merdak 29.05.06, 12:34 Strasznie mnie to wkurza, zwłaszcza jak jest tak nachalne jak AIG w "Pensjonacie po Różą". Qrcze, niech ubezpieczą się przed klapą, bo odechciało mi się to oglądać. I ta łopatologia, ten gość ... żenua. Wasze zdanko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: product placement w serialach 29.05.06, 13:57 ciekawe też bywa unikanie product placementu w serialach :) np. w Klanie wszystko jest ładnie ułożone na talerzykach, w sosjerkach, dzbaneczkach. żadnych prymitywnych opakowań po jogurcie, czy mleku. a potem człowiek siada do własnego śniadania i czuje się jak cham ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: product placement w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:21 ale kiedyś chyba ich sposorował biedronka, bo grażynka wszystko tam kupowała i taszcyła żółte jednorazówki z tym owadem w logo Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: product placement w serialach 31.05.06, 14:58 > ale kiedyś chyba ich sposorował biedronka, bo grażynka wszystko tam kupowała i > taszcyła żółte jednorazówki z tym owadem w logo A jakże, to było zaraz po tym, jak wybuchła afera z Biedronką. Musieli nieźle "zasponsorować", do dzisiaj pamiętam okrzyk chyba Ryśka: "Dzieci, pospieszcie się, idziemy do Biedronki!!!!!" Jakie to było obrzydliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
monisia440 Re: product placement w serialach 29.05.06, 18:49 lilith76 napisała: > ciekawe też bywa unikanie product placementu w serialach :) W Złotopolskich na wsi w tym małym sklepiku też zawsze (nie wiem czy obecnie, bo już od dłuższego czasu nie oglądam) mają/mieli odwrcone na półkach wszystkie produkty tak, że nie było widać głównego napisu. Też to strasznie mnie wkurzało i zwracałam na to wiekszą uwagę niż gdyby były ustawione normalnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
iza481 Re: product placement w serialach 29.05.06, 19:29 Na ogół soki są w szklanych dzbankach. Pokażcie mi choć jeden normalny dom, w którym soki z kartonów przelewa się do dzbanków. W serialu "Na Wspólnej", który kiedyś przez krótki czas oglądałam, mieli ten sam dzbanek we wszyściutkich mieszkaniach! Chyba tną koszty, bo to samo jest z firankami. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: product placement w serialach 29.05.06, 22:58 Chyba za to w Plebanii w sklepie stoja normalnie ustawione, chociaz o tyt serialu sprzeczac sie nke bede, w kazdym badz razie w ktoryms z naszych tasiemcowych seriali staly w sklepiku produkty normalnie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith18 Re: product placement w serialach 30.05.06, 17:07 monisia440 napisała: > mają/mieli odwrcone na półkach wszystkie > produkty tak, że nie było widać głównego napisu. Też to strasznie mnie wkurzało > i zwracałam na to wiekszą uwagę niż gdyby były ustawione normalnie.... odwrócone - denerwują. nieodwrócone - pomstowanie na pp. Nie dogodzisz ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axen Re: product placement w serialach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 19:40 Pierwsza miłość - farba Londa, kawa Gala Pensjonat - AIG, herbata Minutka Na Wspólnej - Link4, Skype Onet, Kinder Bueno, Nutella więcej grzechów nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
ewengarda Re: product placement w serialach 29.05.06, 20:08 w Na Wspolnej tez regularnie reklamuja ktores radio - Zetke albo Trojke, nie zwrocilam uwagi - i akurat zawsze, o dziwo, leci dzingiel reklamowy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: product placement w serialach IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.05.06, 17:04 Pamiętam, że w jednym odcinku kobieta /Wolszczak/ weszła do kuchni, gdzie rozmawiało dwóch facetów, tylko poto aby wrzucić 'tabletki' do zmywarki. Przy okazji wyjęła z szuflady całe pudełko i postawiła na blacie logiem do kamery :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avon:) Re: product placement w serialach IP: *.it-net.pl 30.05.06, 23:07 a pamietacie jak Suzy sie zachwycala nowa pomadka z Avonu ktorej uzywa Salma Hayek?:) Gabrysia wszystkim kiedys rozdawala katalogi. i Tic taki tez byly. Odpowiedz Link Zgłoś
misiak38 Re: product placement w serialach 31.05.06, 13:16 w na wspólnej pamietam jeszcze kampanię velvetu Kingii,kiedyś Marysia rozwiązywała krzyżówkę i hasło dotyczyło jakiegoś soku no i to był Hoop.:)na wspólnej wydaje mi się bije pod tym względem wszelkie rekordy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martalena Re: product placement w serialach IP: 217.17.33.* 04.06.06, 12:21 reklamy londy w pierwszej miłości i minutki w pensjonacie były najbardziej żenujące jakie widziałam, kobieta po długim pobycie w więzieniu, będąc na przepustce spotyka się z przyjaciółką, nie widziały się ileśtam czasu i rozmowa zaczyna się od koloru włosów i uzytej farby... lol o_0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczomp Ten bar z "Misia" to był dopiero product placement IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.05.06, 20:54 W każdym zresztą filmie z tamtych czasów było ich pełno. Tyle tylko, że nie w takim charakterze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu "rodzina zastępcza" = kiner bueno hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 21:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: product placement w serialach IP: *.slowianin.pl 30.05.06, 09:19 W "Rodzinie zastepczej" Nutella. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: product placement w serialach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:39 no i rzecz jasna liroj i eris w mjm:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: product placement w serialach IP: *.crowley.pl 30.05.06, 12:28 Magda M. - Motorola - wszyscy używaja tych telefonów Kryminalni - wszyscy jeżdżą Toyotami i wiele, wiele innych. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: product placement w serialach 30.05.06, 12:34 w Kryminalnych jeszcze forte - na kubkach widać Odpowiedz Link Zgłoś
ewengarda Re: product placement w serialach 30.05.06, 18:40 Jeszcze raz Na Wspolnej - kiedys wyjatkowo natretnie reklamowali Avon - az sie wymiotowac chcialo, w kazdym odcinku cos. Hitem dla mnie bylo, jak Suzy szczula Wolszczakowa, ze Salma Hayek jest w jej wieku (tzn. Wolszczakowej), a tak swietnie wyglada, bo uzywa kosmetykow Avon ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: product placement w serialach 31.05.06, 01:09 I oczywiście alkohole: w MjM - "Browar" w Rancho - "Mamrot" w Kiepskich - "Mocny Full" czy coś w ten deseń... Odpowiedz Link Zgłoś
sequence1 Re: product placement w serialach 31.05.06, 21:43 Magda M - Motorola V3.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewus73 Re: product placement w serialach 01.06.06, 13:33 W "Na dobre i na złe" przez kilka odcinków nagle wszyscy zaczęli pić herbatę tetley i do tego w kubkach tetley. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: product placement w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 14:13 N Wspólnej - Suzuki Swift, M jak Miłość - Fiat Panda Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: product placement w serialach 02.06.06, 14:31 rekord pobił swego czasu serial "Kasia i Tomek", który stał się korowodem product placementu poprzetykanym "jakimiś tam" dialogami. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: product placement w serialach 03.06.06, 18:36 swojego czasu w Samym Życiu wszyscy brali tabletki z witaminami w takim czerwonym opakowaniu-Vitaral się chyba nazywają; było to śmieszne, gdy podczas rozmowy osoba X wyciągała z torebki opakowanie i mówiła "Przepraszam, zapomniałam wziąć dziś tabletkę". I jeszcze te zbliżenia kamery na opakowanie stojące na blacie w kuchni albo na stole w pokoju... a jesli chodzi o taki product placement 'z drugiej strony' to denerwuje mnie wszechobecność Galerii Mokotów i mostu Świętokrzyskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: product placement w serialach IP: *.is.net.pl 07.06.06, 08:28 A wczoraj w MJM Nescafe, Kingusia robiła Piotrusiowi i sama wypiłą :) Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 wczoraj już przesadzili (MjM) 07.06.06, 18:26 Jak już wplatają product placement w dialogi to jest to żenujące, przypomina The Truman Show. Chodzi mi o dialog Gosi z Grzegorzem, w którym on jako prezent dla Marty poleca jej pobyt w hotelu SPA na Wzgórzach Dylewskich i wymienia dostępne w nim atrakcje. (Chodzi o czywiście o hotel Dr Ireny Eris, już wcześniej obecny w MjM). Odpowiedz Link Zgłoś