Gość: hsuej IP: *.agora.pl 13.09.07, 17:12 Fajnie tak znienacka zostać premierem. Tez bym tak chciał, a co?@! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Raf Re: Mam być "technicznym"? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.07, 22:16 Kaczor pewnie nie ma czasu oglądać :( Że u nas nie można tak honorowo, normalnie... wykształcony na premiera... w Polsce brzmi jak "Utopia" Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl profesorska kokieteria? 14.09.07, 00:05 "Ps. Kurczę, nie zdążyłem odwołać poniedziałkowych zajęć." Łał, taka profesorska kokieteria? Radziłabym twórcom bloga nie przesadzać z tym, bo obniżają wiarygodność szlachetnego premiera. Facet, który zasuwa tekstem, że w 3 miesiące chce wiele zrobić dla kraju, a jednocześnie zapomina o swojej odpowiedzialności za własne obowiązki wobec studentów - oj, nie budzi zaufania... Niechcąco wspieracie stereotyp wykształciucha, co to się mądrzy, do rządzenia się rwie, ale nie potrafi nic zrobić dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Góra rodzi mysz Re: Mam być "technicznym"? IP: *.tkk.pl 13.09.07, 22:30 W bajkach tak bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy Orm BŁĄD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 22:41 Tam były drzewka, chyba jabłonki, a nie żadne buraki. Jak chcecie byc tacy fajni że Turski ma bloga to zadbajcie o jakąś spójnośc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idris abd al-halim Re: BŁĄD IP: *.chello.pl 13.09.07, 23:39 to były jabłonki... a turski jak na profesora nie ma zbyt wiele do powiedzenia... wygląda raczej, jakby gazeta przyuczała jakiegoś swojego stażystę do pisania tego bloga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelek Re: BŁĄD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 01:40 Na blogu Turskiego są też straszne błędy logiczne. Turski ma 37 lat, jego żona 34 a syn 16. Żonę poznał podobno, gdy studiowała psychologię. Nawet jeśli była to miłość od pierwszego wejrzenia i wpadli w październiku na jej pierwszym roku zaraz po pierwszym wykładzie, to ona musiała mieć wtedy 17 lat. Całkiem możliwe, ale w kontekście dalszej kariery, a także infantylizmu ich dziecka mało prawdopodobne. Są też inne "nieścisłości". Turski ma 37 lat. Trzy lata temu wrócił ze Stanów, gdzie wykładał na Harvardzie przez dwa lata. Czyli na Harvard wyjechał mając 32 lata. Jak na nauki społeczne to mało. Mógł pojechać na post-doc'a, ale w takim wypadku pisanie o wykładaniu jest mocno naciągane. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: BŁĄD 15.09.07, 01:07 > Są też inne "nieścisłości". Turski ma 37 lat. Trzy lata temu wrócił ze Stanów, > gdzie wykładał na Harvardzie przez dwa lata. Czyli na Harvard wyjechał mając 32 > lata. Jak na nauki społeczne to mało. Mógł pojechać na post-doc'a, ale w takim > wypadku pisanie o wykładaniu jest mocno naciągane. Nie wiem, jak w politologii i ekonomii, ale w fizyce to jest możliwe. Znam paru młodych profesorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SiuVanDyk Re: BŁĄD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 14:58 Zgadzam się z przedmówcą. Jeżeli osoby odpowiedzialne za kampanię marketingową i kreację bohatera filmu bardziej się do swojego zadania przyłożyły zadbałyby o pewien poziom profesjonalizmu. Jeżeli nasz bohater jest profesorem to raczej nie używałby sformułowań w stylu: "Kurczę, zapomniałem odwołać zajęcia" lub "odwalić kupę dobrej roboty". Scena z helikopterem żenująca. Pasowałaby do filmów z Bruce Willisem, ale nie do serialu, który ma być utrzymany w konwencji political-fiction. Ciężko to mówić, ale nie wróżę temu serialowi sukcesów. Chociaż rola Marcina Perchucia pierwszorzędna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Łyszkowski Mój głos już ma : ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 23:31 Szkoda, że nie ma aktualnie w polskiej polityce aż tak fajnych i wyrazistych postaci. No dobra, może Kwaśniewski, Sikorski, Wałęsa czy Gilowska i Gronkiewicz Waltz są wyraziści, ale obecnie to nie oni nie nadają pierwszy ton polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzczeryPolak Re: Mój głos już ma : ) IP: 212.160.70.* 20.09.07, 23:19 popieram poza tymi co wyminiłes brakuje wyrazistych postacji w tej polityce... a szkoda... przydałaby sie odmłodzenie tego parlamentu... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liilka Re: Mam być "technicznym"? IP: *.smstv.pl 14.09.07, 00:04 i dlatego, że nasi "super" politycy nie mją czasu oglądac, to odrazu wydają serial na płytkach, by sobie mogli podpatrzec jak mogłaby wyglądać dobra polityka, prawi ludzie. o! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzczeryPolak Re: Mam być "technicznym"? IP: 212.160.70.* 20.09.07, 23:24 mogli by chociaz przez chwile zastanowic sie nad soba... i nad swoim postepowaniem... ta cala obecna polityka jest do d.... niedobrze mi sie robi jak ogladam wydarzenia, fakty, czy inne wiadomosci.. brak slow... a skzoda a taki serial to chwile odreagowania i nadziei ze moze kiedys bedzie jak w tym serialu taka wiara.... chociaz z ta wiara to roznie bywa... ale trzeba wierzyc! . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purepoison Można być i technicznym,byleby zrobić coś dobrego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 10:51 JEJKU! Gdzie jest państwo,którego jest Pan premierem? To rzucam wszytsko i zostaję jego obywatelem;] Ma Pan już mój głos, Panie Premierze;] Odpowiedz Link Zgłoś
dedee23 Mam być "technicznym"? 14.09.07, 11:49 Myślę, że to takie przesłanie tego filmu, pokazują jak mogłaby wyglądać Polska gdyby... Bardzo bym chciała, żeby nasi politycy to zobaczyli, taką lekcję polityki :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasadyzobowiazujom Patrzymy Na Pana Panie Turski IP: *.chello.pl 14.09.07, 13:08 :) Żona się od rana postarzała o 2 lata:) i tak glosuje na Pana, sie Pan nie martwi:) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Nie na polu buraków tylko w sadzie.... 14.09.07, 14:36 chyba ze Turski ma na mysli polski Sejm :D Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: Nie na polu buraków tylko w sadzie.... 17.09.07, 18:35 Tede też myśle że chodzi o dobrą stronę polityki, jak poprzednicy też będę głosowa na Pana Panie Turski :) Odpowiedz Link Zgłoś