Dodaj do ulubionych

chirurdzy 17.04.2007

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:54
napiszczie, proszę, co tam się działo wczoraj? nie nagrało mi się :(
Obserwuj wątek
    • iberka Re: chirurdzy 17.04.2007 18.04.07, 14:44
      ja nie wiem, bo nie oglądałam ale Polsat zwariował żeby taki serial puszczać po
      północy. Chyba wystosuje prottest :-) Ktoś jest za? ;-)
      • marzeka1 Re: chirurdzy 17.04.2007 18.04.07, 15:15
        To nic nie pomoże,Polszmat ma w nosie telewidzów, woli w dawnej porze "Chirurgów" puszczać jakiś polszmatowski badziew.Szkoda, bo serial mi się b.spodobał, ale nie aż tak, by zarywać noc.
      • Gość: maruda Re: chirurdzy 17.04.2007 IP: *.torun.mm.pl 18.04.07, 21:09
        ja jestem naprawdę wkurzona na polsat za to zrobił z tym serialem.To przecież
        nagradzany, bardzo dobry seriali i ma wielu zwolenników. Początkowo polsat
        nadawał go o dobrej porze , bo o 20.30 w czwartek i kiedy można się już było
        wciągnąć, przesunęli na kretyńsko późną porę.Ja do tej pory nie dożywam.
        Nastawiam sobie nagrywanie. I tu durny polsat mnie zaskoczył i w ubiegłym
        tygodniu rozpoczął emisję wcześniej niż zapowiadał w programie.I nie nagrał mi
        sie początek.Mimo, że chciałam tego uniknąć, to będę zmuszona ściągnąć sobie
        całą serię i polsat może zniknąć z mojego telewizorka. Mam do nich wielkie
        pretensje o lekceważenie widzów. Chirurgów nie reklamowali wcale i potem się
        pewno zdziwili słabą oglądalnością. Dodatkowym koszmarem są potężne bloki
        reklamowe podczas tych nocnych emisji.Czyli uważają, ze ktoś to jednak ogląda,
        tak? Tak mnie tym polsat zjadowił, że nie oglądam go już wcale. Jak coś chcę
        BARDZO ("Chirurdzy") to nagrywam i przewijam reklamy.Powtarzali pierwszą serię o
        przyzwoitej godzinie i kiedy zaczęła sie nowa, to po trzech odcinkach zmiana.I
        to bez żadnej reklamy dla serialu.Wiem, wiem, powtarzam sie, ale muszę sie
        wyżalić...Jestem za protestem wysłanym do polsatu. Ale czy ktoś mi powie co
        zdarzyło wczoraj w GA?
        • Gość: matt_banco Re: chirurdzy 17.04.2007 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.07, 21:58
          ... no wyzalilas sie ... to teraz co bylo wczoraj. No wiec wczoraj byl
          przepieknie zrobiony odcinek. Byla katastrofa kolejowa czy cos takiego i wiele
          ofiar trafilo do naszego ulubionego szpitala. Wczesniej oczywiscie Meredith
          czekala na Dereka w pubie ... czekala, lekko sie wstawila i gdy juz ... juz ...
          mialo sie w koncu rozwiazac kogo wybral, to wezwali "mlodych" do szpitala. Tam
          rzecz jasna wyszlo ze Mer pila, wiec przez pol odcinka zasadniczo zasysla przez
          rurke do zyly rozne plyny aby oprzytomniec. Pozostali za to mieli naprawde
          niezle. Izzie pomagala Addison z dwoma kobietkami w ciazy. Cristina przez caly
          odcinek szukala odcietej i ... pasujacej nogi, ktora mial przyszyc dr Webber.
          Znosila rozne ... ale albo okazalo sie ze nie ta strona (czyli dwie lewe) albo
          noga byla kobieca ... wiem, wiem ... to brzmi lekko horrowato, ale naprawde
          wprowadzilo do odcinka piekny, czarny humor. Glowny watek dramatyczny to dwojka
          ludzi, ktorzy zostali przebici pretem i w ten sposob stali sie skazana na
          siebie para. Watek bardzo byl wzruszajacy. W miedzyczasie okazalo sie ze Darek
          jednak, raczej, chyba, w zasadzie, prawie napewno, wybral swoja zone ;-) a nie
          Meredith. Alex - jak zwykle - wykazal sie swoistym egoizmem, ale nie beda
          rozwijal watku. Generalnie bylo dramatycznie, wzruszajaco i swietnie ...
          koncowka zmusila nawet mnie do szybszego trzepotania powiekami, bo jakos tak
          mokro sie pod nimi zrobilo.
          • Gość: maruda325 Re: chirurdzy 17.04.2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 12:08
            Dziękuję :)
    • Gość: xxx streszczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 21:58
      mialam napisac w skrocie, ale znalazlam streszczenie na Forum GREY'S ANATOMY WORLD:

Meredith nadal czeka w barze na Dereka i upija się. Nagle wszyscy czworo dostają wezwanie do szpitala, bo na obrzeżach Seattle wydarzyła się katastrofa kolejowa. Meredith stwierdza, że może tak miało być, może nie miała poznać zakończenia. Po jej wyjściu w barze zjawia się Derek. Wszyscy są zaskoczeni widokiem Mirandy w eleganckiej sukience. Meredith przyznaje się, że piła i Miranda każe się jej trzymać z boku. Izzie zostaje przydzielona do Addison, która zajmuje się pacjentką z poparzeniami i jest w trzecim trymestrze ciąży. Christina zostaje przydzielona do mężczyzny, któremu ucięło nogę. Pielęgniarz mówi Meredith, że Joe kazał jej powiedzieć, że szukał jej Mr Dreaming (Derek). Derek wchodzi na Izbę Przyjęć. Richard zmusza go by pozwolił mu operować. Derek zgadza się pod warunkiem, że będą operować razem. Przechodząc koło Meredith Derek kiwa głową, ale ona nie wie, co to oznacza. Na Izbę Przyjęć przywożą mężczyznę i kobietę przebitych wspólnie jednym metalowym prętem. Ma się zająć nimi George. Alexa Miranda wysyła do zszywania. Miranda każe Meredith podłączyć sobie kroplówkę i stwierdza, że za kilka godzin będzie trzeźwa, a wtedy będzie mogła pomagać ofiarom. Poparzona kobieta, Brooke ma skurcze i muszą jej zrobić cesarskie cięcie, bo dziecku coś dolega. Brooke chce na wszelki wypadek spisać testament, bo dziecko nie ma ojca. Izzie podłącza kroplówkę Meredith. Derek zostaje wezwany i zostawia Richarda samego w Sali operacyjnej. Christina stwierdza, że to nie jest noga tego mężczyzny, bo to też lewa, a on ma uciętą prawą. Richard każe jej znaleźć jego nogę. Prześwietlenie wykazuje, że rurka przechodzi dokładnie przez rdzeń i aortę. To, które zostanie zdjęte z rury pierwsze, nie ma szans na przeżycie. Derek i Preston muszą wybrać, kto ma przeżyć. Christina nigdzie nie może znaleźć prawej nogi. George pobiera krew Meredith by zrobić jej test na zawartość alkoholu. Alex zszywa ciężarną Janę. Ona chce koniecznie zobaczyć swoją przyjaciółkę Brooke. Addison jest zła na Alexa, że pozwala pacjentce chodzić po szpitalu i nawet dokładnie jej nie zbadał. Każe Izzie przygotować dla niej łóżko. Derek bada Bonnie i Toma Maynarda. Bonnie nie ma czucia w nogach, a Tom tak. Christina znajduje prawą nogę, ale to noga kobiety. Derek stwierdza, że Bonnie ma przesunięte narządy, słabe tętno i uszkodzony rdzeń. Tom ma lepsze rokowania. Preston każe George'owi zamówić salę i zamknąć galerię, bo nie chce widowni. Christina prosi Prestona o pomoc w poszukiwaniu nogi, ale on stwierdza, że kiedy jest na dyżurze to nie jest jej chłopakiem. Meredith rozmawia z Alexem i zauważa, że jest dziwny bez swojej werwy. Derek i Preston wyjaśniają sytuację Bonnie i Tomowi. Tom uważa, że to nie sprawiedliwe, ale Bonnie nie oczekiwała, że wyjdzie z tego cało. Jest przerażona, ale rozumie, że lekarze nie mają wyboru. Brooke i Jana są najlepszymi przyjaciółkami. Zgłosiły się do banku spermy i są w ciąży z tym samym dawcą. Więc ich dzieci są rodzeństwem. Janę odchodzą wody. Yvonne, która ciągle gadała przez komórkę i uważała Alexa za niekompetentnego lekarza, nagle traci przytomność. Okazuje się, że miała krwotok wewnętrzny i nie żyje. Alex jest załamany, bo niczego nie zauważył. Addison zabiera Brooke na cesarskie cięcie, a Izzie zostaje z Janą. Sanitariusz daje nogę Alexowi i on operuje z Richardem. Christina jest wściekła, bo zostaje wysłana na Izbę Przyjęć. Bonnie żegna się z Tedem. Mówi Derekowi, co ma przekazać jej narzeczonemu. Kiedy będzie gotowa anestezjolog ich uśpi więc nie będzie czuła bólu. Meredith jest trzeźwa i może asystować. Kiedy są przez chwilę z Derekiem sami, Meredith jest zaskoczona, bo on nie mówi. Ona się domyśla, że zostaje z żoną. Rurka się przesuwa i zaczynają tracić Bonnie. Zdejmują ją z rurki i próbują ratować, ale uszkodzenia są zbyt duże. Tom zaczyna krwawić, więc zostawiają Bonnie i zajmują się nim. Meredith nie może się z tym pogodzić, próbuje ją reanimować. Miranda każe jej przejść do Toma i ogłasza czas zgonu Bonnie. Jana i Brooke urodziły szczęśliwie. Addison pyta Izzie czy już zdecydowała jak bardzo ją znienawidzi. Uważa, że Izzie ma dar i mogłaby ją dużo nauczyć. Derek rozmawia z Dannym i przekazuje mu od Bonnie, że gdyby miłość była jedyną rzeczą to byłaby tu z nim.
      • Gość: maruda325 Re: streszczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 12:09
        Dziekuję; teraz jeszcze bardziej mi żal, że nie widziałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka