Dodaj do ulubionych

House of Cards

22.08.17, 13:22
Ogląda ktoś? Jak dla mnie arcydzieło. Zapowiedź nowego rozdziału w kinematografii - seriale na poziomie nie ustępującym najlepszym produkcjom kinowym. W dodatku mroczna postać Franka Underwooda to nie tylko kreacja bezwzględnego polityka. To też temat do poruszenia na lekcjach polskiego, historii, WOS... szkoda tylko, że szkolnictwo nie jest na bieżąco z tym, co dzieje się aktualnie ani w sztuce, ani w polityce. A tymczasem Frank i Claire to Makbet i Lady Makbet XXI wieku. W serialu jest też mnóstwo nawiązań do "Państwa" Platona. Z niecierpliwością czekam na 6 sezon.
Obserwuj wątek
    • latarnik88 Re: House of Cards 23.08.17, 09:33
      Ja oglądałam i jestem zachwycona , brzmi banalnie , ale takie mam odczucia.Wydawało się ,że już wszystko pokazano i nic więcej
      nie zaskoczy a tu jeszcze żona wkracza do akcji.Tak , takie seriale odzierają politykę z blichtru tumaniącego ludzi i pozwalają dojrzeć
      prawdę , którą mamy na co dzień.Politycy , to w większości kanalie i kreatury , którym nie może stać nic na drodze do władzy.
      • wawrzanka Re: House of Cards 23.08.17, 12:40
        No właśnie. Człowiek ma to gdzieś w tyle głowy, ale jakoś wierzyć się nie chce. Że to aż tak. Że w demokracji liczy się sztuka przekonywania, przebiegłość, bezwzględność. "Dobry" polityk jest mistrzem szachrajstwa i zdobywania serc. Hitler też zdobył miliony serc. Czy okrutnych i bezwzględnych jak on sam? Wcale nie. Ale House of Cards to coś więcej: hipnotyzująca muzyka z czołówki, czarująca Robin Wright, mistrzowskie dialogi pomiędzy tymi, którzy balansują na samym szczycie: bardzo mi się podobało, gdy Usher "tłumaczył" Claire dlaczego powinna go uczynić swoim wiceprezydentem: "Mogę pomóc. Pomogę ci strzec twoje sekrety". Jakie to eleganckie słowa. Jacy oni wszyscy eleganccy, piękni, imponujący.
        • latarnik88 Re: House of Cards 23.08.17, 13:20
          Amerykański i nie tylko , przemysł serialowy kwitnie , jest na najwyższym poziomie realizacji i aktorstwa.A Robin Wright
          jest cudowna .Nie znałam wielu aktorów , a teraz widzę ich w kolejnych serialach , odsłonach i cieszy mnie możliwośc
          korzystania z takiej ogromnej oferty , która pozwala zwykłym ludziom na rozrywkę wysokich lotów.
          Korzystam z Netflixa i obejrzałam kilka seriali dokumentalnych , między innymi The Keepers ostatnio , to o przestępstwach
          na tle seksualnym popełnianych przez księży KK w USA , w latach sześćdziesiątych ub wieku.Powaliło mnie.Także każda władza,świecka czy kościelna wykorzystuje ludzi , oszukuje a swoich wynagradza.Jak człowiek się napatrzy to już nie ma złudzeń , że np wybory nie będą sfałszowane .Przy 5tym sezonie HofC , miałam dosłownie dreszcze i te trupy za nimi.
          Ja lubię też filmy i seriale skandynawskie , obejrzałam dziesiątki .
          • wawrzanka Re: House of Cards 23.08.17, 13:59
            Zgadzam się. Ja nigdy nie oglądałam seriali, poza mjm - dla "beki" i dla naszego forum. W lipcu odkryłam Netflix i teraz nie wiem, czy jestem w stanie oglądać mjm po wakacjach ;-)
            • latarnik88 Re: House of Cards 23.08.17, 14:43
              Ja ubawiłam się setnie na komediodramacie prod,meksykańskiej "Elvira , oddałbym Ci życie ale używam".No i Tudorowie.Mistrzostwo świata.Codziennie coś wybieram na wieczorny seans.Nie wiem czy wrócę do Mjm.
              • wawrzanka Re: House of Cards 23.08.17, 18:28
                Ja mam dokładnie tak samo:) Szukam teraz czegoś po House of Cards. Przyjrzę się Tudorom.
    • mysliciel662 Re: House of Cards 23.08.17, 19:02
      Ja oglądam od niedawna i mnie wciągnęło.
    • najlepiej536 Re: House of Cards 01.12.17, 09:49
      Oglajcie House of Cards ! i inne najlepsze Seriale Online na zalukajto.pl
    • najlepiej536 Re: House of Cards 04.12.17, 18:12
      Serial jeden z lepszych, polecam również seriale takie jak
      W garniturach,
      gra o tron,
      wikingowie oraz templariusze którego premiera odbywa się 6 grudnia. Oglądacie ja na zalukajto.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka