leeon1 28.01.07, 18:09 Rewelacja!!! Jestem po obejrzeniu I części, jeden z najlepszych seriali jaki wyprodukowano. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
griswold79 Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 28.01.07, 20:01 Tylko ze juz psuja przyjemnosc zapowiedziami tego serialu. I to chwile przed pierwszym odcinkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:33 kiepski serial,ma oparcie w realiach tak jak...nie potrafię znaleźć porównania...jak przygody Barona Munchausena. Już sam fakt znalezienia się w więzieniu jest nieprawdopodobny,odkąd to skazany decyduje dokąd ma iść i to po małym wyroku za napad z bronią w ręku? Wykształcony architekt idzie siedzieć do tego samego więzienia gdzie czeka na egzekucje jego brat.Najwcześniej wyroki są wykonywane po 10 latach,a tutaj skazano człowieka na podstawie poszlak i od razu czapa? toć to nawet Saddama dłużej sądzili chociaż wyrok był już znany po jego ujęciu Ja chce tylko minimum realizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Do Wojtek - to obejrzyj sobie Klan albo M jak 28.01.07, 22:23 szpital :DDDDD będziesz miał mnóstwo realizmu, suspens i zabawe po pachy :DDDD Czy myślisz, że z powodu braku tego realizmu zakazali oglądać go więźniom w kilku stanach ??? Gość portalu: wojtek napisał(a): > kiepski serial,ma oparcie w realiach tak jak...nie potrafię znaleźć > porównania...jak przygody Barona Munchausena. > Już sam fakt znalezienia się w więzieniu jest nieprawdopodobny,odkąd to skazany > decyduje dokąd ma iść i to po małym wyroku za napad z bronią w ręku? > Wykształcony architekt idzie siedzieć do tego samego więzienia gdzie czeka na > egzekucje jego brat.Najwcześniej wyroki są wykonywane po 10 latach,a tutaj > skazano człowieka na podstawie poszlak i od razu czapa? toć to nawet Saddama > dłużej sądzili chociaż wyrok był już znany po jego ujęciu > Ja chce tylko minimum realizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
pol_lop Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 29.01.07, 10:07 >Wykształcony architekt idzie siedzieć do tego samego więzienia gdzie czeka na > egzekucje jego brat.Najwcześniej wyroki są wykonywane po 10 latach,a tutaj > skazano człowieka na podstawie poszlak i od razu czapa Spokojnie... w dalszych odcinkach poznasz kulisy zabójstwa Terence'a Steadmana - brata viceprezydenta... i dowiesz się dlaczego tak szybko załatwiono Burrows'owi egzekucję... (po za tym Lincoln Burrows siedzi już w Fox River od 12 miesięcy, a brat M. Scofield wchodzi tam na miesiąc przed egzekucją), Zbyt dużo sceptycyzmu w twoich spostrzeżeniach co do 2 pierwszych odcinków, poczekaj, oglądaj, będzie tylko lepiej... A po za ttym czasem warto wyzbyć się drobiazgowości... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy będzie pwtórka? nt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 23:11 Podbijam pytanie. Niestety nie widziałam tych dwóch pierwszych niedzielnych odcinków a słyszałam, że warto. Nie wiecie kiedy może być powtórka?? Odpowiedz Link Zgłoś
dzida001 Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 28.01.07, 22:44 mi sie nawet podobał, co do realizmu tez zauważyłam kilka wpadek, ale czekam na więcej, znajoma obejrzała całe 25 odcinków... spróbuje je sobie załatwić:)) swoją drogą sporo tych odcinków... chyba sie nei myle ale jest też II seria Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 28.01.07, 23:26 wolę wpadki w takim wydaniu, niż serial Magda M bez wpadek (bleeeeeeeeeeeeeeeeeeh, co za popelina i jeszcze dostała nagrody buhahahahhahahaaaaaaaaaaa) Tak, jest druga seria. Wemitowano już 13 odcinków drugiej serii :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 28.01.07, 23:42 Poprawka - już 14cie odcinków drugiego sezonu jest. A we wtorek 15ty <lol>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Prison Break - pare pytan... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 00:53 Obejrzalam dwa pierwsze odciniki i rowniez nie rozumiem kilku spraw lub raczej zadziwia mnie to , ze np. facet za napad z bronia w reku trafia do zakladu karnego dokladnie tego do ktorego sobie wymyslił, druga sprawa: dyr. więzienia zastanawia sie nad tym czemu owy zdolny, mlody czlowiek poszedl droga przestepcy i w ani jednej minucie nie skojarzyl, ze w tym samym więzieniu siedzi Jego brat skakazany na karę smierci... wiec w sumie nie jakis tam drobny bandzior, ktory mogł umknać jego uwadze! Nastepna sprawa... niby inteligentny, wyksztalcony... mial czas na to aby przeanalizowac plan więzienia... zaplanowac wszystko w najdrobniejszych szczegolach a nie wpadl na to aby podzielic sie wątpliwościami co do winy swojego brata ze znajoma prawniczka ( byla dziewczyna brata zreszta) dopiero kiedy trafia on do więzienia ONA dowiaduje sie , ze owy brat zostal wrobiony i wtedy dopiero zaczyna szukac jakiejs innej prawdy... to czemu do cholery jasnej owy mlodszy brat nie pomyslalaby na wolnosci zatrudnic speców od wykrywania roznych afer i w taki sposob pomoc bratu...??? mam jeszcze kilka pytan.. ale juz teraz mi wypadlo z glowy... jakos na razie dla mnie na minus wypada serial niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Prison Break - pare pytan... 29.01.07, 07:14 Żaden serial nie jest bardzo realistyczny, w każdym serialu znajdziemy szczegóły, które są oderwane od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: Prison Break - pare pytan... 29.01.07, 08:10 Jezeli ktos pragnie odpowiedzi na postawione pytania juz w pierwszym odcinku serialu, to niech lepiej nie oglada kolejnych:) Jest to serial dla widza inteligentnego, niestety nie jest to papka w stylu Magdy M czy tez Kryminalnych, wiec nie ma w tym serialu prostych odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Anka, 29.01.07, 08:52 Gość portalu: anka napisał(a): > druga sprawa: dyr. więzienia > zastanawia sie nad tym czemu owy zdolny, mlody czlowiek poszedl droga przestepc > y > i w ani jednej minucie nie skojarzyl, ze w tym samym więzieniu siedzi Jego brat > skakazany na karę smierci... wiec w sumie nie jakis tam drobny bandzior, ktory > mogł umknać jego uwadze! Moze dlatego, ze jednka nie jest to oczywiste, bo oni inaczej sie nazywaja: Michael Scofield a brat - Lincoln Burrows. Mnie tam sie podobalo i czekam na nastepne odcinki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PB ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:19 Jak to mozliwe ze jako bracia nazywaja sie inaczej? Inny ojciec?? Ja rozumiem ze to nie CSI, ale dziwne ze nikt nie wnikal ze zdolny bogaty i napada na bank, czy przypadkiem to nie zaplanowane (nie pokazali przeszukania biura, a przeciez chyba nawet najglupszy glina by sie domyslil ze musial napad zaplanowac, skoro jeden czlowiek sterroryzowal ochrone i szefostwo i ze gdzies ma jakies materialy). Kolejne glupota, to to ze wlasnie podejrzewal ze brat zostal wrobiony. Mial dwanascie miesiecy by to sprawdzic, zglosic, a on sie wolal wytatuowac i dac wsadzic do pierdla. W dobie internetu szef klawiszy nie wpisal znalezionych tekstow do przegladarki internetowej, a wypytuje o wieznia o takim imieniu i nazwisku. To jest dopiero zebujaco beznadziejne. I wiele takich, co niby male a psuja wrazenie genialnosci serialu, i udowadniaja ze scenarzysci to tez tylko ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: ciekawe 29.01.07, 22:35 po pierwsze: przecież w biurze nic nie miał, materiały zniszczył wcześniej po drugie: moze sprawdził i nic nie znalazł, pozostało tylko przekonanie, że brat jest niewinny,stąd desperacki krok po trzecie: Bellick i internet to się wzajemnie wyklucza :), poza tym inteligencja to on nie grzeszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackie_brown Re: Prison Break - pare pytan... IP: 62.29.138.* 29.01.07, 14:10 Napisałabym Ci odpowiedzi na te wszystkie wątpliwości, ale nie chce psuć tobie i innym zabawy. Mogę tylko napisać, że wszystko się wyjaśni - również informacja na temat braci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertre Re: Prison Break - pare pytan... IP: 213.155.189.* 29.01.07, 23:52 @Anka Wszystkie odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz w kolejnych odcinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 IP: 80.51.222.* 29.01.07, 08:25 Leeon nie przesadzaj, narazie PB nie powalił mnie na kolana, to już bardziej brutalny i trzymający w napięciu jest nasz rodzimy serial Fala zbrodni, którego zresztą z tego powodu nie oglądam. Niemniej jednak czekam na dalszy ciąg, może się wciągnę. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 29.01.07, 09:56 Ciekawe jaką będzie miał oglądalność. Tutaj jestem pesymistą, Polska to kraj buraczano-ziemniaczany a widzowie zostali wychowani na telnowelach obyczajowych typu "Klan" albo "M jak miłość" bądź na telenowelach kryminalnych typu "Oficerowie" albo "Kryminalni". Z tego punktu widzenia serial PB jest za trudny, zbyt anglosaski, brakuje mu naszej przaśnej swojskości. W sumie Lost albo DH nie mają w PL wielkiej oglądalności, ludzie pragną telenowel, bo tak zostali wychowani i to nie w Ameryce Południowej ale w Europie Środkowo Wschodniej. Wracając do meritum wątku, od PB wolałem "Oz", kiedyś leciało na niezapomnianej Wizji 1. W więzieniu o zaostrzonym rygorze w USA jest znacznie bardziej brutalniej niż jest to pokazane w PB, zabójstwa, gwałty homoseksualne, walki gangów to codzienność. Kto nie wierzy polecam ciekawy dokument na National Geographic TV. Główny bohater jest frajerem myśląc że przechytrzy gangi więzienne. One go znajdą za więzieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 29.01.07, 14:33 Oglądalność wg AGB: 6,9 miliona widzów, czyli konkurencja zmiażdzona! :DD media2.pl/media/19504-bardzo-dobre-otwarcie-prison-break.html oraz: w3.medialink.pl/pliki/5345.GIF Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 29.01.07, 16:35 Przyznam się do porażki w przewidywaniach po wynikach oglądalności 4 odcinka. A i jeszcze coś, kiedy rusza na TVN następna edycja "Tańca z gwiazdami"?, ostatnie edycje przykryły Polsatowski "Pensjonat pod różą", który bez "TzG" też miał niezłą oglądalność w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 16:37 TzG rusza od 4 marca. Jeśli oglądalność PB się będzie utrzymywać TVN powinien się poważnie zastanowić nad zmianą pory emisji swojego show. :PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-fan-PB Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:23 zoaczymy jaka bedzie w kolejna niedziele. ilu widzow sie wypisze. Mnie zdenerwowaly ze zapowiedzi zdradzily wieksza czesc podstaw fabuly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nw Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:28 popieram popiewram www.skazanynasmierc.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś