Dodaj do ulubionych

do d... z tym tvn

08.06.05, 22:26
Dlaczego ten pieprzony tvn nie nadaje odcinkow po kolei?? na poczatku myslem
ze to ja se cos ubzduralem ale po dzisiejszym odcinku juz wiem na pewno zo to
wina tvn <nie opuscilem jeszcze zadnego odcinka wszystkie ogladam po kolei
jak leca na tvn >
Obserwuj wątek
    • jarekte Re: do d... z tym tvn 08.06.05, 22:51
      A to fakt, w kulki sobie leca raz z godzina nadawania, a dwa że omineli do tej pory 4 odcinki: 7, 10, 13 i 16. Ale cóż zrobić, nie ma co narzekać, ja sie raduje, że w ogóle można ponownie cieszyć sie Przystankiem, a nie tylko wspomnieniami o nim.
      • jarekte Re: do d... z tym tvn 08.06.05, 22:52
        do mojej poprzedniej wypowiedzi:
        te brakujace odcinki są z 3-ciego sezonu oczywiście, bo ten jest własnie "on-the-air".
        • mortiis2 Re: do d... z tym tvn 09.06.05, 08:44
          wg tego< http://www.film.org.pl/prace/alaska/sezon3.html> spisu to troche sa to
          inne odcinki <te pominiete > niz wymieniles . Czy ktos wie dokladnie jak to
          jest z tymi odcinkami ?? wg mnie tvn kompletna samowolke uprawia raz puszcza
          odcinki zupelnie z innej beczki by potem znow wrocic do prawidlowej chronologii
          • jarekte Re: do d... z tym tvn 10.06.05, 13:39
            Ja bym nie bazował na chronologi podanej na tej podstronce film.org (mimo iż same opracowanie uważam ża świetne). Dla mnie najbardziej miarodajnym źródłem o serialach jest TVTOME --> www.tvtome.com/NorthernExposure/eplist.html
            Z tego co zdążyłem zauważyć to odcinki z osiolek.com bazuja własnie na spisie z tvtome, a te z osloskopu na www.film.org.pl i stąd też różna numeracja.
            Ale to szczególiki i tak najgorsze jest to, że TVN nie puszcza wszystkich odcinków i nie pokolei, sucks...
            • oandk Re: do d... z tym tvn 13.06.05, 20:29
              Nie wiem o jakich różnicach w chronologii między film.org a tvtome mówicie.
              Sprawdziłam 1, 2 i 3 sezon i wszystko się zgadza tzn. tytuł odcinka i data
              emisji w USA. Trudno też mówić o tym, że odcinki z osiołka bazują na tvtome a
              te z osłoskopu na film.org. Ja ściągam z osłoskopu i numery odcinków oraz
              tytuły zgadzają się i z film.org i z tvtome... Namieszaliście mi w głowie, a
              zależy mi na tym, aby później zgrać sobie serie na płyty w takiej kolejności
              jak odcinki rzeczywiście powinny być emitowane, więc może napiszecie o jakich
              różnicach wspominaliście?
              Z tego co zauważyłam to odcinki są emitowane w TVN w takiej samej kolejności
              jak kiedyś emitowała je dwójka.
              Pozdrawiam
              • jarekte Re: do d... z tym tvn 13.06.05, 21:39
                no i widzisz, a ja sciagam czasem z osiolka a czasem z osloskopu i zauważyłem roznice w numeracji. Przepraszam jesli komuś namieszałem, nie takie były moje intencje, zreszta podkresliłem że numeracja to nieważny szczególik, ktorym ja sie osobiscie nie przejmuje...

Ja natknąłem sie na nieścisłość jelsi chodzi odcinek 3x11- Dateline: Cicely.
                Na film.org.pl opis nie pasuje do tego co jest na tvtome

Na film.org jest
                3.11 - Dateline: Cicely - 6.01.1992 - Polska: 4.02.1994, godz: 22.15, piątek
                Doktor Fleischman przeżywa kolejną niespodziankę. Tym razem jest to była narzeczona Eleine. Po śmierci męża powraca aby się ponownie spotkać z Joelem. Doktor początkowo niechętny, gości ją, za namową Maggie, u siebie w domu.

Na tvtome:
                Maurice hires a colorful but questionable new investigative reporter for his newspaper, Maggie tries to enlighten Joel about the "talking" trees, and Chris becomes a co-owner of the Brick when Holling needs money to pay an unexpected tax bill.

I w rzeczywistosci jest to odcinek o tym jak Hoooling zbiera pieniadze na zaległe latami podatki, itd. czyli bardziej zgadza sie z opisem z tvtome. Odcinek ktory zgadza sie z tym opisem z tvtome, na film.org jest oznaczony jako
                3.10 - Seoul Mates.

Ale jak powiedziałem, to tylko szczególiki. Grunt że Alaska znowu na ekranach ludziska!!!:-)
    • watanabe.miharu chronologia 09.06.05, 22:00
      Ja się aż tak dobrze nie orientuję w chronologii serialu jak Wy, no ale
      wystarczy trochę spostrzegawczości... w jednym odcinku była zima, na drugi
      dzień patrzę, a tu początek jesieni.. No to myślę - "coś tu nie gra".. weszłam
      na forum i moje podejrzenia się potwierdziły - tvn nie daje wszystkich odcinków
      po kolei:(
      Chyba trzeba liczyć tylko na eMula..
      • mortiis2 Re: chronologia 09.06.05, 23:51
        dziex ale spostrzegawczy to ja jestem ... :) na emulka nie ma co liczyc bo tam
        z sa dostepne ripy wlasnie z tvn <czyli odcinki sa poukladane nijak > no chyba
        ze sciagasz jakies inne wersje i czekasz na napiski....
        • watanabe.miharu Re: chronologia 11.06.05, 01:32
          I tak mam problem, bo zbliża się lato, nie będzie mnie jakiś czas w domu, a
          tam, gdzie jadę, nie będzie tvn-u :((
          Poza tym przegapiłam pierwszych 15 odcinków. :(( I jeszcze to zamieszanie z
          chronologią wcale mi nie pomaga. Wydaliby to raz porządnie wszystko na dvd i
          można by sobie było kupić, a nie użerać się z eMulem i telewizją...
          • mortiis2 Re: chronologia 11.06.05, 02:07
            Popieram!
            • wiesia1986 Re: chronologia 11.06.05, 03:49
              popieram
              to nie ma sensu do tego w pon. daja następny odcinek
          • yoasia1 Re: chronologia 04.08.05, 23:50
            Popieram w 100%!!!
    • jarekte Re: do d... z tym tvn 11.06.05, 10:26
      ale narzekacie moi mili, ja sie tam ciesze z tego co jest....
      A przecież jak chcecie to wychodza sezony na DVD, tylko że do kupienia pewno tylko wszedzie tylko nie w Polsce. Wszystkie info jakie sezony juz wyszły a jakie dopiero wyjada znajdziecie na stronce która wielokrotnie podwałem tutaj www.tvtome.com/NorthernExposure/ . Terazz wystarczy powedrowac na Amazon.com albo e-bay i na pewno je znajdziecie.
      Jak dla mnie czekać na to aż pojawia sie wszystkie sezony na DVD to zdecydowanie za długo, daltego raduje mnie i tak ta emisja w TVNie. Pozatym jak znam życie, skompletowanie kiedyś wszystkiech sezonów na DVD jak sie pojawia bedzie kosztować całkiem ładna sumke (+- 2 tys minimum), wiec żę tak powiem "darowanemu koniowi w żeby teraz nie patrzę" :-)
      • wiesia1986 Re: do d... z tym tvn 11.06.05, 17:03
        w sumie masz racje ;)
        lepsze to niż nic...
      • watanabe.miharu NE na dvd...? 11.06.05, 17:41
        Masz rację, "lepszy rydz niż nic" ;) Tylko że jak się już ma powtórkę w tv, to
        chce się więcej i więcej, a potem żeby jeszcze żeby to mieć na dvd.. - apetyt
        rośnie w miarę jedzenia :P
        Ale co do ewentualnej ceny NE na dvd, to 2 tys. to chyba przesadzasz... Na
        przykład jeden sezon 'Z archiwum X' kosztuje w Polsce dwie stówki. A inne
        seriale nawet kosztują czasem mniej. Tak więc nie byłoby chyba tak tragicznie z
        zakupem ;)
        • jarekte Re: NE na dvd...? 11.06.05, 23:11
          może faktycznie przesadziłem z tą ceną, w tym momencie pierwsze 3 sezony na Amazonie w "packu" (tak wychodzi najtaniej) kosztuja 125$ , załóżmy że kolejne 3 też będą tyle kosztować, co daje nam 250$ * kurs dolara + poprawki na polskie narzuty podatkowo/sklepowe, da nam może 1000-1500 zł. Dla mnie to i tak sporo kasy, a zreszta nie ma nad czym na razie deliberować, bo troche jeszcze potrwa żebyśmy sie doczekali tych DVD z polskimi napisami i nie w regionie 1 (USA&Canada only).
          • watanabe.miharu Re: NE na dvd...? 12.06.05, 01:37
            No, właśnie, problem nie tylko w kasie (dla mnie 1500 to też duzo), ale jeszcze
            te nieszczęsne regiony. Już nie mówię o napisach polskich, bo ostatecznie z
            angielskimi też można sobie poradzić..
            Ale czy w ogóle ktoś wyda NE w Polsce, śmiem wątpić. A przynajmniej nie nastąpi
            to szybko, znając polskich dystrybutorów :(
            Na allegro jest w tej chwili dvd z pierwszym sezonem, ale ma region 2 i 4.
            Kosztuje póki co ponad stówkę, prosze bardzo, jeśli ktoś jest zainteresowany,
            oto link do aukcji: www.allegro.pl/show_item.php?item=53918437
            • gib_on Re: NE na dvd...? 13.06.05, 21:02
              watanabe.miharu napisała:
              > Ale czy w ogóle ktoś wyda NE w Polsce, śmiem wątpić. A przynajmniej nie nastąpi
              > to szybko, znając polskich dystrybutorów :(

A ja smiem miec nadzieje. Trzeba zauwazyc ze TVN to wlasnosc ITI a ono posiada
              tez ITI Home Video i wydaja plyty DVD. Moze jak zdecydowali sie kupic licencje
              na emisje w tv to dozucili pare dolcow na wydanie DVD. Natomiast watpie w
              szybkie tempo tego przedsiewziecia bo skoro w USA dopiero wydali 3 sezon to u
              nas bedzie on za pare lat.

• maggie-oconnell Zgadzam się 26.06.05, 12:10
      Też jestem wnerwiona z tego powodu! Mam streszczenia wszystkich odcinków po
      kolei i najbardziej ciekawią mnie te z Joelem i czatuję sobie na nie. Pewnego
      dnia włączam odcinek pewna, że będzie dużo Flieschmana a tam prawie go nie ma!
      Przestawiają odcinki jak cholera. Ale wazne jest to, ze w ogóle Northern
      Exposure leci na tvn (mi i tak źle odbiera). Pozdro dla wszystkich
      Cicelijczyków!!!!
      • roman_h Re: Zgadzam się 28.06.05, 14:34
        TVN publikuje wcześniej kilkuzdaniowe opisy poszczególnych odcinków
        m.in. w dodatku z programami TV w Gazecie Wyborczej.
        Sprawdziłem większość opisów i pokrywały się one z tym co emitowano.

• wiesia1986 Re: 28.06.05, 18:47
        hej, ja sprawdzam opisy odcinków w telegazecie tvn na stronie 431. Opisy sa
        dośc dokładne. Czytam je jeśli wiem, ze z jakiegoś powodu nie obejrze
        Przystanku Alska.Opis nowego odcinka pojawia sie zaraz po zakończeniu emisji
        poprzedniego czyli tak ok. 15.30. Pozdrawiam wszystkich;)
    • astrona Re: do d... z tym tvn 29.06.05, 23:41
      tak tvn zupełnie pomieszał odcinki

ale wszystkich zainteresowanych prawidłową kolejnością tudzież szczegołowymi
      opisami odcinków lub chacącymi poznać takie szczegóły jak spis piosenek
      prezentowanych w danym odcinku, ciekawsze dialogi, "złote mysli", wygląd
      kolczyków Shelly czy niapisów na koszulkach Eda polecam stronę:

home.comcast.net/~mcnotes/mcnotes.html
    • oraw Re: do d... z tym tvn 05.08.05, 12:07
      Co za różnica!
      Smak ten sam , a może nawet głębszy!
      Przecież nie poznaję tu nowej fabuły a smakuję TREŚCI .
      Pozdrawiam serdecznie wszystkich SMAKOSZY
    • pbona Re: do d... z tym tvn 05.08.05, 13:02
      A może by tak poprostu zwrócić się do TVN. Ja nie pamiętam aż tak dobrze
      odcinków. Cieszę się, że poprostu mogę ponownie oglądać swój ulubiony serial.
      Możliwe, że czasami pogoda się nie zgadza, ale może to przecież być kwestia
      zmiany sezonu serialu. Ale jeżeli jest faktycznie tak jak piszecie, to może
      zwróćmy się "grzecznie";) do TVN żeby nie leciał sobie w kulki z fanami tego
      genialnego serialu??!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka