Dodaj do ulubionych

Quiz: Kto to powiedział?

12.02.07, 15:38
Zakładam nowy, ekscytujący, porywający wątek o charakterze konkursowym. :D
Konkurs polega na tym, że ktoś wrzuca tutaj cytat z Prison Breaka (PO POLSKU)
i pozostali odgadują. Ten kto odgadnie, po potwierdzeniu poprawnej odpowiedzi
przez autora zagadki, wrzuca następny cytat. :))
Zobaczymy czy się przyjmie... :)

Na dobry początek rzucam pierwszy cytat:
"Lepiej żebyś to ty był mi winny niż ja tobie".
Obserwuj wątek
    • lady_sza Re: Quiz: Kto to powiedział? 12.02.07, 16:13
      ja jestem cienkaw cytatach, ale wydaje mi się ż epowiedział to Pope do Mika po
      tym jak Michael odmówił pomocy w budowie makiety,
      • seryjna Re: Quiz: Kto to powiedział? 12.02.07, 16:17
        też tak uważam....
        a ponieważ zwyciężczyni nie zadala pytania, to ja sobię pozwolę nadrobić:)

cytat: "Mówię tylko po angielskiu, biały chłopcze"
        kto, do kogo i w ktorym odcinku???:)
        viola
        • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 12.02.07, 16:32
          C-note do Michaela w pilocie :DDD
          Teraz ja:
          "Ja nie daję się złapać".
          Kto, do kogo + odcinek????
          • mendosita Re: Quiz: Kto to powiedział? 12.02.07, 17:10
            Bellick do Geary'ego w odcinku 18 :)

Teraz ja (kto do kogo i w którym odcinku):

"Yeah, she earned the money"
            • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 12.02.07, 19:03
              LJ do Linca w odcinku Unearthed (2x09) :D
              Kolejna zagadka:
              Kochanie, teraz, w tym pokoju, w tym momencie, ja jestem naczelnikiem. A teraz
              powiedz to.
              ;DDD
              • mendosita Re: Quiz: Kto to powiedział? 12.02.07, 19:07
                Hahah, fajne :D
                Czarnoskóry strażnik do sekretarki Pope'a (Nancy?)
                Imienia strażnika i odcinka nie chce mi się teraz sprawdzać, ale to było jak
                już mieli dziurę prawie w całości wykopaną.

Teraz najłatwiejsze:
                "Zabawne, myślałem, że powiedział to Ghandi".
                • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 12.02.07, 19:14
                  Dobrze Kasia :D Sekretarka miała na imię Becky, a strażnik Louis Patterson :D
                  Cała akcja miała miejsce w odcinku Tweener (1x09).
                  Odpowiedź na twoją zagadkę znam, ale dam się wykazać innym :DDD
                  • milka323 Re: Quiz: Kto to powiedział? 12.02.07, 19:36
                    "Zabawne, myślałem, że powiedział to Ghandi".
                    Michael do Sary :D
                  • mendosita Re: Quiz: Kto to powiedział? 12.02.07, 19:38
                    Taka fajna zabawa, czemu nikt się nie chce wciągnąć?
                    Widzę Luczijko, że my mogłbyśmy tak całą noc <lol>
                    • mendosita Re: Quiz: Kto to powiedział? 12.02.07, 19:38
                      Carolinko, musisz teraz podać swoją zagadkę :)
                      • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 12.02.07, 20:01
                        Właśnie Milka czekamy na zagadkę :DDD
                        • milka323 Re: Quiz: Kto to powiedział? 12.02.07, 21:20
                          O kurczee, taki miałam teskt po pierwszym odcinku ale mi sie zapomniało. To
                          moze teraz ktos inny a jak mnie najdzie pomysl to wtedy ja.
                          • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 12.02.07, 21:28
                            Milka chodź na czata :DD Bo tęsknimy za tobą :DD
                            • seryjna Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 10:17
                              to teraz trudniej :)
                              cytat:" ...w życiu pewne są tylko 3 rzeczy: śmierć, podatki i ...."
                              kto do kogo?? start...:)
                              viola
                              • palibulka Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 12:38
                                aaa kurcze wydaje mi sie ze to T-Bag do Majkela przy płocie ;) haha nie jestem
                                pewna ale bardzo chcialam zadać pytanko.... :( poczekam na cos łatwiejszego.
                              • winnix Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 13:11
                                Sucre do Michaela, w celi, bodajże przed tym, jak Michael szedł sprawdzać którą
                                ulicą będą nadjeżdżać policjanci. Dokłądnie chodziło o śmierć, podatki i
                                liczenie :)
                                • krzysia2 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 13:14
                                  A Twoja zagadka?
                                  • winnix Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 13:39
                                    Z racji, że jestem w pracy i nie mam zbyt dużo czasu na poszukiwania, zagadka
                                    może nie być zbyt wyszukana.
                                    Kto powiedział "I co moze zrobić, ukraść bandaż?"
                                    • seryjna Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 14:37
                                      na pewno Sara:)
                                      do Bellicka, albo innego nadzorcy ktory przyprowadzil do niej więżnia...
                                      mam tylko problem ktorego więznia..wydaje mi się ze Linka, ale pewna nie jestem
                                      totez zagadki zadawac nie bedę...
                                      viola
                                    • goldioo Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 15:17
                                      ukraść wacik
                                      • winnix Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 16:51
                                        > ukraść wacik

We wersji, którą miałam był bandaż. Miało być po polsku, to się trzeba pogodzić
                                        z różnymi tłumaczeniami.
                                        • goldioo Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 19:02
                                          OK,ale to wacik jest poprawne:D(oczywiście opatrunkowy, nie kosmetyczny:)
                                          chociaz...mały demakijaż w pracy:D
                              • quentiin Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 13:53
                                Poniekąd Winston Churchil :)
                                • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 14:33
                                  Sara do strażnika gdy Linc nie jest przypięty kajdankami do łóżka po tym jak
                                  wziął tabletke
                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 14:53
                                    to teraz ja zadaje chyba zle zle odpowiedzialam :PPP no to ..... hmm.......
                                    "You don't have to explain it to me, Michael. I know. But I want to"
                                    • seryjna Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 15:08
                                      Sara i Michael..osób jestem pewna, okoliczności już mniej, ale strzelam:
                                      chyba wtedy jak się Sara dowiedziała o rosyjsko/czeskiej żonie ...
                              • misiunia.80 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 15:16
                                wiem:)
                                Mahone do tej czarnoskórej agentki:
                                śmierć, podatki i to, że uciekinier popełnia błąd w ciągu 72 godzin!
                                to może niedokładny cytat, ale mniej więcej tak było
                                • misiunia.80 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 15:35
                                  no to teraz moja zagadka... kto i do kogo??

"Mój ojciec zawsze mawiał: Raz mnie oszukasz, wstydź się. Oszukasz mnie drugi
                                  raz, to cię zakopię!"

PS. Luczijko, fajny cytacik wymyśliłam? ;)
                                  • palibulka Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 15:59
                                    Ha! to wiem to mowil Belic jak zlapal Michła, żone i brata gdzies na poczatku
                                    drugiej serii.
                                    A teraz moje:
                                    "Klękam tylko przed Bogiem, a jego tu nie widze"
                                    Swoją drogą mój ulubiony cytat.
                                    • mendosita Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 16:28
                                      Najpiękniejszy tekst 2 serii PB, czyli Abruzzi do Mahone'a tuż przed śmiercią.

Teraz ja :D :
                                      Ty i ja nie jesteśmy żadnymi braćmi.
                                      • palibulka Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 16:30
                                        Michał do Tweenera po ucieczce. Michał uswiadamia mlodego ze to juz koniec ich
                                        wspolnej przygody.....i tu sie mylił :)

• gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 18:00
                                          to kto teraz wymysla?????????? Moze ja :DDDD wiec
                                          "-You letting me win.....
                                          -No."
                                          • aniuta75 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 18:08
                                            Michałek do DB Coopera w czasie gry w szachy na spacerniaku :D. Zgadłam???

A natępne pytanie - kto to powiedział i do kogo:
                                            "Ja też" <lol>.
                                            Pewnie nikt nie będzie wiedział hehehehe.
                                            • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 18:12
                                              Aniuta nie zgadlas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a te ja tez to z ostatniego odcinka Mike
                                              do Sary gdy wchodza do budynku zeby otworzyc skrytke :PPP
                                              • aniuta75 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 18:20
                                                Bo Wy za trudne pytania zadajecie :(. A ja Wam takie łatwe :P. Idę sobie
                                                popłakać buuuuuuuuuuuuuuuuuu.
                                                • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 18:56
                                                  Odpowiedź na zagadkę Gugi to: Linc do Michaela podczas gry w karty (odcinek The
                                                  Rat 2x14) :)))
                                                  Aniuta nie płacz, bo teraz specjalnie dla Ciebie łatwa zagadka:
                                                  "Miej trochę wiary" (kto do kogo + odcinek) :DDDD
                                                  Myślę, że nie będziesz miała z tym problemów, bo miałaś kiedyś ten cytat w
                                                  sygnaturce ;DDD
                                                  • aniuta75 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 19:05
                                                    Mały Linc do małego Michałka <lol> - zgadłam teraz??? ;P
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 19:18
                                                    Brawo!!!!!!!!!!!!!!! A później ten sam tekst rzucił duży Michael, do jeszcze
                                                    większego Linca <lol>. Obie sceny z Pilota lub Allena, o ile się nie mylę ;D
                                                    To teraz możesz zadawać Aniutka :DDDD
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 19:33
                                                    a moge ja moge ja ??????????????????????????????????? :PPPPP
                                                    "And you said I couldn't get things done."
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 19:54
                                                    Carolinka do Samanthy (tej babki z Firmy) w odcinku 1x22 Flight.
                                                    Teraz ja :D Będzie proste jak drut :DDD
                                                    "Uciekamy" :DD
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 20:44
                                                    Michael w ostatniej minucie ostatniego odcinka 1 serii odpowiadając Sucre ;]
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 20:48
                                                    no to teraz ja więc.....
                                                    "Like I said, there's nothing to tell."
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 13.02.07, 20:55
                                                    wiadomosc dla Aniuty - niestety dzis juz nie dam rady wejsc na czata :(( jak
                                                    ktoregos dnia sie spotkamy i bedziesz miala chwilke to wtedy Cie wykorzystam
                                                    :)))))))))) pozdrawiam :*
                                                  • aniuta75 Gugi :D 13.02.07, 21:07
                                                    Możesz mnie wykorzystać kiedy chcesz - musimy tylko zgrać terminy ;).
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 13:37
                                                    Ale nam dałaś zagwozdkę Gugi!!! A może tak małą podpowiedź??? :DDD
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 15:59
                                                    22 odcinek kobieta to mówi ;]
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 16:00
                                                    a nie przepraszam :PPP juz mi sie zagadki mieszaja ;p
                                                    to 1 odc 2 sez ;]
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 16:37
                                                    Sorry Gugi, ale nie tylko mieszają Ci się odcinki, ale i osoby ;DDD Tego nie
                                                    mówi kobieta, tylko Pope do Mahone'a w rozmowie o Sarze :DD Trochę mnie zmyliła
                                                    twoja podpowiedź, ale w końcu znalazłam :))) A scena ma rzeczywiście miejsce w
                                                    odcinku 2x01 Manhunt :)))
                                                    Teraz ja :D
                                                    "A ty, to kto? Siostra Maria Franciszka? Wiem jak być miłym". :DDD
                                                  • aniuta75 Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 17:04
                                                    Ja już się boję odpowiadać na jakiekolwiek pytania, żeby znowu kichy nie
                                                    zaliczyć :D.

P.S. Czy to może powiedział Teoś ;P?
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 17:06
                                                    Tak to był Teoś :D Tylko jeszcze napisz do kogo i w którym odcinku :DDD
                                                  • aniuta75 Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 17:17
                                                    Może hmmm do Michałka? Wtedy jak przyszli w odwiedziny do pani nimfomanki, co
                                                    córkę policjantkę miała ;p? Jak źle to chyba będzie znaczyło, że nie mam
                                                    pamięci do takich rzeczy :D.
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 17:41
                                                    Dobrze Aniuta :DDD Chyba jednak nie jesteś taka słaba w te klocki, jak Ci się
                                                    wydaje ;DDD Teraz twoja kolej na zadawanie :)))
                                                  • aniuta75 Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 17:43
                                                    Kto to powiedział :DDD:
                                                    "Właśnie wróciłem z misji rozprzestrzeniania demokracji na pustyni..."
                                                    <lol>
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 17:44
                                                    t-bag to powiedział ?????
                                                  • aniuta75 Taaaaaaaaak :DDD 14.02.07, 17:47
                                                    Brawo Gugi - zadaj pytanie :D.
                                                  • gugi14 Re: Taaaaaaaaak :DDD 14.02.07, 18:18
                                                    "Przygotowałem dla nas ucieczkę do Panamy."
                                                    ang wersja ;]
                                                    "I've arranged for us to get to Panama."
                                                  • aniuta75 Re: Taaaaaaaaak :DDD 14.02.07, 18:40
                                                    Eeeee... hmmmm.... może Michał :P?
                                                  • gugi14 Re: Taaaaaaaaak :DDD 14.02.07, 18:48
                                                    tak w odcinku Rendezvous do Sary ze ma plan by wszystko naprawic ;]
                                                  • luczijka Re: Taaaaaaaaak :DDD 14.02.07, 19:01
                                                    No to chyba teraz zadaje Aniuta :DD
                                                  • aniuta75 Re: Taaaaaaaaak :DDD 14.02.07, 19:21
                                                    "Nie zakopuj ich."
                                                    :P
                                                  • luczijka Re: Taaaaaaaaak :DDD 14.02.07, 19:25
                                                    A niech Cię Aniuta!! Co to za tekst??!! W ogóle go nie kojarzę :D
                                                  • aniuta75 Hehehehe 14.02.07, 19:27

• gugi14 Re: Hehehehe 14.02.07, 19:30
                                                    ja wiem ja wiem Kim do Kellermana zeby nie zakopywał braci :DDDd
                                                  • luczijka I co się cieszysz??? ;D 14.02.07, 19:30
                                                  • aniuta75 Re: I co się cieszysz??? ;D 14.02.07, 20:07
                                                    A cieszę się, bo chociaz raz udało mi się zadać trudną zagadkę <lol>.
                                                    A następne pytanie zadaje Gugi :).
                                                  • gugi14 Re: I co się cieszysz??? ;D 14.02.07, 20:30
                                                    'Well, we all have our crosses to bear.'
                                                    'Każdy ma granice, które musi przekroczyć.'
                                                  • caha Re: I co się cieszysz??? ;D 14.02.07, 22:03
                                                    to byl Michael do ksiedza podczas slynnej spowiedzi, odcinek po Randevous

cytacik: "Sorry, I thought it was someone who still existed"
                                                    "Wybacz, myślałem, że to ktoś istniejący"

• gugi14 Re: I co się cieszysz??? ;D 14.02.07, 22:18
                                                    Kim do Kellermana po tym jak go wyczyscili z kompa i wszystkich dokumentow
                                                  • caha Re: I co się cieszysz??? ;D 14.02.07, 22:25
                                                    Kim Kim ;))
                                                  • luczijka Re: I co się cieszysz??? ;D 14.02.07, 22:26
                                                    Gugi zadajesz :D
                                                  • gugi14 Re: I co się cieszysz??? ;D 14.02.07, 22:31
                                                    jeju znow wygrałam :DDD niech pomyśle zeby wymyślić cos bardzo trudnego :))))))))
                                                    'Country roads take me home, to your place I've got cash
                                                    Country ho in west virginia take me home'

chyba strasznie latwe dalam jednak ;//////
                                                  • luczijka Re: I co się cieszysz??? ;D 14.02.07, 22:45
                                                    Tą piosenkę śpiewa Tweener, w samochodzie Debry Jean :D W odcinku "First down".
                                                    Moja zagadka: "Nie spieszyłaś się". :)))
                                                  • gugi14 Re: I co się cieszysz??? ;D 14.02.07, 22:53
                                                    myslalam ze moze zapomnieliscie o tej piosence.. a fajna jest nie ;p ale Twoja
                                                    zagadka mnie rozwalila !! ale mysle intensywnie ;]
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 22:57
                                                    Linc to powiedzial do V ?????????
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 23:11
                                                    Linc ale do kogo innego :D Myśl dalej :))) Na pewno sobie przypomnisz :)
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 23:24
                                                    Cholera no mam na koncu szarej komorki taka scene noooo............ zaraz sie
                                                    wsciekne
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 23:27
                                                    oczywiscie pomijam fakt ze w tym serialu prawie nie ma kobiet wiec wybór jest
                                                    niewielki naprawde a dalej nie moge skojarzyc ;//////////////
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 23:44
                                                    no z pomoca osób na czacie bedacych w tym momencie odpowiadamy ze Linc mowil to
                                                    do Niki gdy byli wiezieni przez Bellicka
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 14.02.07, 23:51
                                                    'Mówisz to z pamięci?'
                                                    'All this and brains,too?'

ale chyba znow za latwe dalam ;//////////
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 13:03
                                                    Gugi proszę o podpowiedź, bardzo proszę :DDD Bo to nie jest wcale takie łatwe,
                                                    przynajmniej dla mnie :D
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 13:47
                                                    mówi do jeden z uciekinierów do babki w drugim sezonie :))) przy jedzeniu :PPP
                                                  • krzysia2 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 14:05
                                                    T-Bag do kobiety pracujacej na poczcie podczas wspólnego lunchu.
                                                  • krzysia2 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 14:09
                                                    Moja zagadka:
                                                    "Potrafię jeszcze|smarknąć w prawą dłoń,a podetrzeć się lewą."
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 14:11
                                                    Bellick do Mahone'a w ostanim odcinku
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 14:18
                                                    Ten temat bedziemy chyba ciągnąć w czasie przerwy między 2 a 3 sez ;ppp
                                                    moja zagadka:
                                                    'Story of my life'
                                                    'Historia mojego życia.'
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 14:46
                                                    Teoś do doktora Gudata w odcinku 2x02 Otis :D
                                                    Moja zagadka:
                                                    "Nie noszę pieluchy". :DDD
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 14:50
                                                    Linc do strażnika tuz przed egzekucją ;]
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 14:52
                                                    cos za łatwo idzie nam nie???

'A ty w to wierzysz?'
                                                    'You believe that ?'
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 15:12
                                                    Gugi źle odpowiedziałaś!! Nie chodziło mi o ten dialog, a zresztą on leciał tak:
                                                    Patterson: Musisz się w to przebrać.
                                                    Lincoln: A co to jest?
                                                    Patterson: W momencie śmierci, przestajesz panować nad swoim ciałem...
                                                    Lincoln: To pielucha.
                                                    Patterson: Tak. Musisz ją założyć.
                                                    Lincoln: Zmuś mnie.
                                                    A mi chodziło o inną scenę. Dla uściślenia podaję też odpowiedź drugiej osoby.
                                                    "Nie noszę pieluchy".
                                                    "Nigdy tak nie mówiłem". :DDD
                                                    Może to wam pomoże :)))
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 15:25
                                                    ahaaaaaaaaaaaaaaaaa okej to juz zaraz sie poprawiam niech tylko przypomne sobie :PP
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 15:35
                                                    a moze tak po angielsku napiszesz :)) bo jak aktorzy mowia po angielsku to ja
                                                    nie potrafie skojarzyc po polsku jak by to brzmialo w ich ustach ;] ale b trudna
                                                    zagadka bo na razie zadna postać nie przychodzi mi do głowy ze mogla tak mówic
                                                  • krzysia2 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 16:01
                                                    To chyba jest rozmowa Linka z L.Jem jak jechali razem samochodem.
                                                    Ze swoją zagadka poczekam na potwierdzenie czy moja odpowiedz jest
                                                    prawidlowa,bo nie mam pewności.
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 17:18
                                                    Specjalnie dla Ciebie Gugi piszę wersję angielską:
                                                    "I don’t wear a diaper".
                                                    "I never said you did".
                                                    Teraz łatwiej?? :DDD
                                                    Ty Gugi też daj podpowiedź do swojej zagadki ("You believe that"). Ok?? :DDD
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 17:23
                                                    podpowiedz jest taka że całkiem niedawno temu to uslyszeliśmy :))
                                                    a co do Twojej wypowiedzi to cholera nic mi ten tekst naprawde nie mówi ;///
                                                    jesli chodzi o pieluche to tylko kojarze tą z Linckiem... myslalam ze moze
                                                    jakies tłumaczenie jest ale po ang tez jest pielucha.... nie wiem... moze Teodor
                                                    to powiedział choć te 'I never said you did' wydaje mi sie ze Mike wypowiada te
                                                    słowa
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 17:37
                                                    "I never said you did" rzeczywiście wypowiada Michael, jeszcze musisz tylko
                                                    skojarzyć tą drugą osobę :DDD Co do twojej zagadki, to nadal nie mam pojęcia,
                                                    chociaż wiem że to było całkiem niedawno :)) Może mówi to Linc?????????
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 17:42
                                                    w mojej zagadc kobieta to mówi;]
                                                    kurcze no do kogo moze to mówić... nie wiem no w ogole kojarze jego ze mówi te
                                                    słowa jego minę pamietam ale sytuacji za nic nie moge skojarzyć
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 18:01
                                                    Sara do Michaela???? To pewnie nie to, ale cholera nic innego nie przychodzi mi
                                                    do głowy :DDD
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 18:05
                                                    zgadłaś !!! w kibelku czy wierzy ze odzyska dawne zycie ;]
                                                    a Twojej zagadki chyba nie odgdne ;////
                                                  • marita19 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 20:52
                                                    Sorki gugi że odpowiem za ciebie, ale wydaje mi sie że znam odpowiedź na to
                                                    pytanie. Te słowa powiedział Haywire do Michaela, kiedy byli razem w
                                                    psychiatryku;)))Jeśli zgadłam, to proszę żeby gugi zadała następne pytanie:))
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 21:00
                                                    ja dalej nie czaje kiedy to było nie pamiętam by była taka rozmowa ze świrem w
                                                    sprawie pieluchy :| ... no ale skoro Ty zgadlaś to teraz Ty zadajesz marita !! :))
                                                  • marita19 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 21:22
                                                    Gugi ta scena jest w 18 odcinku pierwszego sezonu 6m56s. A ja na początek dam
                                                    coś łatwego;))"Możesz uciec od wszystkiego w swoim życiu,oprócz własnego
                                                    smrodu." Kto do kogo to powiedział??
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 15.02.07, 21:29
                                                    niestety moje płyty z 35 odcinkami prisona latają po całym Wrocku wiec nie ma na
                                                    razie mozliwosci zobaczyc tego ale moze mialam po prostu inne tlumaczenie na
                                                    polski i temu mam problemy ;] a Twoja zagadka wcale nie jest łatwa i
                                                    powiedzialabym ze to mówi albo Bellick albo T-bag :)
                                                  • marita19 Re: Quiz: Kto to powiedział? 16.02.07, 15:45
                                                    No masz racje, bo to mówi jedna z tych osób, ale musisz zgadnąć która??No i
                                                    jeszcze przydałaby sie sytuacja w której te słowa zostały wypowiedziane...;))
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 16.02.07, 16:16
                                                    AAAA juz chyba wiem jak sie chłopcy przygotowywali do ucieczki i na widok psów
                                                    tropiących t-bag to powiedział ;]
                                                  • marita19 Re: Quiz: Kto to powiedział? 16.02.07, 20:12
                                                    Zgadłaś, powiedział to T-bag jak szykowali sie do ucieczki. Teraz czekam na
                                                    twoją zagadke;))
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 16.02.07, 20:18
                                                    'A tu nasze drogi się rozchodzą.'
                                                    'Then I guess this is where we part ways.'
                                                    :))
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 16.02.07, 23:52
                                                    no i ktoś mial zostawic zagadke no ludzie no !!!!!!!! focha strzelam !!!!!
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 17.02.07, 00:39
                                                    Spoko Gugi, nie obrażaj się ;D Już zostawiam zagadkę, ale najpierw oficjalnie
                                                    odpowiadam na twoją. Linc do Michaela w odcinku 2x07 Buried, kiedy wyruszał po
                                                    LJ'a :DDD A tak na marginesie to zauważyłam, że często zadajesz zagadki z
                                                    Linckiem w roli głównej, może czas to zmienić, bo łatwo można Cię rozszyfrować ;DDD
                                                    Moja kolej :DDD
                                                    "To załóż fartuch/kitel". Wystarczająco trudne??? ;DDD Nie podaję wersji
                                                    oryginalnej, bo by było za łatwo :)))
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 17.02.07, 08:51
                                                    dobrze przez jakiś czas moge się powstrzymać choć trudno mi będzie i wpadnę w
                                                    rozpacz i się załamię i depresja mnie dopadnie no ale czego sie nie robi dla
                                                    drugiego prisonmaniaka :) a Twoja zagadka jest trudna owszem ;/// ale spoko dziś
                                                    wyjezdzam do znajomych do Trzebnicy ze satrszymi więc bede miała co robić :)))
                                                    mam nadzieje tylko ze nikt mnie nie ubiegnie :DDD
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 17.02.07, 22:46
                                                    cholera TRUDNE !!
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 18.02.07, 00:24
                                                    ja juz musialam isc z czata LU :P ale czekam na podpowiedzi do nastepnego
                                                    spotkania na czacie :))
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 18.02.07, 01:01
                                                    Widzę, że jednak nie obejdzie się bez podpowiedzi. Jest to scena z końcówki
                                                    pierwszego sezonu, rozgrywająca się pomiędzy dwoma facetami.
                                                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 18.02.07, 14:15
                                                    Dobra jeszcze jedna podpowiedź, a nawet dwie :DDD Jest to rozmowa telefoniczna.
                                                    Wersja angielska brzmi: "So wear a smock". No śmiało zgadujcie :DDD
                                                  • asiccaa Re: Quiz: Kto to powiedział? 18.02.07, 19:49
                                                    Abruzzi to mowi do kolesia, który pracował z V nad uwolnieniem Burrowsa :D

Teraz ja:)

"Starsi wiekiem ida przed przystojniakami"
                                                    "Age before beauty"
                                                  • krzysia2 Re: Quiz: Kto to powiedział? 18.02.07, 20:30
                                                    Mówi to T-Bag do Abruzziego podczas ucieczki.
                                                    Moja zagadka:
                                                    "Zrób to dla mnie i nie łżyj mi prosto w twarz"
                                                  • asiccaa Re: Quiz: Kto to powiedział? 18.02.07, 21:59
                                                    T-Bag do Pani Hollander kiedy ta chce wziąc bron i się okazuje ze jej nie ma w
                                                    szufladzie:D jestem boska:D
                                                  • asiccaa Re: Quiz: Kto to powiedział? 18.02.07, 22:04
                                                    Zagadka:
                                                    "Ja jestem Pan Miller"
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 18.02.07, 23:44
                                                    to był Scan jak policjant zalapam Sucre jak jechal kradzionym autkiem ;];]
                                                  • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 18.02.07, 23:48
                                                    teraz ja teraz ja :DDDDD
                                                    'Co za dzień!
                                                    Po prostu znaleźliśmy się nawzajem.'
    • asiccaa Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 16:54
      Szef więzienia do Michaela jak ten nie chciał mu pomagac przy Tah Mahalu(???)

Zagadka: "Nadal masz nieco ikry, co John?"

• mmorawski Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 17:06
        Philly Falzone?
        • asiccaa Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 17:09
          że niby co:D?
        • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 20:18
          Proszę, proszę jednak moje namowy odniosły skutek, bardzo się cieszę :DDD Mam
          tylko nadzieję, że włączysz się do tej zabawy na stałe :))) Im więcej osób tym
          ciekawiej!!!
      • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 18:22
        moja zagadka 'Co za dzień!
        Po prostu znaleźliśmy się nawzajem.'
        źle odgadnieta !!!!!!!!!!!!!!!!!
        • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 20:15
          To ja proszę o podpowiedź do twojej zagadki Gugi :DD
          • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 20:31
            jeden zbieg mówi do drugiego zbiega w drugim sezonie początkowych odcinkach ten
            jeden jest przerażony z początku że widzi tego drugiego :)))
            • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 20:49
              Czy może chodzi o spotkanie Teosia z Tweenerem, przed sklepem w Tooele w Utah????
              • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 20:55
                TAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                za dużo dalam chyba w tej podpowiedzi :PPPP
                • aniuta75 Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 21:00
                  A pytanie? :D
                • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 21:00
                  Hahahahaha następnym razem musisz dozować podpowiedzi tak jak ja :D Nie zadaję
                  kolejnej zagadki, bo jeszcze jest nie rozwiązana ta podana przez Asię :)))
      • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 21:17
        czy przypadkiem Majkel nie powiedzial tego do Abruzziego ????????
        • asiccaa Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 21:50
          Przepraszam Gugi za źle odgadnięta zagadke ale cos mi sie pomieszało i nie na
          ten link kliknęłam :o sory sory sory!!!! nie bijcie:P

A co do mojej zagadki to jest z pierwszego sezonu i w tej scenie cos się sypie
          [doslownie]

:):) top sikret:D
          • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 23:25
            Asia a mogłabyś podać ten cytat w wersji oryginalnej?? Proszę :DDD
      • asiccaa Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 23:40
        "Still got some piss and vinegar in those old veins, huh, Charles"

Tu jest Charles ale w tłumaczeniu polskim mam John więc przepraszam jeśli to
        bardzo zaciemniło Wam obraz;]
        • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 19.02.07, 23:56
          To w końcu chodzi o Charles'a czy o Johna, bo to dosyć istotna różnica?? ;D
          • asiccaa Re: Quiz: Kto to powiedział? 20.02.07, 16:26
            o Charlesa:)napewno:)

nie wiem tylko czemu w tłumaczeniu jest John :?
            • winnix Re: Quiz: Kto to powiedział? 20.02.07, 16:37
              Bellick do DB Coopera jak razem z C-Notem ukrywali sypiący się gruz z dziury w
              ścianie:)

Teraz ja: "Wieć jeśli mnie zatrzymacie jeszcze minutę, wszyscy stracicie pracę,
              rozumiemy się?"

:))
              • lady_sza Re: Quiz: Kto to powiedział? 20.02.07, 16:59
                kellerman, który przewoził ukrytych chłopaków, do policjantów podczas blokady,
                po ucieczce mika i linca z konwoju, jeśli zgadłam to zadajcie pytanie w miom
                imieniu
                • asiccaa Re: Quiz: Kto to powiedział? 20.02.07, 17:05
                  "Niech zabiera dzieciaki i ucieka z kraju"

Zagadka w imieniu osoby wyżej:)
                  • magda.evie.zoe Re: Quiz: Kto to powiedział? 20.02.07, 17:24
                    Abruzzi do swojego kolegi z celi w odc. 1x05, kiedy Michaela przenoszą do
                    innego więzienia
                  • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 20.02.07, 17:25
                    Abruzzi do swojego kumpla-więźnia, kiedy Mike'a mieli przenieś do innego
                    więzienia. To scena z ostatniego odcinka, który leciał na Polsacie - 1x05
                    English, Fitz or Percy :)))
                    • krzysia2 Re: Quiz: Kto to powiedział? 20.02.07, 17:29
                      A następna zagadka?
                      • magda.evie.zoe Re: Quiz: Kto to powiedział? 20.02.07, 17:34
                        "demolition runs in the family"
                        • magda.evie.zoe Re: Quiz: Kto to powiedział? 20.02.07, 20:33
                          oj, aż tak źle?
                          to dodam jeszcze, że zdanie to poprzedza "gimme that thing"
                          że pochodzi z serii pierwszej
                          i że słowem kluczowym jest tu "rodzina"

aha i jeszcze proponuję, żeby założyć drugi rozdział tego wątku, będzie łatwiej
                          się w nim poruszać.
                          • winnix Re: Quiz: Kto to powiedział? 21.02.07, 10:02
                            Poddaje się, nie mam bladego pojęcia, podpowiedz chociaż czy to jest scena z
                            pierwszego czy z drugiego sezonu...?
                            • magda.evie.zoe Re: Quiz: Kto to powiedział? 21.02.07, 12:51
                              przecież już pisałam, że z pierwszego (może faktycznie czas więcej używać
                              polskiego, bo napisałam, że z pierwszej serii).

ekhm, co by tu jeszcze powiedzieć? mówi to mężczyzna ... i uwaga, nie Michael ;-
                              )
                              • winnix Re: Quiz: Kto to powiedział? 21.02.07, 14:19
                                Wiem!!! Pół wieczora wczoraj myślałam i w końcu mnie dzisiaj olśniło:)
                                Abruzzi do Sucre jak wiercili dziury w diable :)

Moja zagadka: "To jest to gówno, z którym muszę się męczyć."
                                • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 22.02.07, 14:51
                                  a może tak albo wersja ang albo mała podpowiedź :)))))))))))
                                  • winnix Re: Quiz: Kto to powiedział? 22.02.07, 15:03
                                    Wersja angielska "This is the kind of crap I have to deal with."
                                    Mówi to mężczyzna do kobiety i żadne z nich nie jest więźniem. Sezon 1.
                                    • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 22.02.07, 15:54
                                      Bellick to mówi ???????????????
                                    • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 22.02.07, 15:54
                                      albo nie to chyba Mahone :PP
                                      • magda.evie.zoe Re: Quiz: Kto to powiedział? 22.02.07, 17:06
                                        nie, to chyba ten czarny strażnik (Louis Patterson?) do sekretarki? w
                                        odcinku "English, Fitz or Percy"?
                                        • magda.evie.zoe Re: Quiz: Kto to powiedział? 22.02.07, 18:19
                                          nie, to nie ten odcinek. może ten, gdzie znalazł dziurę (o mało co?) ;)
                                      • winnix Re: Quiz: Kto to powiedział? 22.02.07, 19:40
                                        Pierwszy sezon mówiłam :)

Druga podpowiedź, bohaterowie już nie żyją. Oboje. Zginęli w pierwszym sezonie.
                                        Nie wiem co jeszcze napisać, żeby nie powiedzieć wszystkiego, nie wiedziałam, że
                                        to takie trudne będzie;))
                                        • aniuta75 Wieeeeeeeeeeeeeeem :DDD 22.02.07, 20:40
                                          To powiedział kochaś matki LJ'a do niej właśnie :D. Zgadłam??? :P
                                          • aniuta75 Re: Wieeeeeeeeeeeeeeem :DDD 22.02.07, 21:22
                                            Jeszcze raz - kochaś matki LJ,a do LJ,a :).

Pytanie:
                                            "Nie zawsze będzie tak jak tutaj" :D.
                                            • gugi14 Re: Wieeeeeeeeeeeeeeem :DDD 22.02.07, 21:37
                                              Michael do Sary w odc the key po pocałunku :DDDDDDDDDDDDDD
                                              teraz ja !! :]

'Tak.
                                              Co?|Chciałeś powiedzieć tak, tak?
                                              Tak! Tak!
                                              Ta!'
                                              • aniuta75 Re: Wieeeeeeeeeeeeeeem :DDD 22.02.07, 21:48
                                                Maricruz przyjmuje oświadczyny Sucre :D.

"Złodziej zawsze pozostanie złodziejem"
                                                • winnix Re: Wieeeeeeeeeeeeeeem :DDD 22.02.07, 21:52
                                                  Jezu ale to wciąga:) Yyyy, ten, no... Michael o Sucre, jak im "rabował" 5mln
                                                  dolców :)
                                              • winnix Re: Wieeeeeeeeeeeeeeem :DDD 22.02.07, 21:48
                                                Maricruz i Sucre, jak się zgadzała na jego oświadczyny w pierwszym odcinku :)))

Mogę oddać zagadkę komuś, bo nie mam siły dzisiaj wymyślać:)
                                                • mara.jade Re: Wieeeeeeeeeeeeeeem :DDD 22.02.07, 22:39
                                                  To ja skorzystam jeśli pozwolicie:

"Może Beatelsi mieli rację, że wszystkim czego potrzebujesz jest miłość..."
                                                  • gugi14 Re: Wieeeeeeeeeeeeeeem :DDD 22.02.07, 22:43
                                                    abruzzi do wpołlokatora o michaelu

ale jest nowy watek zalozony z zagadkami prosimy tam juz wpisywac;]
                                    • luczijka Re: Quiz: Kto to powiedział? 22.02.07, 16:56
                                      Kellerman do Carolinki??????????
                                      • gugi14 Re: Quiz: Kto to powiedział? 22.02.07, 21:44

'Tak.
                                        Co?|Chciałaś powiedzieć tak, tak?
                                        Tak! Tak!
                                        Ta!'
                                        • aniuta75 Re: Quiz: Kto to powiedział? 22.02.07, 21:49
                                          Maricruz przyjmuje oświadczyny Sucre.

"Złodziej zawsze pozostanie złodziejem"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka