Dodaj do ulubionych

Świat według Rodziny Zastępczej

17.06.05, 07:12
Nawet temat skinhedów i rasizmu potrafią pokazać z humorem.
Kocham ten serial.
Obserwuj wątek
    • Gość: afi Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 08:13
      Ja też:))
      • Gość: maja Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.kutno.mediaclub.pl 17.06.05, 09:46
        Serial jest poprostu genialny. Kownacka i Fronczewski...bajka. Oglądam i stare
        i nowe i co ciekawe cały czas aktualne. FIFI rulez!!!
        • Gość: afi Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:19
          Jest to po prostu perełka w zalewającej nas beznadzieji Klanu, MjM, Na dobre i
          złe i innych gniotów:))
    • jhbsk Re: Świat według Rodziny Zastępczej 17.06.05, 10:50
      Rewelacja. Policjant krzyczący WHITE POWER był powalający.
      • Gość: gabi Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:02
        Cudowny serial ;) Kownacka i Franoczewski tworza swietny duet ;)
        • Gość: remi Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:43
          A Jędrula i Alutka?
          Dzieciaki?
          Dzielnicowy?
          Jadzia?
          W tym serialu nie ma złych ról, nawet Rodowicz (która początkowo była sztuczna)
          teraz jest ok:))
    • ev-ka Re: Świat według Rodziny Zastępczej 17.06.05, 12:16
      A ja chyba najbardziej lubię Jędrulę i te jego (do policjanta): Panie, idź pan
      stąd!
      A jeden z najlepszych moich odcinków to chyba ten, w którym Jędrulę i Jadzię
      policjant prześladował we śnie. :-)))
      • Gość: afi Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 12:30
        No a to ich "O matko kochana!" DDDDDDDD
        Mój ulubiony odcinek to ten, w którym Alutka pisała bloga...DDDDD
        • Gość: agma Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.chello.pl 17.06.05, 16:40
          Tez uwielbiam ten serial.
          Moja ulubiona postac to policjant oczywiscie:-)) Ale tam jest naprawde mnostwo
          fajnych postaci, nawet dzieciaki graja calkiem fajnie, co nie zdarza sie w
          polskich produkcjach zbyt czesto:-))
          • 1oo Re: Świat według Rodziny Zastępczej 17.06.05, 17:30
            Wpisuję się na listę fanów.
            To jedyny serial, który oglądam od pierwszego odcinka i nie zanosi się, żeby mi
            się znudził, jak inne. Trzyma klasę i tyle.
            "O, matko kochana" stało się moim ulubionym powiedzonkiem:)
            • Gość: antygniot Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.06.05, 18:19
              Rodzine zastepcza smialo moze startowac w konkursie "Telewizyjny Gniot
              Wszechczasow".
              • Gość: Miśka Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.milomlyn.sdi.tpnet.pl 17.06.05, 18:35
                Telewizyjne gnioty to Klan i M jak Miłość. Rodzinę zastępcza cenię za to,że jak
                jedyny polski serial nie sili się na katolicką nachalną propagandę.
              • Gość: ja Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 19:26
                sam jesteś gniot.
      • Gość: sancha Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:58
        jest to swietny serial, scenki z zycia , z cala Rodzinka zasiadamy i
        jest fantastycznie .Filip i reszta dzieciakow rewelka no, nie ujmujac
        nic innym wspanialym aktora.Czasami mamy wrazenie ze to scenka z
        naszej Rodziny.NOOOOO naprawde fajne.Cos w tym zwariowanym zyciu nam
        sie nalezy i za to dzieki.
    • Gość: nacia Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.autocom.pl 17.06.05, 18:38
      nalepsze jest to że nie jest on tak koszmarnie poprawny politycznie jak
      wszytsko w dzisiejszych czasach:
      już w pierwszym odcinku padło hasło: no to Rom w dom :-)))) i nie chodziło tu
      bynajmniej o zdrobnienie imienia Romek:-)))
      a ostatnio np. Alutka dostała przebłysku po whiskey (bo "Jędrula jak ma
      problemy to pije whiskey i mu wtedy rozwiązanie przychodzi")
      albo (nie do pomyślenia w "normalnym" serialu) - "dzieci w tym wieku za
      pieniądze wszystko zrobią"(Alutka chciała dać chłopcom stówkę żeby jej wynieśli
      trupa policjanta z mieszkania:-))))
    • Gość: anmar Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 17.06.05, 19:15
      W niedzielę o 19.15 nic nierobienie i czekanie na ekonomistę Filipka czarownicę
      Lizkę i wszystkich pozostałych sympatycznych aktorów łącznie z "głupim"
      policjantem Boberkiem.
    • Gość: Anmar Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 17.06.05, 19:16
      Do poprzedniego postu: mimo 60 na karku.
      • Gość: insajd Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 19:25
        Serial jest bardzo sredni, nie zaglebiam sie tu juz w humor - chodzi mi przede
        wszystkim o gre aktorska, ktora jest na bardzo niskim poziomie.

W ogole z telewizji jestem ostatnio w stanie ogladac tylko telewizje i wybrane
        przeze mnie filmy, zreszta rzadko sa godne uwagi. Telewizja jest dla matolkow, a
        ogladaniet tego typu seriali to strata czasu. Mozna samemu tworzyc wlasna
        historie zyciowa bedac aktywnym, zamiast ogladac marnie wymyslona historie grana
        przez aktorzykow.
        • Gość: insajd Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 19:26
          mowiac ze jestem w stanie ogladac tylko telewizje z telewizji chodzilo mi o
          wszelkiego rodzaju wiadomosci

PS. wiadomosci jednak tez sa slabe, bo czesto przewijaja sie w nich wspomnienia
          o roznych ciekawostkach ktore nikomu do niczego nie sa potrzebne (dlatego
          internet jest 10x lepszy, wybieram same wazne i interesujace mnie rzeczy, nikt
          nie syci mi glowy swoimi wlasnymi przeslankami i nie mowi co powinienem wiedziec)
        • Gość: trusiaa Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 19:30
          Ojojojoj! Frustrata to i posłuchac przyjemnie;).
          Fifi rulez! To mój ukochany polski serial komediowy i nie boję się tego mówić
          głośno.
    • azazela Re: Świat według Rodziny Zastępczej 17.06.05, 19:38
      swietny serial komediowy
      jest bezkonkurencyjny, takie koszmarki "komediowe" jak np lokatorzy z tv
      publicznej nawet do piet mu nie dorataja:DD
      moja ulubienica to alutka a zreszta wszyscy sa po prostu cudowni:))
    • Gość: zosia53 Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.chomiczowka.net.pl 17.06.05, 20:10
      ja także uważam ze jest to jedem z lepszych seriali.O matko kochana!!!
      • Gość: zzz Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.isb.com.pl 17.06.05, 20:19
        jestem za!!!Nie mogę strawić tych Kiepskich według ich świata,makabra,nudy do potegi!!!:(
        • Gość: tofi Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 23:04
          matko kochana, to cudowny serial, te fantastycznie dowcipne dialogi,
          Fronczewski i Kownacka , Jędrula z Alutką i wszystkie dzieciska , a dziadek
          wojskowy? kocham rodzinę zastępczą
    • Gość: dzikamalpa Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 23:44
      rzeczywiscie swietny serial...kazdy w Polsce powinien sprawic sobie parke
      kolorowych dziewczynek i jeszcze na dodatek kilkoro normalnych dzieci
    • Gość: ela Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 18.06.05, 00:22
      Super serial Tylko dlaczego jest tak malo popularny w stosunku do innych
      • Gość: hjh Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.nwn.pl / 80.48.9.* 18.06.05, 08:04
        Bo ludzie wola soap opery itp niestety :(
        • mayessa Re: Świat według Rodziny Zastępczej 18.06.05, 09:03
          Też uważam, że jest świetny.
          • butterfly2 Re: Świat według Rodziny Zastępczej 18.06.05, 09:19
            A Śliniak ?
            czyż nie jest rewelacyjny ??

A pamiętacie ten odcinek gdzie Policjant był ochraniarzem Van Dam,a ??

hihi
            • Gość: drab Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: 212.160.134.* 18.06.05, 10:19
              po prostu serial jest taki "FASCYNUJĄCY" !!!
              • Gość: miastowa Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.chello.pl 18.06.05, 12:08
                A my go z całom rodzinom oglondamy i jesteśmy bardzo zadowolone, bo to taki
                rzyciowy serjal. Ówielbjamy go panią alótkem, jendrólem i (pedo)fifi(la), ktury
                jest taki zabawny rze chej!
      • Gość: KOLEZANKA Re: Świat według Rodziny Zastępczej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.05, 14:02
        Bo inteligentny, z duzym poczuciem humoru, ciekawymi problemami i podtekstami,
        ktore trzeba wylapac. Nie mdly jak inne. Superkomedia z doskonalymi aktorami.
        Ja tez wyczekuje na Rodzinke. Jestem ze starszej grupy wiekowej.
    • justymon Re: Świat według Rodziny Zastępczej 18.06.05, 13:05
      Ja rowniez wpisuje sie na liste fanow. Ten serial powinno chronic UNESCO ;)),
      zeby sie nie zmienial i zeby Aktorzy chcieli dalej go krecic.
    • jollaa Re: Świat według Rodziny Zastępczej 18.06.05, 18:00
      Kiedy się ten serial pojawił, to przyznam się bez bicia, myślałam, że to
      kupiony format, taki był dobry, a kiedy się okazało, że to nasz rodzimy to nie
      opuszczam żadnego odcinka, a nawet jak trafię to i drugi raz obejrzę.
    • summa Re: Świat według Rodziny Zastępczej 18.06.05, 22:19
      serial niezmiennie rewelacyjny, i to jest właśnie dziwne, że się nie stacza jak
      reszta...
      Świetni scenarzyści, doskonałe dialogi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka