Gość: JA IP: 217.153.131.* 21.02.05, 20:54 niech ktoś opowie, proszę, bo je muszę siedzieć w pracy a lubię być na bieźąco:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tralala Re: dziesiejszy odcinek mjm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 20:58 Peter i Alicja przepraszają Mostowiaków za zachowanie Petera, gdy ten był pijany. Simona organizuje uroczystą kolację. Być może Stefanowi uda się w końcu poprosić Małgosię o rękę. Problem może być jednak w tym, jaką usłyszy odpowiedź. Madzia wciąż waha się, czy powiedzieć Pawłowi prawdę o swoim ślubie. Nie ma przecież żadnej pewności, że ich związek przetrwa tę próbę. Nagle w klubie zjawia się Sasza. Chłopak ma dla Madzi pewną propozycję - che za 15tys kupic jej czas 3 lat. Marta coraz trudniej znosi niewygody remontu. W końcu wybiega z domu z torbą pełną ubrań i leci do Norberta. sztefen na kolacji prosi Goszę o rękę - w odpowiedzi dostaje TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
delia_v dziesiejszy odcinek mjm part 1 21.02.05, 21:28 ja mogę opowiedzieć:> Owad budzi się samotnie na łóżku w chocholskiej pakamerze, Pavulon rozmyśla na podwórzu, Owad wyznaje miłość i inne bajery, a Chochoł milcząc odchodzi. Owad wraca i rzuca się na łóżko z płaczem - zupełnie jak Gosza za starych dobrych czasów naczelnej wydymki serialu. przychodzi BB, pociesza Owada i każe jej powiedzieć prawdę o lewym malżeństwie, przy okajzi zalewa kamerę cukrem - normalnie tragedia. potem Rydż spotyka Owada i oferuje swoją pomoc w razie czego;) jak zwykle luzacki i przyjemnie patrzeć. BB wyczaiła Xero swojego męzunia na ulicy i zaciągnęła go do kawiarni. ten powiedział, że nie znosi kłamstwa przez św.Terezę, mówi BB o ślubnych marzeniach. ta przejmuje się, ze źle poradziła Owadowi i biegnie do niej gadając do siebie na ulicy. przy okazji Chochoł mążjest zazdrosny o żonkę, że tak wszystko z Magdą ukrywają, ale Rydż zapewnia, ze ma oparcie w wujku Kamilu:D no, jak juz Owad ma pwedzieć Chcochołowi o ślubie, wpada BB i wybija jej to z głowy. panny stały się jedną osobą, bo BB cały zcas mowimy: zrobimy, załatwimy, rozwiedziemy się, powiemy prawdę:] potem przychodzi EuroSasza i wykłada na stoł rzekome 15 kawałków za kolejne 3 lata mażeństwa, ale Madzia czai, że na stole nie leży wiecej niż 2 tys, to odmawia. dżołk, ale odmawia, a Euro szarpie się z Chochołem, przez co Owada boli ręka. na koniec pavulon mowi, że nie musi mu mówić prawdy, ale z ich związkiem koniec i tak. ufff, zaraz opisze dalsze wąty, ale muszę odspanąć:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no przecież to ja Re: dziesiejszy odcinek mjm part 1 IP: *.orasoft.net.pl 21.02.05, 21:38 Szkoda Rydża do takiego gniota, fajny aktor Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorop Re: dziesiejszy odcinek mjm part 1 21.02.05, 21:54 brawoooooooooooo!!!!!!!!!!! super streszczenie.widze ze oglądalismy ten sam odcinek.aż mi ciary po plerach przeszły jak zobaczyłam owczarnie,lucka i widły w jego rekach o matko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
delia_v dziesiejszy odcinek mjm part 2 21.02.05, 21:41 kontynuując:] Sztefen nadal wkurzony na Petera, ten przychodzi z Alexis go przeprosić. mówi cos o urwanym filmie itp. szybko opanował polską mowę niezależną:P Sztefen waleczny mowi, ze gdyby na trzezwo zrobił cos takiego, straciłby czaszkę:] potem Sztefen przeprasza Lucka, ale ten nie daje się omamić. w ogóle tekst Lucka jak zobaczył Petera idącego do jego domu: to ja pójdę do owczarni, wolę towarzystwo baranów;P Gosza cały dzień nie w sosie. Simone zaprasza Marka z rodziną na kolację, ten się miga, ale jak się dowiaduje, ze chodzi o oswiadczyny to sie zgadza. Sztefen zaprsza Lucka, ale ten tez sie miga, że nie lubi takich imprez;] pewnie Simony się boi, ale tez sie zgadza, jak dowiaduje się prawdy. Hanna się głupio cieszy, wiec Luckowa tez sie dowiaduje prawdy. wszyscy wieczorem sie odstwiają, koljeny boksi tekst Lucka: wiem, ze ze mnie kawał przystojnego faceta. normalnie po dziesiejszym Kasparov wymiata;D rodzinka zgdauje sie, ze każdy zna prawdę i wybuchają śmiechem, tylko Gosza w dziny się wbiła i każą jej się przebrać:] no i Sztef się oswidacza i Margaret mowi tak. wszyscy sie wzruszaja i koniec. jeszcze Papuga skarzy się na zły dzień, do domu wraca z teką papierów, ale musi sie stamtad ewakuować, bo nie ma wody i w ogole nic nie ma. zabiera pare rzeczy i zjawia sie u Rybaka, ostaecznie jego bieżąca woda i wanna kuszą ją. Rybak przygotował kolację, wlepia znow swe cebule w papugę wzrokiem psychopaty i ślini się. i coś mowi, że wiedział, że papuga wyladuje u niego w... mial pewnie na mysli łozko, ale uogólnił - w mieszakniu. noo ufff to już w ogole koniec:] Odpowiedz Link Zgłoś
delia_v Re: dziesiejszy odcinek mjm part 2 21.02.05, 21:42 tfu, oczywiście Peter przeprasza Lucka:D Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: dziesiejszy odcinek mjm part 2 21.02.05, 21:49 Peter przeprasza wszystkich w Grabinie (pewnie za 2 odcinki i do św.Maryi dojdzie) za swoje (karygogne) zachowanie po pijaku, chłop się napalił, baba (prawie) chętna była i będzie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=20860379 Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: dziesiejszy odcinek mjm part 2 23.02.05, 23:41 noo ufff to już w ogole koniec:] A wątek z bigosikiem ? I Lesiu u Ewuni na noc ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikorka Re: dziesiejszy odcinek mjm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 21:54 No a scena z Mareczkiem, podnieconą Simoną i świeżym ,czerwonym mięskiem Mniam!!!Twarz Simony ciężko było odróżnić od tych połaci karkówki na grila. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa to co z lodówki wyjął (Mareczek) 21.02.05, 21:59 to raczej boczek przypominało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a marta a remont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:00 a marta? cudowna scena na klatce schodowej - rozmowa z panem fachowcem. myślałam, że biedulka się rozpłacze;) no, ale pan w końcu pozwolił nawet zabrać jej kilka rzeczy z domu;) Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorop Re: marta a remont 21.02.05, 22:06 a pan fachowiec to nawet zadecydował za nią ze rury w łazience wymienią Odpowiedz Link Zgłoś
sajgonetka Re: marta a remont 23.02.05, 15:43 Z tym remontem to grubo przesadzili. kto to widzial, zeby na klatce wszystkie sprzety trzymali? Co na to sasiedzi? A poza tym, to nie ta sama klatka, co byla pokazywana przy czulych spotkaniach pod drzwiami Papugi i Tulipana. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Marta i Norbert 21.02.05, 22:06 W kulisach pokazywali Marte z Norbertem. Czyzby Ilonka zamierzala jednak spiknac te pare ? Buuuuuuuu, ja chce Jacka (Gonere), Jacek mial przeciez wrocic ! To mi sie nie podoba, Norbert owszem, sympatyczny pan, moze miec jakas dziewczyne, zone czy kochanke... ale Marta nie jest dla niego !! Plissss, Ilonko !! Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorop Re: Marta i Norbert 21.02.05, 22:09 oj może jednak będą małe oczka_jak_cebule dymki Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Marta i Norbert 21.02.05, 22:10 gosia_chello napisała: > W kulisach pokazywali Marte z Norbertem. > Czyzby Ilonka zamierzala jednak spiknac te pare ? Buuuuuuuu, ja chce Jacka > (Gonere), Jacek mial przeciez wrocic ! > To mi sie nie podoba, Norbert owszem, sympatyczny pan, moze miec jakas > dziewczyne, zone czy kochanke... ale Marta nie jest dla niego !! > Plissss, Ilonko !! no przecież wiadomo,że papuga zaciąży z oczy_jak_cebule.jacuś może byc co najwyżej ojcem - chrzestnym;) jeszcze Ci ten Gonera nie przeszedł;)?? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Marta i Norbert 21.02.05, 22:11 a dlaczego mial przejsc ? W koncu Ilona mi obiecala na czacie ze Gonera wroci, nie pamietasz ? ;) Ja rozumiem ze wroci - to znaczy wroci do Marty i inaczej tego nie chce rozumiec ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Do Lezki 23.02.05, 18:16 Nie mogl mi przejsc, bo ja zwykle wierna jestem... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
delia_v Re: Marta i Norbert 21.02.05, 22:23 e tam, ja się twardo tzrymam swej wersji. zaciążyć zaciąży, ale go opuści, w koncu ma wprawę w samotnym wychowywaniu dzieci, a ten zwariuje i będzie zachowywać się jak psychopata! no dobra, wiem, ze podobno do NDiNZ i do watku Radomskiej, ale ja tylko to przyjmuję do wiadomości. chyba, że Rybak sie schocholi to się będzie z zcego pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: dziesiejszy odcinek mjm 21.02.05, 22:08 a Luckowa w czasie przygotowywania surówki i przepytywania Hanki,czy coś wie,na jaką to okoliczność ta kolacja u Steffena rzuciła jakims przysłowiem"jak piekarski na mękach"czy coś w tyms stylu.mogłam przekręcić,bo słyszałam to pierwszy raz w życiu.Wy to znaliście?? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: dziesiejszy odcinek mjm 21.02.05, 22:09 Lezka, nie znasz przyslowia: Jak Piekarski mekach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: dziesiejszy odcinek mjm 21.02.05, 22:10 Poprawka: Jak Piekarski na mekach Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: dziesiejszy odcinek mjm 21.02.05, 22:11 pierwsze słysze,bez kitu;) jednak z Mjm można jakąś wiedzę wyniesc:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: dziesiejszy odcinek mjm 21.02.05, 22:14 To wzielo sie z zamachu na zycie krola. Niedoszly sprawca zostal zlapany i krol kazal go okrutnie zameczyc: O ! znalazlam : "Szlachcic sandomierski Piotr Piekarski, ośmielił się zaatakować króla Zygmunta III Wazę. Działo się to w przejściu z Zamku do kościoła farnego św. Jana (od strony Kanonii). Szlachcic rzucił się z czekanem na wchodzącego do świątyni króla. Dwukrotnie zranił króla, nim dzielny królewicz Władysław obronił swego ojca. Następnie Piekarski został pojmany przez towarzyszącą władcy świtę. Przemyślnie torturowany opowiadał tak dziwne rzeczy, że na pamiątkę tego ukuto aktualne do dziś przysłowie „Plecie jak Piekarski na mękach”. Osądzony i skazany na śmierć miał okrutną drogę na tamten świat. Przykuty do katowskiego wozu przewieziony ostał ulicami Warszawy na Plac Zamkowy. Tu odbyła się kaźń. Szarpany był przez oprawców rozżarzonymi szczypcami, na szafocie dokonano obcięcia ręki podniesionej na króla, obcięto też drugą dłoń. Potem jak głosił wyrok: „czterema końmi ciało na 4 części roztargane, a obrzydłe trupa ćwierci na proch na stosie drzew spalone zostaną. Na koniec proch, w działo nabity, wystrzał po powietrzu rozproszy.” Straszliwy ten wyrok wywarł z pewnością odpowiednie wrażenie na każdym potencjalnym królobójcy zarówno wówczas jak i w dalszej przyszłości. " Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: dziesiejszy odcinek mjm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:16 to właśnie o to chodzi z tą sławetną misją tvp;) samokształcenie telewidzów z inspiracji serialowych bohaterów;) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: dziesiejszy odcinek mjm 21.02.05, 22:17 jezu jaka makabreska,dobrze,że nie znałam tej historii wcześniej;) ale dzięki za wykład:) Odpowiedz Link Zgłoś
wieslawa-siemiankowska Re: dziesiejszy odcinek mjm 21.02.05, 22:21 Matko jakby się na mnie facet przy kolacji gapił takim wzrokiem jak cebulooki to spierdzielałabym nawet do tych roboli do remontu. Normalnie jak psychopata. A moze Łepkowska jakiś triller zamierza nam wyszykować ? Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: dziesiejszy odcinek mjm 22.02.05, 00:09 wieslawa-siemiankowska napisała: > Matko jakby się na mnie facet przy kolacji gapił takim wzrokiem jak cebulooki > to spierdzielałabym nawet do tych roboli do remontu. Normalnie jak psychopata. > A moze Łepkowska jakiś triller zamierza nam wyszykować ? No to juz by byl trzeci psychopata w tym serialu. Hahahhah! Moze czas zmienic tytul? Na "P jak Psychopata" ma sie rozumiec? O, przepraszam. Czwarty psychopata. Bo i maz Terezy mial swietne zadatki w swoim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa a propo's nauk ;) 21.02.05, 22:29 "słowo się rzekło - kobyłka u płota" www.fabrica.civ.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=18933 i ma się to nijak do "historycznego tekstu" Odpowiedz Link Zgłoś
delia_v Re: dziesiejszy odcinek mjm 21.02.05, 22:20 lol, też pierwsze słyszę. jeszcze jak Luckowa zaczeła nożem celować w Hankę, powiało grozą. nie powiedzieć czegoś Najelepszemu ze Szpiegów, toż to niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: dziesiejszy odcinek mjm 21.02.05, 22:24 w poznaniu na pewno nie jest to popularne przysłowie.podobnie jak z formą "nie ma komu pójsć","nie ma komu zrobić"sptkałam sie pierwszy raz mieszkając w w- wie.poznaniak by powiedział"nie ma kto pójść","nie ma kto zrobić".sądzilam,że ta forma "nie ma komu"jest niepoprawna.ale nagminnie spotykam się z nia w tv.co oczywiście nie świadczy o poprawności;) Odpowiedz Link Zgłoś
delia_v Re: dziesiejszy odcinek mjm 21.02.05, 22:27 a to u nas w Breslau też niepopularne i podejrzewam, że równiez uważane za niepoprawne;] aż uszy bolą. 'nie ma komu' to mi Luckową jak nic zalatuje Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: dziesiejszy odcinek mjm 21.02.05, 22:30 delia_v napisała: > a to u nas w Breslau też niepopularne i podejrzewam, że równiez uważane za > niepoprawne;] aż uszy bolą. 'nie ma komu' to mi Luckową jak nic zalatuje bo w breslau i w posen nawijają podobnie;)czyli poprawnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen gosia_chello 21.02.05, 22:29 oglądaj dziś festiwal Polskeigo Kina Niezależnego-"Krew z nosa".Gonera wystąpi jako właściciel studia nagrań,Sauron Rzeźnik-może być ciekawie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: gosia_chello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 00:55 wiedziałam że ma być gonera, bo przeczytałam Twój post, ale jak sie pojawił tom go nie poznała;) dopiero jak się odezwał, fajna rola, suszone wnętrzności;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: gosia_chello 22.02.05, 08:42 Lezka Za pozno mi powiedzialas. Polozylam sie wczoraj wczesniej spac .. :( Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: gosia_chello 22.02.05, 09:13 "Krew z nosa" jest super, ogladalam na festiwalu filmow w Kazimierzu. Gonera swietny nawet na moj gust, a w MjakM go NIE TRAWILAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga_Ata Re: gosia_chello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 15:55 Gosza ja też chcem Gonerę! gdzies kiedyś słyszalam, że ma powrócić w kwietniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: gosia_chello 23.02.05, 18:14 Dopiero w kwietniu ??? I kogo ja bede w MjM ogladac w tym czasie ?? Braci Xero ? Przeciez tam nie ma na kogo oka zawiesic... Kamil fajny ale za mlody. Krzysztof i Norbert mi nie pasi. Ilonko, dlaczego kazesz mi tak dlugo czekac na Jacka ? :( Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: gosia_chello 23.02.05, 18:15 zawiesic: nie na kogo - tylko - na kim sorki Odpowiedz Link Zgłoś