Dodaj do ulubionych

Komisarz Alex

09.10.12, 12:12
Oglądałam kiedyś odcinki podobnego Austriackiego filmu Komisarz Rex, by świetny,ze świetną obsadą. Nasz Komisarz Alex też byłby w porządku serialem,gdyby nie Kuba Wesołowski, on mi do tej roli nie pasuje absolutnie, nie wiem kto miał taki pomysł,aby go w tej roli obsadzić .Gdyby inny aktor grał komisarza Bromskiego, film byłby dużo ciekawszy. A co sądzicie Wy moi kochani forumowicze? Zgadzacie się ze mną? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • tdf-888 Re: Komisarz Alex 09.10.12, 18:44
      no niestety, ale jako policjanta, to kubusia bym się nie przestraszył.
    • baba67 Re: Komisarz Alex 10.10.12, 09:18
      Mnie sie wydaje(a wierna fanka austriackiego Rexa jestem) ze takie bylo zalozenie pierwotne. Jeszcze Moser (Richard) to na policjanta wyglada ale juz Gedeon Burchart, wziety model, absolutnie nie, ten trzeci natomiast co nastal po Gedeonie to sprawia wrazenie pierdoly. Kuba sie wpisuje w te konwencje.Miusi facecik z pieskiem okazuje sie twardym glina. A ze Kuba twardego gliny grac nie umie to nie kwestia jego wygladu.
      • elde23 Re: Komisarz Alex 10.10.12, 16:26
        Założeniem wersji austriackiej był niezbyt lotny na umyśle i powolny w ruchach komisarz, i bystry w myśli i ruchach pies. To zwierzę jest bohaterem serii, a ludzie są kłopotliwym dodatkiem.
        W polskiej serii jest ni to, ni sio, czyli fircyk z dyskoteki, kundel podwórkowy, i reszta ferajny.
        Próbowałem oglądać, ale to ponad moje siły.
        • limonka-2 Re: Komisarz Alex 10.10.12, 19:37
          elde23 napisał:

> W polskiej serii jest ni to, ni sio, czyli fircyk z dyskoteki

Piękne:) I jakie trafne.
    • kanna Re: Komisarz Alex 10.10.12, 19:51
      Formuła - rozmowy dorosłego faceta z psem, pościgi, eksploatacja psa w nieprawdopodobnych okolicznościach - jak z serialu dla dzieci/młodzieży.
      Tematy - np. o tych przemycanych na organy ludziach zza wschodniej granicy - dla dorosłych jak najbardziej.

Infantylizm nałożony na brutalność.
      I tan rozjazd powoduje, ze całość jest niestrawna :/
      • myszka1969 Re: Komisarz Alex 12.10.12, 08:31
        No ja oglądam dlatego, ze bardzo lubię seriale z psem w roli głownej:)...A czemu nie ma czegos równie dobrego jak Lassie, niesmiertelni Czterej Pancerni czy Przygody psa Cywila, to nie wiem :(
    • kroxer Re: Komisarz Alex 12.10.12, 10:02
      Ja się zgadzam. Uważam jednak, że to nie problem Kuby tylko naszych reżyserów, którzy cały czas do obsady zapraszają tych samych aktorów.

--
      Tekst linka
      • limonka-2 Re: Komisarz Alex 14.10.12, 20:45
        kroxer napisał(a):

> Uważam jednak, że to nie problem Kuby tylko naszych reżyserów,
        > którzy cały czas do obsady zapraszają tych samych aktorów.

No Wesołowski na pewno nie ma z tym żadnego problemu, wprost przeciwnie. Jakiś internauta skomentował jego grę aktorską porównując ją do gry Rasiaka;)
    • asiek25 Re: Komisarz Alex 12.10.12, 11:02
      Ja oglądam tylko po to, aby popatrzeć na tego pięknego psa. Historie przedstawiane w tym serialu są tak nieprawdopodobne, bajkowe, a przez to dziecinne, że aż zęby bolą.
    • nchyb Re: Komisarz Alex 12.10.12, 20:30
      a moim zdaniem Wesołowski i pies to dwaj najlepsi aktorzy w tym serialu :)

dla mnie fabularnie to słabe i naciągane, tu dostrzegam gorszą jakość od niemieckiego Rexa, Wesołowski z psem dla mnie nie są źli, a wręcz przeciwnie...
      • czekolada72 Re: Komisarz Alex 12.10.12, 20:53
        Pies - tak, Wesołowski - NIE!!!!!
    • joaz Re: Komisarz Alex 14.10.12, 14:42
      Proponuję telekamerę dla Aleksa.
      j
    • ami_lii Re: Komisarz Alex 14.10.12, 15:11
      Widzę że nie tylko ja oglądam serial wyłącznie dla Alexa :) Piesek śliczny (i do tego jaki mądry) a Wesołowski i reszta ferajny to tylko dodatki, w dodatku przeszkadzające. Wesołowski w ogóle mi na gliniarza wygląda, oczekiwałam raczej kogoś w stylu komendanta Możejki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka