Dodaj do ulubionych

Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :)

02.05.06, 14:46
Jak to dobrze, że Ranczo przynajmniej 7 i 14 maja będzie puszczane po 2
odcinki ! Jeden po drugim :)
Ach... :)
Obserwuj wątek
    • adam81w Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 02.05.06, 15:00
      zalosny serial . czy nie ma juz innych bohaterow niz ksieza ?
      • marzeka1 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 02.05.06, 18:04
        Żałosny to Twój komentarz jest (antyklerykalny, a jakże!)
    • n0one Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 02.05.06, 15:17
      Bardzo sie jakis czas temu staralem wczuc w ten serial, ale nie dalem rady.
      Reklamowali to jak cudo jakies, a w rzeczywistosci porazka pod kazdym wzgledem.
      Zero klimatu, denne (tragiczne!) dialogi, drewniane aktorstwo... Wszystko
      jakies sztuczne, nie wciaga ani troche.
      • jr.firma Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 02.05.06, 15:18
        aaaach...ja tam o gustach nie dyskutuje bo kazdy moze miec inne zdanie, więc
        pozostawi to bez komentarza ;)
        • marzeka1 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 02.05.06, 18:08
          Podoba mi się serial, taka Polska B i C w pigułce.Sama sobie się dziwię, bo to jedyny serial, który oglądam, przy innych z reguły "odpadam" po 3-4 odcinkach.Absolutnie świetni są pijaczkowie spod sklepu, te komentarze o rzeczywistości niczym z antycznego chóru:))) Serial dobrze pokazuje też prowincjonalne układy, układziki, to, czego nie jest w stanie zrozumieć/zobaczyć na co dzień mieszkaniec dużego miasta (dlatego ciekawe jest pokazanie tego z prespektywy Amerykanki, która dziwi się temu).
      • kasiamilan Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 03.05.06, 18:25
        denny jak zawsze jest C.Żak, nasz wielki aktor komediowy, w każdym serialu czy
        filmie grający tak samo, kaszana kompletna, a film, nawet niezły...
        • jhbsk Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 22.05.06, 10:46
          Wręcz przeciwnie, gra naprawdę dobrze.
      • Gość: azxcorsa Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.chello.pl 05.05.06, 15:30
        Drewnianie aktorstwo?! Mogę zrozumieć, że nie wciąga cię klimat i akcja. Ale,
        żeby od razu pisać o "drewnianym aktorstwie" ?! Odrobinę obiektywizmu, proszę
    • Gość: zaczek... Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:14
      serial jest świetny..dialogi naprawdę dowcipne,a Żak jest ,moim zdaniem
      super..dwie postacie,a jak bardzo róznie je gra..i to jest dobre!!
      • Gość: viktoria Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 01:24
        Żak jest niezły w przeciwieństwie do żony, która "położyła" Miodowe lata, mam
        nadzieję, że nie ściągnie Jej do Rancza
        • rambonoff Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 06.05.06, 01:03
          Gość portalu: viktoria napisał(a):

> Żak jest niezły w przeciwieństwie do żony, która "położyła" Miodowe lata, mam
          > nadzieję, że nie ściągnie Jej do Rancza

Ta prawdziwa, bo Pilaszewska była świetna.
        • r.richelieu Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 09.05.06, 17:10
          Żakowa gra w Ranczu Sulejakową, matkę chyba dziesięciorga dzieci, żonę jednego
          z pijaczków i matkę tego małego od samolotów
    • Gość: Szymon74 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.chello.pl 05.05.06, 13:50
      a ostatni odcinek jak wójt chciał się dać pogryźć psom rozbawił mnie na max!:)
      Żak jest the best!
      • anmanika Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 08.05.06, 09:08
        Ogląda się z coraz większą przyjemnością. Żadnych zgrzytów i niedociągnięć.
        Super, że nadają dwa odcinki na raz.
    • Gość: Leonidas Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 16:13
      Niech żyje RANCHO! Najlepszy obecny polski serial!!!
      • j2334 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 18.05.06, 14:05
        popieram! serial super!
        • 1wolnyczlowiek Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 18.05.06, 14:14
          Ranczo przywróciło mi wiarę w to, że polacy mogą produkować dobre seriale
          • ankas4 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 18.05.06, 22:38
            1wolnyczlowiek napisał:

> Ranczo przywróciło mi wiarę w to, że polacy mogą produkować dobre seriale

Mi również, serial super, podoba mi sie, odpręza mnie i wprawia w dobry nast¶ój:)
    • Gość: aga Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.elpos.net / *.elpos.net 19.05.06, 19:20
      jest naprawdę super!
      prosimy o kontynuację, bo w najbliższą niedzielę niestety będą ostatnie dwa
      odcinki

dialogi absolutnie mistrzowskie, serial genialnie obrazuje życie w takich
      małych miejscowościach, wszytskie jego uroki i cienie.
      • Gość: kkk Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.lodz.mm.pl 20.05.06, 16:42
        to ja juz wole Mode na sukces, chociaz nie widzialam ani jednego odcinka
        • Gość: ewa Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 20.05.06, 17:06
          jak mozesz wolec cos czego nie widzialas jestes jasnowidzka!!!!!!!!!!ZASTANOW
          SIE kkk
          • Gość: kkk Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.lodz.mm.pl 20.05.06, 17:36
            widzialam Ranczo, wystarczy
            • Gość: ja Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: 213.76.173.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 18:22
              Ja też widziałem Ranczo.
              • madeofstars Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 21.05.06, 18:34
                zdecydowanie Ranczo jezeli chodzi o polskie seriale,bo szczerze te inne w
                styylu Klan czy M jak milosc mnie...doluja :-/
                • Gość: ana Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:41
                  Serial rewelacyjny!
                  Żak doskonały!
                  Dialogi dowcipne!
                  Juz dawno nie było takiego dobrego serialu!
                  Ma swój klimat ten serial , a o to własnie chodzi! no i w końcu coś prawdziwie
                  polskiego a nie wszystko stylizowane na zachodnie serialiki...
                  • Gość: kropelka* Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.autocom.pl 21.05.06, 22:13
                    oh, ubawiłam się dziś do łez; Barciś z przekręconą peruką, odbierający telefon
                    był rewelacyjny, światny jest też Królikowski i Lucy (niestety nie pamiętam
                    nazwiska, chyba pani Ilona, ale..)
                    • Gość: marg.down. Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 22:33
                      Ilona Ostrowska.
                      • nutencja1 ranczo kręcili 22.05.06, 08:11
                        obok miejscowości w której kiedyś mieszkałam i podobno niedługo zamierzają
                        krecić nowe odcinki. Ogladam z duzym sentymentem:))
                        • Gość: ingeborg Re: ranczo kręcili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 13:21
                          naprawdę? nowe odcinki? skąd wiesz? nawet nie wiesz jak mnie ucieszyłaś!!!

Gdzie to było kręcone? To może sobie tam przy okazji wakacji pojadę.
                          • nutencja1 Re: ranczo kręcili 22.05.06, 13:52
                            kościół, sklep i "rondo" gdzie przesiaduje japicz z kumplami jest w jeruzalu, a
                            gmina i dom wójta jest w latowiczu. Dworek to chyba nie w naszych okolicach,
                            chociaż głowy sobie nie dam uciąć. Generalnie akcja toczy się w okolicach
                            mińska mazowieckiego w obrębie gminy mrozy. Zresztą w mrozach(w rudce) jest
                            piękny rezerwat przyrody.
                            • nutencja1 znajmomi mi mówili ze latem mają zacząć 22.05.06, 13:52
                              kręcić nowe odcinki
      • dona.a Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 22.05.06, 10:19
        fajny serialik. Wydaje mi się, że w podobnym klimacie była "Stacyjka", ale mimo
        dobrej obsady aktorskiej coś "nie zatrybiło", było jakoś nudno, chyba za bardzo
        oderwane od rzeczywistości, wina reżysera? /Piwowarski/. W kazdym razie w
        filmach z prowincją w tle jest potencjał
        • anmanika Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 22.05.06, 10:23
          Serial jest zdecydowanie za dobry by mógł być kontynuowany. Nie będzie 300(??)
          odcinków, tak jak w np. "M jak mdłość".
          • Gość: :) Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: 193.151.48.* 22.05.06, 11:45
            Fantastyczny serial. Żałuję, ze oglądam od 8 odcinka. Nadrabiam własnie
            zaległosci. ;)

www.ranczo.fora.pl forum o serialu "Ranczo"
            • jedzoslaw Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 22.05.06, 12:34
              Na pewno powtórzą na TV Polonia. Ja też potwierdzam: serial the best! Nie jest
              idiotyczną kalką tak jak "Niania","Sąsiedzi" czy "Magda M", zrobione tak, jakby
              Warszawka to był Nowy Jork, a ludzie wpieprzają tylko pop-corn. Ani krzty
              papugowania. Wszystko oparte na autentycznym życiu na "ścianie wschodniej",
              gdzie wciąż rzeczywistą władzę sprawują wójt i pleban( drugiego posta na
              początku,w którym autor nazywa serial "żałosnym" z racji obecności w nim
              księdza pozostawię bez komentarza ). Świetny pomysł, żeby dwaj bracia bliźniacy
              stali po dwóch stronach barykady nie tylko funkcyjnej, ale i ideologicznej. Ten
              serial to dla mnie ciekawa próba zrobienia polskiego odpowiednika "Przystanku
              Alaska", ale jednocześnie film nie próbuje narzucać się z tym podobieństwem.
              Jednak pewne elementy fabuły są podobne: przybysz z wielkiego świata (dr
              Fleischeman) przybywa do małej wioski, gdzie panują odmienne obyczaje, niz w
              wielkim świecie. Do tego artysta Kusy, który pod pewnymi względami przypomina
              mi Krissa Stevensa. W przeciwieństwie jednak do "Przystanku..." to nie Lucy
              ulega wpływowi klimatu gminy, ale to gmina i jej mieszkańcy ulegają jej
              wpływom. To ona przywozi powiew nowości do tego hermetycznego świata. Ale
              równocześnie nie ma mowy o żadnej stylizacji na serial zachodni. Wszystko jest
              uroczo swojskie, a przy tym autentycznie zabawne i nie zrobione "na siłę". Co
              do zaś oportunistycznego sekretarza gminy, granego przez Artura Barcisia to
              jego stosunki z wójtem Cezarym Żakiem jako żywo przypominają mi stosunki
              Krawczyk-Norek w "Miodowych latach". Tandem obydwu aktorów znakomicie się
              sprawdza. Oklaski dla serialu i czekamy na kontynuację!
              • marzeka1 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 22.05.06, 16:31
                O)glądam od pierwszego odcinka i jest to jedyny serial jaki oglądałam, od 3 odcinków jestem absolutnie zauroczona Czerepachem (jest boski w tej roli),uwielbiam też wiejskich meneli, a Niemczyka szczególnie.Czekam na dalsze odcinki.
                • Gość: ela Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:21
                  Przyłączam się do Waszych głosów. Serial absolutnie zachwycający!
                  Szkoda, że tylko 13 odc!!!!
                  • kasiamilan Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 22.05.06, 23:12
                    żeby tylko nie "schrzanili" następnej serii, jeśli w ogóle będą ją kręcić
                    a swoją drogą już dawno nie czytałam tak wielu ciepłych słów o polskim
                    serialu :)
                    • piterek_82 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 23.05.06, 12:01
                      Serial znakomity, dawno nie było tak dobrej polskiej produkcji, świetnie
                      nakreślone postaci, dialogi. Podobała mi się Ilona Ostrowska (Lucy),
                      Królikowski jako Kusy, a Żak i Barciś udownili, że stanowią świetny tandem
                      aktorski nie tylko w sitcomie na licencji ("Miodowe lata"). Nieźle zagrali też
                      M.Lipińska (Michałowa), M. Chodorowska (córka wójta, ostatnio widziałem ją też
                      u Koterskiego we "Wszyscy jesteśmy Chrystusami"), J.Kawalec (całkiem dobrze
                      poradził sobie z rolą).No i oczywiście znakomici byli "panowie spod sklepu"!
                      • Gość: eliza_beth Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.krrit.gov.pl / 194.181.253.* 23.05.06, 12:16
                        Ludzie, to zróbmy coś, żeby ten serial kontynuowali. Wystarczy zbiorowa prośba
                        do Agencji Filmowej w TVP. Podobno scenariusz czeka na podpis.
                        • piterek_82 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 23.05.06, 12:29
                          Serial miał dużą widownię, mimo tego,że konkurował z "Tańcem z gwiazdami":
                          www.medialink.pl/media/?telewizja/&kat=5&id=32868
    • ingeborg odpowiedź z TVP dot. "Rancza" 23.05.06, 13:37
      Napisałam do TVP z pytaniem o ciąg dalszy. Dostałam taką odpowiedź:

"Witamy
      Niestety narazie nie ma decyzji o nagraniu dalszych odcinków tego serialu.Być
      może w przyszłości będzie to możliwe."

:-(
      Zaraz spytam do kogo trzeba uderzyć z ewentualną petycją :-)
      • Gość: kinja Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:40
        Pytaj, pytaj, ja podpiszę:)
      • Gość: jana Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:49
        ja tez podpiszę - nawet dwoma rękami :)))
        Dawno nie było tak udanego serialu.
        Aktorzy grali po prostu doskonale.
      • jolunia01 Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" 23.05.06, 17:47
        Ja też podpiszę.
        • kasiamilan Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" 23.05.06, 19:09
          ja też podpiszę,
          swoją drogą to ciekawe.. gnioty typu "Klan" czy "Plebania" są kręcone, a kiedy
          pojawia się coś interesującego, nie ma pozytywnej decyzji o ewentualnej
          kontynuacji
          ot Polska włąśnie
      • Gość: axen Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 19:25
        Być może na razie nie będą kręcić, gdyż Ilona Ostrowska jest w zaawansowanej
        ciąży ( którą zataiła idąc na casting ), więc to trochę pomieszało szyki
        producentom. Mam nadzieję jednak, że urodzi zdrowego bajbusa i uda się nakręcić
        drugą serię, bo serial jest fenomenalny:)
        • Gość: e Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 21:04
          " Ilona Ostrowska jest w zaawansowanej
          ciąży ( którą zataiła idąc na casting ),"
          A kiedy robili zdjęcia do serialu? Nie latem 2005? To by znaczyło, że ona bardzo długo jest już w ciąży ... ;)
          • mmmw5 Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" 23.05.06, 22:57
            To dziwne, że kiedy jest wreszcie serial, który ludzie lubią i wyrażnie piszą o
            tym na forum ( w przeciwieństwie do większości rodzimej produkcji, którą
            większość jest już znudzona), to urywa się go w połowie. Nie sądzę, że powinni
            eksploatować temat w nieskończoność tak jak te wszystkie tasiemce bo straciłby
            on cały urok i świeżośc. Ale uważam, że wszystkie wątki powinny być zakończone w
            jakiś fajny sposób. Ktoś na forum tvp napisał, że prawdopodobnie nie będzie
            drugiej serii bo produkcja jest nierentowna. Ciekawe jaką rentowność mają "Klan"
            i podobne "hity"
            • Gość: Max Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.chello.pl 24.05.06, 00:41
              Piszcie do TVP o nastepne odcinki
            • jedzoslaw Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" 24.05.06, 10:55
              Ku..kie "M jak Mdłości" jest dla nich "rentowne" :/
              • anmanika Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" 24.05.06, 11:12
                Pamietajcie, ze Klan i M jak mdlosc itepe oglada tzw target czyli grupa
                zainteresowania producentow proszku do prania, odplamiaczy itepe. A my ktorym
                sie Ranczo podoba jestesmy nieinteresujacy jako publika;-)
                • mmmw5 Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" 24.05.06, 11:34
                  Ja też piorę i odplamiam:)
                  • Gość: eliza _beth Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.krrit.gov.pl / 194.181.253.* 24.05.06, 12:09
                    Na jaki adres mozna wysyłać listy do TVP? Czy ktoś zna maila? Ja na stronie
                    firmowej nie znalazłam :(
                    • Gość: jana Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:17
                      poszukaj jeszcze raz, na pewno jest adres po zakładką kontakt
                      - wiem bo samo wczoraj do nich pisałam.
                    • Gość: Max Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.chello.pl 24.05.06, 21:25
                      Podaje adres strony z kontaktem do TVP

ww6.tvp.pl/3580,20050218179752.strona
                      lub mail

widzowie@tvp.pl

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka