Dodaj do ulubionych

product placement w serialach

29.05.06, 12:34
Strasznie mnie to wkurza, zwłaszcza jak jest tak nachalne jak AIG w
"Pensjonacie po Różą". Qrcze, niech ubezpieczą się przed klapą, bo odechciało
mi się to oglądać. I ta łopatologia, ten gość ... żenua.
Wasze zdanko?
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: product placement w serialach 29.05.06, 13:57
      ciekawe też bywa unikanie product placementu w serialach :)
      np. w Klanie wszystko jest ładnie ułożone na talerzykach, w sosjerkach,
      dzbaneczkach. żadnych prymitywnych opakowań po jogurcie, czy mleku.

a potem człowiek siada do własnego śniadania i czuje się jak cham ;)
      • Gość: sandra Re: product placement w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:21
        ale kiedyś chyba ich sposorował biedronka, bo grażynka wszystko tam kupowała i
        taszcyła żółte jednorazówki z tym owadem w logo
        • the_dzidka Re: product placement w serialach 31.05.06, 14:58
          > ale kiedyś chyba ich sposorował biedronka, bo grażynka wszystko tam kupowała
          i
          > taszcyła żółte jednorazówki z tym owadem w logo

A jakże, to było zaraz po tym, jak wybuchła afera z Biedronką. Musieli
          nieźle "zasponsorować", do dzisiaj pamiętam okrzyk chyba Ryśka: "Dzieci,
          pospieszcie się, idziemy do Biedronki!!!!!" Jakie to było obrzydliwe!
      • monisia440 Re: product placement w serialach 29.05.06, 18:49
        lilith76 napisała:
        > ciekawe też bywa unikanie product placementu w serialach :)

W Złotopolskich na wsi w tym małym sklepiku też zawsze (nie wiem czy obecnie, bo
        już od dłuższego czasu nie oglądam) mają/mieli odwrcone na półkach wszystkie
        produkty tak, że nie było widać głównego napisu. Też to strasznie mnie wkurzało
        i zwracałam na to wiekszą uwagę niż gdyby były ustawione normalnie....
        • iza481 Re: product placement w serialach 29.05.06, 19:29
          Na ogół soki są w szklanych dzbankach. Pokażcie mi choć jeden normalny dom, w
          którym soki z kartonów przelewa się do dzbanków.
          W serialu "Na Wspólnej", który kiedyś przez krótki czas oglądałam, mieli ten sam
          dzbanek we wszyściutkich mieszkaniach! Chyba tną koszty, bo to samo jest z
          firankami.
        • czekolada72 Re: product placement w serialach 29.05.06, 22:58
          Chyba za to w Plebanii w sklepie stoja normalnie ustawione, chociaz o tyt
          serialu sprzeczac sie nke bede, w kazdym badz razie w ktoryms z naszych
          tasiemcowych seriali staly w sklepiku produkty normalnie! :)
        • lilith18 Re: product placement w serialach 30.05.06, 17:07
          monisia440 napisała:

> mają/mieli odwrcone na półkach wszystkie
          > produkty tak, że nie było widać głównego napisu. Też to strasznie mnie wkurzało
          > i zwracałam na to wiekszą uwagę niż gdyby były ustawione normalnie....

odwrócone - denerwują.
          nieodwrócone - pomstowanie na pp.

Nie dogodzisz ;).
    • Gość: axen Re: product placement w serialach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 19:40
      Pierwsza miłość - farba Londa, kawa Gala
      Pensjonat - AIG, herbata Minutka
      Na Wspólnej - Link4, Skype Onet, Kinder Bueno, Nutella
      więcej grzechów nie pamiętam
      • ewengarda Re: product placement w serialach 29.05.06, 20:08
        w Na Wspolnej tez regularnie reklamuja ktores radio - Zetke albo Trojke, nie
        zwrocilam uwagi - i akurat zawsze, o dziwo, leci dzingiel reklamowy ;-)
      • Gość: Bolek Re: product placement w serialach IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.05.06, 17:04
        Pamiętam, że w jednym odcinku kobieta /Wolszczak/ weszła do kuchni, gdzie
        rozmawiało dwóch facetów, tylko poto aby wrzucić 'tabletki' do zmywarki. Przy
        okazji wyjęła z szuflady całe pudełko i postawiła na blacie logiem do kamery :)
        • Gość: Avon:) Re: product placement w serialach IP: *.it-net.pl 30.05.06, 23:07
          a pamietacie jak Suzy sie zachwycala nowa pomadka z Avonu ktorej uzywa Salma
          Hayek?:) Gabrysia wszystkim kiedys rozdawala katalogi. i Tic taki tez byly.
          • misiak38 Re: product placement w serialach 31.05.06, 13:16
            w na wspólnej pamietam jeszcze kampanię velvetu Kingii,kiedyś Marysia
            rozwiązywała krzyżówkę i hasło dotyczyło jakiegoś soku no i to był Hoop.:)na
            wspólnej wydaje mi się bije pod tym względem wszelkie rekordy.
      • Gość: martalena Re: product placement w serialach IP: 217.17.33.* 04.06.06, 12:21
        reklamy londy w pierwszej miłości i minutki w pensjonacie były najbardziej
        żenujące jakie widziałam,
        kobieta po długim pobycie w więzieniu, będąc na przepustce spotyka się z
        przyjaciółką, nie widziały się ileśtam czasu i rozmowa zaczyna się od koloru
        włosów i uzytej farby... lol o_0
    • Gość: jaszczomp Ten bar z "Misia" to był dopiero product placement IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.05.06, 20:54
      W każdym zresztą filmie z tamtych czasów było ich pełno. Tyle tylko, że nie w takim charakterze.
      :)
    • Gość: gość portalu "rodzina zastępcza" = kiner bueno hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 21:15
    • Gość: as Re: product placement w serialach IP: *.slowianin.pl 30.05.06, 09:19
      W "Rodzinie zastepczej" Nutella.
      • Gość: ania Re: product placement w serialach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:39
        no i rzecz jasna liroj i eris w mjm:D
        • Gość: Tomek Re: product placement w serialach IP: *.crowley.pl 30.05.06, 12:28
          Magda M. - Motorola - wszyscy używaja tych telefonów
          Kryminalni - wszyscy jeżdżą Toyotami

i wiele, wiele innych.

Tomek
          • pomme Re: product placement w serialach 30.05.06, 12:34
            w Kryminalnych jeszcze forte - na kubkach widać
            • ewengarda Re: product placement w serialach 30.05.06, 18:40
              Jeszcze raz Na Wspolnej - kiedys wyjatkowo natretnie reklamowali Avon - az sie
              wymiotowac chcialo, w kazdym odcinku cos. Hitem dla mnie bylo, jak Suzy szczula
              Wolszczakowa, ze Salma Hayek jest w jej wieku (tzn. Wolszczakowej), a tak
              swietnie wyglada, bo uzywa kosmetykow Avon ;-))
    • ingeborg Re: product placement w serialach 31.05.06, 01:09
      I oczywiście alkohole:
      w MjM - "Browar"
      w Rancho - "Mamrot"
      w Kiepskich - "Mocny Full" czy coś w ten deseń...
    • sequence1 Re: product placement w serialach 31.05.06, 21:43
      Magda M - Motorola V3..
    • ewus73 Re: product placement w serialach 01.06.06, 13:33
      W "Na dobre i na złe" przez kilka odcinków nagle wszyscy zaczęli pić herbatę
      tetley i do tego w kubkach tetley.

• Gość: kasia Re: product placement w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 14:13
        N Wspólnej - Suzuki Swift,
        M jak Miłość - Fiat Panda
    • lilith76 Re: product placement w serialach 02.06.06, 14:31
      rekord pobił swego czasu serial "Kasia i Tomek", który stał się korowodem
      product placementu poprzetykanym "jakimiś tam" dialogami.
    • n_nicky Re: product placement w serialach 03.06.06, 18:36
      swojego czasu w Samym Życiu wszyscy brali tabletki z witaminami w takim
      czerwonym opakowaniu-Vitaral się chyba nazywają; było to śmieszne, gdy podczas
      rozmowy osoba X wyciągała z torebki opakowanie i mówiła "Przepraszam,
      zapomniałam wziąć dziś tabletkę". I jeszcze te zbliżenia kamery na opakowanie
      stojące na blacie w kuchni albo na stole w pokoju...
      a jesli chodzi o taki product placement 'z drugiej strony' to denerwuje mnie
      wszechobecność Galerii Mokotów i mostu Świętokrzyskiego...
      • Gość: Asik Re: product placement w serialach IP: *.is.net.pl 07.06.06, 08:28
        A wczoraj w MJM Nescafe, Kingusia robiła Piotrusiowi i sama wypiłą :)
    • madee1 wczoraj już przesadzili (MjM) 07.06.06, 18:26
      Jak już wplatają product placement w dialogi to jest to żenujące, przypomina The
      Truman Show. Chodzi mi o dialog Gosi z Grzegorzem, w którym on jako prezent dla
      Marty poleca jej pobyt w hotelu SPA na Wzgórzach Dylewskich i wymienia dostępne
      w nim atrakcje. (Chodzi o czywiście o hotel Dr Ireny Eris, już wcześniej obecny
      w MjM).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka