Dodaj do ulubionych

Prison Break dziś w Polsacie o 20

28.01.07, 18:09
Rewelacja!!! Jestem po obejrzeniu I części, jeden z najlepszych seriali jaki
wyprodukowano.
Obserwuj wątek
    • griswold79 Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 28.01.07, 20:01
      Tylko ze juz psuja przyjemnosc zapowiedziami tego serialu. I to chwile przed
      pierwszym odcinkiem.
      • Gość: wojtek Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:33
        kiepski serial,ma oparcie w realiach tak jak...nie potrafię znaleźć
        porównania...jak przygody Barona Munchausena.
        Już sam fakt znalezienia się w więzieniu jest nieprawdopodobny,odkąd to skazany
        decyduje dokąd ma iść i to po małym wyroku za napad z bronią w ręku?
        Wykształcony architekt idzie siedzieć do tego samego więzienia gdzie czeka na
        egzekucje jego brat.Najwcześniej wyroki są wykonywane po 10 latach,a tutaj
        skazano człowieka na podstawie poszlak i od razu czapa? toć to nawet Saddama
        dłużej sądzili chociaż wyrok był już znany po jego ujęciu
        Ja chce tylko minimum realizmu!
        • honeybeam Do Wojtek - to obejrzyj sobie Klan albo M jak 28.01.07, 22:23
          szpital :DDDDD będziesz miał mnóstwo realizmu, suspens i zabawe po pachy :DDDD
          Czy myślisz, że z powodu braku tego realizmu zakazali oglądać go więźniom w
          kilku stanach ???

Gość portalu: wojtek napisał(a):

> kiepski serial,ma oparcie w realiach tak jak...nie potrafię znaleźć
          > porównania...jak przygody Barona Munchausena.
          > Już sam fakt znalezienia się w więzieniu jest nieprawdopodobny,odkąd to
          skazany
          > decyduje dokąd ma iść i to po małym wyroku za napad z bronią w ręku?
          > Wykształcony architekt idzie siedzieć do tego samego więzienia gdzie czeka na
          > egzekucje jego brat.Najwcześniej wyroki są wykonywane po 10 latach,a tutaj
          > skazano człowieka na podstawie poszlak i od razu czapa? toć to nawet Saddama
          > dłużej sądzili chociaż wyrok był już znany po jego ujęciu
          > Ja chce tylko minimum realizmu!
        • pol_lop Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 29.01.07, 10:07
          >Wykształcony architekt idzie siedzieć do tego samego więzienia gdzie czeka na
          > egzekucje jego brat.Najwcześniej wyroki są wykonywane po 10 latach,a tutaj
          > skazano człowieka na podstawie poszlak i od razu czapa

Spokojnie... w dalszych odcinkach poznasz kulisy zabójstwa Terence'a Steadmana - brata viceprezydenta... i dowiesz się dlaczego tak szybko załatwiono Burrows'owi egzekucję... (po za tym Lincoln Burrows siedzi już w Fox River od 12 miesięcy, a brat M. Scofield wchodzi tam na miesiąc przed egzekucją),

Zbyt dużo sceptycyzmu w twoich spostrzeżeniach co do 2 pierwszych odcinków, poczekaj, oglądaj, będzie tylko lepiej...
          A po za ttym czasem warto wyzbyć się drobiazgowości... hehe
    • lunatica Czy będzie pwtórka? nt. 28.01.07, 21:48
      • Gość: gość Re: Czy będzie pwtórka? nt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 23:11
        Podbijam pytanie. Niestety nie widziałam tych dwóch pierwszych niedzielnych
        odcinków a słyszałam, że warto. Nie wiecie kiedy może być powtórka??
    • dzida001 Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 28.01.07, 22:44
      mi sie nawet podobał, co do realizmu tez zauważyłam kilka wpadek, ale czekam na
      więcej, znajoma obejrzała całe 25 odcinków... spróbuje je sobie załatwić:))
      swoją drogą sporo tych odcinków... chyba sie nei myle ale jest też II seria
      • honeybeam Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 28.01.07, 23:26
        wolę wpadki w takim wydaniu, niż serial Magda M bez wpadek
        (bleeeeeeeeeeeeeeeeeeh, co za popelina i jeszcze dostała nagrody
        buhahahahhahahaaaaaaaaaaa) Tak, jest druga seria. Wemitowano już 13 odcinków
        drugiej serii :)
        • aniuta75 Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 28.01.07, 23:42
          Poprawka - już 14cie odcinków drugiego sezonu jest. A we wtorek 15ty <lol>.
          • Gość: anka Re: Prison Break - pare pytan... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 00:53
            Obejrzalam dwa pierwsze odciniki i rowniez nie rozumiem kilku spraw lub raczej
            zadziwia mnie to , ze np. facet za napad z bronia w reku trafia do zakladu
            karnego dokladnie tego do ktorego sobie wymyslił, druga sprawa: dyr. więzienia
            zastanawia sie nad tym czemu owy zdolny, mlody czlowiek poszedl droga przestepcy
            i w ani jednej minucie nie skojarzyl, ze w tym samym więzieniu siedzi Jego brat
            skakazany na karę smierci... wiec w sumie nie jakis tam drobny bandzior, ktory
            mogł umknać jego uwadze! Nastepna sprawa... niby inteligentny, wyksztalcony...
            mial czas na to aby przeanalizowac plan więzienia... zaplanowac wszystko w
            najdrobniejszych szczegolach a nie wpadl na to aby podzielic sie wątpliwościami
            co do winy swojego brata ze znajoma prawniczka ( byla dziewczyna brata zreszta)
            dopiero kiedy trafia on do więzienia ONA dowiaduje sie , ze owy brat zostal
            wrobiony i wtedy dopiero zaczyna szukac jakiejs innej prawdy... to czemu do
            cholery jasnej owy mlodszy brat nie pomyslalaby na wolnosci zatrudnic speców od
            wykrywania roznych afer i w taki sposob pomoc bratu...??? mam jeszcze kilka
            pytan.. ale juz teraz mi wypadlo z glowy... jakos na razie dla mnie na minus
            wypada serial niestety...
            • rozmowy_kontrolowane Re: Prison Break - pare pytan... 29.01.07, 07:14
              Żaden serial nie jest bardzo realistyczny, w każdym serialu znajdziemy
              szczegóły, które są oderwane od rzeczywistości.
              • yapkovitz Re: Prison Break - pare pytan... 29.01.07, 08:10
                Jezeli ktos pragnie odpowiedzi na postawione pytania juz w pierwszym odcinku
                serialu, to niech lepiej nie oglada kolejnych:) Jest to serial dla widza
                inteligentnego, niestety nie jest to papka w stylu Magdy M czy tez
                Kryminalnych, wiec nie ma w tym serialu prostych odpowiedzi:)
            • maniaczytania Anka, 29.01.07, 08:52
              Gość portalu: anka napisał(a):

> druga sprawa: dyr. więzienia
              > zastanawia sie nad tym czemu owy zdolny, mlody czlowiek poszedl droga
              przestepc
              > y
              > i w ani jednej minucie nie skojarzyl, ze w tym samym więzieniu siedzi Jego
              brat
              > skakazany na karę smierci... wiec w sumie nie jakis tam drobny bandzior, ktory
              > mogł umknać jego uwadze!

Moze dlatego, ze jednka nie jest to oczywiste, bo oni inaczej sie nazywaja:
              Michael Scofield a brat - Lincoln Burrows.

Mnie tam sie podobalo i czekam na nastepne odcinki :)
              • Gość: PB ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:19
                Jak to mozliwe ze jako bracia nazywaja sie inaczej?
                Inny ojciec??

Ja rozumiem ze to nie CSI, ale dziwne ze nikt nie wnikal ze zdolny bogaty i
                napada na bank, czy przypadkiem to nie zaplanowane (nie pokazali przeszukania
                biura, a przeciez chyba nawet najglupszy glina by sie domyslil ze musial napad
                zaplanowac, skoro jeden czlowiek sterroryzowal ochrone i szefostwo i ze gdzies
                ma jakies materialy).
                Kolejne glupota, to to ze wlasnie podejrzewal ze brat zostal wrobiony. Mial
                dwanascie miesiecy by to sprawdzic, zglosic, a on sie wolal wytatuowac i dac
                wsadzic do pierdla.
                W dobie internetu szef klawiszy nie wpisal znalezionych tekstow do przegladarki
                internetowej, a wypytuje o wieznia o takim imieniu i nazwisku. To jest dopiero
                zebujaco beznadziejne.

I wiele takich, co niby male a psuja wrazenie genialnosci serialu, i
                udowadniaja ze scenarzysci to tez tylko ludzie...
                • halfoat Re: ciekawe 29.01.07, 22:35
                  po pierwsze: przecież w biurze nic nie miał, materiały zniszczył wcześniej
                  po drugie: moze sprawdził i nic nie znalazł, pozostało tylko przekonanie, że
                  brat jest niewinny,stąd desperacki krok
                  po trzecie: Bellick i internet to się wzajemnie wyklucza :), poza tym
                  inteligencja to on nie grzeszy
            • Gość: jackie_brown Re: Prison Break - pare pytan... IP: 62.29.138.* 29.01.07, 14:10
              Napisałabym Ci odpowiedzi na te wszystkie wątpliwości, ale nie chce psuć tobie
              i innym zabawy. Mogę tylko napisać, że wszystko się wyjaśni - również
              informacja na temat braci.
            • Gość: ertre Re: Prison Break - pare pytan... IP: 213.155.189.* 29.01.07, 23:52
              @Anka

Wszystkie odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz w kolejnych odcinkach.
    • Gość: nikka Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 IP: 80.51.222.* 29.01.07, 08:25
      Leeon nie przesadzaj, narazie PB nie powalił mnie na kolana, to już bardziej
      brutalny i trzymający w napięciu jest nasz rodzimy serial Fala zbrodni, którego
      zresztą z tego powodu nie oglądam. Niemniej jednak czekam na dalszy ciąg, może
      się wciągnę.
    • czesiekkk Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 29.01.07, 09:56
      Ciekawe jaką będzie miał oglądalność. Tutaj jestem pesymistą, Polska to kraj
      buraczano-ziemniaczany a widzowie zostali wychowani na telnowelach obyczajowych
      typu "Klan" albo "M jak miłość" bądź na telenowelach kryminalnych typu
      "Oficerowie" albo "Kryminalni". Z tego punktu widzenia serial PB jest za trudny,
      zbyt anglosaski, brakuje mu naszej przaśnej swojskości.
      W sumie Lost albo DH nie mają w PL wielkiej oglądalności, ludzie pragną
      telenowel, bo tak zostali wychowani i to nie w Ameryce Południowej ale w Europie
      Środkowo Wschodniej.
      Wracając do meritum wątku, od PB wolałem "Oz", kiedyś leciało na niezapomnianej
      Wizji 1. W więzieniu o zaostrzonym rygorze w USA jest znacznie bardziej
      brutalniej niż jest to pokazane w PB, zabójstwa, gwałty homoseksualne, walki
      gangów to codzienność. Kto nie wierzy polecam ciekawy dokument na National
      Geographic TV. Główny bohater jest frajerem myśląc że przechytrzy gangi
      więzienne. One go znajdą za więzieniem.
      • mmorawski Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 29.01.07, 14:33
        Oglądalność wg AGB: 6,9 miliona widzów, czyli konkurencja zmiażdzona! :DD
        media2.pl/media/19504-bardzo-dobre-otwarcie-prison-break.html
        oraz: w3.medialink.pl/pliki/5345.GIF
        • czesiekkk Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 29.01.07, 16:35
          Przyznam się do porażki w przewidywaniach po wynikach oglądalności 4 odcinka. A
          i jeszcze coś, kiedy rusza na TVN następna edycja "Tańca z gwiazdami"?, ostatnie
          edycje przykryły Polsatowski "Pensjonat pod różą", który bez "TzG" też miał
          niezłą oglądalność w niedzielę.
          • Gość: pb Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 16:37
            TzG rusza od 4 marca. Jeśli oglądalność PB się będzie utrzymywać TVN powinien
            się poważnie zastanowić nad zmianą pory emisji swojego show. :PP
        • Gość: nie-fan-PB Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:23
          zoaczymy jaka bedzie w kolejna niedziele. ilu widzow sie wypisze.
          Mnie zdenerwowaly ze zapowiedzi zdradzily wieksza czesc podstaw fabuly...
    • Gość: nw Re: Prison Break dziś w Polsacie o 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:28
      popieram popiewram

www.skazanynasmierc.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka