Dodaj do ulubionych

daleko od szosy

08.08.05, 10:22
co za czasy! Leszek po podstawówce pracuje MKSach, a teraz nawet z mgr trudno
pracę znaleźć :|
Obserwuj wątek
    • facecja Re: daleko od szosy 08.08.05, 11:00
      i jeszcze go proszą, żeby się nie zwalniał! ach te słodkie czasy PRLu... ;)
      • bdx65 Re: daleko od szosy 11.08.05, 11:14
        Najlepsza jest Bronka plująca pestkami z czereśni i jak to zobaczę, dalej mogę
        nie oglądać tej siermiężnej rzeczywistości, bo się niedobrze robi na samo
        wspomnienie tamtych cholernych czasów!
        • srull Re: daleko od szosy 11.08.05, 15:28
          A moja faworyta jest "smakowita" lala od ktorej Leszek zalapal chorobsko. Sama
          zas randka, jak mawial Forrest Gump, "piety lizac", zwlaszcza buteleczka i
          toasty, o bryce nie wspominajac. Niezla tez byla WSK-a czy SHL-ka, szczyt marzen
          w tamtych latach. Reasumujac - fajnie to sie oglada teraz, ale dreszcz
          przerazenia po grzbiecie przejsc musi jesli czlek sobie pomysli w jakim bagnie
          sie zylo lat temu trzydziesci.
          • mariolka_bi Re: daleko od szosy 12.08.05, 10:15
            > Niezla tez byla WSK-a czy SHL-ka, szczyt marzen
            > w tamtych latach. Reasumujac - fajnie to sie oglada teraz, ale dreszcz
            > przerazenia po grzbiecie przejsc musi jesli czlek sobie pomysli w jakim bagnie
            > sie zylo lat temu trzydziesci.

No i te ogórki jako pojazdy komunikacji miejskiej .... Pamiętam takie też z
            przyczepką.
    • Gość: Dorota Re: daleko od szosy IP: *.teneg.com.pl 09.08.05, 14:22
      oglądam z łezką w oku ten serial, bo trochę przypomina mi moja młodość... ale
      nie o to chcę spytać-czy wiecie co teraz porabia p.Irena Szewczykówna serialowa
      Ania, bo Krzysztof Stroiński to wiemy, czy mieszka w kraju, czy gra w teatrze,
      bardzo jestem ciekawa... pozdrawiam
      • scoutek Re: daleko od szosy 09.08.05, 14:32
        co teraz to nie wiem... wiem, ze grala jeszcze w "Rzeczpospolitej Babskiej"....
        • scoutek Re: daleko od szosy 09.08.05, 14:38
          tu:
          www.filmweb.pl/Person?id=63156
          • Gość: Dorota Re: daleko od szosy IP: *.teneg.com.pl 09.08.05, 14:47
            przepraszam , rzeczywiście grała w Rzeczpospolitej i dziekuję za adres stronki-
            moja ciekawość została zaspokojona
          • Gość: Mieszko Re: daleko od szosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 22:27
            Czyli, tak jak filmowa Ania, pracuje naukowo w miescie Lodzi...
        • Gość: Dorota Re: daleko od szosy IP: *.teneg.com.pl 09.08.05, 14:39
          bez urazy ale coś Ci się pomyliło, w Rzeczpospolitej to grały inne aktorki,
          Sienkiewicz, Zawieruszanka, Lipińska, pani Szewczykówna wtedy mogła mieć ze 2
          latka...
          • Gość: Inga Re: daleko od szosy IP: *.future-net.pl 10.08.05, 09:43
            Irena Szewczykówna grała w "Rzeczpospolitej Babskiej" i miała wtedy 22 lata!
            Wystarczy poszukać Jej stron droga Doroto a nie protestować!
            • scoutek Re: daleko od szosy 10.08.05, 09:45
              pamietalam taka scene z Rzeczpospolitej Babskiej, gdy bohaterka grana przez
              Szewczykowne nosi dlugie rekawy i je sciaga w dol, zeby zaslonic numer
              obozowy... utkwilo mi bardzo....
      • Gość: Gość Re: daleko od szosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 02:17
        Pani Irena Szewczyk zagrała niestety tylko w 2. filmach, o których mowa tu w
        watku. Szkoda, bo od pierwszej emisji "Daleko ...", czyli dzieciństwa jestem
        jej miłosnikiem. OStatnie informacje donosiły, ze gra w jakimś teatrze w Łodzi.
        Przecudnej urody kobieta. Polecam ten serwis
        www.filmpolski.pl/fp/filmografia.htm.
        • Gość: Gość Re: daleko od szosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 02:37
          Autopoprawka - IS grała nie w 2. filmach, ale i tak w niewielu :-(.
    • Gość: pavulon Re: daleko od szosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:40
      nie ma sie co dziwic, w III RP Leszek po podstawowce zostal premierem, a jeden
      Lech prezydentem. To imie gwarantowalo i gwarantuje sukces :)))))))
    • Gość: ja Re: daleko od szosy IP: *.gdynia.mm.pl 10.08.05, 21:40
      Niemozliwe, naprawde? www.mks.com.pl/ Hmmm, hmmmm... A tak w ogole, to
      straszny serial i straszne czasy. Daj mi noge, daj mi noge...
    • onioni Re: daleko od szosy 11.08.05, 08:30
      może ten system padł, bo każdy miał robotę - a wiadomo że wtedy 30%
      przynajmniej ściemniało w robocie jak sie dało.

Gdyby ludzie falki wyprówali to bysmy byli 3-cią potęga świata i socjalizm by
      trwał

;))))))))))

pozdro
      www.zobacz.glt.pl
    • Gość: olej Re: daleko od szosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 13:24
      super serial jeden z mych ulubionych, tob że pokazuje realny PRL ma
      drugoplanową rolę, ja uwielbiam te teksty "sie panie częstują, na żądanie raz
      można, no to na drugą nóżkę bo obie masz ładne czy kulturę i sztukę bo jak
      widze taka sztukę to kulturę trudno zachować" itd...
      pozdrawiam Olej z Łodzi
      p.s.
      popatrzcie jak wyglądała Łódź 30 lat temu...
      • Gość: ja Re: daleko od szosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.05, 13:56
        Olej napisał(a):
        popatrzcie jak wyglądała Łódź 30 lat temu...
        Co konkretnie masz na myśli?
        Nie obraź się, ale ja nie widzę żadnej różnicy pomiędzy dzisiejszą Łodzią a tą
        sprzed 30 lat. Wiem, że trudno zachować Ci obiektywizm, bo to Twoje rodzinne
        miasto, ale dla mnie Łódź jest OKROPNA...Brudna, nienowoczesna i ludzie jacyś
        tacy dziwni...Mój mąż pochodzi ze 100 tysięcznego urokliwego Kalisza a w Łodzi
        spędził 5 lat na studiach. Powiedział, że przez te 5 lat nie przyzwyczaił się
        do tego brudu, chamstwa i cieszył się jak dziecko kiedy stamtąd wyjeżdżał...Cóż
        wychowanie w Wielkopolsce robi swoje.
        Wiem, że teraz polecą na mnie gromy, ale mam to gdzieś.
        • Gość: Gumiś Re: daleko od szosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:34
        • to_zem_ja Re: daleko od szosy 14.08.05, 15:32
          łódź trzeba lubić aby w niej mieszkać... lubie moje miasto bo jest troche inne
          jak na duze polskie miasto, owszem jest brudne, ale to dlatego ze bardzo
          biedne, pozdrwaiam łodzian
        • Gość: jaszczomp Re: daleko od szosy IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.08.05, 01:10
          Kalisz ma wiele wspólnego z Łodzią - m.in. to co nie podobało się Twojemu mężowi. Nie wiem co urokliwego widzisz w Kaliszu. Choć spora część mojej rodziny pochodzi z Kalisza, to ja urokliwości tego miasta nie widzę niestety. A i "wielkopolskość" Kalisza jest dyskusyjna. Był w Kongresówce - zaborze rosyjskim i mentalnie Kaliszanie z Wielkopolanami [zabór pruski] bardzo się różnią.
        • Gość: Olej z Łodzi Re: daleko od szosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 08:34
          "Ja" To albo dawno w Łodzi nie byłaś albo mąż tylko w takich miejscach
          przebywał;)))
          w każdym mieście znajdzie sie dzielnica brudu i w każdym są chamy;)))
          ale nie o to chodzi.
          Łódź się bardzo zmieniła przez ostatnie 30 lat ale (nie jest to czas i miejsce
          na opisywanie zmian) i nadal się zmienia.
          Kraków też ma swoje złe dzielnice ale wszystkim się podoba bo pójdą na starówkę
          i są zadowoleni, że nie widzą reszty, a wiem co mówię bo bywam tam regularnie
          co roku. Podobnie jest z Toruniem niby spokój a w sobote na starówce leją się
          dresiarze z Cyganami itd (studiuję w Toruniu)... można wymienić Warszawę,
          Gdańsk ... (wszędzie byłem i widziałem chamstwo) co nie znaczy że te miasta nie
          są piękne i mieszkaja w nim same chamy. Zgadzam się z tym, że Łódź może być
          niebezpieczna ale napewno nie jest brudna.
          To że jest szara a nie kolorowa nie każdemu sie musi podobać ale od kilku lat
          jest coraz lepiej.
          Dla kogoś kto stale nie mieszka w Łodzi może wydawać się ona smutnym szarym
          miastem ale ta osoba poprostu nie chce odkryć piękna Łodzi, jej tajemnic i
          historii.
          Sam też czasem jak słyszę, o wybrykach baranów na Piotrkowskiej albo w innych
          miejscach to sie wkurzam, że nic z tym władze nie robią ale tak jest nie tylko
          w Łodzi. W weekend byłem nad zalewem sulejowskim i chamstwa też nie brakowało a
          podejrzewam, że dziś (wtorek) okolica jest zasypana śmieciami, jaki z tego
          wniosek ?
          Śmieci czy brud nie biorą się z kosmosu tylko zostawiają je ludzie, a oni nie
          nie mieszkają tylko w Łodzi.
          Pozdrawiam Olej z Łodzi
          p.s. na myśli miałem stare autobusy, Plac Dąbrowskiego sprzed 30 lat itd...
          • Gość: juju opisy IP: *.icpnet.pl 16.08.05, 11:34
            czy ktos wie gdzie w necie znajde opisy poszczegolnych odcinkow? z gory dziekuje!
            • Gość: aksiak Re: opisy IP: *.acn.waw.pl 16.08.05, 12:00
              www.filmpolski.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka