Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Słowacja - piwo

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.06, 23:26
    Może to nie jest pytanie na to forum, lecz spróbuje. Chciałbym się was spytać
    o dobre piwo słowackie, jade do nich w góry i chciałabym dobrego piwa się
    napić. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jurek M Re: Słowacja - piwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:29
        Najlepszy wg mnie jest Kelt,nie do pogardzenia jest rowniez Zlaty Bazant a
        ostatnio zachwycilem sie "kwasickim Primatorem" co prawda z czech , ale o
        wyjatkowym smaku - polecam
        • wote Re: Słowacja - piwo 04.01.06, 23:39
          Zdecydowanie Złoty Bażant :D
          • ortodox Re: Słowacja - piwo 04.01.06, 23:51
            Jasne, że Zloty Bażant wersja 12% ekst. najlepsze piwo w Europie. Może i na
            świecie.
            pozdrawiam
      • Gość: murowany Saris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 00:00
        Saris, szczegolnie Saris Tmavy czyli ciemny. Ostatnio upijalem sie Staropramenem, to bodajze czeskie piwo ale w Oszczadnicy bylo w knajpie, zwlaszcza pyszny Staropramen Granat. Topvar nie smakowal. Zlatego Bazanta nie pamietam:)
      • Gość: murowany jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 00:07
        Piwa naszych poludniowych sasiadow sa slabsze od naszych, w normalnym markecie jak billa czy penny nie znajdziesz piwa mocniejszego niz 4,5% lub 4,8%, przynajmniej mnie nie udalo sie. Maja tez jakies piwka 2,8%, 3,7% i w takich okolicach. Wiec jak szukasz bardziej efektu niz smaku, to moze jednak wez ze soba polskiego Zubra lub Tatre Mocna:))) Albo bedziesz musiala dwa razy wiecej wypic:)
        • Gość: tomba33 Re: jeszcze jedno IP: 195.205.36.* 05.01.06, 06:20
          Oczywiście to rzecz gustu, ale ja stawiam na Kelt - rewelacyjne piwo, Saris
          jest niezły, Bazant jakoś nigdy mi nie pasował, ale tego tutaj wymienionego
          może po prostu nie próbowałem. Staropramen to czeski (Praga) pilsnerek, moim
          zdaniem o niebo lepszy od bardziej znanego Urquela. A wracając na Słowację -
          spokojnie do picia jest też tańszy lokalny Topvar.
      • vdagv Re: Słowacja - piwo 05.01.06, 09:50
        Saris Tmavy-rewelacja jak dla mnie :) uwielbiam ichniejsze tmave piwa
        (większość mi smakowała), tmavy Zlaty Bazant też jest pyszny :)
        • Gość: Skyddad. Re: Słowacja - piwo IP: *.fornfyndet.se 05.01.06, 11:05
          Welkopolskie tez za kolniez sie nie wylewa,dobre.Pzdr.Sky.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka