istota o gołębim sercu, łagodnym wejrzeniu i głosie jak najsłodsza muzyka.
            z definicji. a już na pewno matka polka.

raz się zdarzyło, że ktoś pokazał matkę-polkę gdzieś na świętych polskich kresach, która to matka miała potrzeby seksualne - absolutny skandal, a serial boża podszewka odsądzono od czci i wiary.
            teraz ktoś pokazuje matkę realistycznie, normalnie - i znów trzeba wieszać psy.

domyślam się, że przeciętna forumowiczka jest słodkopierdzącą istotą, która nigdy mordy nie rozdarła - ale raczej podejrzewam, że jest po prostu zwyczajną małoduszną hipokrytką. która owszem, mordę drze - tylko broń boże żeby się sąsiedzi nie dowiedzieli...

• Gość: chłop Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.04.12, 09:34
              kkokos napisała:

> domyślam się, że przeciętna forumowiczka jest słodkopierdzącą istotą, która nig
              > dy mordy nie rozdarła

To nie o to chodzi. Każdemu sie zdarzy wrzasnąć. Problem w tym, że Kozuchosia drze jape bardzo często. I to wkurza. I daje do myślenia, czy ona potrafi zagrać scenę gniewu inaczej niż drzec ryja.
              • Gość: matkoicórko Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.deblin.vectranet.pl 02.04.12, 10:03

> kkokos napisała:
                >
                > > domyślam się, że przeciętna forumowiczka jest słodkopierdzącą istotą, któ
                > ra nig
                > > dy mordy nie rozdarła
                >
                > To nie o to chodzi. Każdemu sie zdarzy wrzasnąć. Problem w tym, że Kozuchosia d
                > rze jape bardzo często. I to wkurza. I daje do myślenia, czy ona potrafi zagrać
                > scenę gniewu inaczej niż drzec ryja.

przypominam ,że pani Kożuchowska jest aktorką ,plan serialu jest miejscem jej pracy w której wykonuje polecenia rezysera ,scenatzw."darcia "być może poważana jest kilka razy:))
                • Gość: matkoicórko Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.deblin.vectranet.pl 02.04.12, 10:05
                  powtarzana miało być
              • konwalka Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 02.04.12, 10:06
                czasami mam wrażenie, że Kożuchiowska jest lekko niepoczytalna
                darcie mordy bez względu na okoliczności - np przy stole wsrod gosci- to nie jest normalne i z zycia wziete (moze z zycia meliniarzy)

ja generalnie gardze drącymi sie babami, bez zwzględu na to, na kogo sie wydzieraja- sa wtedy żałosne i już
                smutne jest to, że bedac na emigracji mozna z daleka rozpoznac Polki -matki
                jak sie drze i szarpie dzieciaka to znaczy że:
                -Polka
                -prymitywna Angielka z ubogiej dzielnicy, o edukacji zakonczonej w wieku lat 16
                • Gość: Gość Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 10:13
                  > smutne jest to, że bedac na emigracji mozna z daleka rozpoznac Polki -matki
                  > jak sie drze i szarpie dzieciaka to znaczy że:
                  > -Polka
                  > -prymitywna Angielka z ubogiej dzielnicy, o edukacji zakonczonej w wieku lat 16
                  >

Dodaj jeszcze, ze TY jestes ynelygentna, wyksztalcona, mieszkasz w bogatej dzielnicy, masz wsapnialego meza, ktory swietnie zarabia i zagranica jestes jakis rok z hakiem. Aha, i gardzisz plebsem, rodaczakami na zmywaku i Angielkami z ubogiej dzielnicy.
                  Zenujace stereotypy wyglasz i tym samym wystawiasz sobie cenzurke prymitywnie myslacej prostaczki, ktora wyjechala za granice i po polrocznym pobycie nie przyznaje sie do ojczyzny i mawia "u nas w Ingland" - zal, zal, zal!!!!!!!
                • Gość: matkoicórko Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.deblin.vectranet.pl 02.04.12, 10:22
                  niektórym myli się fikcja serialowa z rzeczywistością
                  dyskusje na temat zachowań społecznych można prowadzić na innym forum
                  pani Kożuchowska-aktorka ,miła sympatyczna bardzo zrównoważona osoba

• dona.a Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 02.04.12, 10:50
                  konwalka napisała:

> smutne jest to, że bedac na emigracji mozna z daleka rozpoznac Polki -matki
                  > jak sie drze i szarpie dzieciaka to znaczy że:
                  > -Polka

Co prawda dostało się Konwalce od jakiegoś ~gościa, ale naprawdę coś w tym jest, mam kilka znajomych matek, tzw wykształconych, które naprawdę okropnie drą się na dzieci argumentując to tym, że inaczej do dzieciaków "nie trafia", wyjątkowo niekomfortowo się czuję w takich sytuacjach, bo widzę jak dzieciakom jest głupio. Osobiście nie lubię krzyków nie tylko w kierunku dzieci, ale w skali temperamentu jednej z tych wrzeszczących koleżanek jestem po prostu "nieżywa";)
                  • konwalka Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 02.04.12, 13:12

Co prawda dostało się Konwalce od jakiegoś ~gościa
                    dona.a, moja historia na forum jest wystarczająco długa, żeby wiedziec, jakie mam zdanie nt emigracji i nieemigracji i zeby przejmowac sie nokautującymi wypowiedziami jakiegoś przypadkowego przyblędy :D
                    i jeszcze zeby przeczytać, bo napisałam pierdylion razy, ze podczas pięciu lat poza granicami Pl nie poznałam ani jednej osoby z mitycznego zmywaka
                    no, ale pie...nia farmazonów i zabawy w jasnowidzenie to domena osób wykształconych nienachalnie, chłopków-roztropków w typie"jak zwykle mam rację"
            • eo_wina kkokos :-) 02.04.12, 10:08
              10/10 za ten post! :-))))
              I tyle w temacie :-)
            • roks30 Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 02.04.12, 15:46
              dokładnie tak myślę jak Ty :)
            • iza232 Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 04.04.12, 20:04
              kkokos napisała:

> domyślam się, że przeciętna forumowiczka jest słodkopierdzącą istotą, która nig
              > dy mordy nie rozdarła - ale raczej podejrzewam, że jest po prostu zwyczajną mał
              > oduszną hipokrytką. która owszem, mordę drze - tylko broń boże żeby się sąsiedz
              > i nie dowiedzieli...

Jasne! bo wg ciebie wkurzona matka powinna "wydrzeć mordę", wtedy jest fajnie i miło. Bo w twoim rozumowaniu nie mieści się inny sposób wyrażania swoich emocji, np. podniesienie głosu o ton wyżej.
      • eo_wina Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 02.04.12, 10:06
        Och, wiec klaniam ci sie w pas, bo jestes idealem przykladnej matki, ktora nawet w przyplywie wscieklosci mowi szeptem.
        Zauwaz jednak, ze nie wszyscy sa tobie podobni, a i Kozuchowska w roli Natalii Boskiej i wiekszosc matek "ryja drze na caly regulator" raz na jakis czas, a nie non stop, wiec nie demonizuj.
    • Gość: alonso Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 10:30
      Wszystkim mylącym świat realny z serialowym przypominam, że aktorka Kożuchowska wykonuje zadanie aktorskie. Reżyser każe drzeć ryja, to drze. W MjM reżyser kazał grać świętą Hannę Mostowiak, to grała.
      Taki ma po prostu zawód.
      • Gość: chłop Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.04.12, 11:21
        Farmazony klepiesz. To aktor buduje rolę, nie reżyser. A gdyby nawet reżyser kazał Kożuchosi drzec ryja bez opamiętania, to ona, aktorka mogła mu wyperswadowac taką koncepcje roli. Widocznie nic innego nie miała do zaproponowania.
        • nioma Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 02.04.12, 11:58
          Ja, jako matka tez sie wydzieram.
          Nie non stop ale potrafe zaryczec tak, ze sciany pekaja. To dziala. Na nastolatka ktory ma wszystkow d... działa.
          • Gość: chłop Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.04.12, 12:07
            Moja zona działa inaczej. Mówi niezwykle cicho, jaka kara czeka nasze pociechy, jeśli będą nadal sie źle zachowywać. I to dopiero działa! Gdyby wrzeszczała, popatrzyliby na nia jak na wariatkę i dalej robili by swoje...
            • Gość: izza Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 12:42
              Ale gdyby wszystkie, żony, mężowie i dzieci byli jednakowi i "jednakowo działali" , byłoby trochę nudno na świecie;), a co za tym idzie w serialach. Jednemu podoba się taka postać, innemu inna. Ja wolę oglądać Natalię Boską, która raz na jakiś czas wydrze się z bezsilności (bo przecież nie krzyczy tak non stop) niż taką, na przykład, Oksanę czy jak jej tam (tę Ukrainkę z Barw Szczęścia), która jest tak poukładana, wyciszona i porządna jako matka i żona, że aż człowieka mdli:)
              • konwalka Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 02.04.12, 12:57
                nic nie poradze, ale drace sie babsztyle sa koszmarne dla mnie
                w zamierzchłych nauczycielskich czasach zdarzyło mi sie ze dwa razy rozedrzec na klasę, ale ich spojrzenia i moje samopoczucie po tym były nie do zniesienia
                najwięcej da sie jednak zdziałac ciszą, ale umiejetną
                no i niekonczące sie rozmowy
                oglądałam kilkanascie razy rodzinkę i fajnie mi sie patrzyło, natomiast niestety, matka rodu jest wykanczająca
                wydziera sie ponadstatystycznie, a co najwazniejsze, robi to koszmarnie
                jest to taki jazgotliwy, prymitywny krzyk, o męczącej częstotliwości dxieku, bez krzty "uroku"
                jakby kobita była ostro rąbnieta po prostu
                • batutka Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 02.04.12, 13:18
                  Mnie Rodzinka się podoba i nie uważam,żeby Kożuchowska wrzeszczała cały czas. Owszem, zdarza się, ale bez przesady.
                • eo_wina Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 02.04.12, 15:54
                  > nic nie poradze, ale drace sie babsztyle sa koszmarne dla mnie

No coz, ja tez nic na to nie poradze, ale nie cierpie hipokrytek, ktore "przy ludziach" sa madrymi, cierpliwymi, rozmawiajacymi mamami, a po powrocie do domkow tresuja swoje pociechy psychicznie. Dulszczyzna w krystalicznej postaci. To ja juz wole matke z krwi i kosci, ktora czasem da upust - jak juz ktos niezle to okreslil - bezsilnosci i krzyknie, oczyszczajac atmosfere ii swoje nerwy, niz te memlajace bez przerwy i wtlaczajace do glow swoich latorosli banaly w stylu superniani, ktore oni z kolei wpuszczaja jednym uchem a wypuszczaja drugim - i na tyle to sie zda.
                  Zreszta tu nie chodzi o to, ze Natalia Boska w ten wlasnie sposob wychowuje dzieci, ze drze sie na nie bez konca. Nie wolno jej zarzucic tego, wszak rozmawia z dzieciakami i to czesto-gesto bardzo madrze. Chodzi o nia sama - jak kazda matka jest tez czlowiekiem i ma prawo zaryczec slusznie. Albo np. isc do lazienki i skopac wanne :-)
                • dona.a Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 04.04.12, 22:06
                  konwalka napisała:

> natomiast niestety
                  > matka rodu jest wykanczająca
                  > wydziera sie ponadstatystycznie, a co najwazniejsze, robi to koszmarnie
                  > jest to taki jazgotliwy, prymitywny krzyk, o męczącej częstotliwości dxieku, bez
                  > krzty "uroku"
                  > jakby kobita była ostro rąbnieta po prostu

Ale Kożuchowska takie właśnie wrażenie sprawia w chwili, gdy wchodzi na wyższe tony, w jakiej by to produkcji nie było, dlatego dla mnie jest nie do strawienia, taka właśnie "jazgotliwa, o meczącej częstotliwości" baba, brrr:/
            • Gość: ciekawa Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.deblin.vectranet.pl 03.04.12, 13:05
              Chopie zaintrygowałeś mnie -zastanawiam się jaki jest twój wkład w wychowanie dzieci
              i jakie kary stosuje twoja żona
        • Gość: alonso Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 14:31
          A ty co, aktor czy reżyser, że tak się "znasz"?
          • aga_ata Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 02.04.12, 14:45
            Bez przesady. Natalia Boska - cytuję - nie darła ryja non stop. Owszem, zdarzało się, że krzyczała, ale ilość jej pisków czy ponadstandardowych krzyków była w mniejszości.. A że czasami krzyknęła na Tomka czy Kubę, żeby zeszli na dół na obiad, to chyba dość zrozumiałe? Miała za każdym razem iść na górę i uprzejmie zapraszać?

Ja też lubiłam rodzinkę.pl. Łącznie z "przejedzonym" Karolakiem, rozwrzeszczaną Kożuchowską i "sepleniącym" Kacperkiem. Mam nadzieję, że kolejna seria nie zaniży poziomu.
          • Gość: chłop Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.04.12, 15:01
            Gość portalu: alonso napisał(a):

> A ty co, aktor czy reżyser, że tak się "znasz"?

Mam rozum i go wykorzystuję. Czego i tobie życzę.
            • Gość: alonso Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 15:13
              Raczej rozumek...chłopski;))
              • Gość: chłop Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.04.12, 07:43
                Gość portalu: alonso napisał(a):

> Raczej rozumek...chłopski;))

Zabrakło argumentów merytorycznych? To zaczynasz pyskówkę?
    • Gość: aha Ja nie rozumiem fenomenu Karolaka IP: *.cheeloo.pl 03.04.12, 18:54
      ani w tym komediowym serialu, ani w ogóle we wszystkich innych serialach i filmach o "podłożu komediowym". Przecież on w ogolę nie jest zabawny. Śmiesznie wygląda co najwyżej a to trochę za mało tym bardziej, że jest mocno odpychający.

A w tym serialu ani nie pasuje do Kożuchowskiej. Tu mamy jakąś dojrzałą, elegancką kobietę i taka rozmemłana, odpychająca ciapa w niczym ojca nie przypominająca i kreująca się na kolejne dziecko. Efekt jest beznadziejny. Naprawdę można by było postarać się o odpowiedniejszego aktora nawet jeżeli miałby być 4 dzieckiem.

Licencja na wychowanie też miała taką wadę - beznadziejni aktorzy męscy.
    • Gość: matkoicórko Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.deblin.vectranet.pl 03.04.12, 20:29
      dla bardziej za.jadłych
      w dzisiejszym odcinku ojciec wrzeszczał:)(rzucał mięsem)
    • Gość: Jelizawieta Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 13:26
      Jak ja uwielbiam wrzeszczącą Natalię Boską! Bo przecież to Natalia Boska się drze, a Kożuchowska Małgorzata (AKTORKA!!) ten wrzask po prostu ma w scenariuszu. Powiem więcej: wrzask ten odgrywany jest po mistrzowsku i bardzo realnie. A jak komuś nie pasuje lub razi go lub przeszkadza mu i kaleczy jego mega wrażliwe uszy - prosta sprawa, niech nie ogląda i zajmie się czymś ....czy ja wiem.....do opery niech może pójdzie - tam drą się w sposób profesjonalny, więc dogodzi swojej udręczonej duszy i ciału.
      Boscy są boscy! I nie tylko ja tak twierdzę.
      • Gość: Sabina Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.icpnet.pl 05.04.12, 13:25
        Zaraz, zaraz a czy przypadkiem jakis czas tem nie było wielkiej kampanii reklamowej pod hasłem :"Kocham nie krzyczę", czy jakoś podobnie?
        Akurat dobrze to zapamiętalam bo zastanawialam sie czy mozna przez 18 ani razu nie krzyknąć na dziecko.
        Z cała pewnoscią coś takiego było. A tu co? Jako głowna metoda komunikacji wrzask? Bardzo nieladne wzorce tu propagują ;)
        • eo_wina Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 05.04.12, 14:17
          Cos ci sie pomylilo. Akcja zwala sie "Kocham - nie bije".
          • Gość: Sabina Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.icpnet.pl 05.04.12, 15:12
            Nic mi się nie pomyliło-kampania nazywała się :"Kocham nie ....". W jej sklad wchodziły hasła:
            "Kocham nie biję, reaguję, NIE KRZYCZĘ, mam czas". Kazde hasło miało swój spot reklamowy. Akurat "Nie krzyczę" było z Anią Wyszkoni.
            Do podziwiania:
            www. kochamniekrzycze.pl
            Na miejscu autorów kampanii był sie załamala- nie dośc ,ze mało kto ją zapamiętał to jeszcze wielu się zachwyca wrzeszczacą Boską.Chociaż jest pewien sukces- kocham nie biję zostało zapamiętane :)
            • Gość: Jelizawieta Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 17:52
              Aj waj, Sabinko, rozumiem, ze ty w życiu nie wrzasnęłaś na własne dziecko. Zgadza się? Bo jesteś matką idealną, z której należy brać przykład. Nie masz wad, dla dzieci masz zawsze czas, nawet gdy padasz na twarz. I oczywiście wychowujesz je bezstresowo. Należą ci się zatem skrzydła. Albo przynajmniej order.
              A na marginesie, ty naprawdę wierzysz, że jakaś tam kampania, którą reklamuje jakaś tam Ania Wyszkoni sprawi, że świat zwyczajnej kobiety wywróci się do góry nogami i że od momentu jej ujrzenia zacznie szeptać do swoich dzieci?
        • Gość: izza Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 17:33
          Jako głowna metoda komunikacji wrzask?
          Sabina, czy to ma być podsumowanie treści postów z tego wątku? ;)
          • konwalka Re: rodzinka .pl i wrzeszcząca Kożuchowska 05.04.12, 20:03
            Bardzo chcę wierzyć, że monotonne, upuierdliwe i konsekwentne wbijanie spoelczenstwu do głów pewnych rzeczy kiedyś przyniesie efekt\
            że dotrze do rodziców, odpowiedzialnych za poczucie wartości dorosłego człowieka in spe, ze wydzieranie sie na kogokolwiek jest po prostu upokarzaniem tego kogoś
            przez wychowanie wypelnione po brzegi krzykiem, ponizaniem, wrzaskiem hodujemy dorosłych, którzy boja się postawic szefowi dracemu pysk, mamy dziewczatka trzydziestopiecioletnie, które pytają na forach: czy moge odmówic teściowej czy MUSZE obsługiwać cała rodzinę sama, mamy sfrustrowanych cztersdziestolatków, na których wystarczy huknać zdrowo, żeby szli jak po sznurku
            wierzę, że kiedyś dotrze do tych pustych głów...
            moze jestem naiwna, ale w koncu Semmelweis posmiertnie też dostał swoją mała satysfakcję...

wiec niech oczywistości stają się szybciej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka