drzejms-buond 06.09.07, 10:22 nie bardzo kumam o co kaman z tym filmem ekipa.gazeta.pl/ekipa/0,0.html że jak to działa? film można kupić... ale gdzie? ale jak? ale za ile? a potem w tiwi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mameluch Re: Ekipa 06.09.07, 10:42 jeloł Drzejms:) widziałem reklamę, że jutro z Wybiórczą ma być pierwsza płyta. i nie wiem czy w ten sposób będą kolejne się ukazywały, czy jak. a w Polsacie serial chyba od 13.09. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Ekipa 06.09.07, 13:03 znalazłem nawet oddzielne FORUM. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=945 byłem nawet zainteresowany ale przy takiej ofensywnej reklamie zaczynam sie zastanawiać czy to aby nie przerost formy nad treścią? Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: Ekipa 10.09.07, 12:22 drzejms-buond, miałem podobne odczucie kupiłem jednak i nie żałuję, polecam premierę na Polsacie w czwartek o 20.00 nie tracisz kasy, a możesz naprawdę zyskać, premier Turski LoL Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Ekipa 13.09.07, 21:25 no i jak Wam sie podoba?? ja wlasnie poki co sie wpatruje w ekran i sama nie wiem co myslec. ale jest ciekawie;) Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: 13.09.07, 23:44 Całkiem całkiem, szkoda tylko, że na 2 jest House. Miałem dylemat. Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Ekipa 14.09.07, 01:13 O 22 jednocześnie HOUSE, CSI i SUPERNATURAL, a ci mi jeszcze z jakąś EKIPĄ wyjeżdżają? A paszła won, sabaka! Zresztą i tak nie mam Polsatu. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Ekipa 14.09.07, 09:39 Bardzo dobry serial. Wreszcie się nie rozczarowałem, jak w wypadku Twarzą w twarz i Twierdzy szyfrów. Wyraziste postacie, świetni aktorzy w świetnej formie, dobry scenariusz. Jestem usatysfakcjonowany. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Ekipa 14.09.07, 10:05 Jestem pod wrazeniem, mozna jednak w Polsce robic dobre seriale. Tf (tfutfu)orcy takich gniotow jak Magda M powinnni obowiazkowo ogladac tern serial przez 8 godzin dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Ekipa 14.09.07, 13:11 A Ekipowy premier ma bloga: www.konstantyturski.pl/Turski/0,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Ekipa 14.09.07, 14:39 takiej obsady moglby pozazdroscic EKIPIE niejeden film pelnometrazowy. Nie mowiac o trojce rezyserek :) do tego calkiem niezly scenariusz (choc nie bez wpadek - w pierwszym odcinku sekwencja z helikopterem i lotnia duuuuuzo za dluga), produkcja bez zarzutu (no moze troche bym sie przyczepil do kiepskich postsynchronow), sposrod wszystkich nowych serali (a mamy ich mrowie a mrowie) ten jeden nie tylko nie budzi poczucia zazenowania, a autentycznie wciaga. I kto to wyprodukowal? Polsat. Stacja, ktora byla do tej pory synonimem telewizyjnej tandety. Baaaardzo fajna niespodzinka czekam na 4 odcinek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Ekipa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.07, 14:54 No produkowal to jednak ATM, ktory produkuje rozne rzeczy jednak od "Kiepskich" przez "Fale zbrodni" po "Pitbulla". No istotnie wiekszosc swojej produkcji sprzedaja POLSAT-owi, ale i TVP sie zalapala. Ale trzaba przyznac ze przytomnie POLSAT wzial w tym udzial. Co do akcji promocyjnej to sie jej przygladam z ciekawoscia, bo do tej pory takiej konstrukcji marketingowej chyba nie bylo. Ciekawe czy wypali to sprzedawanie DVD na tydzien przed emisja. Troche studzi pomysl z wydawaniem po jednym odcinku za 10 zl. Chociaz za calosc nie wyjdzie to jakos specjalnie odbiegajaco od standardu 100-130 zl za sezon serialu, to jednak ten serial ma sezon o te kilka odcinkow krotszy niz zwykly "amerykanski" standard ;-) No i ciekawe czy przewidzieli dodatki ;-) Gdyby do kazdej plytki z jednym odcinkiem dorzucali 30 minut wywiadow, materialow dokumentalnych i innych gadzetow to byloby milej. Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: Ekipa 17.09.07, 18:24 no jak na razie na pierwszej płytce były 2 odcinki więc OK., do drugiej było dodane pudełeczko na kolekcję więc też OK., do trzeciej nie wiem co dodadzą ;) Do każdej jest też dodawana mini książeczka drukowana z wywiadami, opisem ról… Cena nie jest wysoka, zawsze można cofnąć fajniejsze sceny, obejrzeć w wolnej chwili etc etc ATM pokazał naprawdę że potrafi robić Świat wg kiepskich, ale i bardzo ambitne seriale jakim na pewno jest już EKIPA Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Ekipa 17.09.07, 19:11 > Stacja, ktora byla do tej pory synonimem telewizyjnej tandety. > Baaaardzo fajna niespodzinka Nie zgadzam się - "Pensjonat pod Różą" czy "Rodzinę zastępczą" trudno uznać za telewizyjną tandetę. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: Ekipa 17.09.07, 21:46 Pierwszy odcinek zaskakująco przyjemny. Aktorzy umieją grać (i mają co grać), w scenach rozgrywanych w domach główni bohaterowie wyglądają naturalnie, postarano się o dźwięki typu szczekanie psa, czy gwizdanie czajnika. Jednak na dłuższą metę troszeczkę zaczęła mi przeszkadzać zbyt teatralna gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Niestety, to kicha:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 23:19 O czym świadczą tzw. raitingi czy oglądalność. 5,8% pierwszy odcinek i 3,8 drugi. Mimo nnajwiększej akcji promocyjnej we współczesnej telewizji! Tak to bywa. Siostra reżyseruje, druga siostra ręxyseruje, córka reżyseruje, syn napisał muzykę, to co się dziwić, że tylko rodzina ogląda. Rzeczywistość polityczna jest obecnie stokroć ciekawsza. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: Niestety, to kicha:( 17.09.07, 23:32 Ja sie wogole dziwie - kto i po co oglada polskie wspolczesne seriale. Jedyne ktore da sie ogladac, to sa niestety te z lat komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: Niestety, to kicha:( 19.09.07, 12:06 Ekipa jest ambitnym serialem, fajnie się Ją ogląda a seriali czarno białych nie lubię… wolę kolorowe czyli współczesne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: Niestety, to kicha:( 19.09.07, 13:28 a ja po 2 odc jestem baaardzo miło zaskoczona. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniak2 Re: Niestety, to kicha:( 20.09.07, 09:55 Gość portalu: nn napisał(a): > O czym świadczą tzw. raitingi czy oglądalność. 5,8% pierwszy odcinek > i 3,8 drugi. Mimo nnajwiększej akcji promocyjnej we współczesnej > telewizji! Tak to bywa. Siostra reżyseruje, druga siostra > ręxyseruje, córka reżyseruje, syn napisał muzykę, to co się dziwić, > że tylko rodzina ogląda. > Rzeczywistość polityczna jest obecnie stokroć ciekawsza Co za głupotę powiedziałeś. Brak słów! Serial wspaniały, ciekawy, wciągający tylko puszczany o nieludzkiej porze. Halo! Polsat! Ludzie muszą rano chodzić do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Niestety, to kicha:( 20.09.07, 11:28 > > O czym świadczą tzw. raitingi czy oglądalność. 5,8% pierwszy > odcinek > > i 3,8 drugi. Tak to bywa. Siostra reżyseruje, druga siostra > > ręxyseruje, córka reżyseruje, syn napisał muzykę, to co się > dziwić, że tylko rodzina ogląda. No to chyba pani Holland ma największą rodzinę w Polsce. To raz. Dwa - od kiedy oglądalność świadczy o poziomie serialu czy innego programu? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Ekipa 3 21.09.07, 09:27 Słaby odcinek niestety, przejaskrawiony, skini na granicy śmieszności, niepotrzebny wątek, Szyc w tej roli nie przekonuje. Wpadka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Ekipa 3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.07, 10:37 Nie ... no wpadka to zdecydowanie za mocne slowo. Chociaz istotnie troche za duzo przejaskrawien i to nie tylko ze skinami, ale tez i doktorem ekonomii mowiacym po japonsku ... jako skecz fajne, jako element wiekszej historii zbyt ekstrawaganckie i ... nienaturalne. Troche tu widac szukanie antidotum na "bezbarwnosc" postaci w polskich serialach ... no to "podkoloryzowali" ciut za duzo ;-) Ale fajne sa te wszystkie rzeczy w tle, asystentki zdajace na studia i majace romanse z ochraniarzami, panie z kancelarii i tak dalej. Dosc sympatycznie buduje to tlo. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Ekipa 3 21.09.07, 10:52 Akurat wykład doktora był, obok wizyty Gajosa u starego esbeka, najciekawszym fragmentem wczorajszego odcinka. Poza tym, fakt, że nowy premier nie zwalnia nikogo czyni z niego postać wielce nieprawdopodobną. Oczywiście, za takim rozwiązaniem przemawia fakt, że do tej pory nie był politykiem, i nie ma swego "zaplecza", ale jednak nieco realizmu by się przydało:-) Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Re: 21.09.07, 12:20 Ale ten serial ma nie tylko pokasywać kulisy władzy ("realizm") - on również promuje szczyptę idealizmu, mówi: patrzcie, jaka mogłaby być i powinna być polityka. Cała konstrukcja premiera Turskiego na tym się opiera. A że życie polskie jest, jakie jest, to serial się skończy, jak się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Ekipa 3 21.09.07, 22:10 Szyca rozpoznałam gdzieś w połowie odcinka, po głosie. Niestety, nie widziałam początku serialu, podobno była scena przemiany z normalnego faceta w skina, w której sam się malował? W każdym razie fakt, że rozpoznałam go tylko po głosie, dobrze o nim świadczy - dla mnie był wiarygodny. Serial już w drugim odcinku oderwał się od ziemi, w trzecim szybował w niebycie :) ale mi to nie przeszkadza, wręcz jestem za - "normalnych" polityków mam na tvn24 :/ i mam ich serdecznie dosyć :I Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: Ekipa 3 24.09.07, 16:27 no pora taka nieciekawa dlatego kupuje DVD ale teraz będzie na Polsacie po jednym odcinku nie po dwóch więc krócej będzie Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Ekipa 5 08.10.07, 11:38 No, na szczęście serial wrócił na właściwe (czytaj: kulisy rządzenia) tory. Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś