Dodaj do ulubionych

Midsomer powraca

IP: *.devs.futuro.pl 15.05.06, 13:24
Dziś początek nowej serii. Tradycyjnie o 20.15 na Hallmarku. Hura, hura,
hura...
Obserwuj wątek
    • abrams Re: Midsomer powraca 15.05.06, 14:15
      No, nareszcie :-))

O ile dobrze pamiętam, ma to byc nowa seria, w której Barnaby będzie miał nowego
      partnera. Szkoda, bo juz się przyzwyczaiłem do Scotta.
      • kazisi Re: Midsomer powraca 15.05.06, 19:19
        Powinien być jeszcze jeden odcinek ze Scottem,ale Hallmark go chyba opuści. Tak
        czy owak - wspaniała wiadomość dla midsomermaniaków!
    • bagatella Re: Midsomer powraca ale dlaczego 15.05.06, 23:38
      ten zlosliwy Hallmark nie robi choc jednej powtorki w tygodniu o innej porze?
      inne gnioty to lataja od lat az do znudzenia i to po kilka razy w miesiacu, a
      Midsomer tylko raz? sknerusy i juz
    • Gość: brak-pomysłu Re: Midsomer powraca IP: *.devs.futuro.pl 16.05.06, 09:44
      Z tego co wiem to powtarzają.... ale tego samego dna w okolicach pólnocy.
      • kazisi Re: Midsomer powraca 16.05.06, 10:07
        Gość portalu: brak-pomysłu napisał(a):

> Z tego co wiem to powtarzają.... ale tego samego dna w okolicach pólnocy.

gorzej, o drugiej w nocy
    • abrams Re: Midsomer powraca 16.05.06, 10:06
      Nie powiem, przyjemnie było zobaczyc w poniedzialkowy wieczór starych znajomych.
      Szkoda tylko ze jednego ubyło :)
      No i to wytłumaczenie nieobecności Scott'a jakieś takie nieprzekonujace.
      Chory - na co ? Jak długo, ze Barnaby od razu bierze nowegoo współpracownika ?

Poza tym widać, że serial cieszy się popularnlością - same nowe samochody,
      "przypadkowo" wszystkie z rodziny Forda (bo nowy Jag Barnabego pochodzi też z
      tego koncernu) - jednym słowem product placement jak się patrzy :)

Ale sama fabuła jak zwykle ciekawa, domek w lesie był bardzo nastrojowy.
    • mariareis Re: Midsomer powraca 16.05.06, 19:33
      O nie, a ja przegapiłam! Ale za tydzień już siedzę murem. A o czym był ten
      odcinek i co to za nowy partner? Ktoś się zlituje?
      • kazisi Re: Midsomer powraca 19.05.06, 10:54
        O domu, w którym straszy. Więcej nie powiem, bo pewnie będą powtarzać i
        zepsułbym ci radochę oglądania. A nowy partner to konstabl Jones. Wygląda na
        miłego gościa i póki co mniej romansowego. Szkoda, że nie pokazali pierwszego
        odcinka w tej serii, w którym jest jeszcze Scott. Może jego zniknięcie byłoby
        sensowniejsze (tak jak wyjazd Troya).
        Przy okazji zapraszam do wzięcia udziału w konkursie. Szczegóły na blogu:

Morderstwa w Midsomer
        • abrams Re: Midsomer powraca 23.05.06, 08:44
          kazisi napisał:

> Szkoda, że nie pokazali pierwszego
          > odcinka w tej serii, w którym jest jeszcze Scott. Może jego zniknięcie byłoby
          > sensowniejsze (tak jak wyjazd Troya).

Czy mógłbys coś więcej o tym napisać ?
          Trochę bez sensu ze strony Hallmarku - jak puszczają kolejną serię to miałem
          nadzieję, że w całości.

A tak przy okazji widziałem wielką reklamę "Morderstw.." na na autobusach
          miejskich - znaczy się uznali, że ten serial może byc "lokomotywą" oglądalności
          całej stacji.

• kazisi Re: Midsomer powraca 23.05.06, 10:02
            No, z moich informacji zdobytych w sieci wynika, że pierwszy odcinek 9. serii (z
            października ubiegłego roku - "Midsomer Rhapsody") nie został pokazany. Chyba
            się pomyliłem, twierdząc, że występował tam też Scott - Barnaby prowadził
            śledztwo sam. Szczegóły: epguides.com/MidsomerMurders/guide.shtml
            A co do reklamy na autobusach - przypominam o konkursie:
            midsomer.blox.pl/2006/05/Uwaga-na-autobusy.html
            • abrams Re: Midsomer powraca 23.05.06, 16:37
              kazisi napisał:

> No, z moich informacji zdobytych w sieci wynika, że pierwszy odcinek 9. serii
              (
              > z
              > października ubiegłego roku - "Midsomer Rhapsody") nie został pokazany. Chyba
              > się pomyliłem, twierdząc, że występował tam też Scott - Barnaby prowadził
              > śledztwo sam.

"Midsomer Rhapsody" na pewno był, oglądalem.
              I raczej z udziałem Scotta, bo na pewno zwróciłbym uwagę, że Barnaby nie ma
              cienia, czyli młodszego stopniem partnera.

Swoją drogą w najnowszej serii zamiast sierżanta jest posterunkowy - oczyma
              wyobraźni widze kolejną serię gdzie Barnabemu towarzyszy uczeń szkoły
              policyjnej :)
              No i zeby było smaczniej płci odmiennej :))
              • kazisi Re: Midsomer powraca 24.05.06, 14:44
                Widocznie przeoczyłem ten odcinek, ale w takim razie pokazali go wraz z
                poprzednią serią. A z opisu na stronie, do której link podałem wczesniej,
                wynika, że Barnaby'emu nikt nie pomaga. No mniejsza, może kiedyś powtórzą.
                Co do kolejnego asystenta, są tacy, którzy marzą o rudej wrednej pani sierżant ;)
                • abrams Re: Midsomer powraca 24.05.06, 14:49
                  kazisi napisał:

> Co do kolejnego asystenta, są tacy, którzy marzą o rudej wrednej pani
                  sierżant
                  > ;)

He, he moze być ruda. Jesli w dodatku umiałaby dobrze gotować, to pani Barnaby
                  może czuć się zagrożona :))

• xyz777 Re: Midsomer powraca 16.05.06, 19:36
      Oglądałam wywiad z aktorem, kreujacym postać Barnaby'ego. Sugerował
      scenarzystom, by zmniejszyli liczbę morderstw w każdym odcinku. Jeśli serial
      będzie trwał jeszcze kilka lat, to, jego zdaniem, zabraknie mieszkańców m Midsomer.
      Odpowiedzieli, że tego domaga się angielska widownia.
      Ma też kreować postać niezbyt zdolnego detektywa, by jego iloraz inteligencji
      był zblizony do szeregowego pracownika Scotland Yard'u.
      Na marginesie dodam, że aktor b. sympatyczny.
      Podobno w kazdym odcinku grają wielkie postaci angielskiego świata teatralnego.
      Być może, nie znam tego kręgu kulturowego tak dobrze.

Pozdrawiam
      • Gość: Bleee Re: Midsomer powraca IP: *.future-net.pl 16.05.06, 20:03
        A gdzie i kiedy był ten wywiad? Ja uwielbiam od wielu, wielu lat Johna
        Nettlesa, od czasu "Bergeraca"!
        • xyz777 Re: Midsomer powraca 16.05.06, 20:22
          Na planie zdjęciowym kolejnego odcinka serialu. Emitował go Hallmark już
          kilkakrotnie. Zakomunikowano w wywiadzie zmiany obsady serialu, ale nie podano
          przyczyn.
    • kazisi Re: Midsomer powraca 22.05.06, 12:07
      dziś po ósmej 45. odcinek, świeży, z lutego
      • Gość: brak-pomyslu Re: Midsomer powraca IP: *.devs.futuro.pl 22.05.06, 14:24
        wiemy, wiemy i oglądamy... a nawet nagrywamy.
        • wedrowiec2 Re: Midsomer powraca - pomocy 05.06.06, 23:09
          Poniedziałkowe wieczory mam zajęte, więc Morderstwa nagrywam na magnetowid.
          Pech chciał, że tydzień temu (29 maja) nagrywanie zostało przerwane w końcowej
          scenie.
          Zobaczyłam to, a raczej nie zobaczyłam rozwikłania sprawy dopiero dziś, gdy
          chciałam zobaczyć ostatni odcinek.
          Bardzo proszę o streszczenie końcówki:)
          Osatnia scena, którą widziałam: Barnaby rozmawia z pierwszą żoną nieboszczyka,
          ona wyjawia gdzie jest broń... i tu film urywa się:(
          Dziękuję serdecznie z krwawym pozdrowieniem:)
          ps. Odcinek nazywał się (chyba) Lisiczka
          • abrams Re: Midsomer powraca - pomocy 06.06.06, 09:01
            Tu Ci akurat nie pomogę, bo poprzedni odcinek też nagrywałem i jeszcze nie
            zdazyłem obejrzeć.

Inna sprawa, że godzina emisji chyba już na dobre przesuneła się na 20.30,
            tylko Hallmarkowi nie chce się tego poprawić w programie.

A propos wczorajszego odcinka - wydawało mi się, czy poprzednio Barnaby miał
            szarego Jaguara ? Bo wczoraj jakby nie patrzeć jezdził czarnym.

• kazisi Re: Midsomer powraca - pomocy 06.06.06, 09:55
            Straciłeś tylko jedną scenę; wiesz już, że zabijała właśnie ta pierwsza żona,
            teraz jedzie z policjantami autem, pyta, czemu Barnaby nie zapytał o śmierć jej
            męża, nadinspektor odpowiada, że to przecież był wypadek, na twarzy kobiety
            widać lisi uśmieszek: "no tak". Koniec
            • wedrowiec2 Re: Midsomer powraca - pomocy 06.06.06, 11:54
              Dziękuję:)
              • Gość: Bleee Re: Midsomer powraca - pomocy IP: *.future-net.pl 06.06.06, 13:37
                Byłam ogromną fanką tego serialu ale ostatnio mi trochę przechodzi! Dlaczego?
                Notoryczne opóźnienia emisji nawet o 20 minut, nudy - wczoraj był odcinek
                okropnie nudny, ten pomocnik Barnaby^ego też jakiś taki bezbarwny! Inspektor
                jeździ teraz chyba fordem?
                • kazisi Re: Midsomer powraca - pomocy 07.06.06, 10:10
                  Teraz się spóźniają, a do niedawna zaczynali kilka minut przed czasem ;)
                  Barnaby za to jest we wspaniałej formie! Może dlatego, że zniknął wreszcie Scott?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka