mmorawski 01.10.06, 19:31 ... czyli jeszcze 34 godziny. :> Te ostatnie godziny są zawsze najgorsze. :PP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiccaa Re: W oczekiwaniu 2x07... 01.10.06, 19:34 to może powróżymy z fusów co się stanie w 2x07?:D Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: W oczekiwaniu 2x07... 01.10.06, 21:16 Oooo ciekawa propozycja. :D To kto zacznie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiccaa Re: W oczekiwaniu 2x07... 01.10.06, 21:23 sie naczekałam;) Moim zdaniem MOim zdaniem Sara wyjedzie gdzieś żeby wszystko przemyśleć i w drodze zajrzy do supermarketu gdzie spotka...Majkela rzuci mu sie na szyje i zobaczy to "Jestem Lance i jestem uzależniony" i będzie próbował zastrzelić Majkela ale trafi w Sare i nie będzie próbował po raz drugi ponieważ okaże się , że on również zakochał się w Sarze. ostatnia scena odcinka jak Sara jest pakowana do karetki:D Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: W oczekiwaniu 2x07... 01.10.06, 21:26 Nie podoba mi się wogóle Twoja propozycja. Takie spotkanie w supermarkecie wogóle nie jest romantyczne. I co to za pomysł ze strzelaniem do Sarci??? Och Asia, Asia, nawróć się dziewczyno :D. Odpowiedz Link Zgłoś
asiccaa Re: W oczekiwaniu 2x07... 01.10.06, 21:26 Kurcze... coś dzisiaj nie mam weny twórczej...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
asiccaa Re: W oczekiwaniu 2x07... 01.10.06, 21:31 wmyslcie może wy coś to sie rozkręce:D Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: W oczekiwaniu 2x07... 01.10.06, 21:49 Jakos też nie mam dzisiaj weny twórczej :( ale obiecuję poprawić się do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: W oczekiwaniu 2x07... 01.10.06, 22:44 Chyba chcesz mnie dobić takim scenariuszem? :> Poprawić mi się i to natychmiast! :> Łaskawie daję ci drugą szansę. :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: W oczekiwaniu 2x07... 01.10.06, 22:59 A może agent Mahone da się przekupić i Kellerman też ;D Odpowiedz Link Zgłoś
rainy.streets Re: W oczekiwaniu 2x07... 01.10.06, 23:34 ja się boje, że do karetki mogą pakować ojca Sarci. że jej nie zdąży ostrzec, i coś się jej może stać. ado kogo Mahone będzie strzelał nie mam zielonego pojęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 To już jutro :DDD 02.10.06, 09:17 Jutro o tej porze będzę ściągać PB :DDD. Już nie mogę się doczekać... Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski 18 godzin :D 02.10.06, 11:02 Za 18 godzin będziemy już zasysać 2x07! <cwaniak> :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: 18 godzin :D 02.10.06, 11:08 Mam nadzieję, że tym razem nie będę miała żadnych przebojów :). Ach paluszki mnie już świerzbią ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: już tylko 16 godzin ;) 02.10.06, 17:58 Czy ktoś mi powie dlaczego poniedziałki się tak niemiłosiernie wleką???? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
asiccaa Re: już tylko 16 godzin ;) 02.10.06, 18:14 bo poniedziałki są dla tych co siedza w necie i nic nie umieją na francuski:D ciągle im się wydaje, że mają tyleee czasu do nauki:D i budze się o 22 kiedy juz nie ma sensu sie uczyc:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: 8 godzin :DDDDD 02.10.06, 21:24 Niech cholercia szybciej tyka bo ja mam już stan prawie przedzawałowy ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski 6,5h :> 02.10.06, 22:20 Ostatnie 1.5h minęło mi bardzo szybko, bo obejrzałem Lost 3x00 i Brothers and sisters 1x02. :)) A następne 6,5 minie jeszcze szybciej o ile szybko uda mi się zasnąć. :) Ach jak dobrze będzie zasypiać ze świadomością, że jutro jest wtorek!!! :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: 6,5h :> 02.10.06, 22:37 Całkiem, całkiem. :))) Polecam. Ściągnij i przekonaj się. ;) W końcu czymś trzeba wypełnić te oczekiwania.. nie wspominając już o czającej się za rogiem 4- tygodniowej przerwie od PB.. ;( Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: 6,5h :> 02.10.06, 22:42 Jaka przerwa?? Pzrecież oglądamy pierwszy sezon :D A ten serial to o czym? Tak z grubsza :P. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: 6,5h :> 02.10.06, 23:07 Myślałem, że pierwszy sezon oglądamy w czasie tej następnej, długiej przerwy.. :) Brothers and sisters z grubsza jest historią pewnej rodziny. Jest małżeństwo około 60tki. Do domu zjeżdzają się ich dzieci na "family reunion". Jeden syn jest gejem, drugiemu trochę odbiło po tym jak był żołnierzem w Iraku, jednej z córek się sypie małżeństwo, a druga jest z powodu swych konserwatywnych poglądów w otwartym konflikcie z matką. Jedna z córek przypadkowo odkrywa niepokojące dane w komputerze ojca. Gdy zamierza z nim o tym porozmawiać, rozgrywa się rodzinny dramat. :) To tak z grubsza. Mam też trochę bardziej szczegółowych wynurzeń, które urodziłem po obejrzeniu premierowego odcinka i zamieściłem na innym forum, więc poniżej ci je skopiuję. "Podszedłem do tego serialu dość sceptycznie, bo miałem nadzieję, że okaże się kiepski. Dlaczego? Ponieważ jedną z głównych ról gra w nim Patricia Wettig (pani prezydent w PB). Moje oczekiwania były takie, że serial się nie przyjmie, że ogólnie widzowie w USA przyjmą go źle i tym sposobem szybko zniknie z ekranu, a Patricia będzie mogła wrócić do Prison Break. :PPP Natomiast po obejrzeniu... muszę przyznać, że mi się podobało. Serial zapowiada się całkiem nieźle. Są skomplikowane stosunki wewnątrz pewnej rodziny, mnóstwo barwnych, dobrze napisanych postaci, kilka tajemnic i dramatyczne zakończenie premierowego odcinka. Bardzo podobała mi się gra aktorów. Nie mówię tutaj o indywidualnych rolach, ale o tym jak świetnie wszyscy do siebie pasują - między członkami rodziny panuje taka chemia, że możnaby się nabrać, że to prawdziwa rodzina. To wielka zasługa twórców serialu i ukłony im za to. Na szczególną uwagę zasługują Calista Flockhart, która wciela się w rolę Kitty, Sally Field, grająca matkę i oczywiście Patricia Wettig, która kreuje postać tajemniczej Holly - przyjaciółki (a może nawet kochanki) ojca rodziny. Wiedząc, że główną rolę gra Calista myślałem, że to będzie kiepski wybór. Dla wielu osób, w tym dla mnie zbyt mocno zrosła się z postacią Ally McBeal. Tak więc w początkowych scenach, przypinając jej tę łatkę, czekałem kiedy pojawi jej się przed oczami biegający i tańczący niemowlak. Po pary scenach jednak stwierdziłem, że Calista jest bardzo przekonująca i łatka Ally zniknęła. Brawa! Sally Field była zawsze jedną z moich ulubionych aktorek, widziałem ją w wielu filmach i o jej kunszcie aktorskim nie trzeba nikogo przekonywać. Rola matki skłóconej z córką to coś jakby stworzone dla niej. Bardzo autentyczna kreacja. Na marginesie, niestety na twarzy Sally widać już piętno wieku. Patty Wettig. Była olśniewająca, wyglądała naprawdę bombowo i mimo, iż w tym odcinku pojawiła się tylko na minutkę, warto było to zobaczyć. :D Nie mogę się doczekać jak rozwinie się ta postać. Najlepsze moim zdaniem (bo bardzo autentyczne) sceny: rozmowy matki z córką, rozmowa Holly z seniorem Walkerem, toasty urodzinowe, końcowy incydent zapowiadający świetną kontynuację. Odpowiedz Link Zgłoś
marok Re: 6,5h :> 03.10.06, 08:52 A co to jest Lost 3x00? Moze podrzuc linka w celu zassania z netu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Lost 3x00 03.10.06, 09:11 www.mininova.org/tor/437150 3x00 A tale of survival to takie wprowadzenie do 3 sezonu, które podsumowuje dotychczasowe wydarzenia na wyspie. Coś dla tych, którzy zdążyli od maja zapomnieć, a na także dla kolekcjonerów takich jak ja. :D Odpowiedz Link Zgłoś
kobajano dobra już jest! a teraz z innej beczki... 03.10.06, 09:26 jaką macie przepustowość internetu, że tak szybko się ściąga??? Z postów, które czytam to czasem i w 2-3 godz. i cały odcinek jest. u mnie to trwa ok 12-13 godz. (mam internet 512 kb/s). Czy to tylko kwestia internetu czy też programu??? Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 03.10.06, 09:37 U mnie zazwyczaj około 5-6 godzin. Dzisiaj było rekordowo bo niecałe 2 godzinki :DDD. 126kb/s :P. Odpowiedz Link Zgłoś
kobajano Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 03.10.06, 09:43 czy to może oznaczać, że ważny jest także program którym się ściąga??? ja używam BitComet... Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 03.10.06, 09:45 Wiesz no nie znam się za bardzo. Może tak. Jak np ściągam muzykę to emule mi strasznie hmmm muli a Imesh ciach ciach i już :D. A PB ściągam Bit Torrent :D. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 03.10.06, 10:13 To zależy od ilości osób "seedujących" plik i od przepustowości łącza. Ja mam łącze 1024 kb/s i ściąga się zazwyczaj około 3 godzin. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kobajano Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 03.10.06, 14:59 a ja mam 512 i ściąga się (Prison Break z max. ilością seedow) w 13 godz. Dzisiaj jak wrócę do domu to będzie pewnie ok 80%. Z reguły jest wieczorem a zaczynam o 5.30 - bo tak wstaję;) Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 03.10.06, 15:28 A ja mam łącze 512. Zapuszczam odcinek o 7:00 - 7:30, i jak o 17:00 jestem z pracy, to odcinek jest na dysku. Nawet nie wiem ile się dokladnie sciaga. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 03.10.06, 15:48 Kobajano to jest niemożliwe przy takim łączu. :/ Może faktycznie to kwestia programu... Spróbuj zainstalować inny i zobacz czy będzie tak samo. Ja np. używam programu Utorrent. www.utorrent.com/download.php Odpowiedz Link Zgłoś
kobajano Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 03.10.06, 20:36 dzięki, zaraz ściągne ten program właśnie spojrzałam w compa i od 5.30 mam 92 % ściąga się z prędkością 3kb/s a wysyła 18 kb/s i do końca zostało 2godz.30 min. jestem załamana :( nawet nie mam nic mocniejszego w domu bo upiłaby się z żalu a tak będę oglądać coś innnego zeby zabić czas... Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 03.10.06, 21:31 O bosh, to na pewno coś nie tak z programem, bo nie ma szans, żeby przy takim łączu ściągało tylko 3 kb/s. :] Tylko teraz musisz poczekać aż się ściągnie w tym żółwim tempie zanim zainstalujesz ten nowy program, bo inaczej te 92% ci przepadną... Odpowiedz Link Zgłoś
kobajano Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 04.10.06, 08:43 już po bólu - obejrzane wczoraj w nocy!!! a dzisiaj wieczorem zmiana programu;) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kris.m Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 05.10.06, 09:15 a propo programów do ściągania - ja również używam bitcometa - i na moim łączu radiowym 256kb (w nocy 512) leci z maksymalną prędkością czyli jakieś 28 (60) kb. Warto wejść w ustawienia / Zaawansowane / Połączenie / i tam gdzie jest Maksymalna ilość połączeń wpisać np. 2000 - u mnie to pomogło, aczkolwiek jak się bitcomet rozpędził to gorzej się strony otwierają:) Oprócz mininovej polecam torrenty z torrentspy.com - od razu są ładnie posortowane - tak że u góry mamy te które ma najwieksza ilość osób Odpowiedz Link Zgłoś
kobajano Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 09.10.06, 12:25 dzieki, torrentspy już odkryłam - mininova często nie chodzi - jest jeszcze isohunt.com jest tam dużo plików. Na razie zmieniłam program na uTorent i idzie trochę lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
kobajano Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 09.10.06, 13:59 właśnie wchodzę na torrenspy i okazuje się, że trzeba się zalogować i... zapłacić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 09.10.06, 14:08 Gdy mininova szwankuje (co jej się zdarza często), polecam: www.torrentbox.com/torrents-browse.php?news ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kris.m Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 10.10.06, 11:13 nie trzeba płacic i logować się na torrentspy - możesz normalnie sciagnac torrenty, zalogowanym trzeba być by komentować i wystawiać nowe torreny Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 10.10.06, 15:22 A ja uzywam www.torrentz.com :) Swietna wyszukiwarka - przeszukuje chyba wszystkie najbardziej znane serwisy torrentowe. Kiedys byla jeszcze super stronka tylko z serialami tvtorrent.info - ale poszla sie kaszanic :( Odpowiedz Link Zgłoś
kris.m Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 10.10.06, 20:42 Polecam zasubskrybować sobie kanał RSS, na którym pojawiają się serialowe torrenty: tvrss.net/sources/eztv_m/ wtedy będziemy mieli linki najszybciej - w Operze jest wbudowany czytnik RSS. Odpowiedz Link Zgłoś
kobajano Re: dobra już jest! a teraz z innej beczki... 10.10.06, 15:46 ok już widze moj bląd wpisałam niechcący www.torrenspy.com Odpowiedz Link Zgłoś