Dodaj do ulubionych

Prison Break vs. Lost

IP: 213.241.34.* 02.05.07, 09:27
Co wolicie? Co jest lepsze? Ja chyba skłaniam się ku Prison Break.
Obserwuj wątek
    • Gość: let's party Re: Prison Break vs. Lost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 10:04
      Ja też - tym bardziej, że "Lost'a" nigdy nie oglądałem, a "Prison Break" to i
      owszem.
    • Gość: fd Re: Prison Break vs. Lost IP: *.chello.pl 02.05.07, 10:12
      lost, pb jest cieńko zagrany, wyreżyserowany, zrobiony, i jeszcze do tego nudny
      • radzi10 Re: Prison Break vs. Lost 12.05.07, 19:17
        Ja wole LOST-a
    • Gość: Andzia Re: Prison Break vs. Lost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 10:38
      Prison Break!!! Zajedwabisty filmik! Do Lostów jakoś nigdy nie mogłam się
      przekonać, choć parę odcinków oglądnęłam.
    • Gość: saba Re: Prison Break vs. Lost IP: 213.241.34.* 02.05.07, 10:58
      Lost ma fajną długofalową fabułę - cały pomysł jest ciekawy, ale poszczególne
      odcinki (mniej więcej co drugi) są nudne i beznadziejne. Z kolei Prison
      przedstawia strasznie naiwną historię, ale odcinki i takie krótkie wątki są
      bardzo dobre. To powoduje, że Prison Break'a ogląda się lepiej. Losta można
      wogóle nie oglądać, tylko czekać na rozwiązanie zagadki :)
    • aniuta75 Re: Prison Break vs. Lost 02.05.07, 11:08
      Chyba był już podobny wątek :).
      Ja oczywiście wybieram PB :DDD.
      • galaxian1 Re: Prison Break vs. Lost 02.05.07, 11:43
        Byl juz taki watek, bo sam go zakladalem :)
        Wtedy bylem zz PB, bo lecial 1 sezon.

Niestety po 2 sezonie Prisona stwierdzam z cala stanowczoscia, ze LOST jest duzo
        lepszym serialem. W Prisonie naroilo sie zbyt wiele glupot, absurdalnych wrzecz
        zbiegow okolicznosci... poza tym wszystko dzieje sie wokol jednego watku glownego.

Odcinki LOSTa mozna ogladac wiele razy i za kazdym razem wychwycic jakis nowy
        smaczek, jakies powiazanie miedzy bohaterami... W Prisonie czegos takiego brak -
        jest ciagle to samo, przeciagane w nieskonczonosc. PB powinien sie zakonczyc na
        bardzo dobrym 1 sezonie, producenci nie sprostali wyzwaniu. Zrobili serial,
        ktory dobrze sie oglada, ale absurdy w nim zawarte sa tak wyrazne, ze czasami
        chce sie wyc (z kilkakrotnie obcinana reka T-Baga na czele !).

LOST jest o wiele bardziej przemyslany i na dluzsza mete jest serialem duzo
        lepszym. Co nie znaczy ze Prison jest zly - swietnie sie go oglada, ale ma zbyt
        duzo wad.
        • aniuta75 Galaxian 02.05.07, 12:03
          A jakbyś miał wybór Lost czy Supernatural to co byś wybrał :D?
          • galaxian1 Re: Galaxian 02.05.07, 12:46
            Ale nie mam, bo to watek o Loscie i Prisonie :D
            Poza tym nalezy brac pod uwage, ze ja jestem maniakiem horrorow, wiec bylbym
            obiektywny :)
        • Gość: saba Re: Prison Break vs. Lost IP: 213.241.34.* 02.05.07, 12:46
          Masz rację. Ale to co zraża mnie do lost'a to także to, że część odcinków jest
          beznadziejna. Miniserię można by zawrzeć w dwóch odcinkach, a dziewiąty i
          dziesiący (z retrospekcjami Hugo i Jacka) w ogóle wywalić. W Prisonie wszystkie
          odcinki są dobre.
          • galaxian1 Re: Prison Break vs. Lost 02.05.07, 12:49
            To prawda, mozna jeszcze wywalic retrospekcje Charliego :)
            Ale ostatnie odcinki Prisona tez byly dosc slabe (w porownaniu do wczesniejszych).
            Prawie kazdy serial po jakims czasie "siada", z wyjatkiem Supernaturala, ktory
            robi sie coraz lepszy (glupi TVN ze go skasowal).
            • Gość: saba Re: Prison Break vs. Lost IP: 213.241.34.* 02.05.07, 12:57
              Prison byłby świetny, gdyby się zakończył w 18/19 odcinku. Caroline
              uniewinniłaby Michaela i Linca. Wtedy wszystko byłoby fajnie.
              • wioskowy_glupek Re: Prison Break vs. Lost 14.05.07, 00:48
                Prison fajny ale potwornie naiwny :P
                Lost o wiele lepszy, długofalowa fabuła, świetnie nakreślone i zagrane postacie, świetnie zawiązana intryga. Co odcinek coś nowego, wiele zagadek itp...
                A ileż można wiać z więzienia...
    • Gość: JoJo Re: Prison Break vs. Lost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:19
      Oba są koszmarnie nudne, oba mdłe, oba wylansowane przez media, no i niestety
      cała masa ludzi uwierzyła, że są takie świetne...
      • Gość: Kratka Re: Prison Break vs. Lost IP: *.chello.pl 16.05.07, 11:40
        Jestem lostowiczką, PB nie oglądałam do momentu, w którym dowiedziałam się, że w 2 serii gra William Fichtner (agent A. Mahone). W związku z tym obejrzałam sezon 2 PB li i jedynie dla Fichtnera, który stworzył postać fascynującą. Cała reszta poza Mahone'm jest do wyrzucenia.
        • Gość: Kratka Re: Prison Break vs. Lost IP: *.chello.pl 16.05.07, 11:58
          Zapomniałam dodać, że Lost też zaczął mnie wkurzać, a najbardziej to, że ma mieć aż 6 sezonów. To kompletne przegięcie. A więc tylko Mahone :)))
          • galaxian1 Re: Prison Break vs. Lost 16.05.07, 14:38
            Gość portalu: Kratka napisał(a):

> A więc tylko Mahone :)))

To rozumiem, ze jestes tez fanka serialu Invasion ?
            Tam "Mahone" czyli Underlay jest 100% lepszy niz w PB ! :)

• Gość: Kratka PB, Lost, Inwazja IP: *.chello.pl 17.05.07, 13:57
              "Inwazję" mam na dvd OCZYWIŚCIE. Zmahonizowałam się okrutnie. Pozdrawiam.
              PS. "Inwazja" jest naprawdę dobra, zwłaszcza w trzydniowym maratonie.
              • Gość: Mick Re: PB, Lost, Inwazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:21
                Only LOST
                PB jest strasznie nudnawy. Od PB znacznie bardziej wolę 24 :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka