Dodaj do ulubionych

Zaóważyliście pewną konwergencję?? M jak...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 23:00
W serialu M jak miłość, 3 siostry: Maria, Małgosia i Marta - każda z nich miała/kochają się w niej 3 faceci:
Maria: Krzysztof i tych 2 doktorków
Małosia: romans z Badeckim, małżenstwo z Michałem, a potem ze Stefanem
Marta: Jacek, potem związek z kolejnym adwokatem, a teraz Norbert
Obserwuj wątek
    • Gość: zauważyliście* Re: Zaóważyliście pewną konwergencję?? M jak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 23:02
    • Gość: noc kairu Re: Zaóważyliście pewną konwergencję?? M jak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 23:59
      Małgosia miala jeszcze tego pisarza, który opisał ich romans w swojej książce
    • Gość: Amelia Re: Zaóważyliście pewną konwergencję?? M jak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 07:27
      A do Marysi startował jeszcze na początku serialu niejaki Tomasz.
      • buntownik.z.wyboru Re: Zauważyliście pewną konwergencję?? M jak... 24.03.06, 09:04
        A Marta miała wielbiciela, tego co potem się powiesił. Jest znów po równo ;)

• Gość: b.p. Re: Zauważyliście pewną konwergencję?? M jak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:25
          Ten co sie powiesił to chyba nie był wielbiciel, tylko emocjonalnie pokrzywiony
          po niesprawiedliwym wyroku. Ale mozna też zaliczyć Radomską jako wilebicielkę
          Marty.
          • buntownik.z.wyboru Re: Zauważyliście pewną konwergencję?? MjakM 24.03.06, 12:19
            może i tak

a dalej:
            chociaż to nie rodzina, ale też jest na M ;)
            Madzia też miała 4 absztyfikantów:
            Kamil, Paweł, Sasza, Jerzy
            • Gość: . Re: Zauważyliście pewną konwergencję?? MjakM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:11
              No i są 4 dziewczyny, które miały 4 facetó, a "M" ma 4 kreseczki ;)
    • Gość: . Re: Zaóważyliście pewną konwergencję?? M jak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:52
      A może zauważyliście jeszcze jakieś ciekawe efekty, zjawiska logiczne czy coś w tym rodzaju??
    • pomruczek Re: Zaóważyliście pewną konwergencję?? M jak... 24.03.06, 23:33
      Odbiegając troche od tematu, to w "Klanie" prawie każdy otarł się lub miał
      romans.
      • gweeny Re: Zauważyliście pewną konwergencję?? M jak... 25.03.06, 13:03
        w "M jak m" też tych zdrad trochę było:
        - Krzysztof zdradzał Marysię
        - Hanka Marka
        - Marta Rafała
        - Kinga Piotrka
        - Piotrek Kingę
        - Michał Małgosię
        - Robert Renię.... itp
        • Gość: 33 Re: Zauważyliście pewną konwergencję?? M jak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 15:40
          gweeny napisała:

> w "M jak m" też tych zdrad trochę było:
          > - Krzysztof zdradzał Marysię
          > - Hanka Marka
          > - Marta Rafała
          > - Kinga Piotrka
          > - Piotrek Kingę
          > - Michał Małgosię
          > - Robert Renię.... itp

...a potem moja teściowa myśli, że ludzie nic innego w życiu nie robią, tylko się zdradzają...
    • Gość: jaa ;) imiona.., IP: *.vx.pl / *.vx.pl 25.03.06, 17:52
      mnie tam drażnią imiona...
      nie oglądam wszystkim serialów,ale i tak w tych, które oglądam, bądź w tych,
      które mialam okazję zobaczyc chociaz przez chwilę w tv, są takie same imiona..

jak sie czyta opisy w gazecie, mozna się pogubić, np.
      Ania- Na wspólnej, Klan, MjM,Samo Życie
      Kinga- N.W, Klan, Pierwsza Miłaśc, SŻ
      Michał-NW,Klan, MjM
      Ola- Klan, NW, MjM
      Kasia-Klan, Plebania, SŻ
      Beata- Klan, Plebania
      Daniel- Klan, NW
      Krystyna-Klan, MjM
      Adam- NW, NDiNZ
      Kamil -NW, MjM
      Grześ- Mjm, NW
      Julia- NW, NDiNZ
      Iza- NW, MjM
      Tomek- NW, NDiNZ
      Marta -MjM,NDiNZ
      Kuba- Klan, NDiNZ
      Bożena- Klan, NDiNZ
      Teresa- MjM,SŻ
      Agnieszka- SŻ, Klan

pewno większośc pominęłam,ale i tak tego sporo..
      jakby nie mogli uwzględnic innych imion.. nie wiem dlaczego nie ma, bądz tak
      rzadko wystpuja w serialach bohaterowie o imionach np.Wiktoria,Urszula, Marcin,
      Fabian,Karol,Kacper,Paulina,Martyna, Alicja,Klaudia,Nikola,Małgorzata,Jagoda,
      Wojciech, Szymon itp.. nie mówię, ze te imiona są jakoś cudowne, czy super, bo
      nie wszystkie mi się podobają, ale a nie wiem, czy im brak pomysów czy jak??
      • Gość: Miki Re: imiona.., IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 20:37
        Nikola to chyba nie imię, tylko jakaś dresiarska ksywka? Np. Nikola Kiełbasa -
        miooodzio:D
      • Gość: oo. Re: imiona.., IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 20:44
        oj oj, nie gadaj, sa tez smaczki - a Teodor??? ;))
        • Gość: sardi Re: imiona.., IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 20:51
          Taa, szkoda że nie Kleofas - he heh:)
    • Gość: ja ;)) imiona IP: *.vx.pl / *.vx.pl 25.03.06, 21:11
      no z Teodorem to przegięli w drugą stronę ;))
      tak samo jak z Władziem i Antosiem, czy jak tam mają te bliźniaki..

albo z Konstancją... gdzies czytalam na jakims forum, ze widzowie zauwazyli,
      ze nikt nigdy nie zwracal się do niej po imieniu..
      • Gość: sardi Re: imiona IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:17
        Faktycznie - kilka razy oglądałam Plebanię i ani razu nie zauważyłam, żeby
        zwracali się do niej po imieniu - nawet w opisacg była Kotką, a nie Konstancją.
        Tia, a Władzio i Franio, Antoś i Antosia<NW>, albo Jaś i Małgosia to już w
        ogóle... szkoda słów...
        • Gość: b.p. Re: imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:19
          Dlaczego szkoda słów? Bo nie rozumiem.
          • Gość: sardi Re: imiona IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:27
            Nie wiem jak ty, ale ja nie dałabym swojemu dziecku na imię Antoś, albo
            Władzio - nie chciałabym żeby inne dzieciaczki się potem z mojego nasmiewały,
            bo tak jest niestety.
            • Gość: b.p. Re: imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:56
              Moje własnie ma na imie Antoś i dzieciaczki sie z niego bynajmniej nie śmieją.
              Ale nie martw sie, moze cywilizacja dotrze i do was ;)
              • Gość: kika Re: imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 22:21
                dla mnie Antoś brzmi tak samo staromodnie jak Teodor. Antos, Antonii, Antek...
                nie wiem czemu taka moda na to imie ostatnio. a smiac sie dzieci nie beda bo za
                chwile tych Antków tyle bedzie ze przeciez nie będą sie smiały same z siebie...
                • Gość: b.p. Re: imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 23:21
                  To modnie czy staromodnie? Zdecyduj się.
                  • Gość: sardi Re: imiona IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 00:07
                    He heh - może kiedyś dotrze;) Ale póki co się nie zanosi więc zostaję przy
                    swojej opini:)
                  • Gość: kika Re: imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 11:45
                    Gość portalu: b.p. napisał(a):

> To modnie czy staromodnie? Zdecyduj się.

naucz sie czytac albo poszukaj sobie tłumacza - przeciez napisalam ze dla mnie
                    staromodnie. a ze modne dla plebsu to juz nie moja brocha! zadowolony?
                    • Gość: malami34 Re: imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 12:16
                      Kika dlaczego modne dla plebsu? Nie rozumiem? A ty kim jesteś angielską
                      arystokratką? Bliską kuzynką królowej matki? Najlepiej pewnie dać wg ciebie
                      dziecku na imię:Brajan,Angelika,Oscar albo inne nie Polskie imiona.
                      • Gość: kika Re: imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 15:05
                        napisalam tak poniewaz b.p. wspominal o spolecznosci do ktorej cywilizacja nie
                        dotarla i ponoć z tego wzgledu dzieci są wysmiewane. przeczytaj cały wątek a
                        nie pojedyncza wypowiedz to wtedy zrozumiesz.
                      • panisiusia Re: imiona 26.03.06, 16:17
                        służe pomocą: niepolskie, aczkolwiek doceńmy patriotyzm ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka