Dodaj do ulubionych

"Pierwsza miłośc" brakuje mi słów....

• oneka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 17.02.06, 18:23
      WOW! był dziadek i przyniósł książki!!!
      • oneka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 17.02.06, 18:25
        cholibka pomyliło mi się dziadek to nie pradziadek :( a już myślałam, że tak
        załatwili kwestię Niemczyka.
        • oneka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 17.02.06, 18:35
          Powiedzieć Wam coś? Joasia jest w ciąży z Bartkiem. i teraz robi wyrzuty Marysi,
          że odbiera ojca dziecku :)
        • Gość: Anka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:37
          BOSZSZSZEEEE po dzisiejszym odcinku stwierdzam ,ze prawie wszyscy bohaterowie
          tego serialu sa pysychicznie chorzy!!!!!!!!!

Pierwsza jest Swieta Maryyjaaa,ze jeszcze nie wywaliła tej powalonej JOaaasiii
          za drzwi....Joasia juz calkiem zeswirowała i wlasnie jej sie objawiło dzieciątko
          w brzuchu ...którego ojcem jest Barteczek:) , Marryyjaa święŧa nadal pociesza
          Joasię zeswirowaną, która chlipie jej nad stołem i faszeruje ją szantazem
          emocjonalnym.... Jezzzu szaleństwo! Pawellos and Barus upijają się opowiadając
          sobie jak są zakochani w Swiętej naszej serialowej, a w między czasie KINIA
          znowu mówi do jeszcze nie mówiącego Tomaszka , iz "mamusia kiedyś będzie znanym
          psychologiem o ile sama nie trafi do psychiatryka" i tym optymistycznym akcentem
          kończę... lekko załamana.... a moze juz nawet ześwirowana....:)))) co za
          żenada!!!!!

• Gość: Anka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:41
            Muszę muszę jeszcze dopisać, że zauważyłam, iż naszemu Macho Arturossowi
            bardziej niż zwykle odstawało ucho w dzisiejszym odcinku...
            • Gość: Jacek i Agatka... Re: "Pierwsza miłośc"brakuje mi słów.... IP: *.orange.pl 09.04.06, 08:37
              Nurtuje mnie jedna rzecz...Skoro tak strasznie nie lubicie tego serialu i
              uwarzacie , że jest taki denny a aktorzy w nim grający są beznadziejni to po co
              poświecacie mu tyle czasu.Ja tu widzę dużo znanych ludzi (którzy chcieli by
              być znani)-Anka,ikarr,michal_82,ankas,alka,asiek101(tyle ma pewnie lat:).To
              oczywiście między innymi.Gwiazdy wylewania pomyj wyciśniętych z własnych
              kompleksów.Strasznie si ę rzuca w oczy kaliber waszych postów.rozmiar maxi!!To
              musi zajmować Mase czasu,pisanie tak długich postów.Moja wiadomość nie jest co
              prawda długa a już mi sie nie chce dalej pisać.Dodam jeszcze tyle-Może
              chcieliście a nie dane wam było zastać aktorami:).............................
              • Gość: Szlabban Re: "Pierwsza miłośc"brakuje mi słów.... IP: *.orange.pl 12.04.06, 10:12
                Masz absolutną rację.Jak się czegoś nie cierpi to po co temu czemuś poświęcac
                tyle czasu jak nie trzeba...?Tak mi sie coś wydaje , że Ci ludzie czują się
                bardziej dowartościowani jak napiszą taki post w którym wszystko wyśmieją.To
                głupie i świadczy o głupocie tych biednych ludzi.Pozdrowienia.
                • the_dzidka Po co rozmawiasz sam ze sobą? 12.04.06, 15:54
                  Widać, że lamer jesteś, bo po pierwsze nie wiesz, po co jest to forum, a po
                  drugie nie wiesz, co to jest IP ;)
                  • Gość: To ja lamer:) Re: Po co rozmawiasz sam ze sobą? IP: *.orange.pl 13.04.06, 16:25
                    Czyli jednak trafiło się w sedno...Prawda kole w oczy co?
                    Jak chcesz mogę ci podać inne sposoby leczenia swoich kompleksów...
    • Gość: Anka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:51
      No nie mogę sie powstrzymać... Naszą Maryjjjęęę nawiedzają juz sny prorocze...:)

A juz zupełnie poważanie pisząc to takiej żenady juz dawno naprawdę dawno nie
      było. Jak tym aktorom nie wstyd grać w takim czymś... przecież te wszystkie
      historie są tak infantylne, te dialogi sztuczne, jak ktoś normalny moze przejąć
      się plotkami niezrównowazonej pannicy ( joasia) i zrobić taką awanturę jak ten
      ograniczony czlowiek... jeszcze nie odezwie sie nawet co sie z nim dzieje , ja
      to bym takiego od razu za drzwi wywaliła... szkoda dobrych aktorów na ten serial
      , naprawdę dziś była zenada żenady!
      • asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 17.02.06, 19:11
        Boże co za odcinek. No i najbardziej poszkodowana w scenie naparzania okazała
        się gó..ara, co to Pawła chciała zdetronizować futrzaną torebsią:) Tak
        lookałam jednym okiem, ale Joasia mnie powaliła chyba bardziej od Maryi, która
        powinna odrazu panne wypieprzyć z kwadratu, a nie wysłuchiwac jej zwierzeń i
        pretensji i jeszcze ja pocieszać. Scena chlania wódy - no coment. Paweł to już
        jest prawdziwy alkoholik, skoro nie ma dla niego znaczenia z kim flachę obala.
        Co tam jeszcze było? A Teresa i Kristof - chłop z drogi zdaje się że ze
        Szczecina przyjechał, a ta mu nawet żadnego ciepłego posiłku nie zaproponowała.
        Kaczor chyba nam się objawi niedługo skoro Kristof o przepustkę się stara.
        Piłkarz z tym debilnym wyrazem twarzy, a'la Janek też niezły. Ale co tam w
        Wadlewie? Ani Kapelusznicy, ani piernika, ani pie..iętego Jana ostatnio nie
        mogę uświadczyć.
        Pozdrawiam
        • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 17.02.06, 19:28
          Obiadu u Teresy to już nie ma od dwóch odcinków.Przesiedziała nam ta słodka
          istotka z Krzysztofem przy pustym stole, a i mężowi nic po jego wyjściu nie
          podała ( chyba że policzyć nieoczekiwane pocałunki i siedzenie Markowi na
          kolanach jako obiad ).Krzysztof wcześniej był na górze u Pawła,któremu full
          wypas chatę odnajmuje i też dostał tam herbatkę w milimetrowych filiżankach.To
          dopiero gościnność wobec podróżnego i przyjaciela.
          Scena towarzyska w mieszkaniu Artura i Bartka pokazała, jacy oni wszyscy są
          prymitywni, nieważne - szambiarz czy lekarz medycyny. Arturo to dziś przy nich
          hrabia ( choć z nieprawego łoża, o czym świadczą uszy ).Dziwi mnie jednak, jak
          ta ciąża Joasi się tak nagle pojawiła ( chyba była u Bartka 2 dni temu w pewnym
          celu? ).I czy to normalne, że Bartek,trzeźwy z zasady przecież, był tak
          nieostrożny? Wszyscy w tym serialu reprezentują poziom dzieci ( miny Piłkarza w
          drzwiach Kingi to w ogóle przedszkole!).Co to za durny serial!
          • Gość: Daga Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.lublin.mm.pl 17.02.06, 19:34
            Dziewczyny,uwielbiam wasze komentarze;)
            Wieczorem nie oglądałam,bo mój małżonek mi nie pozwala,ale czasem łykam powtórki.
            Dziś jak sie zaczeli bić to aż moje dziecko podskoczyło jak sie zaczełam śmiać.
            I jeszcze ta mała "...Artura bedziesz bił..".Cudo!!!

ps.dawno nie było w polskim serialu takiej wariatki jak Joaśka,rodem z
            brazyliany wycięta!
            • ankas4 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 17.02.06, 23:42
              Gość portalu: Daga napisał(a):

> Dziewczyny,uwielbiam wasze komentarze;)
              > Wieczorem nie oglądałam,bo mój małżonek mi nie pozwala,ale czasem łykam powtórk
              > i.
              > Dziś jak sie zaczeli bić to aż moje dziecko podskoczyło jak sie zaczełam śmiać.
              > I jeszcze ta mała "...Artura bedziesz bił..".Cudo!!!

Ja też uwielbiam te komentarze!
              Pozdrawiam serdecznie wszystkich :)
              >
              > ps.dawno nie było w polskim serialu takiej wariatki jak Joaśka,rodem z
              > brazyliany wycięta!

Ja też uwielbiam te komentarze!
              Pozdrawiam serdecznie wszystkich :)

• Gość: alka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:09
                Tamtam taaammm zaczyna się:))

Juz widziałam w powtórce Marysinęęę , która drżącym głosem jak koza wypytywała
                Pawellaasaaa gdzie jest... zapowiada sie niezle!

• Gość: alka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:10
                  Jezzuu i ten beznadziejny bartek... boszsze za grosz honoru ... "moze zakupy Ci
                  zrobię"
                  jezzzuu toż to naprawdę telenowelaaa.. a ile ten bartek ma lat? co to dzieciuch
                  jakiś... matko moja straszny jest ten film....
                  • Gość: asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 18:28
                    Boże jaki wspaniały wizerunek więziennictwa w Polsce nam zapodali. Normalnie
                    trzej przyjaciele z celi i ten tekst - swój człowiek buhahaha
                    • Gość: alka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:48
                      OKROPNY ODCINEK!
                      TA cela i Ci kolesie w niej.... normalnie sielanka... pawello pieknie do nich
                      pasuje...

I ciagle ten Bartek, ktory jest słodko pierdzący...który przynosi pizze
                      Maryjjjji naszej.... kiedy to Paweloooo siedzi w celi....
                      OKROPIEŃSTWOOOOO OOO właasnie sie skonczyło na szczęscie!
                      • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.02.06, 20:54
                        Bartek -dr Judym, przyszły ojciec dziecka Joasi ( o ile ta ciąża nie będzie
                        urojona, bo coś się na taką zanosi ) do Marysi : "Sam pilnowałem pizzy, nawet
                        głowę do piekarnika włożyłem".Cudny tekst, brawo scenarzyści!
                        I rewelacja na przyszłość ze "Świata seriali" - matka Kuby zechce oddać Kindze
                        Kubę wzamian za...małego Tomka. Dojdzie do negocjacji, bo Teresa i Marek pojadą
                        z dzieckiem do mieszkania Kuby.No większej paranoi nie mogli zapodać.Kolejny
                        brak konsekwencji, bo ta wariatka matka Kuby dziecka Kingi nienawidziła.
                        • rivon Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 22.02.06, 10:47
                          Nie widziałam wczoraj, może uda mi się dziś zobaczyć powtórkę. Warto ogądać
                          serial choćby dla tych wszystkich komentarzy! Wszystkie postacie świetne!
                          Kochajmy polskie seriale-komedie
      • Gość: Kot Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 23:07
        A mnie sie podobała Kinga prosząca Piłkarza zeby jej szpic wsadził.
    • Gość: yxz Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.220.udn.pl 22.02.06, 19:33
      Nie oglądałam dzisiejszego odcinka ... i wcale nie załuję - pewnie znowu był
      żenujący...
      Ale, ale słuchając jednym uchem wiadomości na polsacie uszłyszałam że
      to "wysokich lotów" dzieło znalazło się (jako jedyne z Polski) z grupie 10
      seriali z całego świata nominowanych do jakieś prestiżowej nagrody. Niestety
      nie pamiętam co to za nagroda - będę musiała się zasadzic na ripeja na polsacie
      2. A JA SIĘ PYTAM ZA CO TA NOMINACJA???
      • michal_82 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 22.02.06, 19:58
        To jest nagroda Red Rose. Nigdy o tym nie słyszałem, ale tak powiedziała
        prezenterka. I co ciekawe to jest nie tylko jedyny polski serial teraz
        nominowany, ale w ogóle pierwszy w historii, który może się pochwalić taką
        nominacją. Ech, wstydu się najemy ;)

To chyba to, ale z zeszłego roku.
        www.lancashire.gov.uk/awards/index.asp
        • Gość: motylka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:05
          ona chyba mowila o golden rose...
          • michal_82 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 22.02.06, 20:16
            Być może. Nie upieram się, ale ja zapamiętałem, że powiedziała "Rose Red" - w
            takiej kolejności. Nie powiedziała [rołs] tylko [ros] i myślałem, że to jakaś
            rosyjska nagroda.
            • Gość: motylka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:26
              gdzies tam pisalo rose d'or czyli zlota
              • michal_82 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 22.02.06, 20:32
                A to pewnie masz rację :)
                • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.02.06, 06:44
                  Ponieważ akcja naszego ulubionego serialu przeniosła się znów do Wadlewa, to mam
                  pytanie, czy Natalia została żoną Tosieńka, bo ten ostatni nosi na prawej ręce
                  ślubną obrączkę? A może to prywatna obrączka aktora?
                  Uwagi do wczorajszego odcinka - mamy już dwie matki niezrównoważone
                  emocjonalnie, matkę Kuby i Pawła,obie za samą twarz, nie mówiąc już o reakcjach
                  na rzeczywistość, kwalifikują się do izolacji.No i fatalistyczno-katastroficzne
                  wizje Tosieńka co do przyszłości Wadlewa- Pałkowska zakończy żywot wszystkich
                  mieszkańców tej wsi, jak sprzeda ziemię, a po ślubie z Janem doprowadzi do
                  zejścia i starego, i Jana. No i terapeutka wszystkich, Natalia, której już nie
                  można słuchać ( wszystkie imiona zdrabnia do zrzygania!!).
                  • Gość: Anka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 19:06
                    Hmmm, chyba nie została żoną Tosieńka;) ale faktycznie to juz jest konkubinat:)
                    No a pomysł matki Kuby na zamianę dziecka na Kubę to poprostu durnota i jeszcze
                    raz durnota...
                    i jeszcze na koniec wiadomość o smierci matki arturka... jejku czy w tym serialu
                    wszystkie kobiety muszą być nienormalne, głupie lub poprostu muszą umrzeć?:)
                    Odcinek koszmar!
                    • asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 24.02.06, 20:55
                      nie no dziś to padaka totalna i miazga w jednym.
                      Siostra Karp będzie mieć kolor prawie jak Wiśniewski, ponadto może się okazać,
                      że firma szambiarska stanie się liderem na rynku dzięki rychłemu spieniężeniu
                      kwadratu na Lazurowym Wybrzeżu matki - denatki Artura. Jak Bartka widzę to mnie
                      taki wkurw łapie, że przełączam kanał. No i wspaniała akcja spiskowa w domu
                      Teresy. Jeżeli ma ją prowadzić niejaki piłkarz to wróżę wielki "sukces".
                      Piernik Radosz znów ma okres, to już się robi nudne - wogóle tego nie kumam o
                      co chodzi z tym armagedonem wadlewskim. No ale na koniec zaserwowali nam
                      wspaniałą scenę naszego crime Pawulona, który jak widzę zyskał nie mały
                      szacunek wśród współwięźniów - tekt: Panie Pawle zabił mnie. Świat się kończy.
                      A widzieliście jaki gustowny czerwony kibel mają w tej celi?
                      To na tyle
                      Pozdrawiam
                      • ankas4 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 25.02.06, 00:18
                        asiek101 napisała:

> nie no dziś to padaka totalna i miazga w jednym.
                        > Siostra Karp będzie mieć kolor prawie jak Wiśniewski, ponadto może się okazać,
                        > że firma szambiarska stanie się liderem na rynku dzięki rychłemu spieniężeniu
                        > kwadratu na Lazurowym Wybrzeżu matki - denatki Artura. Jak Bartka widzę to mnie
                        >
                        > taki wkurw łapie, że przełączam kanał. No i wspaniała akcja spiskowa w domu
                        > Teresy. Jeżeli ma ją prowadzić niejaki piłkarz to wróżę wielki "sukces".
                        > Piernik Radosz znów ma okres, to już się robi nudne - wogóle tego nie kumam o
                        > co chodzi z tym armagedonem wadlewskim. No ale na koniec zaserwowali nam
                        > wspaniałą scenę naszego crime Pawulona, który jak widzę zyskał nie mały
                        > szacunek wśród współwięźniów - tekt: Panie Pawle zabił mnie. Świat się kończy.
                        > A widzieliście jaki gustowny czerwony kibel mają w tej celi?
                        > To na tyle
                        > Pozdrawiam

No POPROSTU MISTRZOWSKI OPIS ODCINKA! hehe uśmiałam się jak nie wiem:)))
                        Faktycznie ten odcinek był mega głupi... ale niestety prawie kazdy taki jest...

• Gość: . Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.crowley.pl 26.02.06, 01:59
                          Cela akurat byla jak najbardziej naturalna.
    • oneka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 28.02.06, 18:31
      Agnieszka właśnie jest u Teresy, ale zanim do niej doszła....była u fryzjera i
      pofarbowała sobie włosy. rzecz jasna londą. teresa ze skruchą wyznała, że nieco
      zapomniała o tej farbie, ale jutro robi sobie ten sam odcień.
    • Gość: asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.06, 18:56
      Mocno depresyjnie dziś było. Kinga czeka na wariatkę, Kaczor po wyjściu z
      więźnia opłakuje swojego synka, a zamiast do niego spieprzać idzie do fryzjera,
      potem na pogaduszki do Tereski, też mi mamusia. Dziwne, że Teresa nie pamięta o
      Londzie skoro wszystcy wśród jej znajomych jej używają, ale ona to wogóle jakaś
      ciężko trybiąca, az dziw, że Dyrektorem została. A apropo co ona teraz na
      urlopie jakimś? że ciągle na kwadracie siedzi? Boże Bartek się dowiedział o
      niepokalanym poczęciu dziecka w łonie jakiejś nieznanej mu niewiasty, to
      dopiero zagwostka dla przyszłego lekarza. Co tam jeszcze było, a wizyta brata
      myśliciela, który wiecznie o analizuje, zastanawia się i nadal nic nie wie.
      Chyba Maryśka go dziś nawet uraczyła mini herbatką z mini imbryczka. Teresa
      też zresztą taki ma i Kaczora uraczyła, zamiast wygłodniałej więźniarce choćby
      pajdę chleba ze smalcem zaserwować, no ale kwestię gościnności Teresy już
      omawialiśmy przy okazji wizyty Krzysztofa. Atrurowi dziś się jakaś trauma z
      dzieciństwa uaktywniła, że ucho znowu miał bardziej odstające. No i na koniec
      mocne uderzenie - crime Pawulon będzie uświadamiał współwięźnia, że miłość to
      nie tylko sex. Tak patrzyłam na te jego wygibasy na sienniku i pomyślałam (
      Boże zaczynam się upodabniać do brata myśliciela ), ze Pawulon to nieźle
      odrestaurowany wyjdzie na wolność - po odwyku i z muskułami Pudziana. To tyle z
      mojej strony.
      Pozdrawiam cieplutko
      • ankas4 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 28.02.06, 20:35
        Gość portalu: asiek101 napisał(a):

> Mocno depresyjnie dziś było. Kinga czeka na wariatkę, Kaczor po wyjściu z
        > więźnia opłakuje swojego synka, a zamiast do niego spieprzać idzie do fryzjera,
        >
        > potem na pogaduszki do Tereski, też mi mamusia. Dziwne, że Teresa nie pamięta o
        >
        > Londzie skoro wszystcy wśród jej znajomych jej używają, ale ona to wogóle jakaś
        >
        > ciężko trybiąca, az dziw, że Dyrektorem została. A apropo co ona teraz na
        > urlopie jakimś? że ciągle na kwadracie siedzi? Boże Bartek się dowiedział o
        > niepokalanym poczęciu dziecka w łonie jakiejś nieznanej mu niewiasty, to
        > dopiero zagwostka dla przyszłego lekarza. Co tam jeszcze było, a wizyta brata
        > myśliciela, który wiecznie o analizuje, zastanawia się i nadal nic nie wie.
        > Chyba Maryśka go dziś nawet uraczyła mini herbatką z mini imbryczka. Teresa
        > też zresztą taki ma i Kaczora uraczyła, zamiast wygłodniałej więźniarce choćby
        > ...........................

heheh piękny opis odcinka PIĘKNY!
        Dodam tylko, że reklama Londy obżydliwie nachalna... a Panie aktorki odstawiły
        tą scenę jak dziewczyny z pierwszego roku akademii teatraleniej -> załość i
        żenada... Wstyd ,ze aktorki, które grają we Wrocławiu w poważnych spektaklach
        na poważanych deskach teatrów tak sie potrafią rozdrabniać w swym aktorstwie...
        Wstyd...
    • michal_82 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 01.03.06, 14:11
      Po kilku miesiącach znowu obejrzałem ten badziew. W poniedziałek natrafiłem na
      scenę kręcącą się wokół nowego odcienia Londy. Sałacka zwabiła koleżankę z
      pracy do jakiegoś pokoju w wielkiej tajemnicy, ta przebierała nogami co takiego
      będzie, a Sałacka wyciągnęła z szafy farbę i cały czas o niej nawijała. Potem
      męczyła jakiegoś Bartka czy jej będzie w tym odcieniu co na opakowaniu
      korzystnie. Sam dialog był bardzo nieudany (tzn. nienaturalny). Może miało sie
      to tak nie kleić, bo w sumie o czym młody chłopak ma rozmawiać ze starą babą,
      ale jednak źle się takie stękanie i przeciąganie rozmowy ogląda. A tematyka to
      już bez komentarza. Skończył się temat farby to zaczął co takiego mądrego
      napisali ostatnio w "Tinie". To też sponsor? Dno totalne.
      • Gość: iwka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: 217.11.140.* 01.03.06, 14:23
        No Londę to już w każdym odcinku zapodają, to już przesada.
        • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.03.06, 15:03
          A mnie zastanawiają często ostatnio powtarzające się sceny, w których Bartek -
          sam albo w towarzystwie - popija sobie wódeczkę. Będzie nowy nałóg, czyli
          powtórka z rozrywki?Pawła więzienie ma wyleczyć, a Bartek wpada w sidła
          alkoholizmu coraz bardziej. Kaczor z blondem koloru dymu z ogniska nadal
          infantylny, piskliwy i głupiutki.Ma kobieta 5 dni przepustki i zwleka z dojazdem
          nad morze do rodziny.
          ( Fryzjer i Teresa po drodze, ale o tym już pisano wyżej ).Sam dojazd w dwie
          strony zajmie jej ze 2 dni.Cała akcja z wariatką i Piłkarzem poniżej krytyki. No
          i te pompki wykonywane przez Pawła na pryczy w więzieniu po "zmysłowej" rozmowie
          o potrzebach seksualnych kolegi z paki wielce wymowne - już widziałam Marysię
          lężącą pod nim ( tzn.Pawłem, a nie kolegą ).A gdzie nasza Jołasia, bo jej coś
          ostatnio chyba nie było? Pewnie jak wróci, to będzie już widać tę urojoną ciążę.
    • Gość: asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.06, 19:10
      O rany w Wadlewie się szykuje się niezły burdel ltnisko cargo - bagażowe jak je
      określił Sołtys. To już widzę jak Tereska stanie na czele blokady drogi z
      widłami w rękach. Na szczególną nagrodę aktorską zasłużyła dziś Agata małolata,
      co rozdarła ryja na papcie. I ten Bartek w tle,jak zwykle z miną srającego kota
      na puszczy. Marysia po rozmowie z bratem myślicielem postanowiła wreszcie
      działać i udała się do Rysia, co by namówić go na wizytę w więźniu. Scena Kingi
      śpiewającej łamiącym się głosem kołysankę - no coments. Wogóle Piłkarz coś
      chyba do niej czuję, tak się ładnie z nią stukał filiżaneczką - miodzio. No
      Kaczor wreszcie pojechała do dziecka - brawo. Gdyby nie Krzysztof pewnie
      jeszcze pieprzyła by przez 3 odcinki. Zresztą sama dziś potwierdziła jaką
      cudowną matką jest - " brakuje mi naszych spotkań, zawsze po pracy tu
      przychodziłam i sobie rozmawiałyśmy" a w tym czasie Krzyś obgryzał piętro wyżej
      tapetę ze ścian. No i zawiedziona jestem niezwykle, że dziś crime Pawulon tylko
      wił się w więziennej pościeli - a to właśnie na sceny z celi ostatnio wyczekuję.
      Tyle z mjej strony, pozdrawiam serdecznie
      • Gość: Alka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:46
        OPis cud Malina!
        Nic dodać nic ująć!
        Niestety nie mogłam dziś oglądać naszego "super " serialu....
        Jeju tak mówiąc poważnie czy młodzi aktorzy występujący w tym serialu nie boją
        się ,że juz do konca zycia będą utożsamiani z tymi okropnymi rolami????
        Najmądrzej to chyba zrobił aktor grający Pawła na samym początku... poprostu
        wycofał'się z tej brazyliskiej telenoweli:)
        • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.03.06, 19:05
          Dziś był odcinek wymienny - Kuba za Tomka, ziemia Tosieńka dla Pałkowskiej za
          Jana,wyjazd Agaty z ojcem za obietnicę, że młodzi będą kiedyś razem, jeśli
          przetrwają próbę czasu.Bardzo twórcze pomysły, podsycają dramaturgię fabuły,
          trzymają w napięciu.No i Bartek czyhający na Maryję pod domem coraz bardziej z
          miny przypomina Piłkarza ( obaj mają na facjatach wypisane szaleństwo ).Monolog
          Marka przy wózku z Tomkiem powalający.Teresa niestety coraz bardziej denerwująca
          z tym przyklejonym uśmieszkiem w kazdej sytuacji.
          • Gość: yxz Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.220.udn.pl 02.03.06, 19:20
            dla mnie dziś najbardziej wkurzający był mizerny głosik Kingi.Nie denerwowałam
            się długo bo czym prędzej przełączyłam na "Rodzinę zastępczą". Mogliby już
            oddac Kindze tego Kubę bo nie da się jej ani oglądać ani słuchać!!!
            A tak na marginesie, ci ludzie w polsacie ostatnio jakiś kryzys twórczy mają.
            Najnowsze dzieło z A. Powierzą w roli głównej jest równie "powalające" na
            kolana jak ten serial.
            • Gość: madzia Dajcie już spokój!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.06, 19:41
              Ja nie oglądam i nie mam problemu.Wezcie się do roboty,a nie ogladacie jakiś
              serial,a potem go krytykujecie.jesli pprzeszkadza Wam,nie ogladajcie i tyle.
              • Gość: asiek101 Re: Dajcie już spokój!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.06, 19:55
                Gdybyś przeczytała nasze posty to zrozumiałabyś o co chodzi. My oglądamy
                Pierwsza miłość z masochistycznych pobudek i sprawia nam to ogromną radość i
                tyle.
          • Gość: asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.06, 20:02
            Gość portalu: ikarr napisał(a):

> Dziś był odcinek wymienny

Dokładnie tak. Ostatnio odcinnki są spójne emocjonalnie. Dziś zdziwiła mnie
            odmowa Bartka na pójście z doktorem na kufla, no ale może gdyby zaproponował
            kielicha, to Bartek w podskokach pobiegłby do siostry Karp po szkło i wyciągnął
            zza drzewka szczęścia flaszkę. I ten uroczy podarek od teściowej - pukiel
            włosów Kubusia naprawdę wzruszające to było tylko czekałam aż Kinguś go z
            namaszczeniem ucałuje. A poza tym flaki z ojejem. Jutro bojkotuję więc opiszcie
            ze szczegółami.
            Pozdrawiam serdecznie
            • Gość: alka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 18:36
              Obejrzałam kawałek serialu po długiej przerwie i stwierdzam ,ze nadal jest
              tragicznie...
              PO 1). wątek z Kubą i łkającą kingą nie do wytrzymania...
              Po2). wątek z Joasią rozlazłą...głupi jak nie wiem co...
              Po3). Czy Maryjjjjaaaa nie ma zadnych kolezanek?
              Po4). Z czego ONi się wszyscy utrzymują? np> Janek? lub nawet sama nasza święta
              Maryjaaa???? wnioskuję , ze ma rentę po śmierci mamy ale ... przecież dostaje
              sie grosze... wiec ? jak stać ją na utrzymanie wielkiego mieszkania????
              P05). ... tragedia tragedia tragedia ! nic chyba nie uratuje tego serialu!
              • ankas4 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 10.03.06, 18:24

Boże jaka ta Marysia jest durna....
                Własnie widzialam jej rozmowę z matką Pawellasa...
                No nie mogę ... po co takie durnoty wymyślać/???
                Dziwię sie tylko,że aktorka grająca Marysię daje z siebie zrobić totalną idiotkę...
                • Gość: asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.06, 19:08
                  Dziś to już apogeum absurdu. Otóż ex playboy Kłapouchy najpierw zalewa z
                  Bartkiem robaka jakimś zielonym syropem, a potem dostaje padaki p telefonie,
                  skacze po kanapie, mógłby się jeszcze na żyrandolu pobujać, po czym pada na
                  kanapę wycieńczony, jakby tydzień sex uprawiał. I ta gadka z kompanem o
                  uczuciu, boże!!!!!!!!!!.
                  Maryja objawiła nam się dziś jako baba z jajami, w przeciwieństwie do tatulka
                  mającego minę jakby właśnie go wykastrowali i co za ton: Ona nie zrozumie!
                  Tego Piłkarza to bym dawno na pysk z Policji wywaliła, jak przez miesiąc nie
                  może wytropić jednej głupiej wariatki, tylko przyłazi i jęczy i analizuje i
                  ustala, a jak przychodzi co do czego to miazga. Joaśka to na nogi się powinna
                  leczyć bo na głowę to za późno co za kretynka próbuje przekupić męża Teresy
                  żeby podał, że jest ciężarna. Absurd
                  Tyle
                  ps. Była dziś scena z więźnia, bo jakoś mi umknęło?
                  • Gość: bm_ka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 22:57
                    byla scena z więzienia.
                    Więzień leżał z głową na białej poduszeczce i nawet oko mu nie mrugneło.
                    Chyba myślał. :D
                  • Gość: do asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.06, 23:40
                    siedzę i płaczę ze śmiechu, powinnaś, Kochana, pisać felietony :)
                    CZekam na c.d.
                    • Gość: asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.06, 09:53
                      Gość portalu: do asiek101 napisał(a):

> siedzę i płaczę ze śmiechu, powinnaś, Kochana, pisać felietony :)
                      > CZekam na c.d.

Spłonęłam pąsem:) Bardzo mi miło
                • iza481 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 10.03.06, 22:30
                  > Dziwię sie tylko,że aktorka grająca Marysię daje z siebie zrobić totalną idiotkę

Nie tylko ona. Kiedy oglądałam dzisiejszy odcinek, to tak się zastanawiałam:
                  przecież trudno uwierzyć, żeby aktorzy nie czuli się zażenowani grając w tym
                  gniocie. Mam na myśli przede wszystkim Teresę, matkę Kuby, Piłkarza - to oni
                  chyba mają najpotężniejszą porcję głupot do zagrania. Kasa kasą, ale przecież
                  jest chyba jakaś granica. Jak oni się czują - jako aktorzy, jako ludzie?
                • Gość: m Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: 217.11.152.* 14.03.06, 14:58
                  ankas4 napisała:

>
                  > Boże jaka ta Marysia jest durna....
                  > Własnie widzialam jej rozmowę z matką Pawellasa...
                  > No nie mogę ... po co takie durnoty wymyślać/???
                  > Dziwię sie tylko,że aktorka grająca Marysię daje z siebie zrobić totalną
                  idiotk
                  > ę...

aktorka grająca Marysię jest totalną idiotką
    • Gość: yxz Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.220.udn.pl 10.03.06, 22:46
      "Polski Banderas
      Mikołaj Krawczyk (25 l.) znany z serialu "Pierwsza miłość" niczym Antonio
      Banderas uwodzi kobiety. Wykorzystuje trzy swoje atrybuty: nagi tors,
      zniewalające spojrzenie i gitarę, od której dźwięków łatwo stracić głowę. Ale
      Krawczyk uwodzi tylko na planie filmowym. W życiu prywatnym jest wierny swojej
      narzeczonej, aktorce Anecie Zając (24 l.). Jesteśmy pod wrażeniem, że w Dniu
      Kobiet Aneta podzieliła się z Czytelniczkami "Super Expressu" tym, co jej
      oblubieniec ma najlepszego. "

To z dzisiejszego Super Expresu .... No proszę, tośmy się doczekali polskiego
      Banderasa. Czy was też uwiódł Mikołaj Krawczyk? Bo mnie jakoś nie.

• Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 11.03.06, 10:00
        A ja uważam dodatkowo, że matka Pawła i głupia Joasia "powinny" dostać Oskara za
        odegranie ról w odcinkach z ubiegłego tygodnia. Joasia namawiająca Marka, by
        wypisał jej zaświadczenie o ciąży ( i nikt się nie dowie!! ) oraz pomarszczona,
        zacięta i wykrzywiona właścicielka restauracji- grana przez p.Klubowicz, która
        wpierała Marysi, że ta jest...agresywna,niemiła i niewychowana ( tatuś stał
        obok,jak już wyżej zauważono ). To co powiedzieć o zachowaniu tej matki?
        Następna, po wariatce,matce Kuby, będzie rozdzielać parę "zakochanych".Inne
        uwagi - skąd Arturo ma pieniądze na ewentualny wylot do Indii?!Niedawno pracował
        za 20 zł cały dzień u kapitalisty za miastem? Jako śmieciarz u Pawła chyba nie
        dostaje super pensji ( chyba, że chce sprzedać ten rodowy pierścień matki )?
        Dlaczego przed telefonem z Indii od ukochanej Artura dwa tel.były głuche??
        Dlaczego Bartek tak łatwo zaakceptował ciążę nielubianej przez siebie
        Joasi?Nagle stał się potulny jak baranek i nawet nie pije? Chce własnych
        rodziców zawiadamiać? Dlaczego Marysia sie nie uczy cholera na tej medycynie,
        tylko siedzi w więzieniu lub z ojcem przy stole albo pilnuje dziecka
        Kingi??Dlaczego wszyscy negują Pałkowską, a stary Radosz to już jej panicznie
        nie znosi i o niczym innym niż małzeństwo Janka z tą osobą z Natalią nie
        rozmawia? No i czy to ładnie, że Radosz wciąż planuje związek Janka z Teresą? To
        dopiero kicha, bo tamten wątek konfliktu Marka i Teresy już rok temu się
        zakończył, a ten w Wadlewie wciąż myśli, że Janek i Teresa za sobą
        szaleją.Głupota goni w tym serialu głupotę, brak konsekwencji,dialogi jakby
        układane przez wszystkich aktorów z głowy na poczekaniu, bo sensu w nich nie ma.
        • 1monika Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 11.03.06, 10:44
          Dodaj jeszcze wątek Kingi i piłkarza. To dopiero tragedia.
          • ankas4 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 11.03.06, 15:53
            1monika napisała:

> Dodaj jeszcze wątek Kingi i piłkarza. To dopiero tragedia.

To jest MEGA głupota...
            Ostanio mijałam się z aktorką grającą Teresę... miałam ochotę do niej podejść i
            się zapytać czy nie czuje,ze ten serial jest masakrą? czy nie czuje, że ONa jako
            doskonała aktorka teatralna bierze udział w jakimś telewizyjnym dnie...??
            Jednak nie miałam odwagi, w końcu wszyscy maja prawo podejmować własnie decyzje...

Jak już ktoś napisał... musiałoby mi naprawdę nie starczać na chleb abym zniżyła
            sie do takiego poziomu ... i abym brała udział w takiej masakrze...

Dziwię się bardzo, że młodzi aktorzy tak marnują sie w tym serialu... choć nie
            wiem czy daliby radę w czymś bardziej ambitnym...

• Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 13.03.06, 19:18
              Biedna, głupia Joasia! Dlaczego wszyscy ją tak traktują? Michał nagle sie
              pojawił i domaga się dawnej intymności, a tu Bartek taki atrakcyjny.Dopiero
              teraz się zacznie - z którym być? Jan od kilku dni gotuje i sprząta ( w butach )
              w mieszkaniu Marysi,która bawi dziecko na dole. O studiach nadal ani słowa,
              skoro nie ma czasu na gotowanie, to i na naukę też. Swoją drogą,czy to normalne,
              żeby matka dziecka przebywała w obcym mieszkaniu z niejakim Piłkarzem od wielu
              dni, polując na wariatkę i jej syna, a inni zajmowali się Tomkiem? Arturo co
              prawda nie powiadomił pracodawcy o przyczynach nieobecności w pracy w ciągu
              ostatnich dni, ale to drobiazg, bo był we Włoszech na pogrzebie matki
              ( nieobecność niezgłoszona, lecz usprawiedliwiona, zwłaszcza, że w tzw.
              międzyczasie skakał po wersalce z radości z powodu telefonu niejakiej super
              dziewczyny z Indii ).A w Wadlewie constans- wieczna, rozciągnięta na poł roku
              rozmowa Tosieńka z Natalią o wyższości związku Jana z Teresą nad związkiem tegoż
              z Pałkowską, tyle, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i nadal w tej
              kwestii brak między tą parą zgody. Dziś wprowadzili jednakże do tej sceny
              urozmaicenie - starzy kochankowie się pocałowali ( czułości nigdy za dużo,
              zwłaszcza, że to serial z miłoscią w tytule ).No i skruszony Paweł wrócił się
              nazad do doma. Licytujmy się - ile potrwa sielanka między nim i Marysią oraz
              kiedy znów się napije? W ogóle dawno w tym serialu nikt nie pił.Wg mnie
              najsłabszym ogniwem w tym względzie okaże się niebawem...Joasia, zwłaszcza, że w
              zapowiedzi next odcinka widzieliśmy, jak ją potraktuje ten niedobry Bartek. Ach,
              jaki piekny był dzisiejszy odcinek!
              • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 13.03.06, 19:20
                Acha,zapomniałam - pytanie Jana skierowane do powracajacego z niewoli Pawła -
                Napijesz się herbaty?
                • Gość: Alka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:40
                  ikarr jesteś niesamowity:) poprawiłeś mi nastrój:)
      • Gość: Gocha Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 13.03.06, 21:42
        Mnie uwiódł ( jest przystojniejszy od Banderasa i młodszy)i nie wiem czemu tyle
        osób czepia się serialu, jest naprawdę fajny.
        • 1monika Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 14.03.06, 09:36
          Mnie rozwalił Tosieniek kochany jak żalił się kapelusznicy, że Janek pojechał
          do Wrocławia i nawet się nim nie zainteresuje. A przecież Janek to juz duzy
          chlopiec, coś kiele 50-tki. Zastrzeliłabym się z takim ojcem.
      • deczko Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 15.03.06, 11:28
        > To z dzisiejszego Super Expresu .... No proszę, tośmy się doczekali polskiego
        > Banderasa. Czy was też uwiódł Mikołaj Krawczyk? Bo mnie jakoś nie.

On ma taki duzy łeb.
    • Gość: asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 19:35
      Wyposzczona po wczorajszym nieoglądaniu ( dzięki Ikarr za streszczenie)
      zasiadłam dziś przed tv i co widzę. Piłkarz wpadł na kolejny genialny pomysł
      podmienienia dziecka żywego na dziecko gumowe, co by wariatke zmylić, tylko
      zapomniał, że wariatka jest zdaje się z lekka mówiąc trochę inteligentniejsza
      od niego samego i raczej ślepawa nie jest. I jeszcze ten tekst, że Tomka trzeba
      z pompa przewieźć, czyli jak na sygnale czy Marek ma do bryki przywiązać
      sznurki z puszkami po browarze? Już miałam dawno to napisać, ale nadejszla
      wiekopomna chwila - nie zdzierżę więcej tego stołu u Marysi!!!!!!!!!!!! i
      sadzania przy nim każdego kto przyjdzie jak na jakiejś kozetce u
      psychoanalityka i podawanie herbatki w tym idiotycznym imbryczku. Kłapouchy no
      normalnie szambiarz roku, takie poświęcenie 30 000 z konta matki denatki na
      nowy wózek łał:)
      Ale w padakę niezłą Joaśka wpadła dylając po knajpie i kradnąc papierosa gdy
      Bartek zrzekł się ojcostwa i ten chełst pięćdziesiątki na koniec - mistrzostwo
      poprostu. Osłodziło mi to definitywny koniec moich ulubionych scen z więźnia:)
      Pozdrawiam
      • 1monika Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 15.03.06, 08:50
        Oj tak. Dzieło, że palce lizać. Specjalnie młodsze dziecko kąpię wcześniej,
        starszemu każę siedzieć cicho i od 18.00 do 19.00 nie ma mnie dla nikogo :)
      • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.03.06, 12:02
        Dopiero dziś dorwałam się do komputera, dlatego tak późno komentuję, moim
        zdaniem, najwybitniejszą scenę z wczorajszego odcinka - wyposzczony i znów
        odrzucony przez ojca Jan ( bez terapii rodzinnej się nie obejdzie )udał się do
        Pałkowskiej ze srebrnym pierścionkiem zaręczynowym, który chciał w sposób
        nietuzinkowy jej wręczyć. I jaki pomysł mu podsunął los ( ukochana lata z mopem
        po mieszkaniu )? Po prostu wrzucił wymieniony przedmiot do przypadkiem stojącego
        na krześle ( i na środku kuchni ) wiadra z czystą, krystaliczną wodą. Pytania
        pomocnicze - dlaczego wiadro stało na podium? Dlaczego woda była "czysta i
        przejrzysta" ( cyt. z Mickiewicza niedokładny, ale zrymowało mi się )? Dlaczego
        mop nie był ani razu zanurzony w wodzie? I dlaczego Jan wolał wrzucić
        pierścionek do wiadra, zamiast go normalnie podać ? Zaobserwowane niedogodności
        - pierścionek się pomoczył ( to niedobrze dla srebra ), Pałkowska mogła go w
        ogóle nie zauważyć i wylać wodę , W końcu, jak go zauważyła, musiała zamoczyć
        swoją rękę aż po łokieć, co by pierścionek wyjąć. No i finał tej sceny - mokry
        pierścionek z mokrej ręki Pałkowskiej wraca do Jana ( i do pluszowego futerału
        ), bo...Pałkowska "ma brudne ręce ".Jan w tym czasie cieszy się jak chłopiec z
        plakatu.
        • asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 15.03.06, 17:50
          Kurcze Ikarr opis miodzio, jakoś mi to umknęło przy mnogości absurdów
          wczorajszego odcinka:)
          • Gość: bm_ka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 18:25
            Co za kretyństwo! Wątek z Kingą i jej teściową przechodzi ludzkie wyobrażenie.
            I ten Piłkarz!
            Większej głupoty chyba w telewizji polskiej nie było ..
            blee ...
    • asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 16.03.06, 19:26
      No to Pawełka Ryśku załatwił bez mydła, teraz biedak będzie za podawak szlaufa
      robił dla Kłapoucha. Brat filozof coraz bardziej się rozwija w mądrościach - a
      co miałem robić pić wino w bramie? Nie no pewnie, że nie, lepiej do brata
      lodówy się zaczaić. No i qrwa znowu przy tym cholernym stole siedzieli.
      Zauważyłam, że zawsze ten kto siedzi po lewej stronie pełni funkcję
      oskarżyciela - psychologa, a ten po prawej się tłumaczy i uszy po sobie składa.
      Dziś jako lewus był filozof, który to suszył głowę Pawełkowi i jakieś
      zaskórniki proponował na nowy biznez:)
      Akcja patrolu piłkarskiego była wspaniała. Pełna synchronizacja i
      profesjonalizm. Dobrze że wariatka tylko dezodorantu użyła, bo jakby
      pilniczkiem do paznokci się posłużyła to były by dwa trupy, jak nic. I jeszcze
      to zdiwko Piłkarza, że wariatka zorientowała się, że Tomuś to lala i w dodatku
      gumowa. Faktycznie bardzo to zaskakujące było.
      Ale co się będzie działo jutro - wielki come back Andriu i zemsta Joasi. Mam
      nadzieję, że zdązę obejrzeć.
      Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: piotr7777 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 19:48
        Wiesz co, bez obrazy, ale to co piszesz wogóle nie jest śmieszne. Nie potrafisz
        tak rozbawić, jak Ikarr, więc sobie daruj swoje wypociny. Nie umiesz zawrzeć w
        słowach dowcipu, jesteś beznadziejna panienko, więc nie wydurniaj się więcej. I
        uwierz, ja nie mówię tego złośliwie. Bynajmniej.
        • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.03.06, 20:05
          Dziękuję Piotrze za uznanie, ale jednak stanę w obronie aśki 101, bo ona
          cudownie nas tu wszystkich uzupełnia swoimi uwagami, a dla mnie jej
          systematyczność jest inspiracją i naprawdę lubię czytać jej posty.W ogóle
          pisanie i czytanie naszych wszystkich komentarzy odnośnie tego badziewiastego
          serialu wspaniale relaksuje po kolejnym dniu życia i dlatego chyba wszyscy,
          stali "pisarze", tu wracamy.Pozdrawiam wszystkich miłośników naszego ulubionego
          serialu.
          • Gość: piotr7777 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:13
            ikarr, z ciebie to musi jednak być fajny gościu.
            A pisarzem i tak właśnie TY jesteś najlepszym.
            Innych możemy czytać, ale przy twoich opisach zawsze się uśmiejemy. Potrafisz
            tak to wszystko dobrze sparodiować, bravo za doskonałe efekty krytycyzmu!
            Pisz więc, jak najwięcej.
            Pozdrawiam:)
        • bm_ka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 16.03.06, 21:34
          Gość portalu: piotr7777 napisał(a):

> Wiesz co, bez obrazy, ale to co piszesz wogóle nie jest śmieszne. Nie
          potrafisz
          >
          > tak rozbawić, jak Ikarr, więc sobie daruj swoje wypociny. Nie umiesz zawrzeć
          w
          > słowach dowcipu, jesteś beznadziejna panienko, więc nie wydurniaj się więcej.
          I
          >
          > uwierz, ja nie mówię tego złośliwie. Bynajmniej.

A Ty co, recenzencie z bożej łaski? Jak możesz pisać "daruj sobie te wypociny"
          "nie wydurniaj się więcej" "beznadziejna panienko" - co to już i tu mamy
          cenzurę? A może ukarzesz ją jakąś karą porządkową typu 'połowa rocznej oplaty
          za częstotliwość'?
          Ty sobie daruj te komentarze. Mnie się asiek baaaaaaaaaardzo podoba i jestem
          pewna że nie tylko mnie. Jest dowcipna i trafnie opisuje ten cały idiotyzm
          serialu. Wstydź się piotrze7777 - zachowałeś się wstrętnie i niesprawiedliwie!
          I jaki jesteś fałszywy .. :-) : "ja nie mówię tego złośliwie. Bynajmniej." fuj!
          • Gość: asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:02
            Moja droga,
            Nie obrażaj Piotra. Ja jestem mu wdzięczna, bo dopiero on mi uzmysłowił, że
            jednak ikarr jest najlepszy. I ja się z tym w zupełności zgadzam. Ja tylko mogę
            być środkiem zastępczym dla niego, gdy on nie ma czasu.
            Pozdrawiam Piotra7777
            • gothica666 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 16.03.06, 22:20
              Jestem ty nowa, więc tak się nieśmiało bym włączyła... Czytam Was od paru dni i
              aż łzy mi czasem kapią na klawiaturę ze śmiechu...
              Dzisiejszego odcinka nie oglądałam bo siedziałam na fotelu
              dentystycznym /leczenie kanałuwe buuuu/ ale z opisów sądząc to w poniedziałek o
              14 będę siedziała i chłonęła smaczki...

A tak nawiasem żeby zająć czymś umysł i nie słuchac bormaszyny wymyślałam
              pseudonimy dla naszych bohaterów.

No cóż, rodzina Radoszów jakoś bardzo cukierniczo mi się kojarzy. Tu, na forum
              jaśniepan wszechwiedzący Antoni został już Piernikiem Paranoikiem.
              A mi jeszcze przyszło do głowy:
              Jan "Bydyniek" Radosz
              Ptysia - Marysia - bo po zjedzeniu zbyt dużej dawki na wymioty od słodyczy
              się zbiera

Do tego wszelkie znajomości wyżej wymienionej trójawki zaczynają mi też
              przypominać wyroby z cukierni : Natalia wygląda jak Wielka Beza tyle że z
              lukrem/wielokolorowym/ a Pawełek przypomina czekoladki Findlandie : z wierzchu
              słodziutki a jak się przegryzie to się upić można, taki hehe nasycony. Hoć od
              paru odcinków o miano Findlanii Pierwszej Bartuś ostro się stara...

A Wy macie jakieś pomysły? Niekoniecznie cukiernicze rzecz jasna... Pamiętam że
              był Kłapouchy, Brat FilozoF i co jeszcze? Bo sklerozę mam ....

Napiszcie jak coś do głow wam przyjdzie!

Serdecznie pozdrawiam i gratuluję talentu literackiego!
              • ankas4 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 17.03.06, 00:00
                gothica666 napisała:

> Jestem ty nowa, więc tak się nieśmiało bym włączyła... Czytam Was od paru dni i
                >
                > aż łzy mi czasem kapią na klawiaturę ze śmiechu...
                > Dzisiejszego odcinka nie oglądałam bo siedziałam na fotelu
                > dentystycznym /leczenie kanałuwe buuuu/ ale z opisów sądząc to w poniedziałek o
                >
                > 14 będę siedziała i chłonęła smaczki...
                >
                > A tak nawiasem żeby zająć czymś umysł i nie słuchac bormaszyny wymyślałam
                > pseudonimy dla naszych bohaterów.
                >
                > No cóż, rodzina Radoszów jakoś bardzo cukierniczo mi się kojarzy. Tu, na forum
                > jaśniepan wszechwiedzący Antoni został już Piernikiem Paranoikiem.
                > A mi jeszcze przyszło do głowy:
                > Jan "Bydyniek" Radosz
                > Ptysia - Marysia - bo po zjedzeniu zbyt dużej dawki na wymioty od słodyczy
                > się zbiera
                >
                > Do tego wszelkie znajomości wyżej wymienionej trójawki zaczynają mi też
                > przypominać wyroby z cukierni : Natalia wygląda jak Wielka Beza tyle że z
                > lukrem/wielokolorowym/ a Pawełek przypomina czekoladki Findlandie : z wierzchu
                > słodziutki a jak się przegryzie to się upić można, taki hehe nasycony. Hoć od
                > paru odcinków o miano Findlanii Pierwszej Bartuś ostro się stara...
                >
                > A Wy macie jakieś pomysły? Niekoniecznie cukiernicze rzecz jasna... Pamiętam że
                >
                > był Kłapouchy, Brat FilozoF i co jeszcze? Bo sklerozę mam ....
                >
                > Napiszcie jak coś do głow wam przyjdzie!
                >
                > Serdecznie pozdrawiam i gratuluję talentu literackiego!

asiek101 I ikar SWIETNIE opisują nasz "super " serial!
                Lubię czytać wszystkie wypowiedzi w tym wątku dlatego apeluję aby nie wypowiadać
                się wrogo wobec nikogo piszącego w tym wątku!

KUrcze nie mama za duzo czasu teraz , ale chciałam napisać tylko o jedne scenie
                dziejszego odcinka ( a raczej wczorajszego bo pora juz pózna) więc jesli mamy
                takich policjantów w naszej Ojczyznie to trzeba się bac... czy Wy widzieliscie
                dziejszą akcję pryskania im w oczy gazem ... i przez to obezwładnienie tych
                dwóch młodzieńców???? jezuu to jest masakra jakaś ten serial.....
                POzdrawiam wszystkich piszących w tym wątku:)

• ankas4 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 17.03.06, 00:02

gothica666 moja wczesniejsza wypowiedz dotycząca wrogich wypowiedzi w tym
                  wątku NIE BYŁA absolutnie skierowana do Ciebie I Twojej wypowiedzi... porostu
                  niechcący skopowała mi sie Twoja wypowiedz- wybacz!

Pozdrawiam serdecznie!
                  • gothica666 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 17.03.06, 07:27
                    Ankas4 domyśliłam się, i też serdecznie pozdrawiam..
                    A właśnie się zorientowałam ze wczoraj byka strzeliłam, przez tego męczyzęba
                    wydawało mi się ze jest piątek hehe. I jakież było moje zdziwienie jak dziś
                    rano się zorientowałam że ta powtórka to dziś jest!
                    Nie posiadam się z radości!
            • Gość: asiek101 Do Piotra777 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.06, 08:06
              Pokazałeś swój poziom nie tym co napisałeś wcześniej ale tym że podszywasz się
              podemnie. Jest mój drogi coś takiego jak IP. Więc daruj sobie ok
              • Gość: piotr7777 Re: Do Piotra777 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:00
                to ktoś inny się podszył pod ciebie. Nie ja!
                Pozdrawiam!
              • Gość: bm_ka Re: Do Piotra777 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 16:02
                A wiecie że mi nie pasował ten post do tego co zwykle czytuję jako wypowiedzi
                autorstwa piotra777, dlatego tak mnie zdenerwował. To kulturalny i miły gośc
                a tu takie epitety ...!
                Jeśli to podszywka czy klon to BARDZO PRZEPRASZAM prawdziwego Piotra.
    • Gość: agatekb1 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 11:22
      hi!
      moze jakies streszczonko ktos skrobnie?
      pozdr
    • justyszda Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 21.03.06, 18:40
      Ale przskoczyli- kilka miesięcy później, hihi! No i ile zmian, przede wszystkim
      fryzur... Już nasza Maryś pozbyła się oszałamiającego blondu, ale za to Kina na
      plus zmieniła fryzjera :O) Chociaż w podobnym stylu, to muszę przyznać, że
      ładnie nawet wygląda....
      • Gość: jaskrawa Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.eu.org 21.03.06, 18:47
        właśnie wygląda strasznie!jak księżyc w pełni!marysiua ładnie:)
        • ankas4 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 21.03.06, 19:20
          hej Kochani:) witajcie:)

hehe coś im sie walnęło... chyba się troszkę spóźnili z tymi świętami....

Eh, Kinia wygląda dziwnie...ale sie przyzwyczaję:) a Maryjjjaaa pozbyła się
          swojego blondu i też wygląda lepiej... Pawelloossss wygląda jak za
          przeproszeniem alfons, ten zarost robi z niego jakigoś argentyńskiego Panka
          ffujjjj , brzydal i tyle...nic mu juz nie pomoze...

Dziejszy odcienk słodko- pierdzący... Maryjjja i Pawellosss tacy mili, wszyscy
          wszystkim dają prezenty...jejku co za kkicz... straszny jest ten serial , jak
          oni nie wstydzą sie grać w czymś takim... TRAGEDIA
    • Gość: yxz Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.220.udn.pl 22.03.06, 00:15
      dzisiejszy i wczorajszy odcinek mogę określic krótko jako TOTALNA PORAŻKA
      SCENARZYSTÓW.
      Za miesiąc Wielkanoc a w serialu rozbudowany wątek bożonarodzeniowy (gdyby to
      była powtórka z przed sezonu to nie byłoby sie czego czepiac - ale to są
      premierowe odcinki!). Rozmowa panów doktorów w pokoju lekarskim dużo za
      długa ... Treści komentowac nie będę.
      Choinka w mieszkaniu Marysi i Pawła jest taka duża, że ubieranie jej jest
      baaardzo męczące ...
      Lekko denerwuje mnie obecnośc Piłkarza odwiedzającego Kingę w każdym prawie
      ostatnio odcinku.

Na plus jest nowy kolor Marysi i lekko odmieniona fryzurka Kingi.

BTW. W dalszym ciągu zastanawiam sie z czego żyje Kinga i dlaczego nie
      odwiedzają jej dziadkowie (ok, jak jej nie odwiedzają to wypadałoby choc
      wspomniec o nich dwa zdania albo jakas rozmowa telefoniczna).
      • Gość: justi Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.tvkdiana.pl / *.tvkdiana.net.pl 22.03.06, 08:52
        > BTW. W dalszym ciągu zastanawiam sie z czego żyje Kinga

No właśnie... Mi się zdawało, że jak jeszcze w ciąży była, to zdała na medycynę
        bodajże (albo mi się cosik pokręciło)... No i co z tymi studiami Marysi? Tworzy
        fałszywy obraz studenta medycyny. Mi się zdaje, że na 1, 2 roku, to ludzie kują,
        kują i jeszcze raz kują... Chyba, że ona jest taka genialna :O)

> Lekko denerwuje mnie obecnośc Piłkarza odwiedzającego Kingę w każdym prawie
        > ostatnio odcinku.
        >
        Pewnie niedługo będzie startował do Kingi, jak się np. okaże że Kuba nie wyjdzie
        z .. (no właśnie, gdzie on jest? na odwyku chyba, tak? no i oczywiście się nie
        widział z Kingą, tak? Dziwne..)
        • panisiusia Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 22.03.06, 12:02
          Kinga studiuje psychologię. Utrzymują ją rodzice: nie widzę problemu. Nie wiem
          tylko, dlaczego tak się upiera, ze by samotnie mieszkać w domu Kuby :)
          Wczorajszy odcinek:
          1.choinka rzeczywiście była przepiękna.
          2.prezent dla Marysi od Bartka: przeuroczy. Dwudziestokilkulatka ucieszyła się z
          pluszowego pieska.
          3.późniejsze zabawy tymże pieskiem: Pawełek doskonale by się do dubbingu nadał,
          co on się tak uparł na szambiarkę?
          4.fryzury Kingi i Marysi zostały już omówione, a fryzura "Myszki" - szczerze mi
          się podobała :)
          5.jeśli był taki przeskok czasowy, to czy groźby Joasi(że naskarży ;) na Marka)
          są już nieaktualne?
        • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 22.03.06, 12:17
          Serial stał się tak nijaki, że nawet nie ma punktu zaczepienia do wyśmiewania
          się z poszczególnych scen. Ucięli wątek zdradzenia tajemnicy domniemanej ciąży
          Joasi przez Marka, choć to mogło przyciągnąć uwagę widzów ( zwłaszcza, że Joasia
          ostro groziła Markowi ).Doszło do absurdalnej sytuacji, że sugeruje się nam, iż
          panienka ta wróciła do dawnego szefa.Wigilia w pracy i sztuczne życzenia (Teresa
          jest odrażająca i mało wiarygodna, nie ufałabym jej na miejscu tego super
          profesjonalnego zespołu - taka ocena wynikała z życzeń Teresy ),przesłodzony
          Bartek,Marysia i Paweł zapraszający Artura w 1.dzień świąt- znów wtopili logikę,
          bo to znaczyłoby, że po wigilii ci młodzi wracają z Wadlewa do Wrocławia i po
          co?? ),jakiś niby erotyczno-miłosny wątek Piłkarza i Kingi ( to nie może być
          zbieg okoliczności, że ten starszy od ojca facet u niej ciągle siedzi i gapi się
          na nią lubieżnie ). Poza tym sprawa Indii i Agaty zawieszona, ŚWIAT SERIALI
          zapopwiada już nową postać kobiecą, z którą będzie krecił Artur. A te infantylne
          rozmowy mikołajowo-świąteczne między lekarzami w szpitalu? Co to ma być?I to
          dawanie sobie prezentów przez cały odcinek ( albo i dwa )? Zwróciłam jeszcze
          uwagę, że wszystkim zmienili fryzury ( najmniej korzystnie wygląda Kinga, bo
          wyszły jej pyzy na buzi ), a Natalię tak ubrali i umalowali do lepienia tych
          pierogów, że dziwię się, że jej jakiś koralik z tego odświetnego swerta się nie
          urwał i nie wleciał do mąki.O makijażu nie wspomnę.Serial jest teraz nie tylko
          głupi, ale i beznadziejnie nudny, aż nie chce się o nim pisać, a jeśli to teraz
          zrobiłam, to dla podtrzymania związku towarzyskiego z tym forum, które chętnie
          odwiedzam.Pozdrawiam.
          • panisiusia Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 22.03.06, 12:29
            to znaczyłoby, że po wigilii ci młodzi wracają z Wadlewa do Wrocławia i po
            > co?? )
            Może do mamy Pawła chcą iść? tak to sobie wytłumaczyłam :)
            A Natalia: są takie kobiety, które nie lataja po domu w rozciągniętym dresie...
            Bardziej mnie Janek - męczennik zniesmaczył...
            • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 22.03.06, 12:36
              Mnie Janek też denerwuje ( z czego on żyje?? ).Natalia lepiła pierogi i
              mordowała się nad stolnicą, sweter z cekinami ( 2/3 jego powierzchni ) był
              groteskowy w tej sytuacji. A jeśli młodzi wybierają się do matki Pawła ( nie
              sugerują tego ), to gdzie tu jest miejsce na Artura, którego zaprosili do siebie?
              • panisiusia Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 22.03.06, 12:49
                ikarr!!!
                nie kapujesz, że oni chcą być sami w swoje pierwsze wspólne święta? :)mało to
                Pawełek wczoraj powykrzywiał swoją fizjonomię na myśl o świętach w wadlewie?
                mało natłumaczył lubej swej, że pewnie tam wcale nie jest potrzebna?
                co do Natalii: a gdzież indziej ona ma się stroić? A że lubi cekiny: no cóż taki
                jej urok, albo się ją kocha albo nie :)
                • deczko Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 22.03.06, 18:19
                  A mnie ominelo, jak sie skonczyl watek z wariatka matka Kuby?!
                  Moze mnie ktos oswiecic??

Faktycznie wczoraj odcinek, byl mega glupi i nudny, wiec ogladalam wyrywkowo.
                  • panisiusia Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 22.03.06, 18:35
                    omatko! Marysia firanki kupuje do ich nowego gniazdka!
                    A za kanapą stoi jej komunijne zdjęcie :) bo ona jak aniołek wygląda...
                    • Gość: anka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 20:37
                      Zawsze piszę, że dany odcinek jest najgorszy na swiecie a jednak pojawia się
                      gorszy... co to jest za zabawa z pawełkiem na kanapie...? całowanie sie,
                      planowanie okien do domu... kupowanie firanek... jezu co za syf... zgadzam sie z
                      tym co napisal Ikarr ,ze ten serial nie jest tylko głupi jest rownież
                      beznadziejnie nudny... eh nie chce mi sie nawet pisac...
              • asiek101 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 22.03.06, 20:38
                Gość portalu: ikarr napisał(a):
                A jeśli młodzi wybierają się do matki Pawła ( nie
                > sugerują tego ), to gdzie tu jest miejsce na Artura, którego zaprosili do
                siebi
                > e?

Kłapouchy jako człowiek łata pojechał by z nimi, ale plany mu się trochę
                pomieszały przez zapowiedziany najazd Małolaty na nieposprzątany kawadrat. Boże
                jak on się pięknie rzucił na te puszki po piwie, mało mu papcie nie pospadały.
                Gdyby nie ten bałagan, pewnie znowu skakał by po meblach, a tak będzie na
                szmacie musiał pojeździć
                • Gość: Marta Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.it-net.pl 22.03.06, 23:23
                  a ja dzis nie moglam zniesc tych czułości Marysi i Pawla przez cały
                  odcinek...bleee ile mozna? w ogole to ominelam poniedzialkowy odcinek i nie
                  wiem co sie stalo, znow przesuneli akcje o kilka miesiecy tak? a jak zakonczyla
                  sie historia z Andrzejkiem? zabil Matke Marysi samochodem? co sie dzieje z nim
                  i Palkowkska?w ogole co za straszna niekonsekwencja, jeszcze kilka dni temu
                  sytuacja u Marysi i Pawla napieta do granic mozliwosci, ciagle klotnie,
                  alkohol, Pawel grajacy chama i buntownika w wiezieniu a teraz nagle taka
                  sielanka i slub...
                  • ankas4 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 23.03.06, 16:58
                    Gość portalu: Marta napisał(a):

> a ja dzis nie moglam zniesc tych czułości Marysi i Pawla przez cały
                    > odcinek...bleee ile mozna? w ogole to ominelam poniedzialkowy odcinek i nie
                    > wiem co sie stalo, znow przesuneli akcje o kilka miesiecy tak? a jak zakonczyla
                    >
                    > sie historia z Andrzejkiem? zabil Matke Marysi samochodem? co sie dzieje z nim
                    > i Palkowkska?w ogole co za straszna niekonsekwencja, jeszcze kilka dni temu
                    > sytuacja u Marysi i Pawla napieta do granic mozliwosci, ciagle klotnie,
                    > alkohol, Pawel grajacy chama i buntownika w wiezieniu a teraz nagle taka
                    > sielanka i slub...

Ten serial znany bedzie z ciągłego braku konsekwencji...scenarzyści myslą, ze
                    ludzie to idioci ... ja też malo nie zwymiotowałam na te słodkości Pawła i
                    Marysi i nie mogę znieść kiedy to Marysia robi tą swoją słodką minkę i głosik
                    dziewczynki co ma może z 6 latek... jejku... wiecie co... kiedyś na studiach
                    mieliśmy podobną parkę, niestety nikt ich poważnie nie traktował... a nawet
                    powiem więcej ... wszyscy uważali , ze to idioci... te dialogi pomiędzy
                    Marysią i pAwłem... wszystko takie kiczowae i banalne , no i oczywiscie nagła
                    przemiana Pawła... z prostaka, kretyna, pijaka nagle "złoty mężczyzna" ...
                    • Gość: Alka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:28
                      ŁOOOO matko , a teraz wchodzi ten idiotyczny wątek z uzależnionym Kubą i świętą
                      Kingą, która cały czas do niego mówi"KUBUŚ" zbiera mi sie na wymioty....

i ta durna Teresa , co zatrudnia do poważnego Centrum dwóch pajaców bez
                      wykształcenia.... no sorry, ale czegos tu nie rozumiem...
                      • Gość: Alka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:34

Dialog Kuby z kingą:

Kuba: - nie chce tam wracać

Kinga: - to nie wracaj

Kuba: - ale muszę....

ŁOJJJJJJJJJJJJJJ dno dna :) dno dna dna:) dno dna dna dna.... itd...

a i jeszcze nowa postać kobieca... jak widać było po pierwszej scenie nie
                        zapowiada sie na rozgarniętą...
                        • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 23.03.06, 19:32
                          Artur ledwo odłożył słuchawkę po rozmowie z ukochaną, która jednak nie
                          przyjedzie z Indii na święta ( wyznali sobie miłość ), a już maślanymi oczami
                          patrzy na Nową, która...przyszła sobie z tego mieszkania robić zdjęcia. Boże, co
                          za debilizm
                          ( Nowa ani ładna, ani mądra, no i fryzura na jedno kopyto-wystrzępione,
                          wyprostowane włosy ).Wątek Piłkarza i Kingi niestety już idzie w kierunku
                          romansu, a przynajmniej zauroczenia tego pierwszego Kingą. No i całotygodniowy
                          motyw wręczania sobie prezentów, mówienia o nich, ubierania choinek i
                          zapraszania się na święta bez ładu i składu.Teraz Piłkarz ma przyjść
                          do...rodziców Kingi na święta
                          ( choć odmówił ). Równie bezsensowne jak Artur u Marysi i Pawła. Już wiadomo
                          też, że młodzi raniutko w 1.dzień świąt wracają do Wrocławia ( Po co?? Do matki
                          Pawła nie idą ). Acha, ma przyjść Artur i brat Pawła, który nie chce jechać z
                          matką ze względu na...jakąś dziewczynę. Paranoja.Natalia odbija się od Tosieńka
                          do Jana, przez obu traktowana brzydko, nie ma co ukrywać. To ich piłeczka do gry
                          emocjonalnej, a dla nas psychologia dla ubogich. Przez cały tydzień takie nudy
                          były w tym serialu, że gorzej być nie może.Joasię dali do opozycji, o czym
                          świadczy przejście jej na stronę Michała ( co z groźbami pod adresem Marka?
                          Zapomnieli to wyjaśnić?).Zatrudnienie dwóch panów N.bardzo naciągane. I te
                          miłosne pocałunki między Marysią i Pawłem do zrzygania. NUDA...
                      • iza481 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 23.03.06, 23:08
                        Gość portalu: Alka napisał(a):
                        > a teraz wchodzi ten idiotyczny wątek z uzależnionym Kubą i świętą
                        > Kingą, która cały czas do niego mówi"KUBUŚ"

Dzisiaj z tym "Kubusiem" dostawałam już k...cy dosłownie! Załowałam, że nie
                        liczyłam ile razy Kinga wypowiedziała to imię. Nawet pomyślałam, żeby obejrzeć
                        powtórkę i stawiać kreski na kartce, ale nie zdzierżę całego odcinka, nie ma mowy.
                        Od pewnego czasu odnoszę wrażenie, że twórcy tego arcydzieła nakręcają się coraz
                        bardziej i już ostentacyjnie robią sobie z nas jaja.
                        • ankas4 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 23.03.06, 23:16
                          iza481 napisała:

> Gość portalu: Alka napisał(a):
                          > > a teraz wchodzi ten idiotyczny wątek z uzależnionym Kubą i świętą
                          > > Kingą, która cały czas do niego mówi"KUBUŚ"
                          >
                          > Dzisiaj z tym "Kubusiem" dostawałam już k...cy dosłownie! Załowałam, że nie
                          > liczyłam ile razy Kinga wypowiedziała to imię. Nawet pomyślałam, żeby obejrzeć
                          > powtórkę i stawiać kreski na kartce, ale nie zdzierżę całego odcinka, nie ma mo
                          > wy.
                          > Od pewnego czasu odnoszę wrażenie, że twórcy tego arcydzieła nakręcają się cora
                          > z
                          > bardziej i już ostentacyjnie robią sobie z nas jaja.

NO kurcze ja mam ostatnio takie samo wrażenie;))))
                          Ze realizatorzy czytają nasze forum i robią sobie z nas jaja:)))))

Bo to nie jest możliwe aby ktoś na serio wymyślał takie histrie:)))

Pozdrawiam
                          • Gość: . Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.crowley.pl 27.03.06, 02:34
                            Czytają, czytają.
                            • Gość: Alka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 12:33
                              No to jak czytają ...czemu nie wyciągają żadnych wniosków????

NO może wyciągają na temat wyglądu np. zmiana koloru włosów naszej Swiętej
                              Maryjjjii:) ale co ze scenariuszem? co z drewnianymi dialogami? czekam. czekamy
                              na zmiany:) i pozdrawiamy
                              • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.os1.kn.pl 27.03.06, 19:31
                                Komedia to czy tragikomedia? Sceny z Łazankową od piątku niczym horror z główną
                                rolą tej pani.Tej dzisiejszej, w domu Pałkowskiej, sam Alfred H.by się nie
                                powstydził (ciemność, Emilka,nóż w dłoni tejże i skradająca się Łazankowa).
                                Marysia i Paweł wyglądający pierwszej gwiazdki- żenua, dziecinada i nuda.Wigilia
                                Arturka z ojcem, synek do taty : "Ile ci jestem winny za potrawy wigilijne? ".
                                No i absolutny hicior gwiazdkowy - Tosieniek składajacy życzenia Natalii :
                                "Przepraszam cię, że nie zawsze stanąłem na wysokości zadania". PIĘKNE....
                                • Gość: Pandadida Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: 193.17.14.* 27.03.06, 21:12
                                  Racja, drewniana gra, przerysowane postacie, fatalne fryzury, durne wątki, ale
                                  przynajmniej coś się dzieje. Bo ostatnio w naszych rodzimych serialach zastój.
                                  Lubię Kingę.
                                  • Gość: Alka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:28
                                    Dla mnie absolutny hicior gwiazdkowy to to ,że Kinga PYTAŁA sie mamy czemu
                                    jest dodatkowe nakrycie na stole......... jezuuuu wigilia,,, pannica ma juz
                                    dziecko... sama uwaza sie za Bóg wie kogo... a nie potrafi skojarzyć , ze dziś
                                    wigilia a jak wigilia to zawsze dodatkow nakrycie... żenuaaaa potrójna!!!!!!!!

I głupia Tereska odganiająca od stołu męzusia i córeczkę... wszystko polane
                                    słodko- pierdzącymi dialogami... poprostu słodko do wymiotów...

A pawełek z Maryjjja wyglądajacy pierwszej gwiazdki....?? co to miało być? czy
                                    to były dialogi napisane dla ludzi w wielu lat 15-tu?????

MASAKRA>... czekam juz na koniec tych serialowych świąt, bo może wtedy pokażą
                                    naszą Joasie histeryczkę i tych dwóch pajaców przyjętych do centrum po
                                    znajomosci... TEN serial nie może być traktowany poważnie, jak dla mnie to
                                    serial argentyński z POlskimi aktorami...
                                    • Gość: anka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:38
                                      Brakuje wam chyba piatej klepki.Może faktycznie nie wszystko jest z najwyższej
                                      półki ale ogólnie serial ma sporą oglądalność /4 mln/ i ja go bardzo
                                      lubię.Walicie równo w obsadę i scenarzystów to wnioskuję,że z was fani MjM.A ja
                                      własnie tego serialu niecierpię,to jest hałtura dopiero.Ale nie będę tu
                                      wypisawała takich głupstw jak Wy.
                                      • ankas4 Re: do Gości portalu: anka :) 28.03.06, 18:59
                                        Gość portalu: anka napisał(a):

> Brakuje wam chyba piatej klepki.Może faktycznie nie wszystko jest z najwyższej
                                        > półki ale ogólnie serial ma sporą oglądalność /4 mln/ i ja go bardzo
                                        > lubię.Walicie równo w obsadę i scenarzystów to wnioskuję,że z was fani MjM.A ja
                                        >
                                        > własnie tego serialu niecierpię,to jest hałtura dopiero.Ale nie będę tu
                                        > wypisawała takich głupstw jak Wy.

Wiesz co ... no na bakier u Ciebie z tolerowaniem innych poglądów...
                                        Przecież własnie forum seriale służy do tego aby wymieniać opinie na temat
                                        danego serialu...
                                        Obrażanie użytkowników tego wątku też nie jest na najwyższym poziomie...
                                        Radzę się zastanowić nad tym, czy seriale nie za bardzo przysłoniły dobrego
                                        wychowania oraz realnego życia...
                                    • Gość: IW Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 11:22
                                      No i masz rację, że to serial brazylijski, bo scenarzysta kilka lat mieszkał w
                                      Ameryce Łacińskiej i tam był scenarzystą telenowel. :-)))

Iw
    • Gość: yxz Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.220.udn.pl 28.03.06, 18:43
      Mimo szczerych chęci znalezienia w tym serialu czegoś godnego uwagi, czegoś
      czego, nie można się czepic NIE MOGĘ czegoś takiego odnaleźc.
      A może ja dzisiaj jestem wyjątkowo przewrażliwiona bo szlag mnie trafił jak
      zobaczyłam już pierwsze sceny, rodzinną sielankę u Marysieńki (brrr ) i jej
      dzielnego rycerza Pawła. Reszty nie mam siły pisac ....

Powtórzę się ... Co się dzieje z dziadkami Kingi??? Wyjechali gdzieś,
      wyparowali? Może coś przeoczyłam. Wcześniej spotykali się na obiadkach z okazji
      niedzieli a tu święta i ani słowa o nich.
      • ankas4 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... 28.03.06, 19:01
        Gość portalu: yxz napisał(a):

> Mimo szczerych chęci znalezienia w tym serialu czegoś godnego uwagi, czegoś
        > czego, nie można się czepic NIE MOGĘ czegoś takiego odnaleźc.
        > A może ja dzisiaj jestem wyjątkowo przewrażliwiona bo szlag mnie trafił jak
        > zobaczyłam już pierwsze sceny, rodzinną sielankę u Marysieńki (brrr ) i jej
        > dzielnego rycerza Pawła. Reszty nie mam siły pisac ....
        >
        > Powtórzę się ... Co się dzieje z dziadkami Kingi??? Wyjechali gdzieś,
        > wyparowali? Może coś przeoczyłam. Wcześniej spotykali się na obiadkach z okazji
        >
        > niedzieli a tu święta i ani słowa o nich.

eh , no ja mam podobne zdanie,,, na szczęscie święta się juz kończą:)
        a co do dziadków ... wychodzi znowu brak konsekwencji... ale cóż moze to my
        jestesmy za głupi ,zeby to wszystko opanować:)
      • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.os1.kn.pl 28.03.06, 19:10
        Dzień przed wigilią, wigilia i pierwszy dzień świąt - całość rozgrywa się już od
        dwóch tygodni!!A tu dopiero mamy wtorek. Ratujcie mnie, Marysia zapomniała, że
        zaprosiła Arturka na święta. To chyba przez to, że mózg jej zaniknął był od
        ciągłego całowania się z Pawłem i mówienia "kocham cię" ( innych scen nie grają
        ). Prawda czasu, prawda ekranu, bo ta para jest ze sobą w realu ? Po co są na
        liście płac, skoro nie wymaga się od nich żadnego grania, tylko miętoszenia po
        kątach? W ogóle wszystkie sceny są na zasadzie KOPIUJ - WKLEJ, infantylne,
        pseudoliryczne, tragikomiczne i durne ( każdy dialog, zdrobnienie imion : Kubiś,
        Tosieniek, głupia Joasia ). W kołko to samo w domu Radoszów oraz Marka i Teresy
        ( stół, imbryczek z herbatką, Natalia obiera jabłko, Tosieniek nie odzywa się do
        Janka, Janek cierpi, Emilka się boi, Łazankowa szpicluje, Natalia wszystkich
        pociesza...Boże, żenua!!).I co 3 min.rzut kamery na Wrocław, jak wklepanie
        widokówki, co za kicz.
        • Gość: Anka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:33
          ikarr jak zwykle doskonały opis:) naszego"super "filmu:)
          n ic nie musże dodawać:)
          • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.os1.kn.pl 29.03.06, 14:56
            Dziś zobaczyłam początek wczorajszego odcinka, bo dotąd nie dane mi było. Mam
            pytanie - co robiła ta Nowa na wigilii u Arturka i czy nie szykuje się nam
            powtórka z rozrywki, bo zarówno ojciec, jak i syn ślinią się przy niej jak przy
            Sylwii? A przecież dopiero co się pogodzili. Czy scenarzyści naprawdę mają nas
            za idiotów?
            • Gość: Anka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 18:22
              Niestety nie mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie, bo też nie oglądałam początku.
              Ale za to mam nową perełkę:)) własnie leci ten"szczyt intelektualny" w TV, tak
              podglądam i co widzę.... dziadkowie bawią Tomeczka a Kinia bawi Kubusia:)) ->
              cóż za odpowiedzialność rodzicielska... ok, zeby nie było, ze nie rozumiem
              takich sytuacji... rozumiem, bo wiem ,ze dziadkowie często opiekują się
              wnuczkami ale ale... Ci dziadkowie ciągle siedzą z tym dzieciakiem... bo Kinia
              ma problemy osobiste, bo Kinia ma uczelnie, bo Kinia ma depresje... jezu , toż
              gdyby nie rodzice dziecko byłoby chyba w domu dziecka:) Aaaa i przed chwilką
              dziadkowie zastanawiali się własnie co poczną z Tomusiem , bo przecież KINI
              zaczyna sie PIERWSZA sesja... ręce opadają... i jak Kinia jeszcze ra zpowie
              "Kubuś" to wyskoczę przez okno:))

POzdrawiam wszystkich czytających nasz wątek:)
              • Gość: karolka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.03.06, 18:27
                Łazankowa jaką ma fryzurę, włos jak u małolaty normalnie, a toż to prosta
                wiejska baba;))
                • Gość: Anka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 18:33
                  NO Łazankowa to szczyt mody na wsi:)))

ps.Ja na miejscu babeczek wiejskich obraziłabym sie na ten serial... na tej
                  serialowej wsi mieszkaja sami idioci...

• Gość: karolka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.03.06, 18:46
                    a ulizany sobie grzyweczke przyciął, no no no! kto by pomyślał, w ogole jakaś
                    fryzurowa rewolucja w naszym serialu:))
                    • Gość: ikarr Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.os1.kn.pl 29.03.06, 19:28
                      Natalia zafundowała całej rodzinie święta ( Janek,jak wiadomo, w ogóle nie
                      dokłada się do życia, bo nie pracuje ), a teraz jeszcze będzie opłacać Emilce
                      czynsz za własne mieszkanie. No i porad terapeutycznych udziela całej wsi za
                      darmo ( a i miastowi nieraz skorzystają ). Zabawa śnieżkami, którą
                      zademonstrowali Marek i Teresa po prostu powaliła z nóg ( wcześniej wyrywali
                      sobie na powietrzu wózek, bo każde chciało wozić Tomka ).Nareszcie
                      dowiedzieliśmy się, że KINGA NORMALNIE STUDIUJE, bo będzie mieć niedługo sesję
                      zimową!! Cudo, nie wiadomość,zwłaszcza, że przez ostatnie tygodnie panna ta
                      przesiedziała w mieszkaniu, czekając na wariatkę i ewentualnie na Piłkarza.
                      Marysia też studiuje, nie da się ukryć, że obie b.dużo się uczą. Zapowiedź
                      jutrzejszego odcinka odsłania okrutną prawdę, że na koniec świąt trzeba jeszcze
                      poczekać, bo akcja jutro przesunie się tylko o minutę w stosunku do tego, co
                      dziś ( Łazankowa nalewała kolejny kieliszek domowej nalewki, wszyscy jakby
                      zastygli w oczekiwaniu ).W ogóle ta Łazankowa robi się coraz bardziej ważna i
                      pięknieje z dnia na dzień, latając od chałupy do chałupy.Tylko jej miotły brak.
                      Czekam z utęsknieniem na powrót "normalnych" dni, bo z tymi 2-tyg.świętami
                      naprawdę przesadzili, co za nuda!
                      • Gość: Anka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 10:08
                        Ale zauważyliście ,ze to chyba jakiś ogólny atak świąteczny w serialach:)), moja
                        mama wyczytała w streszczeniach ,że w "MjM" ma byc wigilia:), w "Boston public"
                        była wigilia chyba wczoraj:) no i ten nasz super serial:) w którym święta trwają
                        2 tygodnie;)) , ja tez juz czekam na koniec świąt i zemstę Joasi:)) ora zna
                        akcje tych dwóch pajacy:) co ich Tereska zatrudniła w Centrum:)))

A dodam jeszcze, że podobno Emilka zostanie opiekunką dla Tomaszka;)) i JOasia
                        podsunie myśl Teresie czy aby rozbrykany mąż Tereski nie wjdzie w romans z
                        Emillllią:)))) bo on przecież woli młodsze:)))) eh., widzę ,ze nasza durnotka
                        serialowa nic a nic nie zmieni swojej linii:) serialu argentynskiego;)))
                        • Gość: ja Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:13
                          a jak wam sie podoba aktor grajacy Kube??
                          • Gość: kokoszka Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.chello.pl 25.04.06, 23:48
                            popałetałam się po stronie serialu. Ciekawa byłam obsady aktorskiej. A tam tylko
                            serialowe nazwiska...!!! Czy to nie wkurzające?! Dlaczego na oficjalnej stronie
                            serialu nie ma NAZWISK aktorów????!
    • Gość: kris1984 Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.chello.pl 29.04.06, 00:05
      Zgadzam się!!! Ten serial to tra-ge-dia! Sztuczność nad sztuczności! Momentami
      nie da sie tego wprost oglądać. Drętwe dialogi recytowane przez drętwych aktorów....
      • Gość: azxcorsa Re: "Pierwsza miłośc" brakuje mi słów.... IP: *.chello.pl 05.05.06, 14:42
        ej, no proszę. Tylko mi nie wmawiajcie, że mam zły gust! mi się toto podoba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka