Gość: dobacz capitan hawk czyli tzubasa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:16 a czy ktos pamieta jak cale osiedla sie wyludnialy i wszyscy lecieli ogladac cubase?? to dopiero byly czasy... szkoda ze juz nie puszczaja tego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygfryda Re: capitan hawk czyli tzubasa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:57 Moi koledzy ,już będąc w liceum ( nie tak dawno temu),urywali się z lekcji ,żeby ogladnąć sobie tsubasę na Rtl albo tvn7 ,ja tam wolałam Sally z carodziejskim lusterkiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piatkos Re: capitan hawk czyli tzubasa :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.06, 01:11 tak sie nostalgicznie zrobilo... ale moze ktos z Was bedzei pamietal.. bo juz probowalem nie raz sobie przypomniec czy kogos popdytac... i nic.. w latach 80 ... raczej ich druga polowa... lecial serial ... o dziewczynce ktora trenowala karate... i pomagala policji... jakas taka blonynka chyba... pamietacie co to byl za film?? a Pankracy gora :-) bylem jego fanem! jako maly chlopiec powiedzialem sobie... ze tez bede mial pieska.. i jak go dostane... to utne mu jezyk i powyrywam wszystkie zeby... zeby zaczal mowic po ludzku (dla niewtajemniczonych = Pankracy nie mial zebow ani jezyka!) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinez Re: capitan hawk czyli tzubasa :) IP: *.chello.pl 26.01.06, 01:33 A pamietacie czeski serial o kosmitach co przybrali ludzkie ciała i zajadali się tlko "morelami" tzn galaretką morelową? Nazywał sie chyba "Goście"? A w feriie zimowe co roku puszczali teatrzyki kukiełkowe,np Piekna i bestia:))) Co roku leciały te same sztuki:)) W sobote rano leciała "Sobótka" i kreskówka o Atlantydzie... Marzy mi sie ,że TVP uruchomi kanał tematyczny TVP archiwum lub TVP nostalgia i będzie nas raczyć takimi smaczkami jak tu wymieniliściedrodzy widzowie. Oczywiście każdy programbyłby emitowany w dniu w jakim był na antenie:)) To co , piszemy petycje do Dworaka o nowy kanał ???:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUSTYNA "Goście" ? IP: *.pfm.pfm / *.steinhoff-meble.pl 26.01.06, 11:53 Pamiętam taki czeski film w niedziele rano był po TELERANKU, kosmici w ludzkich postaciach....rozkrecali jajko i zaczelo sie krecic, przybieralo rozne formy (makaron,kanapka, itp), potem to zjadali...Jezdzili terenowym autem -to byla chyba ich baza. Pamietam odcinek, gdzie jeden z nich lezal w szpitalu na lozku z temp. ponad 40 stopni i szedl z niego dym :) W poniedziałki wieczorem leciała bajka rosyjska, trwała około 5 minut. W pozostałe dni bajki były po 10 minut, a w niedziele "Pszczółka Maja", "Sindbad", "Collargol" to ponad 20 minut !!! W niedziele był "Teatrzyk Młodego Widza" około 13. Pamiętam słowa piosenki pewnego smoka, ale nie wiem co to za bajka, a być może był to teatrzyk ?? " Jestem sobie smokiem hopla la, bardzo litościwy jestem ja, bo bywają różne wszak smoczyska, bardzo groźne, gniewne, z ogniem w pyskach, a ja skarbów, złota nie chce, co mi tam, za uśmiech oddam serce, gorące serce i szczerą duszę, lecz choćbym chciał nikogo tym nie wzruszę je je je je je" Odpowiedz Link Zgłoś
sigara Re: capitan hawk czyli tzubasa :) 26.01.06, 02:18 Programy: Tik tak (praktycznie jedyny program dla dzieci w tygodniu poza wieczorynką) Piątek z Pankracym (ja czekałam tylko na bajke "reksio" lub "nikogo nie ma w domu" Drops Teleranek Sonda Pi i Sigma (nie znosiłam) Telewizja nocą 997 Seriale: Izaura Panna dziedziczka W kamiennym kręgu Dynastia Pokolenia Powrót do edenu Manhattan Robin Hood (Michael Pread mmmmm) W labiryncie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: capitan hawk czyli tzubasa :) IP: *.aster.pl 26.01.06, 01:35 i do tego jeszcze pojedynek aniołów, prawie kultowe kreskówki.. a z fabularnych to czy pamietacie serial "Pokolenia"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: discordia Krecik!!! IP: *.chello.pl 26.01.06, 01:30 nikt chyba nie wymienił krecika! w ogole czeskie bajki i filmy to całe moje dzieciństwo :) "Nemocnice na kraji mniesta"! kto pamięta?? :) a z innych to "Niewolnica Izaura" - to było szaleńswto :). "Ptaki ciernistych krzewów", "Powrót do Edenu", "Dynastia", "Santa Barbara" - to była chyba pierwsza amerykańska opera mydlana na naszych ekranach. Dempsey&Makepeace i wiele wiele innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz wilk i zając IP: *.aster.pl 26.01.06, 01:38 radziecki Wilk i zajac - nic dodać nic ująć klasyk!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadinho Re: Krecik!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 01:40 NIezły temat.Ale się człowiek rozmarzył;))).Do przerwy O:1!!Tolek Banan...i jeszcze jakiś serial mi się przypomina,ale tytułu nie pamiętam.Jakiś odcinek mi smiga w pamięci,jak chłopaki flagę odkopali z okresu wojennego czy coś,może to Tolek Banan...nie pamiętam;).Cubasa,Daimos,Trója Trombo czy Dombo-nie pamiętam dokładnie,Dżidżi...To było coś!!Zawsze po sobie to leciało,także przez 2 godz.świata nie widziałem;))A jak ktoś napisał Kwant,Matplaneta,Pan Tik-Tak,a to jest jego znak;)TIK!TAK!TIK!TAK!;)))hehe...aż się wzruszyłem...;)Tyle lat!!A teraz takie badziewie leci w tej telewziji,beznadziejne powtórki,a tu aż się prosi puścić w/w filmy (Tolek itd.).Pamiętam jak we ferie swego czasu leciał zawsze Robin Hood z tą niezapomnianą muzyką!!!!Super serial!!To były czasy!:).A Szogun pamiętacie??heh...A kojarzycie serial o super karatece Ernim???;)),chłopaczku chyba z Japonii,ktory mieszkał w USA i pomagał swoimi umiejętnościami różnym ludziom czy coś takiego?;)).i to jego HADŻIA!!!;)).Z kumplami zawsze machaliśmy nogami i rękami wołając to HADŻIA;))))).Ale ten czas leci...te telewizory czarno-białem nagrzewające się 5,10min.Słyszałeś głos,ale na obraz się czekało;)).Masa tych seriali była i bajek,ale pamięc zawodzi,a teraz taki bezsens leci czasami,że...fajny temat!!;)Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
yasa1 Re: Krecik!!! 26.01.06, 10:26 To o tej odkopanej fladze to chyba była "Banda Rudego", na podstawie książki R. Domagalika o tym samym tytule... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez TO BYŁY HITYYYY IP: *.chello.pl 26.01.06, 01:41 A pamiętacie jeszcze: Równolegle z Isaurą leciał serial "W rytmie disco"-akcja prawie cały czas w dyskotece:))) "W kamiennym kręgu" "Korzenie" "Północ południe" "Shogun" no i niesamowity "telefon 110":))))))))))) "Żena za pultem"(kobieta za ladą)) A najlepsza komedia czeska????wg mnie "Trup w każdej szafie" debeściak:)) Ech...oglądało się:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kadinho Re: TO BYŁY HITYYYY 26.01.06, 01:47 Północ-południe...eehh..pamiętam,że jak się udało to powtórki oglądałem bodajże rano w niedziele,przed mszą chyba;))).Kto by nie pamiętał Krecika;)).NA Izaurę to ulice sięwyludniały...a Dynastia...ulice wyglądały tak,jakby ktoś wywiózł wszystkich ludzi nie wiadomo kiedy i gdzie;)).A "Nikogo nie ma w domu" hahaha,też było niezłe....Pomysł z tym kanałem TVP Nostalgia całkiem całkiem;)),i to stare poczciwe 5-10-15,które dziś jest cienkie jak nie wiem.A teleranek z tym piejącym kogutem na początku??;).eeh... Odpowiedz Link Zgłoś
kadinho ERNIE 26.01.06, 02:09 Przypomniało mi się.To był chłopaczek,ktorego ojciec był gliną chyba.Mieszkali sammi bodajże.Wiem,ze miał dziadka,który go uczył.Do tej pory pamiętam jak Ernie zakładał tą swoją opaskę na głowę i wkraczał do akcji ze wspomnianym już okrzykiem HADŻIA!;).Ktos może kojarzy ten serial?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: ERNIE IP: *.warynski.net / *.warynski.net 26.01.06, 02:17 hehe!pamietam ten serial:)sam nawet latałęm z kolegami po podwórku taka opaska i krzyczeliśmy "adzia":)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe żwirek i muchomorek THE BEST!!!! IP: *.cable.mindspring.com 26.01.06, 02:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzinka Re: TO BYŁY HITYYYY IP: 217.153.144.* 26.01.06, 07:28 Północ-Południe!!! To był serial, który mnie rozwalił, na zabój kochałam się w Patrcicku ORRy Main (chyba tak)..muzyki z czołówki słuchałam na klęcząco... :) a jak w ostatnim odcinku sfajczył im się "domek" i odchodzili razem w siną dal.... beczałam przez tydzień ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: TO BYŁY HITYYYY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:09 a pamiętacie taki serial....western..."Jak zdobywano Dziki Zachód"? Tam był taki kolo - czarny charakter o ile dobrze pamiętam - niejaki Pizzli (pisze jak mówili :-) ) - potem długie lata zamiast niedźwiedź gryzzli mówiłam własnie pizzli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Krecik!!! IP: 63.13.232.* 26.01.06, 05:51 Krecik byl baaaaardzo kochany. Mial kolezanke myszeczke. Pozdrawiam z Los Angeles. Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Krecik!!! IP: 63.13.232.* 26.01.06, 05:52 Kiedy lecialy "Ptaki ciernistych krzewow" to na moim osiedlu wszyscy lecieli do domu. Co to byly za czasy. Kamila (od 18 mieszkajaca w Los Angeles) Odpowiedz Link Zgłoś
palom1980 "pora na dobranoc bo juz ksiezyc swieci........... 26.01.06, 02:50 Ja bardzo dobrza pamietam Misia Uszatka...."pora na dobronac bo juz ksiezyc swiecie...dzieci lubia misie, misie lubia dzieci." "Pankracy" co piatek o 16, "Tic-Tak" we wtorki o 15:30 z Ciotka Klotka...a to byly czasy.Jeden program dziennie dla dzieci ale przynajmniej wieksza przyjemnosc z ogladania.A teraz coz.....czasu sie zmieniaja....niekoniecznie na lepsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agash4 Re: "pora na dobranoc bo juz ksiezyc swieci...... 26.01.06, 03:49 a pamietacie.."wojna domowa" i wszystkie Anule?-(to dla mnie wspomnienie mlodosci rodzicow) w niedziele kino familijne "Flip i Flap", "piatek z Pankracym" - hit, "Sonda"- z Kaminskim i Kurkiem, moj brat nie opuscil zadnego "07 zglos sie?" z Bronislawem Cieslakiem "Hi men" - na potege posepnego czerepu .... a czy ktos w koncu wie czy Zoltar a "zalogi Dzi" byl kobieta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyssja Re: "pora na dobranoc bo juz ksiezyc swieci...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:18 Taa... pamiętam, że zawsze miałam wielką kulę w gardle, gdy Uszatek kładł się spać. Zawsze też bardzo podobały mi się domki i sprzęty bohaterów (mieli np. malucha, nokaut!), przez co moją ambicją było zostać scenografem filmów kukiełkowych, jak to się kiedyś mówiło. A pamiętacie ten odcinek Reksia, gdy zaopiekował się on świerszczem? Pytałam o to wiele osób i wszyscy pamiętają tę radość, że w końcu można było zobaczyć wnętrze budy Reksia, które wcześniej było przedtsawiane jedynie jako czarna dziura. Łza się w oku kręci... A zmienia się rzeczywiście, z pewnością nie na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraps a teledyski? IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 26.01.06, 04:01 ok, mamy już seriale i programy tv - a co z pierwszymi teledyskami? - eksplodujące samochody marka bilińskiego, kapitan nemo w berecie, świnki trzy z "jarmarku" - pijanowski, zientarski i krawczyk, papa dance w strasznym zamczysku... z zagranicznych majaczy mi teledysk z pluszowym misiem, który wspina się na szafę i na końcu spada. bardzo smutna piosenka. czy ktoś to pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 63.13.232.* 26.01.06, 04:55 Witam wszystkich. Milo poczytac i powspominac. Od 18 lat mieszkam w USA, lecz czesto wspominam swoje dziecinstwo przezyte w Polsce. Co jakis czas przyjezdzam do kraju i ze smutkiem stwierdzam, ze w telewizji nie ma moich ukochanych bajek, a tak bardzo chcialam je pokazac swojemu synkowi. Nie udalo mi sie znalezc bajki pt. "Mis Coralgol (Koralgol)". Czy ta bajeczka jest jeszcze pokazywana w Polsce? Nie pamietam czy byla produkowana w kraju czy zagranica. Pamietam jak w niedziele zawsze czekalam na film "Robin Hood", a wieczorem na "Pszczolke Maje". Teraz rynek zalany jest zachodnimi "drogimi" bajkami, lecz w moim sercu te stare, proste bajki beda dla mnie najkochansze. P.S.Koguta na plocie w teleranku tez pamietam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rory Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.il.sprintbbd.net 26.01.06, 05:14 hi kamila jak i ty jestem w usa 18 lat bajki sa w polsce , ale na kasetach lub dvd - oczywiscie nie wszystkie kupuje, co podroz dla swoich dzieciakow i przywoze do usa w polskiej wersji jezykowej, dzieki temu moje szkraby maja reksia pszczolke maje, oraz oczywiscie bolka i lolka, zwirka i muchomorka, krecika oraz wilka i zajaca kupowalem to w media mart / lub sklepie o podobnej nazwie/. jedynym mankamentem jest to, ze dvd sa kodowane na regiony i trzeba miec odpowiedni sprzet by to oddtworzyc pozdrowko rory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.orange.pl 26.01.06, 05:36 A pamietacie takiego odpowiednika naszego janosika rodem z nrd: sztilpner zbojnik z gor ? tierry smialek tez byl cool poza tym kolacz mi si ejeszcze po glowie taki serial tez zza odry o wernerze bredebuszu (?) 'co mial bardzo trudna role' jak to z offu ktos o nim mowil pnie moge rowniez wracajac do tamtych lat nie wspomniec o gazecie swiat mlodych ukazujacej sie we wtorki, czwartki i soboty i wycinaniu wszystkiego co bylo o samochodach z mutacji czwartkowej : swiat na czterech kolkach i wklejaniu do takiego gruuuubego zeszytu :) echh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Sasiedzi i Gang Olsena? IP: *.lib.byu.edu / *.byu.edu 26.01.06, 05:44 A pamietacie Gang Olsena albo Czeska dobranocake "Sasiedzi"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Re: Sasiedzi i Gang Olsena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:58 o tak Sąsiedzi - to się podobało mnie i mojemu mężowi - za daaawnych lat, i podoba teraz moim dzieciom (3 latka i 7 lat). Komiczna kreskówka. Oglądają też misia uszatka i wilka i zająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: Sasiedzi i Gang Olsena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:17 Sąsiedzi byli rewelacyjni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 63.13.232.* 26.01.06, 05:48 Dziekuje za informacje. Krecika tez uwielbialam. Taki maly, czarny, kochany woreczek. Musze te bajki jakos zdobyc dla synka. Pozdrowienia z Los Angeles. Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwira Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.nbgh.org 26.01.06, 19:16 a pamieta ktos Plastusia Odpowiedz Link Zgłoś
tadlodz Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 05:45 Gość portalu: AndrzejM napisał(a): > Ja też dinozaur,z dzieciństwa i młodości doskonale pamietam telewizyjne lata 60 > - > e i 70-e i dorzucę jeszcze kilka zapomnianych seriali z tamtych lat: > w latach 60-ych : > -w środy wieczorem po dzienniku tv seriale:"Święty" z niezapomnianym Rogerem > Moorem;/wyludniały sie wtedy ulice/,"Dr Kildaire" z Richardem Chamberlainem i > sensacyjny serial "Baron". /ciekawostka:seriale te w programie ogólnopolskim > wyświetlał zawsze ośrodek TVP w Katowicach a tekst polski czytał Tadeusz > Chmiel/. > - w sobotnie wieczory francuski "Belphegor czyli upiór Luwru"z Juliette Greco; > - w niedzielne popołudnia takie seriale amerykańskie > jak:"Czarownice";"Koń,który mówi";"Bonanza" > w początkach lat 70-ych "Randall i duch Hopkirka";"Wszystkie zwierzęta duże i > małe",także polskie seriale:"Czarne chmury";"Janosik";"Chłopi".. > coby nie powiedzieć o tamtych latach obok filmów i seriali z demoludów leciało > także sporo produkcji amerykańskiej,brytyjskiej,francuskiej... Ja wyjechalem w 74. Pamietam te same seriale. Dodam: "Czterech Pancernych", "Stawka Wieksza Niz Zycie", i "Scigany"... Byl tez program rozrywkowy w Sobote wieczorem, ale nie moge sobie przypomniec tytulu. Byl tez Pamietam ze mialem telewizor "Belweder" bialo-czarny Pozdrowienia z USA Odpowiedz Link Zgłoś
dobiesia Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 14:21 może Studio Gamma? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 63.13.232.* 26.01.06, 06:10 Bardzo, bardzo prosze poradzcie mi gdzie moge zdobyc bajke pt."Mis Coralgol". Dziekuje za poprzednie rady. Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
jeszczejedna MIś Coralgol 26.01.06, 10:32 Jest właśnie dodatkiem do lutowego numeru jakiegoś miesięcznika dla rodziców ("Dziecko" albo "Rodzice" lub jeszcze coś innego, podobnego. Widziałam wczoraj w kiosku. Zaangażuj krajową rodzinę w poszukiwania. I powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoqra Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 26.01.06, 16:59 szukaj misia Colargola, a nie Coralgola...może będzie łatwiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HejHej Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.range81-153.btcentralplus.com 26.01.06, 07:19 Jesli chcecie powspominac to zapraszam!!! starzaki.eu.org/~disney/nostalgia/nosmambo/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
czepialska Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 07:26 Pamiętam, pamiętam. Moje szczególnie ulubione postacie to smok Telesfor i Gąska Balbinka. Mówcie co chcecie ale ... Jacka i Agatki nie znosiłam. A Teatr Młodego Widza? Matko moja, to były spektakle! Szczególnym sentymentem darzę Latający wiatrak - oj dużo bym dała za to by móc go jeszcze raz zobaczyć :) A teraz co? Marność nad marnościami. Same miałkie produkcje ... Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: seriale lub filmy z przed lat, kosmos 1999 26.01.06, 08:03 Kosmos 1999 to był serial. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss20x2 Re: seriale lub filmy z przed lat, kosmos 1999 IP: *.mofnet.gov.pl 26.01.06, 09:27 Kosmos 1999 leciał w takim super bloku programowym STUDIO 2, w każdą wolną sobotę. A po nim były jeszcze takie seriale jak "Najeźdżcy z kosmosu" i "Rewolwer i melonik". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: seriale lub filmy z przed lat, kosmos 1999 IP: *.asternet.pl 26.01.06, 13:22 no i Wideoteka z Szewczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: seriale lub filmy z przed lat, kosmos 1999 IP: *.asternet.pl 26.01.06, 13:24 a kto pamięta pierwsze reklamy: Prusakolep oraz zestaw telewizji satelitarnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aggi Re: seriale lub filmy z przed lat, kosmos 1999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:50 A teletombola i reklamy "Widzisz? Nie widzisz? I nie zobaczysz, dopóki nie kupisz zestawu satelitarnego firmy Arcon", no i herbatki Paracelsus na wszystkie dolegliwości, np. "herbatka paracelsus nasenna i uspakajająca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka teatrzyki Andrzeja Maleszki IP: *.chello.pl 28.01.06, 17:31 Kreskówka Pitfall w Dropsie /sobota rano/ i teatrzyk dla dziei Maleszki ,,Mehanizna Magdalena" o ,,żywej"lalce. I jeszcze inne teatrzyki tego reżysera gdzie debiutowała Kasia Bujakiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
otea Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 08:23 Bajka "Mieszkańcy zielonego lasu", Dżeki i Nuka? TIK TAK, Piątek z Pankracym, Zwierzyniec, Szaleństwa Majki Skowron, Przygody Psa Cywila, 07 zgłoś się, Kobieta za ladą, Szpital na peryferiach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myysz Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.futuro.kielce.msk.pl 26.01.06, 08:25 a diabel Piszczalka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakero79 seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 217.153.76.* 26.01.06, 08:55 Wspaniałe czasy, kapitalny wątek! Czołówka niedzielnego cyklu "W starym kinie" ze spacerującym panem, oczywiście wspomniany już Rambit, Jarmark...Pamiętam, że jak puszczali "Thriller", chowałem się pod kołdrę. Mieszkałem wówczas w jednym pokoju z rodzicami, to były czasy, na gwiazdkę w 1986 dostałem zestaw Optik-Gabinet. Pamięta ktoś? Dziękuję za przypomnienie serialu "Ernie" - rewelacja. Dołożę jeszcze Autostradę do nieba - ze zmarłym już kilka lat temu Michaelem Londonem. "Drops Drops Drops, pomoże na myślenie....Zapraszam na magazyn Drops, w sobotę punkt dziewiąta:)" Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_73 rosyjskie baśnie 26.01.06, 09:15 w poniedziałki leciały rosyjskie (lub jak kto woli - radzieckie) bajki, w tym Wilk i Zając, Miś Kuleczka itp.. Z największą nostalgią wspominam jednak rysunkowe baśnie, zaczynały się od ponurego dnia w pokoju, jakiegoś dziecka w nim, potem przychodziła czas na opowieść o księciach, księżniczkach, wszystko było strzeliste i piękne (jak rysunki Szancera) etc. przeważnie do muzyki Czajkowskiego lub Mozarta szukałam tego na VHS lub DVD w Moskwie, ale nie znalazłam CZY KTOŚ JESZCZE TO PAMIĘTA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ina 24 Re: rosyjskie baśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 17:18 A pamiętasz może taki piękny rosyjski film "Diabeł morski"? Odpowiedz Link Zgłoś
ina24 Re: rosyjskie baśnie 02.02.06, 17:23 A "diabeł morski". taki piękny film? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gondolierr Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 26.01.06, 09:05 Był taki świetny czeski serial, o ludziach z przyszłości, którzy przebrani za geodetów mieli znaleźć jakiegoś chłopca, który jako dorosły miał uratować ziemię. Pamiętam, że mieli taką fajną walizkę niszczącą, ubrania używali jednorazowo i jedli tylko jakąś galaretkę. Jak coś zmyśliłem to mnie poprawcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hives Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 155.94.70.* 26.01.06, 09:13 A ja pamietam jak we wtorki i czwartki w polowie lat 80-tych wracalem szybko z angielskiego na He-Mana i przygody Guliwera, ktore lacialy na dwojce ok. 18.15. to byly czasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin999 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.212.rev.vline.pl 26.01.06, 10:43 to chyba był czeski film "Goście" kazde ubranie zakładali tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aggi Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:00 To był jakiś Adam, czy coś. Oni jak jedli to wrzucali na talerz taką pastylkę i ona zamieniała się we wszystkie możliwe potrawy, aż w koncu stawała się galaretą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 195.173.16.* 26.01.06, 17:33 dobrze mówisz, ta galaretka chyba sie im zamieniala w powiedzmy kanapki czy na co tam mieli ochote:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:31 Aaaa, a Smok Wawelski z kumplami - Baltazarem Gąbką, Bartolini Bartłomiejem (herbu Zielona Pietruszka) i takie tam... a pamiętacie bajkę "O czym szumią wierzby" i afere, ze się dzieci boją... nie dziwię się - sama się bałam. Był jeszcze "Zaczarowany ołówek" i "Pomysłowy Dobromir" ale nade wszystko "przygód kilka wróbla Ćwirka". Co do teledysków i muzyki... pamietam jakim szokiem był dla mnie "Thriller" Michaela Jacksona, ale oczywiscie pamiętam też doskonale Beatę Kozidrak pełzającą po piasku w "Nie ma wody na pustyni", Małgorzatę Ostrowską z mózgiem namalowanym na części czoła czy okładkę płyty "Ohyda" Lady Pank. A tych chłopaczków co spiewali w Sopocie "Komą sawa" (i tak wiecie o co chodzi ;-) ) pamiętacie? O matko... ale ja już długo żyję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator SASIEDZI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:10 To był megaHIT!!! Mam wszystkie odcinki na płytkach z netu. Po dziś dzien przy jednym piwku oglądać można kilka krotnie - śmiechu co niemiara!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
konto.forumowe Re: SASIEDZI !!! 26.01.06, 09:26 hej! wlasnie tego filmu szukam juz dluzszy czas! Czy moglibyscie mi podac jakis link, pod ktorym moglabym ich znalezc? Z gory wielkie, wielkie dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
crumble Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 09:14 Był też taki program Pi i Sigma :) Facet i babki w rewelacyjnych kostiumach hyhy to chyba matematyczny program był. No i kwant :) Zawsze cos ciekaweog człowiek się dowiedizał a dziś dizeic nei mają co oglądać... Z bajek najbardziej lubiłam Bolka i Lolka, Reksia,no i Sąsiadów :)Pamiętam też że ferie cześto leciał film Gang Olsena -klawo jak cholera..... kurcze dużo tego było...i każdy był inny a dziś wszędzie to samo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1978 Mały pitaval z dużego miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:18 był taki blok kryminalny w czwartki i ten serial min. tam leciał rano puszczali odcinek dla tzw. drugiej zmiany a wieczorem powtórka mogliby uruchomić taki kryminalny czwartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki dobranocka!! IP: *.devs.futuro.pl 26.01.06, 09:18 czy ktoś pamięta animowaną dobranockę o dziewczynce, która nosiła psa na głowie..? i ten pies z nią oczywiście rozmawiał...jak dziewczynka miała na imię? jaki był tytuł tej bajki? :) Pomóżcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: dobranocka!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:38 to było coś z pomponem w tytule, chyba... a jeszcze mi się przypomniało jedno...(pewnie nie ostatnie) - poranki dla dzieci w kinach, w niedzielę w okolicach południa - pamiętam, że brat mnie zabierał i były bajki min. o Brombie, taka żyrafa z frędzelkami się pojawiała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: dobranocka!! IP: *.pfm.pfm / *.steinhoff-meble.pl 26.01.06, 12:31 Tak , mam bilet jeszcze z jednego poranka. Leciały tam Muminki, Był też Pampalini łowca zwierząt i inne... Nikt nie wymienił chyba jeszcze bajeczki na dobranoc "Plastelinki" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: dobranocka!! 26.01.06, 09:48 Kurczaki,a czy ktoś pamięta Konia,który mówi albo Czarownice.Oczywiście o Bonanzę nawet nie p[ytam.Jeżeli nikt z Was nie pamięta,to ja jestem już dinozaurem!Nasze rodzime produkcje wg. książek A. Bahdaja ostatnio są powtarzane do znudzenia,a o tamtych chyba już zapomniano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyssja Telewizja dla dzieci w PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:27 A kto się założy, że dzisiejsze dzieciaki za dwadzieścia lat nie będą miały takiego wątku? Moim zdaniem wynika to głównie z mnogości kanałów telewizyjnych i seriali oraz filmów dla dzieci (programów dziecięcych z prawdziwego zdarzenia już nie ma...), każdy ogląda coś innego i nie ma wielu wspólnych tematów. A za naszych czasów? Był jeden program, jedna dobranocka, wszyscy pędzili po szkole do domu, żeby zdążyć na Pankracego czy Zwierzyniec i następnego dnia rozmawiali o tym na wszystkich przerwach, odgrywali sceny z bajek, itd. Teraz już tego nie ma... Jeszcze jedna obserwacja - kiedyś popołudnie w telewizji należało do dzieci - obowiązkowy program, co dzień inny, potem serial lub kreskówka. A co teraz dają w Jedynce czy Dwójce ok. godz. 16? Modę na sukces lub powtórki M jak Miłość. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 80.51.227.* 26.01.06, 09:44 A pamiętacie Plastusia Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 09:50 Plastuś i osia to były postacie!Bawiły i uczyły.Potem kupiłam kasety magnetofonowe z bajką Plastusiowy Pamiętnik.Tam głosem Plastusia była pani Kwiatkowska.Mam je do tej pory.Cudo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka A pamięta ktoś "pirwszego" Zorro! To był hit! IP: *.toya.net.pl 26.01.06, 09:53 Pamietam jak w moim mieście powstawały bandy Zorro, a sąsiedzi przychodzili do moich rodziców oglądac tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: A pamięta ktoś "pirwszego" Zorro! To był hit! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:04 To był boski serial z hiciastą tytułową piopsenką i cudnym sierżantem Garcią:- ))))))))) Pamiętacie? Oczywiście kochałyśmy się w Zorro... Ale ja wielb iłam Rogera Moore'a w Ivanhoe i we wszystkich jego przejawach, co i dziś czynię, zwłaszcza w Bondzie... Pozdrawiam.... Cieplutko:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: A pamięta ktoś "pirwszego" Zorro! To był hit! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:07 A czy pamiętacie dobranockę z małą zaczarowaną łyżeczką do cykru i piosenką z refrenem "pani łyżeczko nóżki twe zaczarowane..." Sama słodycz, obejrzałabym jeszcze raz. papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: A pamięta ktoś "pirwszego" Zorro! To był hit! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:17 Jako, że urodziłem się w 1973, początek "świadomego" ogladania tv przypadł gdzieś na przełom lat 70/80. Moje ulubione pozycje z tego okresu: - hiszpański serial Niebieskie lato, - animowana Załoga G - rosyjski serial SF Przygody Elektronika - Arabella - Pan Samochodzik i Templariusze lubiałem też oczywiscie seriale nie tylko dla dzieci i młodzieży, a więc: - Janosik, - Czterdziestolatek - Kobieta za ladą - Czterej Pancerni - Stawka wieksza niż życie i jeszcze jeden serial, którego TV niestety już nie powtórzyła - był nadawany końcem lat 80-tych i nosił tytuł "Tajemnice stowarzyszenia z Eleuzis" czy coś w tym stylu - pamiętam, że był to francuski serial, mroczny, mistyczny, różokrzyżowce, alchemia itp... Odpowiedz Link Zgłoś
dobiesia Re: A pamięta ktoś "pirwszego" Zorro! To był hit! 26.01.06, 14:25 Zorro to było pierwsze słowo, jakie nauczyłam sie pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i.s Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 83.238.109.* 26.01.06, 10:07 Zaloga G "nieustraszona piatka mlodych ludzi, penetrujaca najdalsze zakatki wszechswiata" i psychodeliczna rodzina Barbapapy i Barbamamy, zmieniajaca ksztalty ciala.....I NIE BYLO KASI DOWBOR - piekne czsy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matusia77 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 10:29 A Emila z Drewutni... pamiętacie? Teraz mam córkę Emilkę, ale dużo spokojniejszą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleinert Było sobie życie IP: *.elpos.net / *.elpos.net 26.01.06, 10:30 Był też tak serial który chyba się zwał ,, Było sobie życie" którego akcja działa się we wnętrzu człowieka :) Tak jakoś mi sie to przypomniało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aggi Re: Było sobie życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:19 I jeszcze "Był sobie człowiek" o czasach prehistorycznych Odpowiedz Link Zgłoś
emae Re: Było sobie życie 27.01.06, 12:38 I "Byli sobie odkrywcy" - o odkrywcach :) Odpowiedz Link Zgłoś
vicvic2 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 10:45 Pamięta ktoś może taką hardcorową bajkę z początku lat 90-tych, leciała na TVP3 i nazywała sie "Rocco (albo Roco) i jego świat". Głównym bochaterem był kangur, a klimat bajki był niemal tak radykalny jak teraz South Park. Jak by ktoś miał namiary skąd można to ściągnąć, to niech da znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.212.rev.vline.pl 26.01.06, 10:58 cześć dinozaury !! jak fajnie że nie jestem sam. Uwielbiam te klimaty. PANKRACY debeściak !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plotek Pom pom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:58 Pamietacie Pom poma? -"czesc Zuza", -"czesc pompom", po czym zeskakiwal z galezi i siadal Zuzie na glowie i opowiadal jakas historyjke. Pamietam taka o jakims ptaku ktory jadl za duzo czekolady i przytyl tak strasznie ze nie mogl latac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Pom pom IP: *.212.rev.vline.pl 26.01.06, 11:00 BOOMBA, chętnie nów bym posłuchał tych opowieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plotek Re: Pom pom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:04 albo Mikrobi, tez wegierskie. Obydwa bodajze pokazywali w Antenie w sobote gdzie kolo 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Mikrobi IP: *.pfm.pfm / *.steinhoff-meble.pl 26.01.06, 12:40 Pamiętam.."Mikrobi - Pepe chce loda..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hallo Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:07 O nareszcie wątek bajkowo - nostalgiczny !!! Mam pytanie - była taka dobranocka , gdzie bohaterami byli Johny agrest i Billy jeżyna , była tam taka pioseneczka "nasz klub chrup , chrup" czy cos w tym stylu - wie ktos może jaki był jej tytuł ?? Jak rozmawiamy o starych bajkach w towarzystwie to wszyscy robia duuuuże oczy a ja pamietam , ze było coś takiego .......pomożecie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hallo Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:05 Chyba nikt nie pamięta tej bajki ...... Odpowiedz Link Zgłoś
magdii Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 13:47 Tak, pamiętam, było "Klub chrup chrup uwielbia wieś" a tytuł to chyba "klub chrup" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hella Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:36 KLUB CHRUP CHRUP. Przezabawny! Płakałam ze śmiechu razem z rodzicami. Ba ! miałam nagraną kasetę z dwoma odcinkami- o urodzinach celbuli ( prezent od Billego Jezyny -stara zatyczka do wanny) i o porządkach - "jeśli wyrzucę coś potrzebnego więcej nie poproszą mnie o pomoc - moje motto do dziś;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hallo Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:31 A jednak - wydrukuję to sobie i na pierwszej imprezce Adaś stawia mi browarka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dres12 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 29.01.06, 15:27 Czy to to? www.jedisparadise.co.uk/index.htm?childrenstv/Munch_Bunch/Munch_Bunch.htm&1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hallo Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 09:45 dres12 - to to !!!!!!! Jesteś wielki !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:13 A pamiętacie program popularno-naukowy SONDA. -Siedemnaście mgnień wiosny. -Gąska Balbinka. -Jacek i Agatka. -Słynne -Przepraszamy za usterki. -Timur i jego drużyna. -Zwierzyniec. -Zrób to sam.Adam Słodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 11:21 - serial kryminalny o policjancie Bergeracu - Kojak - stare kino w niedziele - Rozalka olaboga, Długi deszczowy tydzień - Wielka gra (inna rzecz, ze zachowała sie do dzis) - taki program z Ireną Dziedzic - wyczekiwany co roku Sopot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guria Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.eranet.pl 26.01.06, 11:42 W ramach tych sentymentów zakupilismy synkowi Pata i Mata. Uwielbia, ogląda po 100 razy. A my zgrzytamy zębami nad głupotą bohaterów - tego nie da się oglądać! Ciagle coś niszczą - okropne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aggi Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:39 A załoga G? I jeszcze ten pies co latał z dachu na uszach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shella Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 62.233.195.* 26.01.06, 11:40 A czy ktos pamieta taka bajke pt. WUZLE ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 11:43 Programy TV: - Magazyn Morze z taką fajną czołówką; - Pieprz i Wanilia; - Zwierzyniec; - Zrób to sam (kultowy miś Yogi); - teleturniej Rambit; - 5-10-15; - Tęczowy Music Box (to już później, z siostrą oglądałem); - Dyskoteka Pana Jacka (jak wyżej); - transmisje z Sopotu (pamiętacie zespół Herreys występujący na bosaka?); - transmisje z Opola (opolska noc kabaretowa do samego rana); Seriale TV: - Telefon 110; - Niebezpieczna zatoka; - Niebieskie lato; - Autostrada do nieba; - Domek na prerii; - Dzieci Syriusza (coś związanego z kosmitami); - Cudowne lata (już potem); - polski serial Gruby; - czeski serial "Karetka pogotowia"; - Arabella; - Demspey and Makepeace na tropie; Filmy: - wszystkie filmy produkcji ZSRR (ech, ten robotnik i kołchoźnica w czołówce); Pewnie dużo by jeszcze tego było... Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 11:45 No i taki program "Latający Holender" :). Może nie mieści się w gatunku film/program, ale klimaty Świata Młodych też są ważne przy wspominaniu tamtych czasów :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 80.51.227.* 26.01.06, 12:23 A w 5-10-15 omnibus fajne było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hella Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:46 I dzień ma sens - Dzieci Syriusza!!! Szukałam tego tytułu. Akcja gdzieś mi uciekła ale pamiętam ten niesamowity klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
dajdziobka Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 27.01.06, 10:21 a mnie się wydaje że tytuł brzmiał"Tajemnica Syruisza" też bardzo lubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 195.173.16.* 26.01.06, 17:55 CUDOWNE LATA to byl hit!! Wlasnie niedawno ogladalam powtorke, i nadal jestem pod wrazeniem!!! Odpowiedz Link Zgłoś