Dodaj do ulubionych

Santa Barbara

IP: *.icpnet.pl 27.02.05, 21:47
Jak już wspominamy tyle seriali to czemu nie przywołać też tego - to chyba
pierwszy serial w moim życiu. :P Pamiętam że leciał na TVP2, później go
przerwali, a po jakimś czasie wznowiono emisję w telewizji ATV. Niestety tam
również nie pokazano go do końca. :/

Jakieś wspomnienia? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: P Re: Santa Barbara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:02
      Ogladalem ogladalem.CC Capwell w spiaczce...Siostry-Eden,zakochana w
      policjancie Cruzie Castillo i Kelly w Joe perkinsie.Kelly w polskich odc grana
      byla przez Robin wright penn.Czarne charaktery-Gina Demott capwell(grana na
      poczatku przez linde Gibboney-Jessice z pokolen) potem przez robin Mattson.I
      zly Mason grany poczatkowo przez Lane Daviesa.W sumie 2123 odc nakrecono.:)
      Lecialo to w tygodniu a w weekend powtarzali:)Na TVP 2 puscili ponad 100 odc.
    • michal_82 Re: Santa Barbara 27.02.05, 22:13
      Nie oglądałem, ale pamiętam, że to leciało na TVP2 i później na ATV. Jedyne co
      pamiętam to kwestię techniczną, że w TVP2 kwestie męskie czytał lektor, a
      żeńskie lektorka.
    • Gość: yossa Re: Santa Barbara IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 27.02.05, 22:19
      ależ oczywiście! przełom podstawówki ( tvp ) i liceum ( w ATV), no ba! sceneria
      typowa dla masowych produkcji tego typu, ale małe mieliśmy porównanie:))mój
      ulubiony wątek to powikłane losy Maisona, który był czarną owcą rodziny-
      wredny , złośliwy i cyniczny na każdym kroku, i który oczywiście zakochał się
      na zabój w niewinnej czystej itd zakonnicy Mary, to się działo, no, no;
      oczywiście inne wątki były bardziej powikłane, ale akurat cynizm i sarkazm
      tego bohatera podobał mi się najbardziej i gdyby nie ta postac to pewnie nie
      oglądałabym tego tasiemca:)) motyw miłości Wrednego ( z pozoru) Typa do
      Niewinnej Leliji i tegoż typa powolna przemiana pod wpływem obezwładniającego
      uczucia jest motywem starym jak świat, niemniej jednak.....:)) muszę przyznać
      ze była to pierwsza i ostatnia telenowela która zmuszał mnie do stawiania się
      przed odbiornikiem tv o wyznaczonej porze w oczekiwaniu pełnym napięcia :))
      hihi, ale to dawno było!!!! wspomina sie ten serial z miłą nostalgią, są nawet
      jakies amerykańskie strony fanów itd:))
      z całej obsady najbardziej rozpoznawalna jest dzis Robin Wright-Penn ( cud
      blondwłosa Kelly), zagrała w paru filmach kinowych, żona Seana Penna; poza tym
      Harley Jane Kozak ( Niewinna Lelija) grała w familijnym serialu o jakiejś
      współczesnej amerykańskiej rodzinie z Beau Bidgesem ("Hartowie na Dzikim
      Zachodzie" chyba?? jakoś tak), zaś mojego ulubionego wówczas Lane'a Davisa
      widziałam od czasu do czasu w jakichs epizodach to tu, to tam
      generlanie wątki były rzecz jasna kuriozalne, nawet śpiączka była!
      • Gość: Basketcase Re: Santa Barbara IP: *.icpnet.pl 27.02.05, 22:41
        A ja najbardziej lubiłem Ginę Capwell i Sophie Capwell - dwie żony CC. :)
        Gina świetnie grała czarny charakter - i to właściwie obie aktorki były
        rewelacyjne, ale Robin Matson bardziej mi zapadła w pamięć. :) A ktoś wie może
        jak się nazywa aktorka, która grała Sophię?
        • Gość: P Re: Santa Barbara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:44
          Nazywa sie Judith McConnell.
          • Gość: P Re: Santa Barbara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:49
            members.aol.com/edenandcruz4ever/favshoots5.html
    • Gość: P-77 Re: Santa Barbara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:12
      Potem Masona grał Gordon Thomson czyli Adam Carringhton z Dynastii.
      • michal_82 Re: Santa Barbara 28.02.05, 16:25
        > Potem Masona grał Gordon Thomson czyli Adam Carringhton z Dynastii.

Widziałem go też już takiego podstarzałego i siwego w jakimś serialu na RTL7.
        Zdaje się Sunset Beach.

Podobno w Santa Barbara grał też Leonardo Di Caprio i była to jedna z
        pierwszych jego poważnych serialowych ról. Czy te odcinki z nim były
        wyemitowane w TVP2? Coś mi się wydaje, że ja go tam widziałem albo natrafiłem
        na to w jakimś dokumencie o Leonardo kiedy Titanic święcił triumfy. Grał
        jakiegoś młodego alkoholika lub narkomana.
        • Gość: P Re: Santa Barbara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:27
          tak dicaprio tam zagral epizod
    • juive1 Re: Santa Barbara 28.02.05, 19:50
      Pamiętam pokazywaną przez kilka odcinków rękę przymierzającą się do
      wyciągnięcia z kontaktu wtyczkę od aparatury podtrzymującej przy życiu tego
      pana w śpiączce:)
      • Gość: Basketcase Re: Santa Barbara IP: *.icpnet.pl 01.03.05, 20:46
        To była ręka Giny, nie? :) A DiCaprio, jeśli dobrze pamiętam grał syna Giny i
        CC. :P
        • Gość: yossa Re: Santa Barbara IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 04.03.05, 19:22
          innym Masonom niż Lane Davis mówimy NIE! :)))) strona z Eden i Cruzem w
          powyższnym linku to nic w porównaniu z tą oto skarbnicą wiedzy o Santa Barabara
          www.cybercom.net/~jima/sbhome.html
          so=woją drogą trzeba miec sporo samozaparcia, zeby machnąć taką stronę, 2000
          odcinków to nie w kij dmuchał:))

hihi, poczytajcie streszczenie wątków całego serialu- w latach 90-tych Gina
          ukradła z banku spermy nasienie CC, czego to ludzie nie wymyślą < rotfl>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka