Dodaj do ulubionych

M jak Miłość - dno

02.05.07, 19:58
Wczoraj przypadkiem obejrzałem jakiś odcinek serialu "M jak miłość" i
wprawdzie nie oglądam seriali i nie wpisuję się na to forum, to jednak
zdecydowałem, że słów kilka tu umieszczę. Otóż jestem porażony i zdruzgotany
dnem, jakie sączyło się z ekranu. Lista dialogowa na poziomie przedszkola, gra
aktorów jak z niegdysiejszych argentyńskich, czy brazylijskich seriali. Po
prostu kiszka straszna! Czy ktoś podziela moją opinię? Czy tu tylko sami
wielbiciele tego produkcyjniaka?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: M jak Miłość - dno IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.07, 21:03
      nie. nie sami. też nie znosze tego badziewia. do tego złotopolscy. to chyba
      moja czolowka najgorszych seriali.
    • Gość: nika77 Re: M jak Miłość - dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 21:31
      wydaje mi się, że obrażasz aktorów brazylijskich i argentyńskich, ale przyznaję,
      że rzeczywiście MjM przoduje w drewnianych dialogach.
      • pressforum Re: M jak Miłość - dno 02.05.07, 21:37
        Szczególnie poraziły mnie słowa padające z ust wdowy po janosiku i jej
        rozmówczyni, niestety nazwiska aktorki nie pomnę, a jaką role gra w serialu -
        nie wiem. Obie panie mówiły, że trzeba sie zająć sobą, umawiały się na nalewkę i
        ta nieznana mi telefonem mężowi oznajmiała, że zupa w lodówce. No rewelacyjne
        dialgi naprawdę.
        • Gość: Elmo Re: M jak Miłość - dno IP: *.spray.net.pl 02.05.07, 22:25
          A ja w ogole nie rozumiem, po kiego grzyba ktos ni z gruchy ni z pietruchy oglada
          -enty odcinek jakiegos serialu, nie majac nawet bladego pojecia, kto jest kim
          ("wdowa po janosiku" - Boszszsz......), po czym wyraza swoja dezaprobate na
          forum, ktorego tez nie czytuje???
          • Gość: kuba Re: M jak Miłość - dno IP: *.e-wro.net.pl 03.05.07, 00:18
            bardzo obiektywna opinia -niestety jest tak jak pisze inicjator wątku -dno i
            drewno,
            • pressforum Re: M jak Miłość - dno 03.05.07, 00:45
              Ano piszę dlatego, że kilkanaście minut cierpień przed TV (ale musiałem żeby
              mieć pewność, że nie tylko jeden dialog to dno) wystarczyło żeby wydać taką a
              nie inną opinię. Piszę też dlatego, że jestem zdziwiony, że ktoś to ogląda i
              chciałem spytać innych o opinię.
              • pressforum Re: M jak Miłość - dno 03.05.07, 00:50
                A jednak!!! :) film.onet.pl/seriale/0,1528886,wiadomosc.html I co teraz
                będzie z tą produkcją?
                • Gość: Gina_L Re: M jak Miłość - dno IP: *.spray.net.pl 03.05.07, 09:17
                  Pewnie zaprzestaną produkcji, więc ciesz się!!!!!!!
                  Na miejsce tego serialu wcisną "Dylematu 5" - szczyt możliwości polskiej TV,
                  więc będzie już dobrze, prawda, pressforum?
                  Jeśli nie podoba ci się, to po prostu przełącz na teatr TV na Jedynce, nie katuj
                  się! Wiesz, może istnieje w Polsce dość liczna grupa, której serial nadal się
                  podoba? Jak myślisz? Czy też jeśli tobie się nie podoba, to musisz koniecznie
                  szukać potwierdzenia u innych?
                  • pressforum Re: M jak Miłość - dno 03.05.07, 10:03
                    he he! ja sie nie zamierzam katowac! raz kawalek tego badziewka zobaczylem i
                    wsytarczy. ciekaw bylem opinii innych i tyle. a dylematu czy czegos tam tez nie
                    ogladam, bo ja z reguly seriali polskich - tudziez kilku innych produkcji - nie
                    ogladam.
                    przepraszam! oglalem jeden sezon zagubionych i kawalek drugiego. ale mnie
                    znuzylo. stwierdzilem, ze skoro to nie zmierza do zadnaj pointy, do zadnego
                    finalu, tylko juz zrobili sezon 3. to po co to ogladac? kolejne zagwozdki,
                    intrygi, zagadki, ktore na nic sie zdadza, bo i tak zadnego rozwiklania nie
                    bedzie. poczulem sie oszukany ;) no i podobnie jest z dziesiatkami innych tasiemcow.
                    • Gość: julka Re: M jak Miłość - dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 10:08
                      a ja tam nadal lubię oglądac MjM i mam nadzieje, że nie zaprzestana jego
                      produkcji.Szkoda tylko, że już nie będzie Mariusza Sabiniewicza:/
          • Gość: nika77 Re: M jak Miłość - dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 23:21
            professorum nie oglądał, a trafił w sedno sprawy ze swoja opinią odnośnie MjM
        • Gość: Arsena Re: M jak Miłość - dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 00:14
          To był faktycznie bardzo głupi pomysł z tym telefonem.Szczególnie że jej mąż
          takowym sie nie posługuje.W ogóle jak sie bardziej serialowi przypatrzyć to w
          każdym odcinku można sie z czegoś ponabijać.Mi ostatnio przypadł do gustu
          moment w którym gadąjaca przez telefon baba włazi pod auto na pasach na
          czerwonym dla przechodniów świetle.Nie dość że sie chłopu wpakowała
          niekulturalnie pod samochód to jeszcze cała obrażona przeprosin oczekuje.Sory
          scenarzyści ale troche więcej szauku dla widzów.Mozna było jakoś mądrzej .I
          jeszcze dialog Hanki z Jolką.Jolka mówi"wiesz haniu byłam u lekarza" Hanka
          odpowiada "no to musisz iść do lekarza"Katastrofa.
    • Gość: e Re: M jak Miłość - dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 10:38
      Poczekajcie z tymi że widownia traci to jest pewnie następny chwyt marketingowy
      tego drewna ludzie sie wystraszą że ich serial może znowu zejść z anteny i znowu
      zaczną oglądać wbrew sobie.
      • pressforum Re: M jak Miłość - dno 03.05.07, 13:33
        jak to wbrew sobie? skoro nie ogladaja, to znaczy, ze nie chca ogladac. czy sie
        myle?
    • Gość: wildcat_x1 Re: M jak Miłość - dno-zgadzam się z tobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 15:42
      Niestety nowe seriale też lepsze nie będą.Większość tego typu produkcji w
      polskiej TV to "twórczość pani Łebkowskiej.Zamierza ona swoimi wypocinami
      jeszcze długo raczyć widzów.Dialogi drętwe jak truposz z lodu,bohaterowie w
      sposób straszliwy pozbawieni indywidualności,wręcz bliźniaczo do siebie
      podobni.Wzorce obyczajowe tak konserwatywne że nie powstydziliby się ich
      politycy Ligi Patologicznych Rodzin,zreszta tego typu seriale skutecznie
      wyręczają ich w propagangzie ich "jedynie słusznych "poglądów.No i ten
      nieznośny klimat lukrowano-harlekinowy jaki wylewa się z ekranu telewizora
      krótko mówiąc"och,ach ,cukier ,lukier ,miodzio" wa w środku pustka.Ale seriale
      to typowy wytwór kultury masowej ,więc nie należy się spodziewać wzniosłych
      artystcznych imperatywów po ich twórcach.To jest towar który ma się dobrze
      sprzedać.
      • pedant1 Re: M jak Miłość - dno-zgadzam się z tobą 19.06.07, 13:57
        "twórczość pani Łebkowskiej" ? to ty jesteś dno ciekawe czy jarzysz
    • monikaa13 Re: M jak Miłość - dno 19.06.07, 14:51
      a ja lubie i ogladam i gdzies mam twoje zdanie na ten temat, serial jest
      prawdziwy i nie widze w tym nic dziwnego
      a do ciebie czasem nie zadzwoni zona i nie powie ze zupa w lodowce, czlowieku
      zastanow sie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka