jr.firma 02.05.06, 14:46 Jak to dobrze, że Ranczo przynajmniej 7 i 14 maja będzie puszczane po 2 odcinki ! Jeden po drugim :) Ach... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam81w Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 02.05.06, 15:00 zalosny serial . czy nie ma juz innych bohaterow niz ksieza ? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 02.05.06, 18:04 Żałosny to Twój komentarz jest (antyklerykalny, a jakże!) Odpowiedz Link Zgłoś
n0one Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 02.05.06, 15:17 Bardzo sie jakis czas temu staralem wczuc w ten serial, ale nie dalem rady. Reklamowali to jak cudo jakies, a w rzeczywistosci porazka pod kazdym wzgledem. Zero klimatu, denne (tragiczne!) dialogi, drewniane aktorstwo... Wszystko jakies sztuczne, nie wciaga ani troche. Odpowiedz Link Zgłoś
jr.firma Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 02.05.06, 15:18 aaaach...ja tam o gustach nie dyskutuje bo kazdy moze miec inne zdanie, więc pozostawi to bez komentarza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 02.05.06, 18:08 Podoba mi się serial, taka Polska B i C w pigułce.Sama sobie się dziwię, bo to jedyny serial, który oglądam, przy innych z reguły "odpadam" po 3-4 odcinkach.Absolutnie świetni są pijaczkowie spod sklepu, te komentarze o rzeczywistości niczym z antycznego chóru:))) Serial dobrze pokazuje też prowincjonalne układy, układziki, to, czego nie jest w stanie zrozumieć/zobaczyć na co dzień mieszkaniec dużego miasta (dlatego ciekawe jest pokazanie tego z prespektywy Amerykanki, która dziwi się temu). Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 03.05.06, 18:25 denny jak zawsze jest C.Żak, nasz wielki aktor komediowy, w każdym serialu czy filmie grający tak samo, kaszana kompletna, a film, nawet niezły... Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 22.05.06, 10:46 Wręcz przeciwnie, gra naprawdę dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azxcorsa Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.chello.pl 05.05.06, 15:30 Drewnianie aktorstwo?! Mogę zrozumieć, że nie wciąga cię klimat i akcja. Ale, żeby od razu pisać o "drewnianym aktorstwie" ?! Odrobinę obiektywizmu, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaczek... Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:14 serial jest świetny..dialogi naprawdę dowcipne,a Żak jest ,moim zdaniem super..dwie postacie,a jak bardzo róznie je gra..i to jest dobre!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viktoria Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 01:24 Żak jest niezły w przeciwieństwie do żony, która "położyła" Miodowe lata, mam nadzieję, że nie ściągnie Jej do Rancza Odpowiedz Link Zgłoś
rambonoff Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 06.05.06, 01:03 Gość portalu: viktoria napisał(a): > Żak jest niezły w przeciwieństwie do żony, która "położyła" Miodowe lata, mam > nadzieję, że nie ściągnie Jej do Rancza Ta prawdziwa, bo Pilaszewska była świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 09.05.06, 17:10 Żakowa gra w Ranczu Sulejakową, matkę chyba dziesięciorga dzieci, żonę jednego z pijaczków i matkę tego małego od samolotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon74 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.chello.pl 05.05.06, 13:50 a ostatni odcinek jak wójt chciał się dać pogryźć psom rozbawił mnie na max!:) Żak jest the best! Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 08.05.06, 09:08 Ogląda się z coraz większą przyjemnością. Żadnych zgrzytów i niedociągnięć. Super, że nadają dwa odcinki na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonidas Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 16:13 Niech żyje RANCHO! Najlepszy obecny polski serial!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1wolnyczlowiek Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 18.05.06, 14:14 Ranczo przywróciło mi wiarę w to, że polacy mogą produkować dobre seriale Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 18.05.06, 22:38 1wolnyczlowiek napisał: > Ranczo przywróciło mi wiarę w to, że polacy mogą produkować dobre seriale Mi również, serial super, podoba mi sie, odpręza mnie i wprawia w dobry nast¶ój:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.elpos.net / *.elpos.net 19.05.06, 19:20 jest naprawdę super! prosimy o kontynuację, bo w najbliższą niedzielę niestety będą ostatnie dwa odcinki dialogi absolutnie mistrzowskie, serial genialnie obrazuje życie w takich małych miejscowościach, wszytskie jego uroki i cienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.lodz.mm.pl 20.05.06, 16:42 to ja juz wole Mode na sukces, chociaz nie widzialam ani jednego odcinka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 20.05.06, 17:06 jak mozesz wolec cos czego nie widzialas jestes jasnowidzka!!!!!!!!!!ZASTANOW SIE kkk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.lodz.mm.pl 20.05.06, 17:36 widzialam Ranczo, wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: 213.76.173.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 18:22 Ja też widziałem Ranczo. Odpowiedz Link Zgłoś
madeofstars Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 21.05.06, 18:34 zdecydowanie Ranczo jezeli chodzi o polskie seriale,bo szczerze te inne w styylu Klan czy M jak milosc mnie...doluja :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:41 Serial rewelacyjny! Żak doskonały! Dialogi dowcipne! Juz dawno nie było takiego dobrego serialu! Ma swój klimat ten serial , a o to własnie chodzi! no i w końcu coś prawdziwie polskiego a nie wszystko stylizowane na zachodnie serialiki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropelka* Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.autocom.pl 21.05.06, 22:13 oh, ubawiłam się dziś do łez; Barciś z przekręconą peruką, odbierający telefon był rewelacyjny, światny jest też Królikowski i Lucy (niestety nie pamiętam nazwiska, chyba pani Ilona, ale..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marg.down. Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 22:33 Ilona Ostrowska. Odpowiedz Link Zgłoś
nutencja1 ranczo kręcili 22.05.06, 08:11 obok miejscowości w której kiedyś mieszkałam i podobno niedługo zamierzają krecić nowe odcinki. Ogladam z duzym sentymentem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingeborg Re: ranczo kręcili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 13:21 naprawdę? nowe odcinki? skąd wiesz? nawet nie wiesz jak mnie ucieszyłaś!!! Gdzie to było kręcone? To może sobie tam przy okazji wakacji pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
nutencja1 Re: ranczo kręcili 22.05.06, 13:52 kościół, sklep i "rondo" gdzie przesiaduje japicz z kumplami jest w jeruzalu, a gmina i dom wójta jest w latowiczu. Dworek to chyba nie w naszych okolicach, chociaż głowy sobie nie dam uciąć. Generalnie akcja toczy się w okolicach mińska mazowieckiego w obrębie gminy mrozy. Zresztą w mrozach(w rudce) jest piękny rezerwat przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
nutencja1 znajmomi mi mówili ze latem mają zacząć 22.05.06, 13:52 kręcić nowe odcinki Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 22.05.06, 10:19 fajny serialik. Wydaje mi się, że w podobnym klimacie była "Stacyjka", ale mimo dobrej obsady aktorskiej coś "nie zatrybiło", było jakoś nudno, chyba za bardzo oderwane od rzeczywistości, wina reżysera? /Piwowarski/. W kazdym razie w filmach z prowincją w tle jest potencjał Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 22.05.06, 10:23 Serial jest zdecydowanie za dobry by mógł być kontynuowany. Nie będzie 300(??) odcinków, tak jak w np. "M jak mdłość". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: 193.151.48.* 22.05.06, 11:45 Fantastyczny serial. Żałuję, ze oglądam od 8 odcinka. Nadrabiam własnie zaległosci. ;) www.ranczo.fora.pl forum o serialu "Ranczo" Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 22.05.06, 12:34 Na pewno powtórzą na TV Polonia. Ja też potwierdzam: serial the best! Nie jest idiotyczną kalką tak jak "Niania","Sąsiedzi" czy "Magda M", zrobione tak, jakby Warszawka to był Nowy Jork, a ludzie wpieprzają tylko pop-corn. Ani krzty papugowania. Wszystko oparte na autentycznym życiu na "ścianie wschodniej", gdzie wciąż rzeczywistą władzę sprawują wójt i pleban( drugiego posta na początku,w którym autor nazywa serial "żałosnym" z racji obecności w nim księdza pozostawię bez komentarza ). Świetny pomysł, żeby dwaj bracia bliźniacy stali po dwóch stronach barykady nie tylko funkcyjnej, ale i ideologicznej. Ten serial to dla mnie ciekawa próba zrobienia polskiego odpowiednika "Przystanku Alaska", ale jednocześnie film nie próbuje narzucać się z tym podobieństwem. Jednak pewne elementy fabuły są podobne: przybysz z wielkiego świata (dr Fleischeman) przybywa do małej wioski, gdzie panują odmienne obyczaje, niz w wielkim świecie. Do tego artysta Kusy, który pod pewnymi względami przypomina mi Krissa Stevensa. W przeciwieństwie jednak do "Przystanku..." to nie Lucy ulega wpływowi klimatu gminy, ale to gmina i jej mieszkańcy ulegają jej wpływom. To ona przywozi powiew nowości do tego hermetycznego świata. Ale równocześnie nie ma mowy o żadnej stylizacji na serial zachodni. Wszystko jest uroczo swojskie, a przy tym autentycznie zabawne i nie zrobione "na siłę". Co do zaś oportunistycznego sekretarza gminy, granego przez Artura Barcisia to jego stosunki z wójtem Cezarym Żakiem jako żywo przypominają mi stosunki Krawczyk-Norek w "Miodowych latach". Tandem obydwu aktorów znakomicie się sprawdza. Oklaski dla serialu i czekamy na kontynuację! Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 22.05.06, 16:31 O)glądam od pierwszego odcinka i jest to jedyny serial jaki oglądałam, od 3 odcinków jestem absolutnie zauroczona Czerepachem (jest boski w tej roli),uwielbiam też wiejskich meneli, a Niemczyka szczególnie.Czekam na dalsze odcinki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:21 Przyłączam się do Waszych głosów. Serial absolutnie zachwycający! Szkoda, że tylko 13 odc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 22.05.06, 23:12 żeby tylko nie "schrzanili" następnej serii, jeśli w ogóle będą ją kręcić a swoją drogą już dawno nie czytałam tak wielu ciepłych słów o polskim serialu :) Odpowiedz Link Zgłoś
piterek_82 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 23.05.06, 12:01 Serial znakomity, dawno nie było tak dobrej polskiej produkcji, świetnie nakreślone postaci, dialogi. Podobała mi się Ilona Ostrowska (Lucy), Królikowski jako Kusy, a Żak i Barciś udownili, że stanowią świetny tandem aktorski nie tylko w sitcomie na licencji ("Miodowe lata"). Nieźle zagrali też M.Lipińska (Michałowa), M. Chodorowska (córka wójta, ostatnio widziałem ją też u Koterskiego we "Wszyscy jesteśmy Chrystusami"), J.Kawalec (całkiem dobrze poradził sobie z rolą).No i oczywiście znakomici byli "panowie spod sklepu"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza_beth Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) IP: *.krrit.gov.pl / 194.181.253.* 23.05.06, 12:16 Ludzie, to zróbmy coś, żeby ten serial kontynuowali. Wystarczy zbiorowa prośba do Agencji Filmowej w TVP. Podobno scenariusz czeka na podpis. Odpowiedz Link Zgłoś
piterek_82 Re: Ranczo :) Ranczo :) Ranczo :) 23.05.06, 12:29 Serial miał dużą widownię, mimo tego,że konkurował z "Tańcem z gwiazdami": www.medialink.pl/media/?telewizja/&kat=5&id=32868 Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg odpowiedź z TVP dot. "Rancza" 23.05.06, 13:37 Napisałam do TVP z pytaniem o ciąg dalszy. Dostałam taką odpowiedź: "Witamy Niestety narazie nie ma decyzji o nagraniu dalszych odcinków tego serialu.Być może w przyszłości będzie to możliwe." :-( Zaraz spytam do kogo trzeba uderzyć z ewentualną petycją :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinja Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:40 Pytaj, pytaj, ja podpiszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:49 ja tez podpiszę - nawet dwoma rękami :))) Dawno nie było tak udanego serialu. Aktorzy grali po prostu doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" 23.05.06, 19:09 ja też podpiszę, swoją drogą to ciekawe.. gnioty typu "Klan" czy "Plebania" są kręcone, a kiedy pojawia się coś interesującego, nie ma pozytywnej decyzji o ewentualnej kontynuacji ot Polska włąśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axen Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 19:25 Być może na razie nie będą kręcić, gdyż Ilona Ostrowska jest w zaawansowanej ciąży ( którą zataiła idąc na casting ), więc to trochę pomieszało szyki producentom. Mam nadzieję jednak, że urodzi zdrowego bajbusa i uda się nakręcić drugą serię, bo serial jest fenomenalny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 21:04 " Ilona Ostrowska jest w zaawansowanej ciąży ( którą zataiła idąc na casting )," A kiedy robili zdjęcia do serialu? Nie latem 2005? To by znaczyło, że ona bardzo długo jest już w ciąży ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmw5 Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" 23.05.06, 22:57 To dziwne, że kiedy jest wreszcie serial, który ludzie lubią i wyrażnie piszą o tym na forum ( w przeciwieństwie do większości rodzimej produkcji, którą większość jest już znudzona), to urywa się go w połowie. Nie sądzę, że powinni eksploatować temat w nieskończoność tak jak te wszystkie tasiemce bo straciłby on cały urok i świeżośc. Ale uważam, że wszystkie wątki powinny być zakończone w jakiś fajny sposób. Ktoś na forum tvp napisał, że prawdopodobnie nie będzie drugiej serii bo produkcja jest nierentowna. Ciekawe jaką rentowność mają "Klan" i podobne "hity" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.chello.pl 24.05.06, 00:41 Piszcie do TVP o nastepne odcinki Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" 24.05.06, 10:55 Ku..kie "M jak Mdłości" jest dla nich "rentowne" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" 24.05.06, 11:12 Pamietajcie, ze Klan i M jak mdlosc itepe oglada tzw target czyli grupa zainteresowania producentow proszku do prania, odplamiaczy itepe. A my ktorym sie Ranczo podoba jestesmy nieinteresujacy jako publika;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmw5 Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" 24.05.06, 11:34 Ja też piorę i odplamiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza _beth Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.krrit.gov.pl / 194.181.253.* 24.05.06, 12:09 Na jaki adres mozna wysyłać listy do TVP? Czy ktoś zna maila? Ja na stronie firmowej nie znalazłam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:17 poszukaj jeszcze raz, na pewno jest adres po zakładką kontakt - wiem bo samo wczoraj do nich pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: odpowiedź z TVP dot. "Rancza" IP: *.chello.pl 24.05.06, 21:25 Podaje adres strony z kontaktem do TVP ww6.tvp.pl/3580,20050218179752.strona lub mail widzowie@tvp.pl Odpowiedz Link Zgłoś