redudek 19.09.12, 08:54 Czy naprawdę są takie kolejki do lumpeksów??? i wyrywanie sobie z rąk używanych ciuchów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandikia Re: lumpeks w NW 19.09.12, 09:34 szlam do pracy kilka lat temu nową "trasą" w mieście podwarszawskim, godzina 7 i spotkałam kolejkę kobiet - ok 30!! szczęka mi opadła jak się dowiedziałam, że czekają na otwarcie lumpeksu, bo jest świeża dostawa.. z tego co wiem lumpy nadal cieszą się powodzeniem, a w takich kolejkach stoją na ogół osoby, które wychwytują co lepsze kąski - często markowe i nieużywane w ogóle, piorą, pracują i sprzedają z dużym przebiciem np. na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
justynabal Re: lumpeks w NW 19.09.12, 09:50 Nie oglądałam NW, ale kolejki w lumpach to (od kilku lat co najmniej) norma. U mnie w mieście są minimum 2 lumpy, gdzie- w dniu dostawy( cena 55zł/kg), przed otwarciem sklepu, pod drzwiami czeka zawsze ok. 30( jak nie więcej) osób i wszyscy dosłownie wpadają do środka( o godzinie "zero"). Bójek może nie ma, ale nie da się normalnie przejść i trzeba być szybkim i sprytnym, żeby cokolwiek "upolowac". I używanych rzeczy raczej się nie kupuje( pierwszego dnia)- głównie całkiem nowe- z metkami lub bez. Jakość kilka razy lepsza niż w sieciówkach, a cena duuuuużo niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: lumpeks w NW 19.09.12, 10:23 W dniu dostawy tak, bo wtedy można znaleźć najlepsze rzeczy. W inne dni jest sennie, ale też i nie znajdzie się zbyt wiele fajnych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
deod.yma Re: lumpeks w NW 19.09.12, 11:45 kolejki sa, ale ze nie chodze, to nie wiem, czy ubrania sobie wyrywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: lumpeks w NW 19.09.12, 12:53 Uwielbiam lumpeksy i rzeczywiście w dniu dostawy są kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: lumpeks w NW 19.09.12, 19:09 są, na własnie oczy widziałam! ale pewnie biorą i dla siebie i na handel. Odpowiedz Link Zgłoś
rudamarta4 Re: lumpeks w NW 19.09.12, 23:53 Pewnie, że są kolejki i bitwy :) Mi ostatnio babka podwędziła z koszyka sukienkę. Poczekałam spokojnie aż wyjdzie z przymierzalni i opitoliłam porządnie. Można naprawdę znaleźć fajne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
limonka-2 Re: lumpeks w NW 20.09.12, 21:49 rudamarta4 napisała: > Można naprawdę znaleźć fajne rzeczy. Ostatnio nabyłam w ulubionym lumpeksie nową skórzaną marynarkę , lekkuchne cudo, jeszcze z metką Marks&Spencer:) Zrobił się jakiś OT o lumpeksach:) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: lumpeks w NW 21.09.12, 09:33 Z metkami bym uważała, bo jeden z właścicieli lumpeksu sam przyznał, że metki się kupuje i doszywa, a potem podbija cenę ciucha. Chyba, że absolutnie wszystko jest na wagę. No OT się zrobił :) Odpowiedz Link Zgłoś
redudek Re: lumpeks w NW 21.09.12, 09:41 O kurcze,to jestem w szoku że są kolejki,ja nigdy nie spotkałam,a też czasem chodzę poszperać ale widocznie nie trafiam na nowy towar i dlatego. W sumie to ceny za kg wagi w Warszawie stają się już tak kosmiczne że szczęka mi opada. Odpowiedz Link Zgłoś
justynabal Re: lumpeks w NW 21.09.12, 10:11 A jakie są ceny za kg w Warszawie? Z ciekawości pytam, bo u nas- jak wyżej pisałam- 55zł/kg( w jednym nieco gorszym 45zł/kg). Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna807 Re: lumpeks w NW 21.09.12, 10:27 Są w Warszawie lumpeksy, gdzie pierwszego dnia cena za kg to 100 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
justynabal Re: lumpeks w NW 21.09.12, 10:45 Ha ha:) Dobre:) W sumie- jakby nie patrzeć, to... kogoś pogięło. W Anglii na targu( takim, na którym ludzie wyprzedają, to co im już niepotrzebne- nawet nadpalone świeczki:)) nowe rzeczy z metkami można kupić nawet za funta- czasem i taniej, zależy jak się trafi. W outlecie ceny też nie są kosmiczne. Ciekawe skąd pomysł na taaaakie ceny w lumpach( często i chyba głównie są to rzeczy pozbierane gdzieś tam, które inni oddali za free albo taki, które się nie sprzedały w lumpeksie)? A najśmieszniejsze jest to, jak ciuchy z marketów, tudzież Primarka np. są uważane za towar pierwszej klasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: lumpeks w NW 21.09.12, 15:14 W PL też są już takie targi, gdzie każdy kto chce sprzedaje swoje niepotrzebne rzeczy i tam rzeczywiście ceny są "dumpingowe" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: lumpeks w NW 24.09.12, 09:37 Na co dzień u nas pustawo, ale w dniu dostawy towaru faktycznie widziałam gromadzący się mały tłumek Odpowiedz Link Zgłoś