Dodaj do ulubionych

Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:41
Co sądzicie o tym serialu?

pl.wikipedia.org/wiki/Sześć_stóp_pod_ziemią
www.filmweb.pl/Sześć+stóp+pod+ziemią+2001+o+filmie,Film,id=89546
www.hbo.com/sixfeetunder/
www.imdb.com/title/tt0248654/
Niestety chyba nie ma żadnego forum polskiego ani strony fanowskie, co jest dziwne. Większość tego typu ameryk. serii ma...

Ja osobiście uwielbiam ten serial, najlepszy jaki widziałem.
Obserwuj wątek
    • honeybeam Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią 29.01.07, 18:43
      Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych seriali obyczajowych jaki widziałam w
      życiu. Moja miłość do niego nie była miłością od pierwszego wejrzenia, bo gdy
      HBO puszczało Sześć stóp poraz pierwszy, obejrzałam pierwszy odcinek i
      stwierdziłam, że nie potrafię się z tego śmiać, jakże się wtedy
      myliłam...Zaczęłam go oglądać wtedy gdy leciał bez lektora i wychwyciłam
      subtelności tonacji głosu i takie tam, które pozwoliły mi uchwycić o co tam,
      tak naprawdę chodzi. Nie mniej jednak uważam, że nie jest to serial dla
      każdego, choć uwielbiałam go, a każda kolejna seria była lepsza od porzedniej
      (!!!). I jak w niewielu serialach po trzech bodaj seriach zapowiedzieli, że nie
      zrobią więcej bo nie chcą obniżać poziomu i zakończyli go tak, że nie da się
      zrobić kolejnej serii ;) Polecam gorąco ale jeśli nie zarazisz się nim po
      czterech odcinkach, to nie zarazisz się nim już chyba wcale.
      • honeybeam Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią 29.01.07, 18:46
        Dla mnie miarą jakości tego serialu był fakt, że Katy Bates (ta od Misery) sama
        poprosiła o rolę w nim :)
        • dzika_rzeka Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią 29.01.07, 20:34
          Nakręcono 5 serii serialu, a 4 w zbrodniczych godzinach pokazał TVN. Gdzieś
          przeczytałam, że ostatnią mają wyemitować jesienią. Ktoś wie coś na pewno?
          • Gość: misiu Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:05
            > Nakręcono 5 serii serialu, a 4 w zbrodniczych godzinach pokazał TVN.
            Tak, szczególnie jak jeden z odcinków wyemitowano o 0:50 i to w środku
            tygodnia. Pamiętam, że jakąś z serii powtarzali w piątek albo w sobotę późnym
            wieczorem.
            Tvn nadaje 'Na wspólnej' czy też inną 'Magdę M.' o normalnej porze, a 'Sześć
            stóp pod ziemią' w porze dla nietoperzy:(
            • Gość: misiu Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:07
              i jeszcze jedno- uwielbiam muzykę rozpoczynającą każdy odcinek:)
              • dzika_rzeka Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią 29.01.07, 21:26
                Gość portalu: misiu napisał(a):

> i jeszcze jedno- uwielbiam muzykę rozpoczynającą każdy odcinek:)

Thomas Newman - 6 feet under theme :))
                Uwielbiam ten temat i zawsze troche się boję tych ocierających sie o siebie
                dłoni w czołówce ;)
                • honeybeam Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią 29.01.07, 21:38
                  Ta emisja w TVN to w ogóle była jakaś pomyłka :( nie wiem dla kogo i to w
                  środku tygodnia po północy :( Ale czego oczekiwać od tekiej popeliniarskiej
                  stacji, która 80% czasu antenowego jedzie na powtórkach. Ale jestem w szoku że
                  było aż pięc serii, to minęły mi jak jedna :( A jak Wam się podobał ostatni
                  odcinek ostatniej serii?
                • honeybeam Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią 29.01.07, 21:43
                  dzika_rzeka napisała:

> Gość portalu: misiu napisał(a):
                  >
                  > > i jeszcze jedno- uwielbiam muzykę rozpoczynającą każdy odcinek:)
                  >
                  >
                  > Thomas Newman - 6 feet under theme :))
                  > Uwielbiam ten temat i zawsze troche się boję tych ocierających sie o siebie
                  > dłoni w czołówce ;)

Muzyka była rzeczywiście niesamowita, zresztą jak całość.
                  • annajustyna Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią 29.01.07, 22:38
                    Na YouTube mozna obejrzec zakonczenie. Muzyka swietna - Sia, wokalistka
                    australijska...
              • Gość: misiu Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:44
                Link do mp3 z tematem z 'Sześciu stóp pod ziemią':
                www.falcon-crest-tv.de/sixfeetunder/misc/downloads/index.html
                miłego słuchania:)
                • Gość: strawberryfields Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią IP: *.as.kn.pl 02.02.07, 20:10
                  Nic obejrzanego w telewizji do tej pory nie poruszyło mnie tak jak 6fu, jak to
                  jakis amerykański internauta skomentował "this series is bleeding with
                  humanism";). Odcinki 9-11 piątej serii obejrzałam z mokrymi oczami, a na
                  ostatnim płakałam jak bóbr. Czułam się jakby Fisherowie byli moimi znajomymi.
                  W sumie fajnei byłoby się zebrac w kupę i założyć jakieś forum...tylko czy jest
                  nas aż tyle?
                  • Gość: misiu Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:27
                    kurczę, pełno wpisów odnośnie V serii 6FU. Na TVN nie ma co liczyć. Umieram z
                    ciekawości. Chyba pójdę kupić na DVD do Empiku albo na Allegro.
                    • Gość: strawberryfields Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią IP: *.as.kn.pl 02.02.07, 22:05
                      Wierz mi, opłaca się.
                      A tak w ogóle, kogo z bohaterów lubicie najbardziej? Ja uwielbiałam Nate'a i
                      Brendę, natomiast wszytskich Sibleyów (tzn Georga i jego świętoje*liwą
                      córeczkę;) miałam ochotę zastrzelić.
                      • Gość: misiu Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 15:49
                        Nate i Brenda - the best. :))))
                    • Gość: gosc Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:17
                      jesli masz dostęp do kanałów hbo i hbo2 to śledź ich program. w grudniu 2006 w
                      kazdy czwartek stacja hbo2 emitowała powtórkowe odcinki piątego sezonu (po 3 na
                      raz i bez reklam :D ). teraz leci rodzina soprano, ale moze po jej zakończeniu
                      ponownie puszczą 6fu, a jesli nie hbo2 to moze hbo...
                      • honeybeam Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią 03.02.07, 20:27
                        Ja uwielbiałam Ruth i Claire :) No i przecież David kochany chomo ;) E tam
                        wszytskich lubiłam i rzeczywiście kiedy kończyła się ostatnia seria czułam
                        jakbym traciła kogoś bliskiego.
                        • Gość: gosc Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią IP: *.kalisz.mm.pl 05.02.07, 21:49
                          Ja rowniez traktuje Fisherow jak rodzine . Pomyslalem kiedys jak wiele sie u nich zmienilo przez te 5 sezonow.
                          • Gość: strawberryfields Re: Six Feet Under/Sześć stóp pod ziemią IP: *.as.kn.pl 07.02.07, 09:06
                            Wystarczy porównać żałobę po ojcu rodziny w pierwszym sezonie z żałobą po
                            bracie w sezonie ostatnim. Jak bardzo ta pierwsza była "stiff upper lip";) a
                            jak bardzo ta druga była naturalna i oczyszczająca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka