emwu55 05.03.14, 07:23 Podobało się? Bo mnie średnio a w szczególności ostatnia spocona i zmęczona scena. Ciekawe, jak Somalijka zapłaci wszystkim prawnikom z kancelarii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misza.lecter Re: Prawo Agaty - nowa seria 05.03.14, 08:38 kurcze, wyczekiwana scena, wielki zawód.... nic, nic nie było... przytulenia, podchodzenia, buch do wyrka /rozłożonego-pościel była, ładna, granatowa, widziałam, a Agata ma kanape nierozkładaną:)/ i to sapanie... no ja wiem, rozumiem, ale nieco przesadzone. i te teksty, żeby poszedł, bo tapeta bo skarpetki. znowu z Agaty wychodzi ta zamaszystość i kanciastość, która sprawia, ze ja w niejwidze brata-łata, kumpele a nie amantke, do której się wzdycha. wątek mi nie podpasował, nudny. pytanie do znawców: Agate sponsoruje Sony Xperia, ale znawcy mi mówili, ze na BANK gadała z ajfona wczoraj:) no to jak? tak podsumowując: zawiedziona jestem:( Odpowiedz Link Zgłoś
glafira Re: Prawo Agaty - nowa seria 05.03.14, 10:37 No cóż... skoro już się dokonało, to, znając inwencję twórczą naszych scenarzystów, tradycji powinno stać się zadość i pewnie niedługo pojawi się ta 'była' (nie mam na myśli Kożuchowskiej, rzecz jasna). Zapewne wróci z zagranicy i: albo okaże się przyrodnią siostrą Agaty, albo będzie miała poważny wypadek i oczywiście nie przeżyje bez pomocy Marka, albo jej przyjazd do kraju spowodowany będzie ucieczką przed kimś/czymś i tu również nie obędzie się bez interwencji Marka. W każdym razie związek pani Przybysz z panem Dębskim zostanie zachwiany poprzez intrygi 'byłej'. Nie ulega wątpliwości, że ja osobiście zamierzam z wielkim napięciem śledzić rozwój wydarzeń, bo a nuż scenarzyści mnie zaskoczą i w związku państwa prawników będzie trwała niczym nie zakłócona sielanka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Prawo Agaty - nowa seria 05.03.14, 11:15 Chyba ma się pojawić jej były, ten przez którego straciła wszystko. Może teraz straci rozum, bo okaże się, że on to z miłości do niej zrobił? Wyłączyłam tv przed końcem, zaraz po zakończeniu wątku sądowego i widzę, że mnie finał ominął. Trudno :) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Prawo Agaty - nowa seria 05.03.14, 11:12 Mnie odcinek potwornie rozczarował i wynudził. Sprawa znalazła rozwiązanie z kapelusza, a sceny końcowe były totalnie wyprane z chemii - taki bolesny zawód, jak się cztery serie czekało. I to zakrywanie się kołdrami, zabijające jakikolwiek szczątek namiętności i uczuć w tej scenie ;) Mam wrażenie, że to mój koniec z tym serialem. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Prawo Agaty - nowa seria 05.03.14, 14:31 Sprawa Somalijki była zapewne prowadzona gratis i to mnie akurat nie dziwi. Co do sceny ostatniej się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Prawo Agaty - nowa seria 05.03.14, 14:42 Skoro ten tłumacz sam ściągnął Somalijkę do burdelu, to czemu starał się zapobiec jej ekstradycji, zamiast ją do tego burdelu odesłać? Lub jak najszybciej wysłać z Polski, żeby nie mieć kłopotów? Oglądałam po wierzchu, może jakieś niuanse przegapiłam;) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Prawo Agaty - nowa seria 05.03.14, 14:50 kanna napisała: to czemu starał się zapobiec jej ekstradycji, zamiast ją do tego burdelu odesłać? To pobyt w burdelu chroni przed ekstradycją? ;) Poza tym nie wiem czy zauważyłaś, ona była już w ośrodku dla uchodźców. Lub jak najszybciej wysłać z Polski, żeby nie mieć kłopotów? No nie bardzo, on oficjalnie działał z ramienia Amnesty International. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Prawo Agaty - nowa seria 05.03.14, 14:50 A tak w ogóle bardzo lubię Mohra, szkoda że tylko gościnnie wystąpił w PA. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Prawo Agaty - nowa seria 05.03.14, 17:21 To pobyt w burdelu chroni przed ekstradycją? ;) Jeśli człowiek stamtąd nie wychodzi i nikt nie wie, gdzie jest, to tak :D Ale bardziej chodziło mi o to, że w jego interesie było schowanie/deportowanie tej kobiety, a nie pomaganie jej. Odpowiedz Link Zgłoś
brytyjka Re: Prawo Agaty - nowa seria 06.03.14, 12:07 Sam pobyt w sensie przebywania w pomieszczeniu - nie. Natomiast bycie ofiarą handlu ludźmi bądź świadkiem w ważnym postępowaniu - jak najbardziej. Tu zastosowano jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś