mjm2012-2013 04.09.12, 15:47 zapraszam do wklejki zwłaszcza kolegę michała :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mjm2012-2013 924-927 04.09.12, 15:48 odcinek 924 Paweł zwierza się Kindze, że złożył papiery rozwodowe. Jan namawia Joannę, żeby nie zgadzała się na rozwód bez orzekania o winie i walczyła o połowę mieszkania. Po spotkaniu z żoną Paweł prosi Piotrka o kontakt do dobrego adwokata. Marta mówi Andrzejowi, że Anię znowu bolał brzuch. Budzyński proponuje wizytę u cenionego immunologa w Gdańsku, a przy okazji nadmienia o wspólnych wakacjach. Później Marta spotyka Wiktora, rozważają możliwość wypadu nad morze razem. odcinek 925 Małgosia proponuje bratu rozkręcenie wspólnego biznesu. Marek studzi jej zapał, jednak później wpada mu w ręce artykuł o funduszach unijnych i ma pewien pomysł... Kinga wybiera się na koncert charytatywny, gdzie ma za zadanie przeprowadzić wywiad ze znanym kierowcą rajdowym. Zduńscy czekają na rozprawę rozwodową. Do sądu przychodzą Maria i Laura. Ignorują Joannę i witają się z Pawłem. Chcą go wesprzeć, ale Zduński woli zostać sam. Sąd ustala kolejną datę rozprawy. Po wszystkim na Pawła czeka Piotr i zabiera go na obiad na Deszczową. Barbara i Lucjan przez przypadek dowiadują się, że Marek stracił pracę. Psycholog informuje Marka, że Uli może pomóc jedynie wspólna terapia całej rodziny. Mostowiak jest wściekły na Annę, że mu o tym nie powiedziała. Postanawia zabrać Ulę do domu. Dziewczyna oświadcza jednak, że zostaje na stałe w Warszawie, a jak trzeba będzie to rozwiążą adopcję. 926 Na kolejnej rozprawie Paweł zgadza się na sprzedaż mieszkania i przekazanie Joannie połowy jego wartości. Niespodziewanie Jan oświadcza, że małżeństwo rozpadło się tylko i wyłącznie z powodu ich romansu. Ostatecznie sąd orzeka rozwód z całkowitej winy Joanny. Marek odwiedza Kolędę, największego sadownika w okolicy. Przedstawia mu pomysł prowadzenia chłodni. Chciałby skupować od niego hurtowe ilości warzyw i owoców. Kinga przeprowadza wywiad z kierowcą rajdowym - Kajetanem Kajetanowiczem. Po powrocie do domu Paweł zastaje pod drzwiami Madzię, która przyjechała do Polski załatwić ważną sprawę. Chciałaby zatrzymać się u Zduńskiego. Zwierza się Pawłowi, że kolejny jej związek przechodzi kryzys. Przyjaciele uzgadniają, że jeśli po czterdziestce wciąż nie ułożą sobie życia, to zostaną małżeństwem. Marek dowiaduje się, że Ula została zawieszona w prawach ucznia po imprezie, którą urządziła w bursie. Natalka uświadamia siostrze, jak bardzo wszyscy ją kochają. Kinga i Piotrek są przerażeni, gdy ktoś wrzuca kamień przez okno z wiadomością do Elki. Okazuje się, że dziewczyny nie ma już na Deszczowej, bo zabrał ją do siebie Filarski. 927 Marta niepokoi się o ciągle chorą Anię. Wiktor sugeruje, że mógłby ją obejrzeć jego kolega, słynny profesor Kazan. Po badaniu lekarz oznajmia Marcie oraz Andrzejowi, który przyleciał specjalnie z Berlina, że rezonans wykazał guza przysadki mózgowej. Prawdopodobnie konieczna będzie operacja. Agnieszka zostawia Izę z opiekunką Nadią. W pracy zwierza się Tomkowi, że żyje w ciągłej niepewności, czy Ewa wróci po dziecko? Z trudem stara się nie przywiązywać do dziewczynki. Wieczorem u Olszewskiej pojawia się Ewa. Agnieszka mówi jasno, że nie odda Izy, dopóki nie przekona się, że Ewa nie bierze narkotyków. Mirka nie może dojść do siebie po pobiciu, odrzuca pomoc Jankowskiego. Tomek wpada w złość, gdy widzi Marcina całującego rudowłosą kobietę. Uznał, że jest to Agnieszka. W domu Zosia opowiada o zabawnej pomyłce i reakcji Tomka, ale Gosi nie jest do śmiechu. Marcin chce znowu zamieszkać u Chodakowskich, bo Weronika wyrzuciła go ze swojego mieszkania. Łukasz spędza z Zuzą dużo czasu na przygotowaniach do matury i pocałunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: 924-927 04.09.12, 16:38 Niespodziewanie Jan oświadcza, że małżeństwo rozpadł > o się tylko i wyłącznie z powodu ich romansu. Ostatecznie sąd orzeka rozwód z c > ałkowitej winy Joanny. WTF?! Wielki powrót Muchy, wow. Chora Ania. No tak. Zjednoczenie zwaśnionych powinno nastąpić ZAWSZE w obliczu tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: 924-927 04.09.12, 17:04 aga_ata napisała: > WTF?! Jan uszył Joannie piękne buty :D Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: 924-927 04.09.12, 18:56 Na to wyglada. Ona go kiedyś porzuciła, to teraz się zemścił. Durny wątek jak nie wiem, ale przynajmniej się dzieje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: 924-927 04.09.12, 19:46 czekolada72 napisała: > A w celu? > Zyg zyg jej che powiedziec? nie wiem cholerka - nie ma więcej streszczeń :-) ale mam nadzieję, że jej wysunie dywanik spod nóg :> Odpowiedz Link Zgłoś
majka_forum Re: 924-927 04.09.12, 18:46 kosheen4 napisała: > Jan uszył Joannie piękne buty :D > Dobrze jej tak! Już nie mogę się doczekać tego odcinka :D Czy wiecie co donoszą plotki w sprawie Andrzeja i Marty? Wrócą do siebie? Chciałabym... Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: 924-927 04.09.12, 19:48 majka_forum napisała: > kosheen4 napisała: > > > Jan uszył Joannie piękne buty :D > > > > Dobrze jej tak! > Już nie mogę się doczekać tego odcinka :D ten odcinek to za mało. ja chcę konsekwencji! :) Odpowiedz Link Zgłoś
majka_forum Re: 924-927 04.09.12, 22:36 kosheen4 napisała: > majka_forum napisała: > > > kosheen4 napisała: > > > > > Jan uszył Joannie piękne buty :D > > > > > > > Dobrze jej tak! > > Już nie mogę się doczekać tego odcinka :D > > ten odcinek to za mało. ja chcę konsekwencji! :) > > O tak, ja też jestem żądna krwi hehe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: 924-927 05.09.12, 19:01 No coz...stwierdzam, ze mocno popaprana osoba z tej Joanny, acz kiedys, przyznaje, ze jej bronilam ;-) Gdyby Jasko rzczywiscie dzialal w celach zemstowych byloby to naprawde piekne, bo akcja z orzeczeniem o winie jedynie Zdunskiego to jakas parodia. Moglaby zostac kompletnie na lodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
may-xi Re: 924-927 06.09.12, 11:06 W obliczu szokujących zeznań Jana sąd wyda następujący wyrok: rozpad małżeństwa z całkowitej winy Joanny. Nie będzie to jeszcze koniec przykrych niespodzianek dla Zduńskiej. Po rozprawie Paweł wręczy jej list ze Stanów, który przyszedł na jej nazwisko. Dowie się z niego, że naukowcy z Berkley rezygnują z dalszej współpracy z nią. Potem jeszcze Joanna pojedzie do Jana, by zabrać od niego swoje rzeczy. - Zeznanie w sądzie to moja słodka i wyrafinowana zemsta za złamanie mi serca - usłyszy z ust byłego już kochanka. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: 924-927 06.09.12, 11:09 may-xi napisała: > - Zeznanie w sądzie to moja słodka i wyrafinowana zemsta za złamanie mi serca - > usłyszy z ust byłego już kochanka. jest krew! :) doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: 924-927 06.09.12, 12:13 Zawsze lubiłam Świderskiego :-D Jednak dużym minusem odejścia Joanny z serialu jest niestety powrót Madzi. Ale - coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
mak-111 Re: 924-927 06.09.12, 15:44 dawno nie ogladalam mjm i nie wiem o co chodzi- czemu pawel i jaoanna sie rozwodza? ostatnim razem jak ogladalam to sie bardzo kochali. Odpowiedz Link Zgłoś
railly Re: 924-927 06.09.12, 20:04 Bo Mucha chce wrócić i trzeba przygotować pod to wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 928-929 08.09.12, 20:23 928 Madzia z pomocą Pawła próbuje spotkać się z najważniejszym sponsorem fundacji, dla której pracuje. Chce przekonać go, żeby nie wycofywał się ze współpracy. Gdy Magda jest sama, do mieszkania wchodzi Joanna. Między dziewczynami dochodzi do nieprzyjemnej wymiany zdań. Po emisji wywiadu z Kajetanowiczem Kinga zostaje wezwana do prezesa. Okazuje się, że dostała propozycję prowadzenia cyklicznego programu, ale nie jest z niej zadowolona... Michał umawia się z internetową znajomą na najbliższą sobotę. Znowu czepia się Julii w pracy i później tego żałuje. Julka przestaje uważać spotkanie za dobry pomysł. Uważa, że Michał jej nie lubi i nic tego nie zmieni. Madzia zabiera Pawła na kawę do opuszczonej kawiarni, gdzie za barem czeka już Janek. Zawadzki oznajmia, że to ich nowy lokal. Do wesołej czwórki dołączają Kinga i Piotrek. W tym samym czasie na Deszczowej wybucha pożar... Wieczorem do Magdy dzwoni Michał. Po niezbyt miłej rozmowie Madzia zasypia przytulona do Pawła. 929 Pożar na Deszczowej został ugaszony. Elka składa zeznania obciążające Domina. Zduńscy nie wierzą, że policja w końcu go dopadnie. Paweł i Piotrek postanawiają odszukać go na własną rękę. Na czas remontu Zduńscy wprowadzają się do Pawła. Tomek dowiaduje się od trenera, że Marcin wyleciał z klubu bokserskiego za udział w nielegalnych walkach. Profesor Kazan informuje Martę, że operacja Ani jest konieczna. Ostrzega jednocześnie, że guz znajduje się w takim miejscu, że najmniejszy błąd może spowodować nieodwracalne skutki. Operację ma przeprowadzić jego najzdolniejszy uczeń. Marta prosi Wiktora, żeby przekonał Kazana, by osobiście operował Anię. Wojciechowska poznaje córkę Wiktora, Karolinę. Paweł nie chce sprzedawać mieszkania i przez adwokata prosi Joannę, żeby poczekała, aż będzie mógł ją spłacić. Joanna może poczekać tylko dwa tygodnie, później zamierza się wprowadzić do Zduńskiego. Z rozmowy telefonicznej Magdy wynika, że Michał jest żonaty. Paweł uważa, że przyjaciółka nie powinna angażować się w związek bez przyszłości. Ryszard, mąż Weroniki, oferuje Marcinowi pieniądze w zamian za zeznanie przed sądem, że był sponsorowany przez jego żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: 928-929 09.09.12, 08:46 Ja rozumiem, ze w realu imona sie powtarzaja, ale kurcze, czytajac o Michale od razu widze Lagode, a ten od Muchy to chyba jakis nowy, co? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: 928-929 11.09.12, 10:20 monia515 napisała: > co to za Julka? Todorczuk-Perchuć? Pediatra z Marysinej przychodni w Gródku. Odpowiedz Link Zgłoś
mabingo Re: 928-929 13.09.12, 21:00 kosheen4 napisała: > . Paweł nie chce > sprzedawać mieszkania i przez adwokata prosi Joannę, żeby poczekała, aż będzie > mógł ją spłacić. Joanna może poczekać tylko dwa tygodnie, później zamierza się > wprowadzić do Zduńskiego. a niby dlaczego on ma ją spłacać? przecież rozwód był z jej winy, więc chyba nic się jej nie należy? Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: 928-929 14.09.12, 08:23 Owszem, ale on wczesniej, jeszcze przed orzeczeniem sadu zgodzil sie na podzial majatku, czyli mieszkania - bo wiesz, on szlachetny jest bardzo. Natomiast bezczelnosc Joanny jest nieslychana. Pewnie uroila sobie w tej malej glowce, ze to jednak Pawel pierwszy ja zdradzil z Madzia, wiec jednak ona jest bardziej poszkodowana, stad pewnie bedzie walka o mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
railly Re: 930-931 17.09.12, 13:40 Marta i Andrzej czuwają przy Ani. Profesor Kazan w ostatniej chwili wycofuje się z operacji. Powód wyjawia Budzyńskiemu, który obiecuje pomóc profesorowi w trudnej sprawie, byle tylko zajął się Anią. Do Mostowiaków przyjeżdża Anna z Ulą i Natalką. Ula może kontynuować naukę w Urlach po interwencji Anny. Obiecuje nie sprawiać więcej kłopotów. Zaskakuje Marka, gdy mówi że chce przeprowadzić się do Warszawy. Joanna po raz kolejny dopomina się o pieniądze i Zduński ostatecznie podejmuje decyzję o sprzedaży mieszkania. Paweł jedzie z Madzią do domu Hoffmana. Zdecydowani na wszystko przeskakują przez ogrodzenie i podchodzą do biznesmena. Zduński robi dobre wrażenie - rzeczowo argumentuje, że wstrzymanie dotacji dla domu samotnej matki to złe posunięcie. W drodze powrotnej Madzia przyznaje, że była zazdrosna o Joannę. Przyjaciele pieczętują pocałunkiem wspólny sukces. Budzyński spotyka się z Jareckim, gangsterem który ma u niego dług wdzięczności, i prosi o załatwienie sprawy z szantażystą profesora Kazana. Laura odwiedza Pawła. Przeprasza go za postępowanie córki i wypytuje o wartość mieszkania. Później przynosi pieniądze, które wygrała w kasynie. Paweł nie chce ich przyjąć. Tego samego dnia Laura trafia do szpitala. Przy jej łóżku Joanna spotyka Pawła. Wyrzuca go, krzycząc że wciągnął jej matkę w kłopoty. Do Mirki dzwonią rodzice i zapowiadają odwiedziny. Jankowski jest urażony, gdy Kwiatkowska prosi, aby wyprowadził się na ten wieczór. Kinga radzi Mirce, żeby odważyła się wreszcie zbudować trwały związek. Paweł, Janek i Sylwia czekają na klientów w nowym bistro, które nazwali "Za Rogiem". Jednym z pierwszych gości jest Barbara, która pociesza Pawła, że Joanna nie była jego prawdziwą miłością. Kasia chce napisać artykuł o pszczołach, jednak redakcja odrzuca jej pomysł. Załamana żali się przed Robertem na swój los i na kiepskie życie, bez rodziny i bez pracy. Mostowiakowie mają dla Kasi niespodziankę. Kupili ule do ogrodu i proponują, by z nimi zamieszkała. Robert oświadcza się Kasi. No ja nie mogę, ale z tej Kasi dziennikarka, już pól roku pisze artykuł o pszczołach, scenarzystom chyba brakuje już pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
j-laki Re: 928-929 18.09.12, 09:32 Ja nie rozumiem nadal o co chodzi z tym mieszkaniem. Nie oglądałam odcinka ze sprawy rozwodowej, więc pewnie nie znam wszystkich danych. Po co wogóle rozpatrywać, z czyjej winy ten rozwód, by ocenić czy jej się należy czy nie. Przecież mieszkanie dostał Paweł w spadku po Piłsudskim, potem je sprzedał i kupił to nowe, a wszystko to przed ślubem, więc mieszkanie jest jego . Wydaje mi się że majątek każdego z małżonków nabyty przed zawarciem związku małżeńskiego- po ślubie zostaje jego osobistą własności. Jakim cudem więc - pomijając juz nawet że ten rozwód jest z jej winy, ta Joanna dostanie połowę tego mieszkania? No chyba że cos przegapiłam i Pawełek powiedział sam od siebie, że jej odda. Odpowiedz Link Zgłoś
vayacondios Re: 928-929 18.09.12, 12:15 bo Pawełek dobra dusza zapisał Joannie notarialnie współwłasnośc, czy jakos tak. Także podział być musi. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: 928-929 18.09.12, 13:40 > a niby dlaczego on ma ją spłacać? przecież rozwód był z jej winy, więc chyba ni > c się jej nie należy? Orzeczenie o winie nie ma nic wspólnego z podziałem majątku, Paweł mógłby się domagać alimentów na siebie i tyle, majątek dzielony jest bez względu na winę. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 930 20.09.12, 20:23 Marta i Andrzej czuwają przy Ani. Profesor Kazan w ostatniej chwili wycofuje się z operacji. Powód wyjawia Budzyńskiemu, który obiecuje pomóc profesorowi w trudnej sprawie, byle tylko zajął się Anią. Do Mostowiaków przyjeżdża Anna z Ulą i Natalką. Ula może kontynuować naukę w Urlach po interwencji Anny. Obiecuje nie sprawiać więcej kłopotów. Zaskakuje Marka, gdy mówi że chce przeprowadzić się do Warszawy. Joanna po raz kolejny dopomina się o pieniądze i Zduński ostatecznie podejmuje decyzję o sprzedaży mieszkania. Paweł jedzie z Madzią do domu Hoffmana. Zdeterminowani przeskakują przez ogrodzenie i podchodzą do biznesmena. Zduński robi dobre wrażenie - rzeczowo argumentuje, że wstrzymanie dotacji dla domu samotnej matki to złe posunięcie. W drodze powrotnej Madzia przyznaje, że była zazdrosna o Joannę. Przyjaciele pieczętują pocałunkiem wspólny sukces. Budzyński spotyka się z Jareckim, gangsterem który ma u niego dług wdzięczności i prosi o załatwienie sprawy z szantażystą profesora Kazana. Odpowiedz Link Zgłoś
jagwek 940,941 23.10.12, 20:55 940 Małgosia knuje intrygę w celu pogodzenia Marty i Andrzeja. Zaprasza ich jednocze?nie na Mazury. Kiedy przyjeżdża Marta, opowiada jej, czego dowiedziała się od Wernera. Małżonkowie spotykają się w końcu na spacerze nad jeziorem. Marta dziękuje Andrzejowi za to, co zrobił dla Ani. Wieczorem przychodzi do sypialni męża i wyznaje, że bardzo się za nim stęskniła. Do Marka dzwoni Ewa z pro?śbą, żeby razem z Mateuszem odwiedzał Antka, bo musiała nagle wyjechać. W kancelarii Monika kokietuje Budzyńskiego, co irytuje Piotra. Maria martwi się wyjazdem do Norwegii, ze względu na rozłąkę z rodziną. Decyzję Rogowskich najbardziej przeżywa Barbara. Marta pociesza siostrę, że Norwegia jest niedaleko. Synowie popierają jej plany. Zapewniają, że dadzą sobie radę i obiecują odwiedzać dziadków. Maria prosi Madzię, aby zaopiekowała się Pawłem. Kasia poznaje u Chodakowskich Marcina. Chłopak ją kokietuje. Gdy przychodzi Tomek, w panice wrzuca torebkę z marihuaną do torby Kasi. Pó?niej jedzie za dziewczyną aż do Grabiny. Odwraca uwagę Kasi pocałunkami i odzyskuje swoją własnoś?ć. 941 Maria, widząc rozpacz matki, zaczyna mieć wątpliwo?ci, czy wyjazd jest dobrym pomysłem. Lucjan przekonuje Barbarę, że nie powinna wymuszać na córce zmiany decyzji. Marysia jedzie do Grabiny z zamiarem poinformowania rodziców o rezygnacji z planów. Marta martwi się, czy Andrzej nie wpakował się w jakie? kłopoty, doprowadzając do aresztowania Wojdasa. Wracają razem do domu, ku zdziwieniu Łukasza i Henia. Podczas kolacji Marta oś?wiadcza, że Andrzej zostaje na noc. Kolęda dziękuje Markowi za opiekę nad Antkiem; dzięki Mostowiakom chłopiec mniej tęskni za mamą. Kolęda boi się, że z Ewą dzieje się co? złego. Łukasz jest zazdrosny o Mikołaja, z którym Zuza pracuje w sklepie z używaną odzieżą. Dziewczyna zapewnia, że to tylko jej kolega. Zazdrosnemu Mikołajowi mówi to samo: spotyka się z Łukaszem, ponieważ dzięki jego rodzinie może ustawić się zawodowo. Wcze?niej prosi Wojciechowskiego, żeby załatwił jej pracę w kancelarii ojczyma. Kasia zdobywa numer telefonu do Marcina. Spotykają się w kawiarni, gdzie flirtują i całują się. W tym samym czasie u Mostowiaków szuka jej Robert. Po powrocie Kasia okłamuje Barbarę, że pojechała kupić prezent dla narzeczonego. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Uzupełnienie ;) 931-937 28.10.12, 16:58 931 Odcinek serialu Rok produkcji: 2012 Dane techniczne: 44 min. Laura odwiedza Pawła. Przeprasza go za postępowanie córki i wypytuje o wartość mieszkania. Później przynosi pieniądze, które wygrała w kasynie. Paweł nie chce ich przyjąć. Tego samego dnia Laura trafia do szpitala. Przy jej łóżku Joanna spotyka Pawła. Wyrzuca go, krzycząc że wciągnął jej matkę w kłopoty. Do Mirki dzwonią rodzice i zapowiadają odwiedziny. Jankowski jest urażony, gdy Kwiatkowska prosi, aby wyprowadził się na ten wieczór. Kinga radzi Mirce, żeby odważyła się wreszcie zbudować trwały związek. Paweł, Janek i Sylwia czekają na klientów w nowym bistro, które nazwali "Za Rogiem". Jednym z pierwszych gości jest Barbara, która pociesza Pawła, że Joanna nie była jego prawdziwą miłością. Kasia chce napisać artykuł o pszczołach, jednak redakcja odrzuca jej pomysł. Załamana żali się przed Robertem na swój los i na kiepskie życie, bez rodziny i bez pracy. Mostowiakowie mają dla Kasi niespodziankę. Kupili ule do ogrodu i proponują, by z nimi zamieszkała. Robert oświadcza się Kasi. [TVP] 932 Odcinek serialu Rok produkcji: 2012 Dane techniczne: 45 min. Operacja Ani przebiegła pomyślnie. Kazan dziękuje Budzyńskiemu za dotrzymanie obietnicy. Andrzej daje mu do zrozumienia, że nie chce być kojarzony ze sprawą aresztowania Wojdasa. Nie wyprowadza z błędu Marty, która myśli, że profesora do operacji przekonał Wiktor. Do Madzi dzwoni Michał z wieścią, że Hoffman przywraca dotacje. Magda wierzy, że Michał rozwiedzie się dla niej z żoną. W kancelarii Wernera policjanci wypytują o sprawę sprzed kilku lat prowadzoną przez Budzyńskiego. Prawnik zasłania się tajemnicą zawodową, gdy i jego bezpośrednio pytają o byłego klienta - Jarosława Jareckiego. Budzyński zauważa, że jest obserwowany. Paweł odwiedza Laurę w szpitalu i ostatecznie odmawia przyjęcia pieniędzy. Liberadzka sugeruje Joannie, że powinna mądrze zakończyć małżeństwo z wyjątkowym człowiekiem, jakim jest Paweł. Paweł wymyka się z kolacji na Deszczowej; jest poruszony informacją, którą przekazał mu przez Piotra Werner. Przed mieszkaniem czeka na niego Joanna i prosi o rozmowę w cztery oczy... Madzię odwiedza żona Michała... [TVP] 933 Odcinek serialu Rok produkcji: 2012 Dane techniczne: 45 min. Michał uważa, że w Maria - Medzie potrzebne są zmiany i organizuje wyjazd do nowoczesnej przychodni w Warszawie. Ostatecznie jedzie tylko z Julią. Po wizycie jest zły, że Julka pouczała lekarza. Lekarka ma dość uwag Łagody i składa wypowiedzenie. Żaryn zachęca Marcina do udziału w walce z Grimakowem. Marcin boi się tej walki, ale nie rezygnuje. Kwaśniakowa przyprowadza do Mostowiaków swoją kuzynkę Ninę z zamiarem zapoznania jej z Markiem. Barbara pyta syna, czy myśli poważnie o Annie. Wieczorem Marek zdejmuje z palca obrączkę. Agnieszka proponuje Gosi projektowanie zieleni wokół domu na Mazurach, który kupił Werner. Małgosia podejrzewa, że Olszewskiej zależy, aby była z dala od Tomka. Tomek przekonuje Marcina, że nie powinien angażować się w nielegalne walki. Dochodzi do szarpaniny między Ryszardem a Marcinem, który odmawia zeznań w sądzie przeciwko Weronice. Ryszard grozi, że się zemści. Później spotyka się z Żarynem... [TVP] 934 Odcinek serialu Rok produkcji: 2012 Dane techniczne: 45 min. Magda spotyka się z Michałem. Po namiętnym powitaniu chce poważnie porozmawiać o ich związku. Dziewczyna czuje, że ukochany ją zwodzi i zniecierpliwiona wybiega z hotelu. Kazan niespodziewanie przychodzi do domu Marty, aby zbadać Anię. Jeszcze raz - na osobności - dziękuje Andrzejowi za pomoc. Martę niepokoi ich skryta rozmowa. Szef zamierza urządzić w bistro swoje wesele. Pojawia się Sylwia z pomysłem wyjazdu do pracy w Hiszpanii. Janek nie zgadza się na przełożenie ślubu, dochodzi do kłótni między narzeczonymi. Wiktor odwiedza Martę. Podsuwa pomysł zapoznania Łukasza ze swoją córką, która również zdaje na medycynę. Chłopak nie jest zadowolony, gdy przychodzi Karolina. Zuza jest o nią zazdrosna i zabiera Łukasza do siebie, gdzie spędzają noc. Budzyński spotyka się w areszcie z Jareckim, obiecuje znaleźć dobrego adwokata, bo sam nie może go bronić. Prosi o pomoc Wernera, który już wcześniej domyślił się, że Andrzej ma związek z tą sprawą. Madzia mówi Pawłowi, że rozstała się z Michałem. Ukradkiem bierze kilka tabletek uspokajających i zasypia. W tym czasie przychodzi Michał, ale Paweł każe mu się wynosić. [TVP] 935 Odcinek serialu Rok produkcji: 2012 Dane techniczne: 44 min. Łukasz próbuje ukryć przed matką, że nocowała u niego Zuza. Marta chce zaprosić Wiktora na obiad, żeby podziękować mu za pomoc z profesorem Kazanem. Andrzejowi nie podoba się ten pomysł. W trakcie spotkania jest złośliwy w stosunku do Wiktora. Niespodziewanie dołącza do nich Teresa. Ochroniarz odradza Marcinowi walkę z Grimakowem. Później przekazuje Tomkowi informację, że walka jest ustawiona. Kasia ciągle nie zdecydowała, czy przyjąć oświadczyny Roberta. Werner opowiada Andrzejowi, że Wojdas oskarżył Jareckiego o podrzucenie mu narkotyków, jednak gangster został zwolniony z powodu braku dowodów. W końcu Werner dowiaduje się, że Wojdas wskazał Kazana jako jedną z osób podejrzanych. Ma żal do Budzyńskiego, że ukrył przed nim związek profesora z tą sprawą. Michał na prośbę Marii postanawia pomóc Markowi i zainwestować w chłodnię. Łukasz zauważa na ulicy Zuzę przytuloną do jakiegoś chłopaka. Wieczorem Andrzej przeprasza Martę za swoje zachowanie przy obiedzie. Prosi, żeby ratowali związek dla dobra rodziny. Marta rani go mówiąc, że powrót do domu dla dobra dziecka to tani chwyt. [TVP] 936 Odcinek serialu Rok produkcji: 2012 Dane techniczne: 44 min. Marek jedzie do Kolędy z informacją, że znalazł inwestora i niedługo rozpoczną współpracę. Mateusz nawiązuje znajomość z Antkiem. Wnuczek Kolędy próbuje przeciąć opony w samochodzie narzeczonego swojej matki. Kolęda przekazuje Mostowiakowi pozdrowienia od swojej córki, która pamięta go z dzieciństwa. Na Deszczowej Kinga z przyjaciółmi gra w rugby, by poznać zasady gry przed kolejnym wywiadem ze sportowcem. Gdy rugbysta odwołuje wywiad, Mirka podstępem dostaje się do jego domu i zdobywa kompromitujące go nagranie. Kasia zwierza się Barbarze, że przyjęła w końcu oświadczyny Roberta. Wieczorem chłopak uroczyście prosi Mostowiaków o jej rękę. Ślub Sylwii i Janka został odwołany. Okońska zdecydowała się na wyjazd do pracy za granicą, a Zawadzki uważa, że po prostu wystraszyła się małżeństwa ze starszym mężczyzną. Michał nachodzi Magdę prosi, żeby dała mu szansę, zapewnia, że wniesie pozew o rozwód. Pojawia się również jego żona, która chce, żeby Magda zostawiała Michała w spokoju. Twierdzi, że walczy o rodzinę dla ich nienarodzonego dziecka. Kiedy Paweł wraca do domu, zastaje Madzię nieprzytomną... [TVP] 937 Odcinek serialu Rok produkcji: 2012 Dane techniczne: 44 min. Paweł zabiera Madzię ze szpitala do domu. Dzwoni do asystenta Hoffmana, aby przeprosić, że nie przyszedł na umówione spotkanie. Dowiaduje się, że propozycja pracy była atrakcyjna, ale drugiej szansy nie dostanie. Zabiera Madzię na romantyczny spacer po Starówce. Janek wypytuje o rozmowę z Hoffmanem. Paweł próbuje ukryć przed Magdą, że stracił pracę z jej powodu. W domu Madzia dziękuje mu, że tak dużo poświęcił dla niej. Po przesłuchaniu wywiadu Kingi z Targoszem, Naczelny jest pod wrażeniem Mirki. Uważa, że dziewczyny dopełniają się wzajemnie, proponuje współpracę im obu. Mirka organizuje z tej okazji imprezę w restauracji dla przyjaciół. Kokietuje Irka, co budzi niechęć Heleny. Piotr i Kinga mają wątpliwości, czy Irek i Helena są rodzeństwem, gdy widzą ich namiętny taniec. Na zapleczu siłowni Żaryna zapewnia Ryszarda, że Marcin mocno ucierpi w walce. Trener ostrzega Marcina, że walka jest ustawiona, radzi mu wycofać się. Jednak Chodakowski nie rezygnuje. Przed walką dzwoni do ojca, aby się pogodzić. W trakcie walki Marcina z Grimakowem wkracza policja, akcją kieruje Tomek. Poturbowany Marcin zostaje odwieziony do szpitala. [TVP] Odpowiedz Link Zgłoś
majka_forum 944 - 945 12.11.12, 11:47 Odcinek 944. (poniedziałek, 12 listopada 2012) Marek upomina Kasię, że nie powinna okłamywać Roberta, gdyż prawda i tak wyjdzie na jaw. Dziewczyna zostawia na posterunku policji list do narzeczonego. Małgosia prosi Marcina, by zajął się dziećmi. Niestety okazuje się, że na chłopaka nie można liczyć – wieczorem jest umówiony z Kasią. Łukasz ma wątpliwości czy Zuza darzy go szczerym uczuciem. Mimo to zamierza wyświadczyć jej przysługę i prosi Andrzeja, by przyjął dziewczynę do pracy w kancelarii. Marcin zaprasza Kasię do swojego mieszkania. Młodzi zaczynają się całować. Niespodziewanie do drzwi puka Robert. Zauważa Kasię w koszuli Marcina. Jest pewny, że go zdradziła. Tomek znajduje w samochodzie Marcina torebkę z marihuaną. Marcin ma wyrzuty sumienia z powodu Kasi. Zwierza się Agnieszce, że bardzo źle potraktował dziewczynę. Staszek kontaktuje się z Kasią. Przekazuje jej, że Robert opuścił komisariat w czasie służby i nie odbiera telefonów. Marta, Andrzej, Małgosia i Tomek spędzają miły wieczór na pokładzie taksówki wodnej. Odcinek 945. (wtorek, 13 listopada 2012) Kolęda martwi się o córkę. Ewa często wyjeżdża służbowo i wygląda na bardzo przemęczoną. Marek proponuje, że odwiedzi przyjaciółkę w Warszawie i spróbuje się czegoś dowiedzieć. Wkrótce odkrywa, że Ewa trafiła do szpitala. Skompromitowana Kasia wyprowadza się z Grabiny do stolicy. Dziewczyna rozpaczliwie próbuje znaleźć pracę i nocleg. W końcu zwraca się o pomoc do Marcina. Zuza dziękuje Andrzejowi, że zatrudnił ją w kancelarii. Wkrótce rozstaje się z Łukaszem. Rozżalony chłopak skarży się Karolinie, że poczuł się przez nią wykorzystany. Maria i Artur zabierają z domu swoje rzeczy. Renia jest załamana z powodu ich wyjazdu. Marta ostrzega Marka i Annę, że Ula poczuje się dotknięta, jeśli prawnie zabronią jej ojcu kontaktowania się z nią. Mimo to para nie rezygnuje ze swoich planów i postanawia nastraszyć Jakubczyka. Ponadto: Dramat detektywa Podczas akcji Tomek (Andrzej Młynarczyk) zostanie ciężko ranny. Będzie miał złamany kręgosłup. Czeka go paraliż i… wózek inwalidzki! Co na to jego najbliżsi? Niestety, spełnią się złe przeczucia Małgosi (Joanna Koroniewska). Przed wyjściem Chodakowskiego na kolejną akcję nie będzie mogła skupić się na pracy. Ze swoich obaw zwierzy się Marcie (Dominika Ostałowska). Kilka godzin później w jej domu zjawi się Agnieszka (Magdalena Walach) z wiadomością, że ciężko ranny Tomek trafił do szpitala. Został potrącony przez uciekającego przestępcę. Zrozpaczona i roztrzęsiona Małgosia wybuchnie płaczem. Nie będzie w stanie wydusić z siebie ani słowa. Lekarz uprzedzi ją, że nie wiadomo, czy Tomek będzie chodził… Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: 944 - 945 13.11.12, 17:08 no to się dopiero masa smętu zapowiada - umierająca na raka no i co pewnie rodzące się gorące uczucie przy łożu śmierci - połamany bardzo skutecznie Wielka Warga - echa działań Kaśkowych - niecnie wykorzystany Łukasz aż chce się ogladać w te jesienne depresyjne wieczory .... Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 950-953 30.11.12, 18:04 950 Piotr kupuje za premię nowe meble do sypialni i z Pawłem przewozi je na Deszczową. Wieczorem z dumą prezentuje żonie nowy wystrój. Kinga radzi Magdzie, by nie przyjmowała oferty z domu samotnej matki, którym kieruje Michał. Z kolei przyjaciółka zauważa, że Mirka zdominowała Zduńską w pracy. Dziennikarki dostają od redaktora naczelnego ostrą reprymendę za niedokończony projekt nowego programu o kulturystyce kobiet. Kinga ma żal do Mirki, gdyż koleżanka okłamała ją, że konspekt jest gotowy. Krzysiek, czytając z kart, przepowiada przyszłość Kasi. Dziewczyna zostaje jego pierwszą klientką. Nieznajomy pomaga Magdzie pozbierać rozsypane zakupy. Później już na Deszczowej okazuje się, że to ojciec Mirki. Andrzej odwiedza Wojdasa w więzieniu. Gangster żąda od niego, by pomógł mu oczyścić się z zarzutów, w przeciwnym razie skrzywdzi jego rodzinę. Budzyński rozmawia w tej sprawie z Holtzem. Słyszy to Piotr. Kasia odwiedza komisariat, by oddać Robertowi pierścionek. Staszek podaje jej numer telefonu siostrzeńca... 951 Tomek jest załamany, nie wierzy, że wróci do zdrowia. 7iO6FKj1Q97 W pełni jednak uświadamia sobie swoją niepełnosprawność, dopiero gdy nie potrafi podnieść z podłogi laurki od Zosi. Rodzina i lekarze próbują przekonać Chodakowskiego, że pozytywne nastawienie odgrywa ogromną rolę podczas terapii. Agnieszka nie potrafi ukryć, że bardzo przeżywa wypadek Tomka. Grzegorz domyśla, że kobieta darzy jego brata uczuciem. Z kolei Małgosia stara się tłumić swoje emocje i nie pokazuje po sobie, że czuje się samotna i przemęczona. Marek i Jerzy zastanawiają się, dlaczego Michał zainwestował w chłodnie. Kasia przeprasza Roberta i oddaje mu pierścionek. Spotyka się także z Barbarą. Dopiero gdy ma poczucie, że uporządkowała swoje sprawy, podejmuje nową pracę w barze fast food. Kinga podejrzewa, że naczelny chce skłócić ją z Mirką. Postanawia go przechytrzyć. Ewa poddaje się ostatnim zabiegom chemioterapii. Wyznaje Markowi, że jej były partner, Jacek, gdy dowiedział się, że jest chora okradł ją i porzucił. Mirka dowiaduje się od Heleny o aresztowaniu Irka. Dzwoni do ojca, by znalazł dobrego adwokata 952 Magda umawia Pawła z Hofmanem, by wynagrodzić przyjacielowi, że wcześniej odwołał to spotkanie z jej powodu. 7iO6FKj1Q97 Mężczyzna zatrudnia Zduńskiego na stanowisko asystenta. Magda dzwoni do Ozona, by potwierdzić, że przyjmuje ofertę pracy w prowadzonym przez niego domu samotnej matki. Wyjawia Pawłowi, że nadal kocha Michała. Kwiatkowski obiecuje Mirce, że wydostanie Irka z aresztu. Stawia jednak warunek: w zamian córka nie będzie spotykać się z Podleśnym. Sam natomiast próbuje zwrócić na siebie uwagę Magdy i ukradkiem zostawia jej swoją wizytówkę. Werner jest zdziwiony, że Budzyński zajął się sprawą Wojdasa. Tymczasem w kancelarii pojawia się Holz, który ostrzega Andrzeja, że Marcie grozi niebezpieczeństwo. Po rozmowie z nim prawnik przekonuje żonę, by wyjechała z miasta i zabrała ze sobą Anię. Małgosia stara się wspierać Tomka w trudnych chwilach, jednak on odrzuca jej pomoc. Chodakowskiego odwiedza też Budzyński. Proponuje Tomkowi, że udzieli mu pomocy finansowej, jednak szwagier nie zgadza się. Mówi mu o swoich problemach z Wojdasem. Wkrótce prawnik dowiaduje się, że Jarecki uległ wypadkowi. Wie, że będzie następny. 953 Łukasz całuje Karolinę, by wzbudzić zazdrość Zuzy. 7iO6FKj1Q97 Nie wie, że dziewczyna nie rzuciła go jeszcze tylko dlatego, że liczy na pomoc Marty w przyjęciu na studia. Budzyński coraz bardziej martwi się pogróżkami Wojdasa. Zauważa, że ktoś go obserwuje. Nalega, by Marta niezwłocznie wyjechała z miasta. Żonę zaczyna niepokoić jego zachowanie. Mirka odwiedza Irka w areszcie. Podleśny prosi ją o pożyczkę, gdyż Helena wyjechała z jego pieniędzmi za granicę. Dziewczynę irytuje jego zachowanie. Paweł zaczyna pracę u Hofmana. Czuje się zagubiony w korporacji i nie wie, czy był to dobry wybór. Kinga cieszy się, że jej plan działa. Naczelny akceptuje bowiem nową wersję scenariusza. Kwiatkowski zaprasza Magdę na lancz. Dziewczyna idzie spotkanie, by zrobić na złość Mirce. Randka nie należy do udanych. Do tego dziewczyna jest rozczarowana faktem, że Michał trzyma ją na dystans. Jej ojcu nie podoba się, że córka pracuje z byłym kochankiem. Dzwoni do Pawła, by z nim o tym porozmawiać. Potem pijany zjawia się w ośrodku i robi Ozonowi awanturę. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: 950-953 30.11.12, 18:33 Ojciec Mirki, no tak... Trzeba naprodukować nieco bohaterów, bo strasznie ich niewielu. I w dodatku zauroczony pięknym Muszątkiem. No i Pavulon w korporacji, na pewno rzuci wszystkich na łopatki swoim byznesmeńskim umysłem! :-) Mam nadzieję, że Kinga wymyśli coś, żeby raz na zawsze pokazać Mirce, gdzie jej miejsce i że wcale nie jest taka rewelacyjna, za jaką się ma. Nie przepadam co prawda ani za jedną, ani za drugą (hmm... ani za nikim w tym serialu...), ale w tej jednej kwestii liczę na pomysłowość scenarzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 odc. 958 29.12.12, 17:24 Ewa i Marek wybierają się na wycieczkę rowerową. 7iO6FKj1Q97 Basia z zadowoleniem zauważa, że para wyraźnie ma się ku sobie. Po krótkiej przejażdżce Marek udaje się do Warszawy, by przygotować pokój dla Uli, nim dziewczyna wróci z kolonii. Anna wypytuje go o Ewę. Domyśla się, że Marek chce widzieć w niej Hankę. Wyznaje przyjacielowi, że nie układa się jej z Jerzym. W pewnym momencie oboje zaczynają się całować. Wkrótce w mieszkaniu zjawiają się Ula i Natalka. Marcin i Grzegorz spotykają się u Agnieszki, której zalało łazienkę. Obaj czują się skrępowani swoją obecnością. Marcin jest zazdrosny, a Grzegorz od razu odkrywa, że syn podkochuje się w Olszewskiej. Tomek jest sfrustrowany, że nie może pomóc Agnieszce. Gdy rodzinawychodzi na spacer, upija się w samotności. Gdy Agnieszka przychodzi go odwiedzić, Gosia wyrzuca ją za drzwi. Nie zamierza dłużej tolerować ich przyjaźni. Jacek w zamian za spłatę swoich długów, obiecuje Kolędzie, że usunie się z życia Ewy. Wkrótce o szantażu dowiaduje się Marek. Ostrzega Jacka, by trzymał się z daleka od Lipnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 odc. 964 01.02.13, 10:25 Jacek zabiera Ulę nocą do kawiarni. 7iO6FKj1Q97 Intymną atmosferę przerywa Anna zawiadomiona przez ochroniarza o włamaniu. Zdenerwowana postanawia zwolnić chłopaka. Marek proponuje, by ukochany córki zatrudnił się u niego w sklepie. Wolski domaga się od Kolędy pieniędzy. Gdy mężczyzna odmawia, Jacek próbuje porwać Antka, który poszedł na spacer z Mateuszem i Tomkiem. W ostatniej chwili jego plan udaremnia Marek. Ewa jest wdzięczna Mostowiakowi za pomoc. Później zwierza się ojcu, że może mężczyzna jest jej przeznaczony. Tomek zadręcza się myślą, że nie mógł stanąć w obronie Antka. Małgosia zwierza się Basi z problemów z mężem. Skarży się matce, że Tomek odtrąca jej pomoc. Łukasz dowiaduje się od Ali, że Zuza nie zapłaciła za mieszkanie. Tymczasem dziewczyna idzie do Budzyńskiej, by uporządkować bibliotekę. Między książkami znajduje ukryte banknoty i zabiera je ze sobą. Później wmawia ukochanemu, że zapomniała zapłacić za czynsz i pokazuje mu skradzione pieniądze. W rozmowie z Mikołajem przyznaje jednak, że wydała pieniądze, które dostała od Łukasza. Budzyńska jest poruszona informacją, że Piotrek jest jej wnukiem. Namawia Edytę, by zrobiła badania genetyczne. Później pod byle pretekstem nakłania Andrzeja, by do niej przyjechał. Sądzi, że Edyta jak najszybciej powinna mu o wszystkim powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 odc. 965 01.02.13, 10:22 Wanda domyśla się, że Zuza ukradła pieniądze z biblioteczki, jednak dziewczyna nie przyznaje się do winy. 7iO6FKj1Q97Z ulgą przyjmuje informację, że komornik umorzył postępowanie w sprawie niezapłaconego czynszu za mieszkanie. Budzyńska radzi Edycie, by walczyła o swoje małżeństwo. Janusz wychował Piotrka i zawsze będzie dla niego jak ojciec. Martwi ją rosnąca zażyłość Edyty z Andrzejem. Tymczasem Budzyński proponuje dawnej ukochanej pomoc w znalezieniu pracy. Zaprzyjaźnia się także z jej synem. Chłopiec zjawia się w mieszkaniu Budzyńskich po obiecaną piłkę z Euro, którą chciał pochwalić się kolegom. Wanda umawia się na rozmowę z koleżanką z instytutu genetyki. Basia upomina Tomka, by odstawił antydepresanty i uwierzył w siebie. Madzia, Mirka i Kinga spotykają się z właścicielem lokalu, który zdemolowali ich ojcowie. Przekonują mężczyznę, by nie wnosił przeciwko nim oskarżenia. W ramach zadośćuczynienia Filarski, Marszałek i Kwiatkowski po wyjściu z aresztu muszą posprzątać kawiarniany ogródek. Mirka dowiaduje się, że Irek został pobity w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 odc. 966 01.02.13, 10:23 W ubraniu, które Marcin miał na sobie w dniu bójki nad rzeką, Kasia znajduje dowód osobisty Tomka i wizytówkę z adresem hotelu. 7iO6FKj1Q97 Ponieważ chłopak nadal niczego nie pamięta z tamtej feralnej nocy, postanawia sama się czegoś dowiedzieć. Okazuje się, że Chodakowskiego zapamiętała prostytutka Klara, która ze szczegółami relacjonuje, co się wówczas wydarzyło. Tymczasem z Tomkiem kontaktuje się właściciel hotelu i prosi o uregulowanie rachunków. Kasia każe Marcinowi wyciągnąć wnioski z tej historii na przyszłość. Chłopak dziękuje jej za pomoc. Poświęcenie Małgosi motywuje Tomka do walki. Basia i Lucjan z radością zauważają zmianę w zachowaniu zięcia. Wysiłek się opłaca. Po raz pierwszy od wypadku Tomkowi udaje się stanąć o własnych siłach. Przy wejściu do więziennego szpitala, w którym przebywa Irek, Mirka spotyka jego siostrę Helenę. Wytyka kobiecie, że utrzymuje się z oszczędności brata. Na widzeniu Irek przyznaje się Mirce do przepisania całego majątku na siostrę. Magda marzy o stabilizacji, jednak Michał po niedawnym rozwodzie nie jest gotowy na kolejne małżeństwo. W tajemnicy przed Madzią mężczyznaorganizuje weekendowy wyjazd nad morze z Danką. Gdy była żona rezygnuje, zaprasza kochankę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: odc. 966 04.02.13, 21:27 Powiedzcie mi, bo może mam omamy, ale Ewa Bukowska jeszcze niedawno była dużo ładniejsza i nieco bardziej utalentowana aktorsko, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
majka_forum Re: odc. 969 - 972 22.02.13, 18:52 Odcinek 969 Kasia skarży się Marcinowi, że syn właściciela baru nie daje jej spokoju. Chodakowski, by go zniechęcić, całuje się z dziewczyną na jego oczach. Zazdrosny mężczyzna rzuca się na Marcina z pięściami. W rezultacie Kasia traci posadę. Grzegorz, by ukarać syna za to, że bez słowa opuścił plac budowy, nie chce przyjąć go z powrotem do pracy. Ewa i Marek dziękują sobie za wspólnie spędzone wakacje. Na intymnej rozmowie zastaje ich Anna, która przyjechała do Grabiny z Ulą i Natalią. By wzbudzić zazdrość w rywalce, Gruszyńska na pożegnanie czule całuje Marka. Pod nieobecność Edyty, która wyjechała do Monachium, Wanda zajmuje się Piotrusiem. W tym czasie dzwoni do niej znajoma z instytutu genetyki. Okazuje się, że synek Edyty jest wnukiem Budzyńskiej. Pod wpływem emocji starsza pani mdleje. Piotruś wzywa pogotowie i zawiadamia Andrzeja. Wkrótce trafia do domu Budzyńskich. Tam zwierza się Marcie, że tęskni za tatą. Na placu budowy zjawia się Weronika, była kochanka Marcina. Kobieta pragnie poznać Grzegorza. Agnieszka żegna się z Tomkiem i Marcinem przed swoim wyjazdem do Szczecina. Przeprasza chłopaka, że zawróciła mu w głowie. Odcinek 970 Magda od kilku dni nie daje znaku życia. Kinga martwi się o przyjaciółkę, jednak Paweł uważa, że nie powinni pomagać jej na siłę. Michał zapowiada, że nie przyjmie Magdy z powrotem do pracy, po tym, jak bez słowa ją porzuciła. Budzyński zwalnia Zuzę z powodu kłopotów finansowych kancelarii. Gdy razem z Łukaszem dziewczyna odwiedza Wandę w szpitalu, podsłuchuje jej rozmowę o Piotrusiu z Edytą. Obiecuje starszej pani dyskrecję. W zamian żąda jednak, by Budzyński przywrócił jej stanowisko. Ala ostrzega Łukasza, że Zuza go wykorzystuje, jednak chłopak jej nie wierzy. Rogowski odwiedza Mostowiaków. Radzi, by nie angażował się z Michałem w żadne interesy. Mimo to Marek podpisuje z Łagodą umowę na prowadzenie sklepu internetowego. Edyta dziękuje Marcie i Andrzejowi za opiekę nad synem. Niestety wciąż nie znalazła pracy. Budzyńską irytują coraz częstsze spotkania męża z byłą kochanką. Filarska wprowadza się na Deszczową. Wyznaje Piotrowi, że wystąpiła o rozwód, gdyż Wojtek ją bije. Kolęda zauważa, że Ewa traktuje Marka z dystansem. Domyśla się, że mężczyzna ją zranił. Marek odwiedza Annę w Warszawie. Od razu zaczynają namiętnie się całować. Odcinek 971 Marszałek szuka Krystyny w mieszkaniu na Deszczowej. Filarska zaczyna obawiać się męża. Piotrek nie przyznaje się Kindze, że wie, dlaczego jej matka chce rozwodu. Tymczasem z Krystyną kontaktuje się Zbyszek. Namawia byłą żonę, by przeprowadziła się do niego. Marcin zostaje ochroniarzem i kierowcą Klary. Tymczasem Kasia spotyka się z Grzegorzem i tłumaczy, dlaczego jego syn zaniedbał swoje obowiązki. Po rozmowie z dziewczyną Chodakowski postanawia dać chłopakowi szansę i przyjąć go do pracy. Basia podejrzewa, że Marek i Ewa pokłócili się. Mateusz i Antek rozpuszczają w Grabinie plotkę, że Ewa jest w ciąży i niebawem bierze ślub z Mostowiakiem. Gdy Marek dowiaduje się o tym od Kisiela, jedzie uprzedzić Ewę. Jest zaskoczony chłodnym przyjęciem. Weronika zaprasza Grzegorza na lunch i namawia do zwierzeń na temat syna. Wieczorem odwiedza mężczyznę z szampanem. Anna i Marek wysyłają Ulę i Natalię na zakupy, by pobyć tylko we dwoje. Dziewczyny postanawiają sprawdzić, czy ojciec i Gruszyńska są parą. Wpadają na pewien pomysł. Odcinek 972 Marta i Andrzej spotykają Holtza. Prawnik sugeruje, że Budzyński powinien zająć się nową sprawą Wojdasa. Przez całą rozmowę Andrzej z trudem zachowuje spokój. Jedynie Marta zauważa zmianę w zachowaniu męża. Janusz informuje Edytę, że wyjeżdża do Stanów i nie będzie utrzymywać kontaktów z Piotrkiem. Gdy chłopiec dowiaduje się o planach ojca, wymyka się z domu, by się z nim zobaczyć. Zaniepokojona Edyta zawiadamia Wandę i Andrzeja. Gdy Budzyński odnajduje Piotrka, chłopiec wyznaje mu, że Janusz nie chce być jego tatą. Po tym incydencie Wanda zmienia swój testament. Iza krytykuje Pawła za źle napisany raport. W biurze zjawia się Magda. Paweł tłumaczy przyjaciółce, że powinna wreszcie dorosnąć. Po wizycie Magdy Iza zarzuca Zduńskiemu, że nie traktuje jej poważnie. Po rozmowie z szefową Paweł rezygnuje z pracy. Mirka prosi ojca o pożyczkę, ale mężczyzna nie chce, by pomagała Irkowi. Helena, która wciąż nie oddała pieniędzy bratu, nie odbiera telefonów. Kwiatkowska upomina się o spłatę długu u Rafała, narzeczonego kobiety, którego odnalazła dzięki jego byłej dziewczynie, aktorce. Wieczorem Kwiatkowską odwiedza Helena. Zarzuca jej, że zniszczyła jej związek z Rafałem. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: odc. 969 - 972 25.02.13, 21:22 Matko jedyna! Marta w koncu wyglada NORMALNIE!! No szok poprostu! Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: odc. 969 - 972 25.02.13, 21:26 czekolada72 napisała: > Matko jedyna! Marta w koncu wyglada NORMALNIE!! > No szok poprostu! Szał! Zgrabnie, młodo, no szok szok szok! Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: odc. 969 - 972 26.02.13, 14:20 czyli nie tylko mi się wczoraj podobała. I ciuchy miała normalne, ale nie jakieś wory pokutne :D Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Odcinki 973-975 13.03.13, 00:23 973 Marszałek zjawia się w bistro - jest nerwowy i zachowuje się dziwnie. Mówi Pawłowi, że chce dać nauczkę Michałowi za skrzywdzenie Magdy. Nie pozwala odwieźć się do domu, twierdząc, że ma sprawę do załatwienia. Przychodzi do Michała, żeby „wyrównać rachunki”. Potem zjawia się na Deszczowej i skruszony przeprasza żonę za swoje zachowanie - przyznaje, że sam nie wie, co się z nim dzieje. W tym czasie Ozon w ciężkim stanie trafia do szpitala. Ula i Natalia chcąc przekonać się, czy ojciec i ciotka mają romans, przygotowują dla nich romantyczną kolację. Po ich wyjściu do koleżanki, Marek mówi Annie, że nie chce stałego związku i woli, żeby córki nie wiedziały o ich relacji. Anna czuje się dotknięta, na dodatek Marek zostawia ją samą po otrzymaniu smsa od Antka. Po powrocie do domu Natalia jest przekonana, że wygrała zakład. Natomiast Ula podejrzewa, że zły humor ciotki świadczy o kłótni kochanków. Marek przyjeżdża do Ewy, która czeka na pomoc drogową. Dopytuje, dlaczego nagle zaczęła traktować go z dystansem. Ewa daje do zrozumienia, że zranił ją ukrywając związek z Anną. Tomek i Marcin na próżno wypytują Grzegorza o jego nową dziewczynę. W firmie Kasia zauważa, że odwiedza go Weronika, ale nie ma odwagi powiedzieć o tym Marcinowi. Mirka mówi Irkowi, że opłaciła adwokata - jej wizyta podnosi go na duchu. 974 Mostowiakowie świętują 53 rocznicę ślubu. Barbarę niepokoi powtarzający się sen o zniszczeniu domu i ogrodu. Marszałek jest w szpitalu - ma guza, który powoduje bóle głowy i zmiany osobowości. Magda nie potrafi wyobrazić sobie, że próbował zabić Michała. Boi się o życie byłego kochanka. Danka wyrzuca ją ze szpitala, obwiniając o to, co się stało. Z satysfakcją oznajmia, że Michał wcale się z nią nie rozwiódł. Magda uświadamia sobie, że Ozon nie traktował jej poważnie. W mieszkaniu Marszałka zjawiają się policjanci z nakazem rewizji i aresztowania. Po ich wyjściu Paweł znajduje w ogrodzie nóż... Ewa i Marek odprowadzają synów do szkoły. Potem wspólnie wybierają prezent dla Barbary i Lucjana. Marek przeprasza Ewę za ostatnie nieporozumienia. Marcin ratuje z opresji Kasię, którą znowu napastuje syn byłego szefa. Odzyskuje również jej zaległą wypłatę w barze. Kupuje jej rękawice bokserskie i udziela lekcji samoobrony. Kasia oznajmia Marcinowi, że zrobi wszystko, żeby się w niej zakochał. Holtz dzwoni do Budzyńskiego i wyznacza termin spotkania z Wojdasem. Wieczorem do Grabiny przyjeżdża Anna - przeprasza Marka, że naciskała na ujawnienie ich związku. Mecenas Grabowski w swoim gabinecie przegląda zdjęcia posesji Mostowiaków... 975 Magda, Krystyna i Kinga w napięciu czekają na wynik operacji Marszałka. Później Filarska niszczy pozew rozwodowy, mając nadzieję, że po usunięciu guza mąż znów będzie sobą. Magda dowiaduje się od Danki, że Michał - po odzyskaniu przytomności – zeznał kto go zaatakował. Jej rozmowa z Ozonem jest serdeczna - Michał zapewnia, że nie chciał jej skrzywdzić. Magda obiecuje Pawłowi zmienić swoje życie. Uważa, że już nigdy nie będą razem i tylko wtedy będą szczęśliwi, gdy to sobie uświadomią. Paweł nie podziela jej zdania. Naczelny namawia Mirkę na przeprowadzenie wywiadu z Rafałem, o którym zrobiło się głośno w mediach po zerwaniu zaręczyn z Heleną. Irek ma do niej pretensje za zrujnowanie życia jego siostry. Mirka przyznaje, że była zazdrosna o Helenę. Do Irka dociera, że jej na nim zależy. Później Mirka postanawia naprawić swój błąd - doprowadza do spotkania Heleny i Rafała w swoim mieszkaniu... Marcin szuka sposobu, żeby poznać dziewczynę ojca. Grzegorz przeprasza Weronikę za niefortunną propozycję wspólnego zamieszkania. Musi przerwać randkę, żeby pomóc Tomkowi, który przeforsował się podczas ćwiczeń na siłowni. Paweł obiecuje Izie przemyśleć propozycję powrotu do pracy. Dziewczyna liczy również na randkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 976-981 27.03.13, 14:44 976 Helena robi Mirce awanturę za wykorzystanie jej historii w audycji radiowej. 7iO6FKj1Q97 Kwiatkowska tłumaczy, że redaktor naczelny podstępem wyciągnął od niej informacje i umieścił w reportażu. Zapowiada szefowi, że zrobi interesujący materiał bez naruszania etyki zawodowej. Później odwiedza Irka. Mężczyzna opowiada jej, że trenuje biegi maratońskie, co pozwala mu przetrwać w więzieniu. Mirka postanawia zrealizować o nim audycję. Iza opowiada Pawłowi o skomplikowanej sytuacji rodzinnej swojej przyjaciółki. Mąż kobiety mieszkał z dzieckiem we Francji i teraz postanowił wrócić do Polski. Iza prosi Zduńskiego o pomoc w wybraniu domu dla swojej znajomej. Gdy Paweł wychodzi, dzwoni do męża. Okazuje się, że przez cały czas mówiła o sobie. Holtz nachodzi Andrzeja w kancelarii. Grozi, że jeśli prawnik nie podejmie się obrony Wojdasa, będzie tego żałować. Budzyński nie daje się mu zastraszyć. W kancelarii zjawia się Wanda, która przynosi synowi dokumenty. Przez pomyłkę zostawia teczkę z danymi Piotrka. Andrzej zaczyna się domyślać, że chłopiec jest jego synem. Tymczasem Holtz najpierw spotyka się z Edytą, której proponuje pracę, później przychodzi do mieszkania Marty. Andrzej, który umówił się z żoną w restauracji, nie mogąc się jej doczekać, wraca do domu. Okazuje się, że Marta wie już, że Piotrek jest jego synem. 977 Marta jest zdruzgotana wiadomością o dziecku Andrzeja. 7iO6FKj1Q97 Za radą Małgosi wieczorem przeprowadza szczerą rozmowę z Budzyńskim, by dowiedzieć się, czy rzeczywiście nie wiedział, że ma syna. Ostrzega też męża, że był u niej Holtz i powinien spodziewać się kłopotów. Małgosia dostaje kwiaty i bransoletkę od Zbigniewa Korcza, jednego ze swoich klientów. Zazdrosny o żonę Tomek sugeruje jej, by zwróciła mężczyźnie podarunki. Uprzedzony przez Martę Budzyński spotyka się z Edytą, by dowiedzieć się, co łączy ją z Holtzem. Po rozmowie z nią podejmuje się prowadzenia sprawy Wojdasa. Wernerowi mówi, że będzie współpracował z policją, by uwolnić się od szantażystów. Anna kasuje SMS od Ewy w telefonie Marka. Kobieta informowała w nim Mostowiaka, że z powodu Antka i Mateusza oboje muszą zjawić się na rozmowie w szkole. Zniecierpliwiona brakiem reakcji ze strony Marka, w końcu dzwoni do niego. Anna chce towarzyszyć Mostowiakowi w drodze do Grabiny, ten jednak odmawia, tłumacząc, że to nie jej sprawa. Artur ma problemy z nowym szefem w Norwegii. Teresa udziela mu porady prawnej. Uprzedza, że problem wymaga głębszego omówienia i muszą spotkać się częściej. 978 Ewa i Marek organizują dla skłóconych chłopców z klasy Antka i Mateusza mecz i ognisko. 7iO6FKj1Q97 Po imprezie Ewa nieśmiało całuje Mostowiaka na pożegnanie. Do Warszawy przyjeżdża Janka, dwudziestokilkuletnia Polka wychowana w USA. Dziewczyna zamierza dochodzić swoich praw do domu i ziemi Mostowiaków. W sądzie ma reprezentować ją mecenas Grabowski. Kinga i Magda znów kłócą się o rodziców. Maczeta wyjeżdża do USA. Marcin proponuje Klarze, by zajęła jego pokój. Kasia jest wściekła, tym bardziej, gdy odkrywa, że nowa lokatorka celowo próbuje działać jej na nerwy. Zmienia zdanie o niej, gdy odkrywa, z jakiego powodu dziewczyna musi się ukrywać. Kinga i Mirka przekonują Irka, by udzielił im wywiadu na temat roli sportu w życiu więźniów. Gdy prezentują gotowy materiał naczelnemu, ten jak zwykle jest niezadowolony i twierdzi, że niewłaściwie przedstawiły problem. Podczas kolejnego widzenia Mirka pyta wprost, czy Irek chce się z nią związać. Podleśny wyznaje, że jeśli na niego poczeka, zrobi wszystko, by byli szczęśliwi. 979 Marta wypytuje Andrzeja o jego powiązania z Holtzem. 7iO6FKj1Q97 Budzyński nie chce jej niczego zdradzać i wyjaśnia, że nie może wtajemniczać jej w sprawy zawodowe. Po rozmowie z żoną prawnik spotyka się z Edytą. Prosi, by powiedziała Piotrkowi prawdę. Edyta nie zgadza się na to przez wzgląd na Janusza, który zapowiedział niedawno, że nadal chce być ojcem dla chłopca. Po powrocie do domu Andrzej zastaje spakowane walizki. Zmęczona tajemnicami Marta daje mu czas na uporządkowanie swoich spraw. W kancelarii Budzyński spotyka się z Holtzem. Gdy nadarza się okazja, przegląda pliki w laptopie adwokata. Anna wyznaje Markowi, że pragnie mieć z nim dziecko. Mimo że Mostowiak wyraźnie daje jej do zrozumienia, że nie ma o tym mowy, kobieta chce omówić tę kwestię ze swoim ginekologiem. Marek odrzuca zaproszenie na kolację od Anny i spędza wieczór z Ewą. W końcu mają okazję, by otwarcie porozmawiać o swoich uczuciach. Kinga i Magda nadal kłócą się o rodziców. Bracia Zduńscy proponują przyjaciółkom wspólny wyjazd do Grabiny, w nadziei, że tam się pogodzą. Iza dowiaduje się, że Paweł był żonaty. Uprzedza go, że ona także ma swoje tajemnice. Teresa ponownie spotyka się z Arturem, by pomówić o jego nowym szefie. Prosi lekarza o pomoc przy wyborze nowego auta. 980 Marek zabiera Ewę do opery. 7iO6FKj1Q97 Po spektaklu obserwuje ich Anna, która dowiedziała się od Mateusza, dokąd się wybrali. Klara sugeruje Kasi, że za bardzo narzuca się Marcinowi i radzi jej, jak zdobyć chłopaka. Zwierza się dziewczynie, że boi się o swoje życie, gdyż kolejna jej koleżanka została napadnięta. Kasia mówi, że była w podobnej sytuacji. Marcin wyrzuca bez czytania list z Austrii, kiedy zauważa, że jest od matki i wychodzi na spotkanie z nieznajomą, która zostawiła mu wiadomość w klubie. Do Grabiny przyjeżdżają bracia Zduńscy z Kingą i Magdą. W czasie wspólnych porządków w domu i ogrodzie przyjaciółki w końcu przepraszają się wzajemnie. Kwaśniakowa wypytuje Barbarę o Kolędę, który wcześniej zaoferował jej w sklepie drobną pomoc. Sprzedawczyni uważa, że spełnił się horoskop przepowiadający jej odmianę losu za sprawą mężczyzny. Mecenas Grabowski przekazuje Jance dobre wiadomości. Uważa, że wygrają proces. Dokumenty potwierdzają, że dziewczyna jest wnuczką siostry Lucjana, uznanej za zmarłą w czasie wojny i może dochodzić swoich praw do majątku Mostowiaków. Niebawem Janka zjawia się w Grabinie. Przed domem Mostowiaków natyka się na Pawła, Piotra, Kingę i Magdę. Udaje przed nimi, że źle się poczuła i daje się zaprosić do środka 981 Ewa i Marek stają się sobie coraz bliżsi. 7iO6FKj1Q97 Wieczorem Mostowiak przyjeżdża do niej tylko po to, by życzyć jej dobrej nocy. W Grabinie zjawia się Anna. Ma pretensje do kochanka o to, że jej unika. Zwierza się Uli, że nie spełniło się jej marzenie o dużej rodzinie. Chce zrobić test ciążowy, który wcześniej kupiła w aptece. Jerzy, by uniknąć spotkania z Kwaśniakową, prosi córkę, by oddała jej naprawione radio. Ekspedientka jest rozczarowana, że nie zjawił się u niej osobiście. Andrzej ma żal do Edyty, że pozbawia go kontaktów z Piotrusiem. Tłumaczy żonie, jak trudna jest dla niego taka sytuacja i że teraz bardzo potrzebuje jej wsparcia. Po rozmowie z Edytą Marta mówi Budzyńskiemu, że wolałaby niczego nie zmieniać. Klara i Wiola informują Marcina, że nie chcą, by nadal był ich ochroniarzem. Chłopak musi wrócić do firmy ojca. Dopiero później wychodzi na jaw, że to Grzegorz zapłacił dziewczynom, by zrezygnowały z usług jego syna. Marcin podgląda ojca w czasie randki. Z przerażeniem odkrywa, że Chodakowski spotyka się z Weroniką, jego byłą kochanką. Holtz jest zadowolony ze współpracy z Budzyńskim. Nie wie, że Andrzej wszystkie informacje na temat Wojdasa przekazuje policji Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 892 27.03.13, 14:45 Janusz spotyka się z Budzyńskim. 7iO6FKj1Q97 Prosi prawnika, by nie mówił Piotrkowi, kto jest jego prawdziwym ojcem. Andrzej początkowo nie chce o tym słyszeć. Zmienia zdanie, gdy widzi jak szczęśliwy jest jego syn w towarzystwie Janusza. Decyduje, że nie wyjawi chłopcu swojego sekretu. W kancelarii Werner zwierza się Budzyńskiemu, że chciałby rozstać się z Moniką, ale nie wie, jak to zrobić. Magda podpytuje Pawła, kim jest dla niego Iza. Przyznaje się przyjacielowi, że jest o nią zazdrosna. Później w bistro przygotowują razem z Piotrem niespodziankę urodzinową dla Kingi. Małgosia namawia Tomka na wzięcie kredytu na remont mieszkania. Gdy mąż się nie zgadza, sama składa wniosek o pożyczkę w banku. Przypadkiem spotyka Michała, który obiecuje, że pomoże jej w załatwieniu tej sprawy. Przy okazji Łagoda wyznaje jej, że rozstał się z Julką i planuje wyjazd do USA. Zdradza też, że najbardziej żałuje tego, że kiedyś pozwolił Małgosi odejść. Tomek dowiaduje się, że Agnieszka cierpi na depresję i dlatego wzięła zwolnienie w pracy. Postanawia się z nią zobaczyć. Marta przypadkiem słyszy rozmowę Teresy z Arturem. Upomina koleżankę, by nie uwodziła jej szwagra. Prawniczka puszcza jej rady mimo uszu. Na kolacji z Rogowskim całuje lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 983-988 22.04.13, 13:28 983 Tomek niepokoi się o Agnieszkę. 7iO6FKj1Q97 W tajemnicy przed Małgosią jedzie do Szczecina, by sprawdzić, co się z nią dzieje. Na miejscu musi wyważyć drzwi. Okazuje się, że kobieta po napisaniu pożegnalnego listu targnęła się na swoje życie. Michał prosi Małgosię, by po jego wyjeździe do USA opiekowała się grobem ojca. Pożycza byłej żonie pieniądze i pomaga, gdy psuje się jej samochód. Kwaśniakowa wręcza Kolędzie oryginalny prezent. Zakłopotany mężczyzna próbuje trzymać adoratorkę na dystans. Mimo to podekscytowana ekspedientka opowiada później Basi, że Jerzy jest w niej zakochany. Marek po krótkiej rozmowie z Ulą spotyka się z Anną. Kochanka wypomina Mostowiakowi obojętność i zarzuca, że porzucił ją dla Ewy. Marek przypomina jej, że umówili się na otwarty związek i doprowadza do łez, mówiąc, że nie będą się więcej widywać. Jance kończą się pieniądze na honorarium dla Grabowskiego. Udaje jednak przed mecenasem, że nie ma żadnego problemu i by zaoszczędzić, przeprowadza się z hotelu do schroniska młodzieżowego. Powoli dociera do niej, że odbierając dom Mostowiakom, zrujnuje im życie. Mimo to jest zdeterminowana dopiąć swego. Tymczasem Lucjan dostaje wiadomość z sądu. Jest wstrząśnięty, gdy dowiaduje się, że jego siostra przeżyła wojnę 984 Tomek czuwa przy Agnieszce, która leży w szpitalu po nieudanej próbie samobójczej. 7iO6FKj1Q97 Obiecuje, że wkrótce wróci, by się nią zaopiekować. Po powrocie do domu obrażona Małgosia nie odzywa się do niego. Wpada w złość, gdy Tomek wspomina o ponownym wyjeździe do Szczecina i wypomina, że martwi się o Olszewską, a jej problemy wcale go nie obchodzą. Później żali się Marcie i Michałowi, że nie może liczyć na męża. W końcu stawia Tomkowi ultimatum - jeśli znowu pojedzie do Agnieszki zażąda rozwodu. Paweł poznaje w pracy Radka Sajdaka, męża Izy. Mimo że kobieta twierdzi, że pozostaje z nim w separacji, Zduński jest zdecydowany zakończyć związek z szefową. W tym czasie Kinga przygotowuje kolację, na którą zaprosiła Pawła i Izę. Na Deszczowej zjawia się też Magda. Wszyscy są zaskoczeni, gdy Zduński przychodzi sam. Weronika zapewnia Marcina, że naprawdę kocha Grzegorza. Chłopak, by się o tym przekonać, wraz z Kasią z ukrycia obserwuje ich spotkanie. Gdy odkrywa, że kobieta nie kłamała, postanawia nie wtrącać się do ich związku. Tymczasem Grzegorz ku przerażeniu Weroniki proponuje, że pozna ją ze swoim synem. 985 Marta i Andrzej uprzedzają Marka, że Jane Buford interesuje się aktami domu w Grabinie. 7iO6FKj1Q97 Podejrzewają, że dziewczyna jest spadkobierczynią Hanny i zamierza przejąć nieruchomość. Budzyński odwiedza Piotrusia i wręcza mu prezent urodzinowy. Chłopiec chciał go zaprosić na przyjęcie, lecz Janusz nie zgodził się na to. Edyta jest wdzięczna Andrzejowi, że spełnił jej prośbę i namawia go, by częściej widywał się z synem. Holtz uważa, że Budzyński kontaktuje się z policją. Wojdas uspokaja go, mówiąc, że tak naprawdę zależy mu na współpracy z Martą. Janka zjawia się w bistro "Za Rogiem". Udaje zdziwienie na widok Pawła, choć wcześniej oglądała jego zdjęcie zrobione przed lokalem. Tomek wraca do służby w policji. Dzwoni do Agnieszki, by powiedzieć, że nie może do niej przyjechać. Kobieta domyśla, że to z powodu Małgosi. Chodakowska chwali się Tomkowi nowym autem, lecz męża interesuje jedynie, skąd wzięła pieniądze. Wieczorem Michał, który pomagał w zakupie samochodu, zaprasza Gosię na drinka. Anna zamyka się w łazience i nie daje znaku życia. Zaniepokojona Ula dzwoni do Marka, który właśnie wrócił z Ewą z opery. 986 Anna w końcu otwiera drzwi łazienki. 7iO6FKj1Q97 Jest pijana. Wyznaje Markowi, że ma kłopoty. Ula, która zauważyła, że od kilku dni ciotka dziwnie się zachowuje, prosi, by się nią zajął. Na spacerze Anna zwierza się nieznajomej ze swoich marzeń o posiadaniu rodziny. Po powrocie uświadamia sobie, że ją ma. Patrząc na zdjęcie Hani obiecuje, że zaopiekuje się jej bliskimi. Ewa wypytuje Marka o Annę. Mostowiak wyznaje, że dla niej zerwał z Gruszyńską i zaprasza ją na randkę. W sądzie Lucjan rozpoznaje Jankę, która niedawno gościła w Grabinie. Dowiaduje się, że dziewczyna jest wnuczką jego siostry i będzie walczyć o spadek po babci. Janka ponownie zjawia się w bistro "Za Rogiem". Opowiada Pawłowi o sobie i swojej rodzinie. Rano Zduński znajduje przed lokalem kilkuletnią Basię. Opatruje skaleczenie na rączce i częstuje ciastkami. Wieczorem dziewczynka czeka na niego przed kawiarnią. Radek prosi Pawła o pomoc przy samochodzie. Przy okazji wspomina o swoich udanych relacjach z żoną. Później Zduński spotyka się z Izą, która z kolei skarży się na męża i mówi o planowanym rozwodzie. Paweł jest rozbawiony, słysząc jej relację - dokładnie odwrotną, niż opowieść Radka. Magda mówi Kindze, że lekarz zalecił ojcu zmianę otoczenia. Chce wyjechać razem z nim 987 Chodakowskim coraz trudniej dojść do porozumienia. 7iO6FKj1Q97 Tomek podejmuje się dodatkowego zlecenia, by zdobyć pieniądze na remont mieszkania. Marcin zaczyna wierzyć w szczere intencje Weroniki. Nadal nie wie, czy powinien wyjawić ojcu prawdę na temat kobiety. Chłopak czuje się dotknięty uwagą Kasi, która zarzuca mu, że nie jest zdolny do prawdziwego uczucia. Tymczasem Kinga poznaje nowego sąsiada, przystojnego Roberta Lubińskiego. Po wyjściu z więzienia Irek nie może znaleźć sobie miejsca. W przygnębienie wprawiają go brak mieszkania i pracy. Mirka próbuje przyjść mu z pomocą. Wkrótce para spędza wspólnie noc. Gosia ma towarzyszyć Michałowi podczas biznesowej kolacji. Mężczyzna prosi ją, by podszywała się pod jego żonę. Chodakowska wyznaje byłemu mężowi, że nie powinni się widywać. 988 Barbara i Lucjan są rozżaleni faktem, że Janka wynajęła adwokata. 7iO6FKj1Q97 Kuzynka nie chce przyjąć sumy proponowanej przez Martę i odrzuca ugodę. Prosi prawnika, by przyśpieszył termin rozprawy sądowej. Zmartwiony całą sytuacją Marek szuka pocieszenia u Ewy. Do Bistro znów przychodzi Basia. Dziewczynka wyznaje Zduńskiemu, że mieszka w pobliżu lokalu. Andrzej jest załamany, gdy dowiaduje się, że Edyta wraz z Piotrkiem planuje wyjazd do USA. Obawia się, że straci kontakt z synem. Radek dowiaduje się o romansie Izy. Wzburzony mężczyzna postanawia porozmawiać z Pawłem. Wojdas wpada na pomysł, jak nakłonić Budzyńskiego do współpracy. Rogowski zaprasza Teresę do restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś