Gość: as IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 18:39 pozwalam sobie zalożyć nowy wątek,bo tamten jesta bardzo dlugi,można? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monia Re: Pierwsza milość II IP: *.ds.tu.koszalin.pl 30.03.06, 19:07 Też myślałam o założeniu tego wątku. Tamten jest zdecydowanie za długi. Ale jak widać uprzedziłaś/eś mnie...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarr Re: Pierwsza milość II IP: *.os1.kn.pl 30.03.06, 19:07 Wpisuję się niniejszym w "nowy" wątek. Dziś skomentuję krótko - niestety poziom dialogów potwierdza, że nikt absolutnie ich nie pisze, tylko sami aktorzy wymyślają na poczekaniu i dlatego sa takie głupie. Przykład : rozmowa Pawła z Marysią o ulubionych filmach ( "Plastusiowy pamietnik" i "Tom and Jerry ", po prostu boski zestaw ).Najście mieszkania Arturka przez dwóch agentów to wątek sensacyjny w tym infantylnym serialu, a może to parodia PROCESU Kafki? Kinga poszła z Kubą do domu, a dziecko zostało u dziadków. Coś niebywałego, młodzi muszą mieć czas dla siebie ( słowa Teresy ).No i a propos dialogów - o czym dziś rozmawiano przy stole w domu Marka? O gadżetach z dzieciństwa, których Kinga nigdy nie dostała od ojca, a teraz otrzymał je Kuba, np.KOMPAS!!!!I Kinga nie mogła się z tym pogodzić!! Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: Pierwsza milość II 30.03.06, 22:24 Artur oczywiście nie zajarzył, o jakie zdjęcia chodzi...ew. nie chciał wkopać swej nowej love, której tak uroczo wręczył prezent("to miało byc dla kogo innego"). No i wszystkie grzeczne dziewczynki "Plastusiowy pamietnik" lubią, a "Tom i Jerry" beee. Odpowiedz Link Zgłoś
papilotta Re: Pierwsza milość II 31.03.06, 12:11 najgorsze są dialogi Marysi i Pawełka... Boże, co za dno, co za infantylizm...Bleeeeeeeeee, rzygać się chce od tej głupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Pierwsza milość II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:30 Dobra,to ja mam nastepująca pytania,proszę o wyjasnienie 1.kto do cholery jest ojecem dziecka Kingi i czy jej to w ogóle nie obchodzi? 2.z czego zyje ojciec Marysieńki? 3.z czego żyją Kinga i Kubuś? 4.ile zarabia Pawel,skoro Marysieńkę i Pawla stać na czynsz,żarcie,piwo,dobre ciuchy i nieodzowny blyszczyk na ustach 5.czy zwróciliście uwagę na fryzury większości bohaterów?Mój faworyt-Aruro 6.czy Wy też wlazicie do lózka w buciorach jak wczoraj Marysieńka i Pawel? 7.Jak doszlo do zdody pomiędzy Tereską a Joasią?Bo przecież Joasia dostala amoku jakiegoś w intrygach ,a teraz widzę,że już wrócila do normalności Z góry serdecznie dziekuję za odpowiedzi Z poważaniem AS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasha Re: Pierwsza milość II IP: *.220.udn.pl 31.03.06, 18:16 Ło matko!!! to trudne pytania są. W odpowiedzi na nie to nawet scenarzyści by problem mieli ;). > 1.kto do cholery jest ojecem dziecka Kingi i czy jej to w ogóle nie obchodzi? nie wiadomo, kto jest ojcem jej dziecka, gdyż owym momencie nie była do końca świadoma tego co robi. do ojcostwa przyznał się kuba ale on ponoć dzieci mieć nie może. co prawda w pewnym momencie była mowa o tym, że to jest jednak możliwe, ale tego wątku dalej nie pociągnęli. > 2.z czego zyje ojciec Marysieńki? sam nie pracuje, do niedawna żył miłością i z emerytury ojca wspomaganej "skromną" emeryturką pani natalii. teraz to mu została pensja ojca i pani natalii. ona to dopiero musi mieć wysoką tą emeryturę. nie dośc, że święta zafundowała radoszom to jeszcze teraz finansowo emilce pomagac będzie. kto by pomyślał, że to wszystko z pracy nauczyciela ... > 3.z czego żyją Kinga i Kubuś? kindze i jej dziecku rodzice życie finansują. i jak tu ktoś na forum podkreślił z pensji słabo opłacanego lekarza, nie posiadającego prywatnej praktyki oraz z pensji pani dyrektor ośrodka doradczego (od niedawna). ponadto państwo żukowscy mają na utrzymaniu duże mieszkanie, w kttórym mieszkają, mieszkanie zajmowane przez kingę, samochód, studia córki etc... a kubuś dopóki nie przytrafiło mu się to co się przytrafiło, jakieś obrazy malował czy coś. > 4.ile zarabia Pawel,skoro Marysieńkę i Pawla stać na czynsz,żarcie,piwo,dobre > ciuchy i nieodzowny blyszczyk na ustach to prawdziwa zagadka jest... > 5.czy zwróciliście uwagę na fryzury większości bohaterów?Mój faworyt-Aruro fryzury są "rewelacyjne". nawet taka wiejska baba jak łazankowa ma pięknie wyprostowane włosy i profesjonalnego stylistę (ach te róże ... ) > 6.czy Wy też wlazicie do lózka w buciorach jak wczoraj Marysieńka i Pawel? włażenie do łóżka w buciorach to pikuś. gorsze jest to ich wieczne od kilkunastu odcinków migdalenie się. > 7.Jak doszlo do zdody pomiędzy Tereską a Joasią?Bo przecież Joasia dostala > amoku jakiegoś w intrygach ,a teraz widzę,że już wrócila do normalności joasia jeszcze ostatniego słowa nie powiedziała, więc wszystko przed nami!!! to tyle na temat moich prywatnych przemysleń na temat tego serialu słynącego z rekordowej oglądalności ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek Re: Pierwsza milość II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 18:26 macie racje "pierwsza milosc" to szczyt serialowych falakow z olejem wstyd by mi bylo w czyms takim grac nawet gdybym byla poczatkujaca aktorka co sciany z glodu obgryza juz bym wolala zostac kelnereczka w podrzednej kawiarence i czekac cierpliwie na role zycia a nie grac w takiej szmirze po prostu szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Pierwsza milość II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 18:44 odpowiedz wyczerpująca serdecznie dziękuję Z poważaniem AS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 18:54 sasha no Twoje wyjasnienie są powalające;)) poprawił mi sie humor:)) A co do dzisiejszego odcinka... masakra:) ale przecież to żadna niespodzianka:) Mma kilka małych spostrzeżeń... Kinia w dalszym ciągu mówi ciągle do swego partnera Kubuś - ja już od tego Kubuśia nie mogę! :) mam mdłości, zresztą mdłości dopadają mnie również kiedy widzę sceny Pawellasa i Maryjjji świętej naszej! No i nowa postać :) dziewczyna brata Pawellasa:) hehe lolita, która jak na moje oko raczej miałaby chętkę na starszego brata a nie na mlokosa siedzącego obok niej... ogólnie nie mam juz sił opisywać dzisiejszego dennego odcinka... aaa przypomniało mi sie jeszcze...ze jak zwykle dobroduszny ojciec Kini zaproponował pozyczkę Pawwłowi:))) jezu z czego ten koles ma tyle kasy, utrzymuje swoją rodzinę, kini rodzinę, i jeszcze ma forsę na pozyczki dla innych:)) hehe nie długo lekarze zaczną porotestować:) , ze jakiś fałszywy obraz lekarzy jest w serialu:)) pozdrawiam wszystkich:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarr Re: Pierwsza milość II IP: *.os1.kn.pl 31.03.06, 19:07 I cóż za inteligencja biła z Arturka podczas rozmowy z Nową, co za przenikliwe spojrzenie! Końcowe zdanie, będące ripostą na uwagę o rzekomym podrywaniu Nowej : "Mam dziewczynę 100 razy ładniejszą od Ciebie",pokazało wysoki poziom kultury osobistej tego amanta od siedmiu boleści.No i chyba nie jest prawdziwe, bo takiej kretynki nieopierzonej z postrzępioną fryzurą, jaką jest Agata, to ze świecą szukać. A w ogóle to czemu ta panna wyleciała z listy płac?? Podsumowanie statystyczne ostatnich 2 tygodni :święta nigdy się nie kończą, Paweł z Majką zawsze może, a Kuba niestety już nie. Dziecko wychowują wszyscy, tylko nie matka i "ojciec". Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Re: Pierwsza milość II 31.03.06, 21:06 Gość portalu: ikarr napisał(a): > I cóż za inteligencja biła z Arturka podczas rozmowy z Nową, co za przenikliwe > spojrzenie! Końcowe zdanie, będące ripostą na uwagę o rzekomym podrywaniu Nowej > : > > "Mam dziewczynę 100 razy ładniejszą od Ciebie",pokazało wysoki poziom kultury > osobistej tego amanta od siedmiu boleści.No i chyba nie jest prawdziwe, bo > takiej kretynki nieopierzonej z postrzępioną fryzurą, jaką jest Agata, to ze > świecą szukać. A w ogóle to czemu ta panna wyleciała z listy płac?? > Podsumowanie statystyczne ostatnich 2 tygodni :święta nigdy się nie kończą, > Paweł z Majką zawsze może, a Kuba niestety już nie. Dziecko wychowują wszyscy, > tylko nie matka i "ojciec". Dodam może jeszcze, iż bardzo głęboka była rozmowa Pani natalii z ojcem Maryjjiii o jego relacjach z ojcem... żenuaaa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasha Re: Pierwsza milość II IP: *.220.udn.pl 31.03.06, 22:20 Gość portalu: Anka napisał(a): > sasha no Twoje wyjasnienie są powalające;)) poprawił mi sie humor:)) dzięki :) ale do ikarr jeszcze trochę mi brakuje. > > A co do dzisiejszego odcinka... masakra:) ale przecież to żadna niespodzianka:) prawdziwą niespodzianką będzie odcinek na profesjonalnym poziomie, conajmniej takim jak ostatnie odcinki "Kryminalnych". i nie mam tu na myśli oczywiście podobnej fabuły. chciałabym kiedys obejrzeć choc jeden odcinek tego arcydzieła, który pozytywnie wbije mnie w fotel. lecz, cóż nie ma co liczyc na to by moje życzenie prędko się spełniło ... > Mma kilka małych spostrzeżeń... Kinia w dalszym ciągu mówi ciągle do swego > partnera Kubuś - ja już od tego Kubuśia nie mogę! :) mam mdłości, zresztą > mdłości dopadają mnie również kiedy widzę sceny Pawellasa i Maryjjji świętej > naszej! przy trzecim kubusiu voice wyłączyłam, bo już nie dalo się tego słuchać (o trzy kubusie za dużo ;) ) .... a potem uruchomiłam pilota i przełączyłam na inny program (na komedię polityczną). Jaki tam dzień jest? 1 czy 2 dzień swiąt? a swoją drogą to ciekawa jestem czy na odcinki sylwestrowe jeszcze przed wielkanocą się załapiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
marmoladka1 Re: Pierwsza milość II 31.03.06, 22:34 A ta Kinga to zawsze ma taką skwaszoną minę,nigdy się nie usmiecha. Czy ona studiuje medycynę???! Z poważaniem marmoladka1 Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Re: Pierwsza milość II 03.04.06, 18:36 marmoladka1 napisał: > A ta Kinga to zawsze ma taką skwaszoną minę,nigdy się nie usmiecha. > Czy ona studiuje medycynę???! > Z poważaniem > marmoladka1 Kinia ma zawsze taką nadętą minę... Studiuje chyba... psychologię... I ogólnie KInia ma w nosie swojego synalka Tomaszka ...dzisiejsza scena mnie znowu powaliła... Kinia z Kubą przychodzi do rodziców z pieluszkami i zaraz zostaje zagoniona do przewinięcia małego - zero radości, zero reakcji, zero emocji...poprostu ten wątek z ciązą a potem z dzieckim Kini jest jak denny ,ze nie da się poprostu tego opisać! POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasha Re: Pierwsza milość II IP: *.220.udn.pl 03.04.06, 18:45 wow, londa color wróciła .... jakie to subtelne i niezauważalne było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarr Re: Pierwsza milość II IP: *.os1.kn.pl 03.04.06, 19:23 Jan i Tosieniek piją i bawią się żołnierzykami ołowianymi. Piękne. Nowa - Zosia cudowny image, nawet biorąc pod uwagę, że postmodernizm obowiązuje i w modzie - DO SPORTOWEJ BLUZY W DUŻE DRUKOWANE LITERY I SPODNIE MORO od tygodnia ma ubrane boskie,błyszczące, sylwestrowe kolczyki! No coś pięknego.Acha, goły brzuch też pasuje do tych kolczyków. Rozmowy w domu Pawła między młodymi i młodszymi TRAGICZNE. Prymitywizm Pawła i coraz większa bufonada małoletniego braciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
marmoladka1 Re: Pierwsza milość II 03.04.06, 21:35 Tak...zabawa zolnierzykami byla debeściarska.))))))Tatuś z synkiem się bawili. Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Re: Pierwsza milość II 03.04.06, 22:05 marmoladka1 napisał: > Tak...zabawa zolnierzykami byla debeściarska.))))))Tatuś z synkiem się bawili. no i jak napisano wczesniej: londa color wróciła ! Boszszszeee ,ze ta aktorka grająca Teresę nie wstydzi się takich dialogów , takiej nachalnośći! Żennnuuaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deczko Re: Pierwsza milość II IP: *.chello.pl 04.04.06, 11:59 Super, ze jest juz druga czesc watku o tej szmirze. Niestety, nie dane mi jest sledzic ten serial (ostatnio malo czasu) to choc Was poczytam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:24 hehe ... no żaluj , bo można sie spokojnie odmóżdzyć:))) i mieć 40 minut śmiechu za darmo:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gothica666 Re: Pierwsza milość II 04.04.06, 15:33 Hep... Hep... Gruszkówką mi się odbija. A telewizor mi się aż lepi od lukru jaki wypływa z niego przy intymnych dialogach Plastusia i (jak wynika z zapowiedzi) ex-śmieciusia. A swoją drogą tam wśród scenarzystów ktoś musi mieć faktycznie jakiś problem z alkoholem bo non stop tak ktoś tankuje: jak nie Pawellos-Menellos to Kłapcio i Bartuś, jak nie Ci dwaj to Piernik Radosz ze swym sralkiem synalkiem. Może regularnie ekipa jest na bani i dlatego takie cudo im wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasha Re: Pierwsza milość II IP: *.220.udn.pl 04.04.06, 16:16 gothica666 napisała: > Hep... Hep... Gruszkówką mi się odbija. > > A telewizor mi się aż lepi od lukru jaki wypływa z niego przy intymnych > dialogach Plastusia i (jak wynika z zapowiedzi) ex-śmieciusia. > > A swoją drogą tam wśród scenarzystów ktoś musi mieć faktycznie jakiś problem z > alkoholem bo non stop tak ktoś tankuje: jak nie Pawellos-Menellos to Kłapcio i > Bartuś, jak nie Ci dwaj to Piernik Radosz ze swym sralkiem synalkiem. > > Może regularnie ekipa jest na bani i dlatego takie cudo im wychodzi... hihihi ... to całkiem możliwe wytłumaczenie i na dodatek brzmi wiarygodnie ;) a swoją drogą to ekipa ma wiele powodów do tego by w takim stanie regularnie pracować .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarr Re: Pierwsza milość II IP: *.os1.kn.pl 04.04.06, 19:18 Żenua - Kinga czyta niemowlakowi bajkę,zamiast go po prostu poprzytulać.Sceny łóżkowo- stołowe w mieszkaniu Pawła po prostu tragiczne, nudne, durne i niepotrzebne, bośmy wszystko już widzieli i słyszeli ( pocałunki, kocham cię, imbryczek z herbatką, odwiedziny co chwilę nowych osób, które sadza się przy stole i wygłasza farmazony o niczym, bo żadna rozmowa nie jest konstruktywna ). A na dole kolejna sielanka, Marek- cudo nawróconego męża, cukierkowa Teresa z przyklejonym uśmieszkiem i winko, a potem kanapa.Święta w końcu się skończyły, więc był pretekst, żeby Paweł spóźnił się znów do pracy. Już widać kolejną powtórkę z rozrywki- agresja wobec Majki i alkohol, ale to również było 100 razy,więc szkoda gadać o tym.Co to za boski serial... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 20:37 Kochani:) dopiero teraz mogę skomentować dzisiejszy odcinek... no cóż, mogę to określić jednym słowem: załamka ! a nawet dwoma :) załamka totalna! Kinia - ciągle załamana ...to juz jest nudne Drodzy scenarzyści! Mąż Teresy i ona sama - głupkowaci i ciągle przepraszający Kinię ( no dziejsza scena kiedy to Teresa przepraszała Kinie, ze nie przeczytała wczesniej smsa od męża...to juz przegięcie totalne , i jeszcze te Kini pretensje" to po co Ty masz ten telefon!?" Maryja - czy zauwazyliście, iż ona nawet gdy śpi ma wytuszowane oczy??? śmieszne troszkę... Paweloosss - no żenada całkowita, dorosły chłop, juz miał swoje 5 minut:) a tu nagle ktoś biedaczkowi przestawił zegarek... o boszszszeee, Kto to zrobił kto...? pewnie teraz będzie śledztwo przez następnych kilka odcinków ( gdzie tam kilka (optymistka ze mnie:) ->- kilkanaście :) Pawello, który odbudowuje zaufanie ...przybiega do pracy spóźniony i jeszcze ma pretensje ,że go nikt nie rozumie!i jeszzcze śmie wywalić z roboty... ludzie... nie mogę! co za bałwan! Arturosaaa - podaruje sobie , bo jakos na szczęscie mało go widziałam... Eh, kochani, zawsze po obejrzeniu owego serialiku mysle sobie : "jak to dobrze, ze czlowiek nie musi z siebie robic....... za pieniądze" :) i tym optymistycznym akcentem konczę na dzis:))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gothica666 Re: Pierwsza milość II 04.04.06, 21:41 Taaaaaaaaa... tylko ja dalej nie mam zielonego pojęcia jak u nich z tymi świętami jest bo Teresa wygłosiła dziś zdanko zaczynające sie od: "Wigilia jest..." czy coś takiego. Może miała na mysli święta ogólnie ale pierwsze słyszę zeby całe Boże Narodzenie kwitować nazwą wigilia... Aha jeszcze jedno ... Zauważyłyście że od dobrego tygodnia ogółbohaterów narzeka i narzeka i narzeka... : na pełne brzuchy. dosłownie każda wizyta u rodziny czy znajomych zaczyna się rzewnym buczeniem ze zaczynamy jeść dopiero w lutym... I braciszek Menellosa( ostatnio jakis Los Intelligentos de Claudios)z tą wałówą u progu... Mamusia z własnej knajpki dała... Jak Pasio nie może być alkoholikiem to może sobie razem z Majeczką na obżarstwo albo bulimie pocierpią... Swoją drogą każdy przeżarty świątecznie człowiek jak zabiera swojego partnera do wyrka żeby sobie z nim poleniuchować to zawsze zabiera ze sobą orzeszki słone w puszeczce.... Rany, nadmiaru czego tam jeszcze nie było? Był alkohol dragi i leki(Kuba) żarcie (święta) lukier (wszyscy) ... Z czym teraz przesadzą nasi kochani scenarzyści? Może Łazankowa okaże sie być seksoholiczką? Odpowiedz Link Zgłoś
marmoladka1 a co ty tu robisz 05.04.06, 10:06 Z zauważayliście,Moi Kochani,że zazwyczaj większości seriali jak ktoś się gdzieś pojawi to się ta druga osoba zaraz pyta-"a co ty tu robisz"?Jakby nie bylo innych pytań. I wiecie co,wyczytalłam,że ta co grała Joasię nawiedzoną od ciąży urojonej będzie grała w MjM Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Re: a co ty tu robisz 05.04.06, 12:40 marmoladka1 napisał: > Z zauważayliście,Moi Kochani,że zazwyczaj większości seriali jak ktoś się > gdzieś pojawi to się ta druga osoba zaraz pyta-"a co ty tu robisz"?Jakby nie > bylo innych pytań. > I wiecie co,wyczytalłam,że ta co grała Joasię nawiedzoną od ciąży urojonej > będzie grała w MjM Dowiedziałam sie własnie ,ze Joasia ma własnie grać w MJM ....hmmm troszkę szkoda , bo to moze oznaczać, ze jej rola została zamknięta w naszym "super "serialu" i co my teraz zrobimy bez intryg, płaczów joasi....?:) juz tęsknię... Odpowiedz Link Zgłoś
noga_stolowa Re: a ja z pytaniem 05.04.06, 14:20 ludziska ile lat może mieć brat Pawelloooosaaaaa, bo właśnie powtórkę oglądam i już mi się chce rzygać jak Maryjja przeżywa jego związek z tą dziewczynką. Co najmniej jakby się do ślubu szykowali. Świetny film. Patrzę dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
papilotta Re: Pierwsza milość II 05.04.06, 14:34 Marynia śpi nie tylko z wytuszowanymi oczętami, ale i z nabłyszczykowanymi usteczkami...!!! W ogóle ten wątek M+P jest tak słodki, mdły i infantylny, że rzygać się chce... Kto to myślał ciągle kokosić się włóżku i jednocześnie żałować, że to nietrwa wiecznie...Brrrrrrrrrrrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
marmoladka1 Re: Pierwsza milość II 05.04.06, 16:50 jejku,już niedługo wychodzę z pracy do domu.Wrócę akurat na 18.00 jak cudownie i wspaniale będzie-zjem obiad w towarzystwie Marysieńki ,a może Kubusia)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marmoladka1 Re: Pierwsza milość II 05.04.06, 19:17 No i co???))))No co?Marysienka jest dumna z Pawelka i go kocha..... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek101 Re: Pierwsza milość II 05.04.06, 19:43 Dziś padaka totalna znowu. Po pierwsze kolejna "subtelna" reklama sponsora kawy Gala. Ania zapomniała jeszcze nadmienić Teresie, że zdefraudowała kasę Centrum na nowe szklanki, z dyskretnym logo sponsora of corse:) Najlepszy był list miłosny Marysieńki, Boższ jakby do klopa wychodziła się wysr.., też by kartkę Pawulonowi zostawiała? No ale gdyby nie ona ( kartka znaczy ) to Pawulon zachlał by jak sie patrzy. No i jeszcze ta drużyna przygłupów Przybyłów mało nie padła z zachwytu przed Terezzą. Tyle wyłapałam bo sprzątałam:) Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasha Re: Pierwsza milość II IP: *.220.udn.pl 05.04.06, 20:54 Nooooo, porażający ten odcinek był ... Aż ucierpiał na tym mój ulubiony sweterek markowej firmy (nazwy nie wymienię, bo po co forumowy product placement robić). A stało się to w tej magicznej chwili, kiedy Pawełek tę pełną czułości kartkę od Marysi czytał. Więcej nie napiszę bo sobie nie mogę tej nieuwagi darować ;) No i co ta sekretarka Ania sobie myślała dokupując do nowej kawy nowe szklanki?? Teraz to pewnie na papier ksero nie starczy. Na mój gust to jawne przekroczenie dyscypliny budżetowej jest. Sama kawa nie wystarczy?? Może się przesłyszałam ale czy Teresa nie powiedziała, że to pierwsze spotkanie w nowym roku? Jeżeli jednak się nie myle to jaki tam dzień jest teraz??W tej kwestii na 100% nie jestem pewna czy coś takiego usłyszałam. No i Joasia ... mój nos mi podpowiada, że ona nieźle namąci w Centrum. Może szpieguje teraz Teresę i wszystko donosi Michałowi. To całkiem możliwe, bo ona taka trochę nielojalna i rozchwiana emocjonalnie jest. Jutro niestety nie oglądnę sobie tego arcydzieła więc liczę na jakiś ciekawy opis tego odcinka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Pierwsza milość II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 21:12 to juz był sylwester???Kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
papilotta Re: Pierwsza milość II 05.04.06, 22:46 Żenua do entej potęgi. W połowie filmu dzieci wyłączyły mi przy zabawie fonię i już mi się nie chciało włączać...ale okazało się, że wcale nie trzeba, bo fabuła jest taka prostacka, że fonia nie jest konieczna, żeby się połapać co i jak... Ta scena z Pawełkiem wpatrującym się we flaszkę - kyrieelejson, kto to wymyślił? Kryptoreklama kawy - brawo, brawo, prosimy o więcej takich kretyńskich akcji...No i te cielęce oczka Maryni...ta aktoreczka taka fajna kiedyś była, a teraz gra jakby jej ktoś kołek w tyłek włożył - stanie toto jak wrośnięte w ziemię i przewraca tymi oczkami...Durne to wszystko i infantylne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:42 Kochani...nie mogłam dziś oglądać....ehhh...rozpaczam:)) Ale ale Wasze opisy mi wynagrodziły wszystko a może też jutro uda mi sie obejrzeć powtórkę... z Waszych opisów wynika, ze było hardcorowo:) zresztą jak zwykle:) buziaki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarr Re: Pierwsza milość II IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.04.06, 06:49 Teresa na 100% powiedziała, że kawa jest w nowym roku ( niedopatrzenie niewybaczalne, bo święta trwały 3 tyg. i przez ten skrót nie mogliśmy zobaczyć Nowej, jak niespodziewanie znów wpadła do Arturka, bo na pewno to zrobiła!!), a Paweł wpatrujący się w butelkę jak nic upodobni się niebawem do Karewicza grajacego w "Pętli" wg Marka Hłaski. Nie wiem, jak Wy sądzicie, ale dla mnie Teresa stała się w pracy nieopatrznie wyrachowana, zarozumiała,prymitywna i uwielbiajaca manipulować ludźmi.Czym tu się zachwycać ( reakcja dwóch nowych na rzekome kompetencje pani dyrektor ).Rozstawia wszystkich po kątach i do picia kawy nawet zmusza, choć taką lurę sektretarka Ania zrobiła, że pokój na wylot jak w akwarium się odbijał w tych firmowych szklankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:37 ŁOOOOO matko własnie oglądam powtórkę wczorajszego odcinka! ale dno, i ta dramatyczna scena kiedy to pawelllos dzowni do Maryjji i mowi głosem nie znoszącym sprzeciwu:"Przyjdź - bardzo Cię potrzebuję!" ło matko...dramat... i potem ta deklaracja ... "marysiu chce zmienic swoje życie, pomożesz mi?" :))))))) buchahhaaaaaa jakbym miała w swojej karierze takie słabe role ... to raczej wolałabym się nimi nie chwalić... Dramat... tragedia... no teraz to poprostu nawet nie ma się z czego smiać... płacze nad aktorami , którzy grają w tym gniocie...łoj ale wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
noga_stolowa Re: Pierwsza milość II 06.04.06, 14:56 Nieee no najlepszy to był list miłosny, który Marysieńka naskrobała do Pawelosa, a schodziła raptrem piętro niżej i to na chwilę. Doczekać się nie mogę dzisiejszego odcinka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Re: Pierwsza milość II 06.04.06, 15:30 noga_stolowa napisała: > Nieee no najlepszy to był list miłosny, który Marysieńka naskrobała do > Pawelosa, a schodziła raptrem piętro niżej i to na chwilę. > Doczekać się nie mogę dzisiejszego odcinka :))) Heheh dziś zapewne Pawellos znowu beðzie rozpaczał nad swoim losem, a Maryjja bedzie go pocieszała:) Wiecie co, no ja nie mogę uwierzyć, ze ktoś może grać na serio w takim gniocie...przecież ( pomimo granych ról w serialu Pierwsza miłość) są to ludzie na jakimś poziomie... nie widzą w jakiej żenadzie biorą udział??? nie oglądaja tego co odgrywają>??? rodzina nie może im krytycznie powiedzieć prawdy??? Nie kumam tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Re: Pierwsza milość II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:20 Zafascynowal mnie fakt,ze tak duzo ludzi psize o tym serialu, i kazdy psize ze to gniot totalny,ale wszyscy ogladaja. Chyba taka jest magia tv ze nawet gnioty z mierna gra aktorska wzbudzaja u nas chcec wlaczenia tv,a mzoe chcemy soebie poprawic humor,ze u nas lepiej. sama nie wiem. ja kilka odcinkownwidzialam i to nawet kawalekw tym tyg. Miejsce: przy stole Osoby: marysia i brate tego jej mezczyzny Problem: ów mezczyzna sponzia sie do pracy, bo ktos [przesunal zegarek Tajemnica: Kto to zrobił??? Watek kryminalny: kto mogl to zorbic i dlaczego ów mezczyzna znow obwinia o wszytsko porzadna Marysie Znajduje sie sprawca: przynejae sie do winy ten młody Puenta: Maria mówi, że później wymysli kare dla niego Podsumwoanie: ona wymsyla kare dla goscia swojego domu ktory neichcacy przesunal zegarek. Hmmmmmmm No comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:48 hehe wiem wiem jak to wygląda. Zapewne aktorzy grający w tej beznadzieji...jesli tu zaglądają...to wyjasniają to sobie tak..."Kurcze jak ten serial jest taki zły- to czemu tak dużo osób go ogląda i jeszcze chce im sie o tym pisać" WYJASNIAM: oglądamy , a moze będe pisac o sobie, oglądam ( to troszkę za duże słowo) w trakcie ( do wyboru): - sprzątania - prasowania - nudzenia się - odpoczywania ( najbardziej kiedy pragnę totalengo odmóżdźenia:) - jedzenia podwieczorku Oglądam to jako ciekawostkę telewizyjną, przyglądam się aktorom, którzy dzielnie brną w idiotyczne role - robiąc z siebie prawdziwych dziwologów życiowych ( eh, te ich perypetie s-fiction -> dziecko Kini nie wiadomo skąd...albo np. dziwna śmierć siosty teresy... albo np. dziwnie komfortowe życie na wsi właściwie bez żadnych dochodów... itd///itp..... Zauważyłam rownież, iż dziką satysfakcję( tak wiem powinnam sie nad tym zastanowić:)) sprawia mi wyłapywanie prawdziwych perełek dialogowych :) I tyle ... poprostu odmóżdżenie 45 minutowe jest bardzo dobre dla higieny życia;) a ten serial spełnia wszystkie warunki totalnej beznadzieji serialowej:))) Tylko aktorów żal.... jak oni ukryją fakt grania w czymś takim w przysżłości????:))))).........ale to już ich problem/// Odpowiedz Link Zgłoś
noga_stolowa Re: Pierwsza milość II 06.04.06, 19:52 Kobitki poproszę streszczenie dzisiejszego odcinka, bo w czasie emisji udzielałam się towarzysko i przegapiłam, a ciekawam bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASiA Re: Pierwsza milość II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:53 Ja "ogląduję" (bo od czasu do czasu), bo trafiłam na forum na ten wątek. I od czasu do czasu muszę się przekonać, czy macie RACJĘ. A MACIE!!! Pozdrawiam - ASiA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarr Re: Pierwsza milość II IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.04.06, 06:49 Natalia w koszmarnym kapeluszu spędziła popołudnie u Maryi i Pawła ( stół, imbryczek i 3 wypite herbatki ), po czym wraz z Maryją zeszła do Teresy, aby uzgodnić możliwość podjęcia pracy przez Emilkę w charakterze opiekunki do Tomka ( Emilka nic o tym nie wie na razie, ale to drobiazg ).Na dole poprosiła o sok, bo była już "po trzech herbatach".Kapelusza nie zdjęła przez kilka godzin, choć uczciwie trzeba przyznać, że płaszcz zimowy -tak, a więc czepiać się nie mogę.Niestety, Kinguś nie jest zachwycona ewentualną pomocą do dziecka!!Przecież mogą to robić pracujący rodzice!Teresa wychodzi z Centrum kiedy chce, a Marek to nawet sam potrafi- w garniturze i butach - przygotować dla całej rodziny sałatkę na obiad i Teresa nie musi gotować!W każdym razie wczoraj tak było. Z rzeczy dawno nie oglądanych - młody Judym wrócił z Wybrzeża i od razu strzelili sobie z Arturkiem po piwku, rozmawiając o urokach świąt.Paweł dowiedział się od bufonowatego braciszka, że żadnym autorytetem dla młodego nie jest, bo ma nałogi. I tyle obejrzałam, po reklamie niestety nie wróciłam do tego boskiego serialu. Może ktoś napisze, jak się toto skończyło? Odpowiedz Link Zgłoś
mzrr21 Re: Pierwsza milość II 07.04.06, 08:56 Właśnie, bardzo proszę co dalej, ponieważ wczoraj w trakcie tego arcyciekawego dzieła sen mnie zmógł. Wracając do wcześniego posta z pytaniami: to wiem, że Pawełek i Marysieńka mieszkają w komunalnym mieszkaniu Krzyśka (tego od Agnieszki), w komunalce czynsze niewielkie tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
noga_stolowa Re: Senkju ikarr 07.04.06, 09:36 Chyba skuszę się dziś na powtórkę. Z twojego opisu wynika, że warto dla samego kapelusza pani Natalii. Jeszcze raz senkju. Odpowiedz Link Zgłoś
marmoladka1 Re: Senkju ikarr 07.04.06, 10:17 Ja przyuważyłam wylącznie panią Natalię(aż dziw ,że baba ledwo poznana w szpitalu zarządza całą rodziną).Fakt ,kapelusz miała nie do....wiecie jak tam dalej idzie. Ale mnie nurtuje inna rzecz-IMBRYCZEK, własnie.Zuważyłam,że w naszych serialach wszyscy robią herbatę w wielkich dzbanach i częśtują gości,dolewają sobie.Czy Wy tez robicie herbatki w tych dzbanach? Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: Senkju ikarr 07.04.06, 13:13 Herbata owszem zaparzana poza filiżanką. A jak inaczej? Ktoś jeszcze uważa, że szczurki są smaczne? Natomiast kawom w szklance mówimy zdecydowane NIE! :) Odpowiedz Link Zgłoś
gothica666 Re: Pierwsza milość II 07.04.06, 17:26 A ja wczoraj byłam u fryzjera... Wyszłam około po 20 min. naszego kochanego,hehe, serialu. Po 5 minutach siedziałam już na fotelu opatulona w ten śliniaczek na obcięte owłosienie(fachowo to się chyba nazywa peleryna fryzjerska). Bładzę sobie z nudów wzrokiem po salonie i O BOŻE... Na pelerynie mam wielki napis LONDA. Chciałam uciec w popłochu! Pierwsza miłość jest wszędzie...Dzisiaj idę do dentysty i aż się boję co będzie na kolejnym śliniaczku napisane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II do gothica666 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:01 Hehehe Kochana ... to dobrze, ze Ty sie do ginekologa nie wybierasz.... bo wiesz kogo byś tam spotkała....:)))))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1monika Re: Pierwsza milość II do gothica666 07.04.06, 18:08 No baby, zaczyna się!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: Pierwsza milość II do gothica666 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 18:12 tak jest:)) Odpowiedz Link Zgłoś
noga_stolowa Re: Pierwsza milość II do gothica666 07.04.06, 18:15 Pierwsze 5 min. i co??? Ano pani Natalia nadal w gustownym kapeluszu. Kinga nadal skrzywiona. A Marysieńka nadal przewraca cielęcymi oczkami. Patrzę dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: Pierwsza milość II do gothica666 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 18:13 tak jest:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II do gothica666 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:14 UUUU już mnie powalił Bareczek...Jejuuu co za koleś... te Jego przylizane włoski... i ten pulower z kapturem ....umieram... okropny on jest.... no i własnie widze znowu skwaszoną minę Kini... żenada! wszyscy ją błagają aby zgodziła sie na opiekunkę dla toamszka... ło jezuuuu... i teraz jeszcze ten umoralniający Paweloooossss.....idę zrobić herbatę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: Pierwsza milość II do gothica666 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 18:18 o kurna! Pawellos zarobił w nos! krew krew krew na antenie! no i Maryja z moralniakiem na zawołanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II żenada!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:18 Boszsze i ta Maryja święta... o i napis..."Kilka tygodni pózniej" :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
noga_stolowa Re: Pierwsza milość II do gothica666 07.04.06, 18:18 No tak. Arturos, dr Judym i nowa... Coś czuję, że jak małolata szybko nie wróci z tych Indii to ta nowa wykosi jej kłapoucha. A zauważyłyście, że Arturos już tak często nie wspomina tej niepełnosprytnej Agaci? Ten wątek też pewnie umrze śmiercią naturalną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: Pierwsza milość II do gothica666 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 18:20 najpierw Świeta trwają 14 odcinków a teraz kilka tygodni później... Odpowiedz Link Zgłoś
noga_stolowa Re: Pierwsza milość II do gothica666 07.04.06, 18:23 Ho ho ho Maryja jaka ślyczna i świeża wygrzebała się z pościeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Pierwsza milość II żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:23 Słuchajcie serio , zaraz zwymiotuję na monitor.. a biorąc pod uwagę fakt, iż ta nasza słodka Parka jest parką również w życiu to z tego serialu robi sie prawdziwe reality show... Odpowiedz Link Zgłoś
noga_stolowa Re: Pierwsza milość II żenada 07.04.06, 18:25 Ludziska, muszę iść kąpać dziecko, bo strasznie marudzi. Piszcie co tam dalej będą wyrabiać nasi bohaterowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:25 Haloo:))) heheh nie wyszli z wprawy scenarzysci... juz prawie zapomniałam ,ze dom Zukowskich to prawdziwe schronisko... a tu nagle Teresa proponuje ( bez konsultacji z męzem) , zeby Emila zamieszkała z nimi......... jezu ,...czy wszyscy muszą pomieszkiwać u nich???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: Pierwsza milość II żenada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 18:31 jakie problemy maja w szpitalu, az trzy osoby musialy omowic kwestie oddzielnego pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasha Re: Pierwsza milość II IP: *.220.udn.pl 07.04.06, 22:49 O my goodness, wystarczyło 2 dni nieobecności w domu, nie obejrzałam 2 odcinków a tu taki zmiany!!!! Ale od poczatku: 1. stół, imbryczek i 3 wypite przez panią Natalię_dobry_duch_rodziny Radoszów_i innych_potrzebujących(w nieodzownym i pięknym - jak czytam - kapeluszu)- jakie to oryginalne!!! 2. Kinguś oczekująca, że rodzice rzucą wszystko i będą zajmować się Tomeczkiem, bo na obcą babę opiekującą się jej dzieckiem się nie zgodzi!!! Szok!!! Jak oni mogli coś takiego zaproponować!!! 3. Pawełek rozczarowany że nie jest autorytetem dla młodszego brata - tu nie wiem o co chodzi ale mam nadzieję że powodu do spożycia napoju procentowego nie było i biedna Marysia nie musiała na złamanie karku do Pawełka pędzić. 4. Kinguś skwaszona będzie chyba do końca życia .... nie wiem jaka delegacja błagała ją o zgodę na opiekunkę i jaki procent czasu odcinka to zajęło ale tu scenarzyści przekombinowali. 5. No i krew się polała!!! Z nosa!!! Czymże sobie na to Pawełek zasłużył??? 6. KILKA TYGODNI PÓŹNIEJ??? JAKIE TEMPO !!! Rzeczywiście scenarzyści trzymają poziom i ciągle zaskakują nas "nowatorskimi" pomysłami. Czy teraz tak zawsze będzie? Przez 15 odcinków będziemy oglądać tydzień z życia bohaterów a potem skok o kilka tygodni??? 7. Niedawno Żukowscy narzekali, że dom taki pusty jest no to teraz zafundowali sobie dodatkowe towarzystwo ... Ograniczona Emilka, na szczęście jest zawsze grzeczny Tomaszek ... No, normalnie ręce mi opadają ... Zadałam sobie któregoś dnia trochę trudu i sprawdziłam kto pisze takie fantastyczne dialogi. Główny scenarzysta, Piotr Nowicki, rocznik 1951 chyba w jakimś innym wymiarze żyje że akceptuje takie pomysły ... Pozostali scenarzyści z wieku nie są mi znani ale talentem i kreatywnością nie grzeszą. Zresztą prawie cała ekipa scenarzystów z głównym na czele jest związana z serialem "Warto Kochać", który do arcydzieł nie należy, nie mniej jednak oglądać - bez takich emocji rodem z serialu brazylijskiego - się go da. Podsumowując, scenarzyści + producenci zrobili wielką krzywdę aktorom grajacym w tym czymś, co się naprawdę dobrze zapowiadało. Granie w tym serialu miało stać sie dla niektórych przepustką do wielkiego kina, a dla pozostałych triumfalnym powrotem do świata szołbiznesu. Niestety sukces na miarę "Na dobre i na złe" czy "MjM" nie jest im raczej pisany. Oki, kończę bo już ci co wytrwalsi zaczęli pewnie ziewać w trakcie czytania moich wypocin ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:48 sasha no własnie dzięki za odszukanie informacji na temat scenarzystów...sama miałam to kilka razy sprawdzić... no naprawdę zrobili krzywdę aktorom grającym w serialu... mądrze postąpił jak widać pierwszy odtwórca roli Pawła... ten ktou mu poradził rezygnację z tego pasztetu powinien zostać ozłocony , bo dzięki temu chłopak będzie miała jakiś szanse na prawdziwe, dobre role... Nie mogę najbardziej zrozumieć odtwórczyni roli Teresy... przecież ta Pani ma w swojej karierze świetne role w teatrach... jakoś nawet w "na dobre i na złe" odstawała od aktorów, wyrózniała się dostojeństwem, które własnie wpisane jest w role teatralne... jak zrezygnowala z owego seriau pomyślałam, że może dotarło do niej w jakim argentyńskim tasiemcu zaczęła brać udział... a tutaj... po jakimś czasie pokazuje nam sie w całej krasie jako Teresa...w serialu , który niestety nawet do pięt nie dorasta "Na dobre i na złe" - choć ten też nie jest najwyższych lotów... więc o co chodzi? nie znam rynku aktorskiego... może jest faktycznie tak źle, że aktorzy ( szczególnie wrocławscy) łapią się ról w serialikach... ale z tego co wiem, sztuka we Wrocławiu ma się dobrze, są premiery itd.... wiec o co chodzi? o kasę??? ale czy warto się tak sprzedawać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gothica666 Re: Pierwsza milość II 08.04.06, 00:08 O rany... (Dopiero teraz dorwałam sie do internetu) Kilka tygodni później... oryginalny wybieg nie ma co, nieprawda?Ja juz nie mam siły komentować nawet (tak nawiasem u dentysty nie było śladów 1m) ... za to inwencja twórcza we mnie wzbiera i prognozuję: otóż Emilia tak się przywiąże do Tomeczka(te wstawki o ogromnej ruchliwości w połączeniu z biednym niemowlakiem co ma wytrzeszcz oczu z przerażenia i katatoniczny zastój kończyn...) że zeby go przy sobie jak najdłużej utrzymać zachoruje na tzw.Zespół Munchausena( sorki ale ja psychologie studiuję i tak mi się nasunęło... nie będę Was, Kochane Forumowiczki nigdzie odsyłać tylko w skrócie: to takie zaburzenie gdzie opiekunka robi dziecku bubu tak żeby wygladało na chorobę żeby samej być w centrum zainteresowania). Wszyscy wobec tego skupią się na zdrowiu Tomasza a głównie nasza Maryja(no bo medycynę studiuje). Pawellos Menellos poczuje się opuszczony i zaniedbany więc sie przytuli do: a)Połówki Absolwenta b)Zosi - jeszcze nie dopracowałam szczegółów poznania c)Połówki Żubrówki d)Matczynej piersi e)Połówki czegokolwiek W tym samym czasie Teresa będzie ujarzmiać swe nowe siły robocze więc zaniedba Mareczka... a on sobie będzie kroił w krawaciku jarzynki świergotając Emilce co dziś na ginekologii było. Joasia bedzie sączyć swym jadem i truć nim gdzie popadnie Kinga stanie przed wyborem życia: prostujemy zmarszczki od skwaszonej miny albo dajemy kasę na terapię Kubusia( bo od ciągłego nazywania Kubusiem gość ubrał się w strój niedźwiadka i za nic nie chce go opuścić, spiewa dziarsko o soczku z marchewki nie zwracając uwagi na Kinge) W związku z punktem powyżej: znów do akcji wkracza Piłkarz, jego główna aktywność polega na przekonywaniu skwaszonej Kini że wybranek jej życia jednak nie jest niedźwiadkiem oraz na wielogodinnych sesjach terapeutycznych: w 4 oczy z Kubą- ... Kuba przecież policja nie współpracowałaby z Misiem... Ojjjjjjjjjjj Mózg mi wysechł.... Serdecznie Was wszystkich pozdrawiam!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasha Re: Pierwsza milość II IP: *.220.udn.pl 08.04.06, 15:22 gothica666 napisała: > O rany... > (Dopiero teraz dorwałam sie do internetu) > > Kilka tygodni później... oryginalny wybieg nie ma co, nieprawda?Ja juz nie mam > siły komentować nawet (tak nawiasem u dentysty nie było śladów 1m) > > ... za to inwencja twórcza we mnie wzbiera i prognozuję: otóż Emilia tak się > przywiąże do Tomeczka ..... DOBRE!!!!! Ależ się uśmiałam!!! Gdyby twój scenariusz przypadkiem się ziścił to by powstało coś w rodzaju "Świata wg Kiepskich". I pewnie by się dobrze przyjęło. Nowym Ferdkiem zostałby oczywiście Pawełek, który skuszony skutecznie przez jedną z połówek sięgnie dodatkowo po Zosię czym zyska sobie wroga w postaci Arturra vel Paździoch. W tej konfiguracji serial zyskałby odświeżoną formę i pewnie grono nowych fanów .... Na wszelki wypadek zastrzeż sobie prawa autorskie do tego pomysłu, bo wtedy możesz jeszcze na tym co nieco zyskać ;). Odpowiedz Link Zgłoś
marmoladka1 Re: Pierwsza milość II 08.04.06, 23:13 Też mi się podobalo,ale tak sobie pomyślaa,żeby tylko nie przerawli produkcji tego serialu(uchowaj nas Boże),bo o czym będziemy mówić? Odpowiedz Link Zgłoś
gothica666 Re: Pierwsza milość II 09.04.06, 00:01 Ja sobie niczego zastrzegać nie będę, bo jakby moje nazwisko się na liście płac pojawiło to tak jakbym Was, Kochane, zdradziła. Moja szydercza działalność jest tylko i wyłącznie charytatywna hehehe. A tak nawiasem : Kiepski(pawellos) i Paździoch(Atrtois) zazwyczaj kłócili się o wychodek. Jakby to można w kanwę serialu wpleść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: Pierwsza milość II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.04.06, 10:58 mogą się kłócić o imbryczek:) Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Re: Pierwsza milość II 09.04.06, 15:35 Gość portalu: karolka napisał(a): > mogą się kłócić o imbryczek:) Słuchajcie a może będzie tak jak w "modzie na sukces" :)))))))) okaże się ,ze ojcem dziecka Kini jest Pawelosss ( wiecie zamroczenie po piwie), załamana Maryjjja wróci na wieś...i zacznie odwiedzać w celi ...( ma juz przecież dziewczyna praktykę) swojego pierwszego chłopaka... rozwalając przy okazji związek Emilllki:)) ale Emilka tez nie będzie bez winy , bo juz dawno zacznie zdradzać męza z ojcem Kiniii:))) ...Teresa pójdzie w długą... i będzie miała schizę ,ze w jej biurze pracuje dwoch ludzi o takim samym nazwisku:))) Joasia zacznie ją ratować z załamania nerwowego itd.. itppp...:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pciołka zapytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:09 Nie widzialam tego serialu dlugo,wiec prosze o kilka informacji; 1.Gdzie jest maz Emilki i czy ich amlznstwo sie rozpadlo?? Czy onn siedzi w wizieniu bo sie przyznal do tego wypadku matki Marii, 2. czy w zaiwazku z tym ojciec marii nie uamwia sie jzu z palkowska???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: zapytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:24 1) Mezus Emilki siedzi obecnie na koszt podatnikow w wiezieniu, malzenstwem dalej sa 2) Mamusia palkowska, kubek w kubek to samo co synalek, nie chciala byc gorsza;) Swoja droga, biedna ta Emilka, maz w kryminale, tesciowa w kryminale, ojciec w kryminale, z Biedornki ja wyrzucili, na wsi ludzie ja wytykaja palcami, a teraz jeszcze czeka ja rodzina Zukowskich;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: Pierwsza milość II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.06, 18:16 zauważyliście jak na słowo "Marysia" od razu zmieniła się muzyka, ah, na taką liryczno-nostaligiczną, świetny zabieg, świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarr Re: Pierwsza milość II IP: *.kom / *.os1.kn.pl 10.04.06, 19:23 Kinga z Majką karmią w parku ptaki, dziecko w tym czasie czeka w domu,aż Emilka Markowi obiad ugotuje.Sołtys prowadzi w Centrum z Teresą dyskurs na temat niekompetencji Przybyłów ( operują imionami obu panów, rozmawiając o nich za plecami, co jest niezwykle profesjonalne ). W szpitalu jak zwykle nuda i brak zajęć - stary doktorek poucza młodego co do różnych życiowych spraw ( o problemach medycznych się nie rozmawia, dużo się Bartek na tym stażu nauczy ). No i absolutny chamski hicior słowny- Pawełek do Marysi :"Na twojej anatomii bardzo dobrze się znam ".Naprawdę subtelne przypomnienie, że się jest w związku intymnym z kobietą. Zauważyłam też kolejną niekonsekwencję i debilny zwrot akcji, który ma nas chyba przyciągnąć do tv - młody, brat Pawełka, stanie się niebawem czarnym charakterem, co to małolatę namawia do złego ( jakieś skręty czy fajki? ).A jeszcze 3 odcinki temu błyszczał przy świątecznym stole elokwencją, kulturą i obeznaniem we sztuce.Nagle zaczął pyskować i się stacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pciołka Re: Pierwsza milość II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 10:23 No to raz jszcze,a to ojciec emiolki tez w wiezieniu??? mozecie napsiac jak to wsyztsko siestalo,ze oni w wiezeiniu i co na to ojciec Marysi, juz nie kocha pani palkowskiej?????? i cow ogole na to rodzina i marysia itp.? dzikeiz a info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Pierwsza milość II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:06 łojciec Emilki tudzież Emiolki tyż w więzieniu:D A znazlazł się tam gdyż też był zamieszany w to 'zatajanie' prawdy o wypadku, chyba pomagał w zacieranie sladow, czyt. 'sprzatniecie ciala'.Ale czemu to zrobil, nie mam pojecia. Pałkowska siedzi w wiezieniu, a janek chodzi niczym zbity pies, jednoczesnie nie biorac sie do zadnej pracy, krotko mowiac patentowaty len, ktory nie moze uwierzyc,iz jego kobita, mialo cos wspolnego ze smiercia jego zony. Slynna scena na Wigilii u Radoszów, gdy wszyscy sobie siedza, cukier leje sie wiadrami,a Janeczek, oczy jak zaszkolne spodki, wzrok wbity w stol, minka w podkowke. A Mraysienka co na to? No pewnie wsztrzasnieta byla, ale ona ma wlasne problemy takie jak, pawelek , takie jak pawelek, i jeszcze takie jak pawelek, no i to czy ma dobrze wlosy wyprostowane i czy blyszczyk sie nie starl z usteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:18 Jezzzuuu co za masakra.... te sceny Mareczka z Emilką są obleśne... jak on na nią obleśnie patrzy... normalnie stary zbereźnik...fujjjj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:26 No i jeszcze szykuje nam sie żenujący spektakl...Pawellasaaa i Maryjiiiii! Ło matko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarr Re: Pierwsza milość II IP: *.kom / *.os1.kn.pl 11.04.06, 19:13 A zachowanie dwóch debili Przybyłów w rozmowie z Teresą?? Co to za wątek? I to ich podlizywanie się,jaka to pani dyrektor i Joasia (!) są super.A zakochanie się Zosi w Arturze? Bóg ją opuścił czy w w promilu kilkunastu kilometrów nie ma chłopów? A Bartek w kolejnych bluzach z kapturem i te jego pytania odnośnie stosunku Artura do Zosi?? Czy ci ludzie naprawdę nie mają co robić, tylko grać w tak durnym serialu, gdzie nic absolutnie nie trzyma się kupy? Dodam, że Mareczek śliniący się na widok lekko przygłupiej i niezbyt zgrabnej Emilki naprawdę żenua.Teraz tylko czekać, aż zacznie się jego romans z tą nianią ( może jej nawet opłaci studia na... historii sztuki ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Pierwsza milość II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 21:18 Dobra mozna polewac z tego serialu ale bez przesady, juz bluz z kapturem niejakiego Bartka jest bezsensu sie czepiac. Odpowiedz Link Zgłoś
iza481 Re: Pierwsza milość II 11.04.06, 21:58 A czemu bez sensu się czepiać? Jeśli kolejne bluzy ma z kapturkami, a nawet pulowerek ma z kapturkiem (to już prawdziwy wynalazek!), to teraz pora na marynarkę z kapturkiem. Nikt się nie czepia, po prostu ludzie są spostrzegawczy. A zauważyliście, że Emilka też już jest wyskubana przez Okiłowych "mistrzów" nożyczek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Pierwsza milość II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:28 Ten serial jest tak absurdalny, ze nie warto doszukiwac sie w nich wiekszych absurdow. Mozna sie czepiac tego ze maryska lazi spac w rajstopach, ale bluz z kapturem? eeee tam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 13:42 Dobra nie ma co się czepiać szczegółów, przyczepmy się do całości... ten bartek wygląda zawsze tak mało schludnie i jakoś niedbale , ze Fuj... I te Jego świńskie oczka... sorry nie mogłam sie powstrzymać.., wiem ,ze urody sie nie wybiera, ale jakoś Artur mnie mniej drażni wyglądem ( Boszsze nie sądziłam ,ze to kiedyś napiszę:)) Artur ma chociaż jakiś styl... a Ten cały Bartek to taki wymoczek... jak widzę ta Jego niby zalotną minę to mam wymioty... Wyjątkowo też drażni mnie wątek dwóch przygłupów ( nowych pracowników Teresy) - jak słyszę te ich mądrości... denerwują mnie strasznie. Uciekam myć okna;) ppapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pierwsza milość II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 16:08 Aniu zgadzam się z Tobą całkowicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:30 zaczęło się...błazenada trwa... Teresa z Mareczkiem zachowujący sie jak para nastoletnich głupków... Kinia , która błaga Kubę aby wyszli z domu... i jeszcze jaka troska... Kinia juz zorganizowała wekend i ani słowa o Tomaszku... gdyby nie ci jej rodzice to ja nie wiem...dziecko wylądowałoby w pogotowiu opiekuńczym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:33 I jeszcze ciekawi mnie gdzie on sie w tym domu dziecka nauczyć grać tak super na gitarze...? bo to poprostu edukacja muzyczna jest... i jeszcze jezzzuuuteraz.... taka beznadzieja....palyback... uuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: Pierwsza milość II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.06, 18:48 O Boże, dzisiaj już przeszli samych siebie. Pawellos i Maryja na gościnnych występach, wszyscy biją brawo bo on ją kocha, ah, jestem wzruszona. Do tego Kinia, bardzo przejmująca się mama... żenua... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasha Re: Pierwsza milość II IP: *.220.udn.pl 13.04.06, 19:28 Uwaga!!! Dzisiaj się specjalnie czepiam wszelkich drobiazgów, bo ... taką mam ochotę. Kinga 1. Ależ zaszaleli scenarzyści z tekstem o ciemnej dziewczynie ze wsi - chyba dobry dzień mieli ... 2. Matka z niej żadna ... Niestety, Tomaszka wychowują dziadkowie i jesli o mnie chodzi nie podoba mi się to. Ale może to jest teraz norma, nie znam sie na tym, bo matka nie jestem. Teresa - czuje się winna temu, że zostawiła dziecko same z Emilką ... Nie rozumiem tego. Może ktoś wykwalifikowany potrafi mi to wyjasnić. Marysia i Pawełek 1. Ich wspólny występ - o my goodness ... 2. Jej strój też mi sie wydaje trochę niedobrany bo uwypuklił wszelkie niedoskonałości figury, zwłaszcza od pasa w dół. 3. Czy ta dziewczyna ma jakieś wady??? p. Natalia 1. Radoszom wreszcie jakość zycia się polepszy bo pani Natalia sklep będzie prowadzić, a jak się nie uda to znajdzie kupca na sklep ... 2. Tak sobie patrzyłam na nią i Emilkę i jakbym jakieś podobieństwo fizyczne dostrzegła między nimi. 3. Na szczęscie oszczędzono nam dziś jednego z jej licznych kapeluszy Joasia wróciła!!! Z czekoladkami !!! Nie wiem czemu ta scena miała słuzyć, ale być może to wstęp do czegos nowego ... i na sam koniec pytanie. Czy na planie tego serialu jest reżyser czy tylko bywa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 00:23 Jestem taka zmęczona ,ze nie mam sił na podsumowanie, podpisuje się pod tym co zostało napisane przez: sasha Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarr Re: Pierwsza milość II IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.04.06, 19:19 Arturek podjął się interwencji w sprawie wyrzucenia Pawła z pracy. Bardzo szybko to zrobił, zważywszy, że teraz wszystko dzieje się "parę tygodni później".Szykuje się nam nowy nowobogacki bez wykształcenia- to Arturek jako jedyny właściciel firmy dzięki pomocy ojca. Pewnie teraz on wyleje Rycha z roboty ( bo to marksista jest ).Zachowanie Kingi wobec Emilki - zarówno Teresa, jak i Majka biorą winę na siebie, bo 1."nie powinna zostawiać Emilki samej", a 2."sprowadziła Emilkę do domu Żukowskich". Jaka szkoda, że żadna nie widzi wyjątkowego prostactwa i chamstwa tej "panienki z Wrocławia", która dziewczynę ze wsi wyzwała najgorzej jak mogła. Zresztą i bidnemu, zmęczonemu Kubie się wtedy dostało, bo "stał i się gapił, zamiast coś zrobić".Teraz nieszczęśliwa Kinga będzie wypłakiwać się na piersi Piłkarza, który miał być zdaje się zaraz po Nowym Roku, a tu minęło przecież kilka tygodni...No tak,przez ten czas uczył się w PLEBANII chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgadnijcie kto... Re: Pierwsza milość II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:45 Tak czytam wasze posty(przyznam ,że mało wnikliwie)ale wiem jedno.To że jesteście zakompleksieni i biedni to wiadomo , ale że ćwierc inteligenci(bo wszyscy w takim świetle sie pokazujecie) to tylko żal d****ściska.Zajmijcie sie swoim żałosnym życiem.No , ale cóz kibel zostawiliście pewnie u sąsiadów.bo przecież nic konstruktywnego w życiu nie zrobiliście.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:13 No tragedyjjjaa:) niestety ale nie ma zadnej poprawy w scenariuszu a nawet powiem , wiecej jest tragiczniej niz ostatnio:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasha Re: Pierwsza milość II IP: *.220.udn.pl 22.04.06, 18:17 Niestety nie mogłam oglądać tego serialu przez tydzień cały, ale widzę że niczego nie straciłam. A swoją drogą to oznaka tego, że akcja w tym czymś osiągnęła dno dna bo nawet nie ma o czym pisać ... a nie wiem czy od dna dna można się jeszcze odbić. Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ty idioto hahahaha Re: Pierwsza milość II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:49 Tyle mozna o tobie powiedzieć.HAHAHAHAHAHAHAHAH.Kretino do kwadratu!Idz się utop gróba pryszczata świnio w okularach.To jedyna rzecz jaka potrafisz zrobić dla ludzkości.HAHAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sardi Re: Pierwsza milość II IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 19:04 Eeeeeeeee a ten "Kretino do kwadratu" to niby do kogo był, bo chyba nie zajarzyłam??? Odpowiedz Link Zgłoś
asiak44 Re: Pierwsza milość II 23.04.06, 09:25 czy sa gdzieś streszczenia poprzednich odcinków tego serialu? Niestety na stronie pierwszamilosc.interia.pl/streszczenia/archiwum nie ma nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giętki Re: Pierwsza milość II IP: *.chello.pl 26.04.06, 08:52 Może szukaj na stronach z omówieniami dla prasy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 18:16 Dawno nie oglądałam naszego"super "serialu a tu widzę, że nic sie nie zmieniło... przeraża mnie tylko to jak stary mąż Teresy dowala sie do Emilki... niby ja wypytuje o rózne rzeczy, niby taki miły a po prostu prawei mu jęzor wyłazi jak ją widzi...przepraszam ,ze tak jakos brutalnie to opisuje ale już dawno nie zniesmaczył mnie zaden motyw jak własnie ten.... wstrętne... czy tylko ja mam takie odczucia??? Łoj i jeszcze uzupęłnię ,ze grzywa maryjji jest powalająca... Odpowiedz Link Zgłoś
tangel Re: Pierwsza milość II 28.04.06, 19:06 Czy wie ktoś , kto pisze scenariusz do tego serialu bo jakos nie doczytałam. Te teksty - już pomijam ,że prymitywne , ale zupelnie pozbawione realizmu. Dziecko które wogóle nie płacze. Wszystkim powodzi się nieźle, a pracuje tylko Teresa i Marek i Paweł chodzi do pracy. Nikt nigdy nie sprząta. KInga jak ma opiekunkę do dziecka /Emilka/ to mieszka u rodziców , jak zostaje sama to wyprowadza się z dzieckiem do mieszkania KUby. To jak idzie na uczelnię to Tomek zostaje sam??? Nic z tego nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 22:47 Tego serialu sie nie da zrozumieć... wszystko jest tak dziwne ,ze szok... Mnie dziś rozwalili rodzice Kini , którze stwierdzili,ze dziecko nie moze ciągle spać w wózku i kupią mu....kołyskę... a mamuska Tomaszka ma w pupie swoje dziecię i lata po kamienicy spędzając miło czas na pogaduszkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Pierwsza milość II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.06, 17:23 ogladam ten absurd, jak mąż niet w doma...sama przerzucam kanał po 15 min, albo ze złości na siebie-że trace zas :)( zawsze sie też tłumaczę,ze 15 min nikogo nie zbawi, a to jest tak durne,ze aż miło...:)albo wylączam tel. Ale - Boże kto na Boga chodzi po chałupie primo : na szpilkach i w marynarce secundo : w garniturze - do łózka ! i potem ,nawet po " lekażowaniu " idzie zrobić kanapki i wkłada znowu marynarkę! KTO ? Ja nie znam...debilizm do potęgi. po domu- ok, nie w rozwleczonych łachach-chociaż czasem, ależ to fajne jest... ale w życiu nie na obcasach i pod krawateM jedynie, to ta Blondi _asia chyba wydaje mi się praawdziwa - niestety. Wiem,ze są takie panny i wiem,że czasem po latach uswiadamiaja sobie, co robią. Bo to już jest szaleństwo , nie uczucie. Ale wiem,że sie zdarza...i to cholera ,kobietom, a nie IM .kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pierwsza milość II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 00:44 Normalnie zgadzam sie ze wszystim co napisała: gosia ! Heh ja tez ogldam jak mąż wybywa na piłkę lub jest gdzies poza domem:) :):) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Pierwsza milość II IP: *.magma-net.pl 05.05.06, 13:47 Ostatnia miłosć i wszytsko sie skończyło Odpowiedz Link Zgłoś