Gość: Elwis_V Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem Wie.. IP: *.chello.pl 21.09.07, 00:57 Raczej wiele ma wspólnego z przedwojennym ONR em, a jemu było bardzo blisko do nazizmu.(nie mylić z faszyzmem). Że też taki Borys myli obydwa pojecia i traktuje je jak jedno i to samo-ręce opadają,no ale to chyba znak czasu ten syndrom niedouka wśród elity polskich artystów aktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paero123 Re: Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem W IP: *.compi.net.pl 24.09.07, 15:49 Ale przecież w filmie Szycu i s-ka robili "zig heil" a to hitlerowskie/nazistowskie pozdrowienie ale sam gest to chyba raczej faszystowski. Kiedys widzialem dokument o rosyjskich faszystach i tak samo sie pozdrawiali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem Wie.. IP: 212.76.38.* 21.09.07, 01:55 tez mialem takie wrazenie ze to ktos z LPR. otwieramy.cba.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: a ja zas ze ten ciula to bohater z SLD, lub IP: *.hsd1.ca.comcast.net 21.09.07, 02:04 imbecyl Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem Wie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 04:33 Wyglada strasznie. Dobrze wczol sie w role. ;-) www.otwieramy.pl/?p=40870 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafkarw Re: Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem W IP: *.chello.pl 21.09.07, 07:04 Tak się składa, że mój kolega z Białej miał z typem Wierzejskim do czynienia, gdy ten organizował faszystowskie (skinowskie) akcje w tym mieście. Do dziś żałuje, że go swego czasu nie zglanował mając go pod kolanem. Ja też żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem W 21.09.07, 08:02 Uważaj bo ktoś z LPR może cię podać do sądu za takie głupie pomówienia... Odpowiedz Link Zgłoś
rafkarw Re: Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem W 21.09.07, 08:32 Już się zesrałem ze strachu. Wiem co piszę. Taka jest prawda, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem W 21.09.07, 10:09 Potrafisz to udowodnić przed sądem w przypadku procesu wytoczonego Ci przez ludzi z LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
rafkarw Re: Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem W 21.09.07, 10:23 Nie wiem, jek miałbym udawadniać, że Wierzejski uczestniczył w akcjach skinów w Białej. Wiem tylko tyle, że moi przyjaciele z tego miasta znają go z tej strony. Bardziej martwiłbym się o typa Wierzejskigo, gdyby miał się skonfrontować z ludźmi, którzy go widzieli w niesławnej roli przywódcy skinów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem Wie.. IP: *.kredytbank.pl 21.09.07, 07:30 Panie Borysie, Udsało się!!!!! Oglądając Pana widziałem najczarniejsze strony naszej rzeczywistości. Perfekcyjna gra i charakteryzacja. Nie poznałem Pana. Z niecierpliwością czekam na nastepny odcinek i nowe Pańskie role. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mathew90 Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem Wie.. IP: *.chello.pl 21.09.07, 07:49 Trzeba przyznać że Szyc zargał to bardzo przekonywująco, a oglądając to daje do myślenia, że tacy ludzie naprawdę mieszkają obok nas. Jeszcze raz chylę czoła przed panem Borysem, to było COŚ! Odpowiedz Link Zgłoś
rafkarw Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem Wie.. 21.09.07, 07:55 Mam ciekawe spostrzeżenie: w tym bełkocie 90% stanowią wpisy osób, które uważają ten serial za gów... i które są tak patriotyczne i tak pisowsko i faszystowsko jedyniesłuszniemyślące, że tylko współczuć. Ciekawi mnie tylko po co to gów... ogladacie? Lepiej w tym czasie zająć się robieniem dzieci w jedyniesłusznej pozycji tata na mamę. Będzie przynajmiej lepszy przyrost naturalny. To jedyne, co możecie zrobić dobrego dla Ojczyzny. Jeśli chodzi o skojarzenia Szyca z Wierzejskim, to są zupełnie uprawnione, bo typ Wierzejski organizował swego czasu zadymy skinów w Białej Podlaskiej. Żal tylko, że go wtedy mój kolega skutecznie nie zglanował. Skutecznie, czyli tak, żeby typowi nie przychodziło do głowy pchanie się do sejmu. Podobnie lepiej by zrobił robiąc dzieci - one na szczęście prawie zawsze buntują się przeciw rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 09:11 Moj Boze, co za prostak ... Odpowiedz Link Zgłoś
rafkarw Re: Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem W 21.09.07, 09:55 To sie grubo mylisz. Jestem rocznik 72 i miałem do czynienia ze skinami w realu. Dostałem od nich parę razy po ryju za wygląd. Tym bardziej żałuję, że typ Wierzejski nie został w odpowiednim momencie spacyfikowany. Jeśli chodzi o pierwszy wątek, to uważam, że zamiast oglądać beznadziene seriale lepiej jest zapalić świece, przygotować dobrą kolację i ukochać swoją Kobietę ta ja na to zasługuje. Po co tracić czas - życie jest takie krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Beznadziejnie naiwny serial 21.09.07, 07:58 Dobry premier to taki co to chodzi do strajkujących i głodujących i ich pociesza... A najlepiej niech im rozdaje kasę... Tak samo naiwne jak amerykańskie komedyjki o dobrych prezydentach... Szkoda czasu na oglądanie, amerykańskie tak samo naiwne ale chociaż zrobione z większym polotem... Odpowiedz Link Zgłoś
rafkarw Re: Beznadziejnie naiwny serial 21.09.07, 08:31 To nie oglądaj. Po co tracić czas. Naprawdę lepiej robić dzieci niż się męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Beznadziejnie naiwny serial 21.09.07, 08:35 Obejrzałem kawałek i już nie oglądam. Dobiła mnie naiwność i tandetność tego filmiku... Odpowiedz Link Zgłoś
rafkarw Re: Beznadziejnie naiwny serial 21.09.07, 09:17 Przyznam, że obejrzałem wczoraj pierwszy odcinek i mnie nie powaliło. Chyba rzeczywiście GW zrobiła reklamę czegoś, co jest czymś innym. Tym niemniej mam bardzo ambiwalentne wrażenia. Z jednej strony Agnieszka Holland, za którą (oprócz "Gorączki" i "Kobiety samotnej") nie przepadam. Tym niemniej reżyseria dobra. Co do aktorstwa też ciężko mieć większe zastrzeżenia (choć postaci wiele i trudno to uchwycić). Szkoda tylko, że Gajosa tak mało. Całość solidna, a w polskich produkcjach serialowych to nie jest częste. Dla mnie na lata zostanie "Siedlisko" jako piękna opowieść o czymś, co trudne do uchwycenia dla mieszczucha, ale także trafaijące właśnie w moją wrażliwość i pragnienia. Tym niemniej pisanie, że do dupy i takie tam, wydaje mi się działaniem na wyrost i mocno podszyte osobistymi uprzedzeniami, niestety politycznymi. Czekam tylko, kiedy ktoś wyskoczy, że Solorz i Michnik razem piją wódkę i układają wspólne scenariusze na przyszłość Polski i że jest jakiś układ, który legalizuje jakieś ciemne interesy, i że Agnieszka Holland jest właśnie w tej bandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Beznadziejnie naiwny serial 21.09.07, 10:08 Sprawna reżyseria i dobra gra aktorów to dodatki. Są co prawda filmy z kiepską fabułą które ogląda sie tylko dla aktorów, scenografii, muzyki itd. Ale nie przesadzajmy Ekipa wspaniała pod tym względem nie jest. A naiwność filmu mnie tak poraziła, że mi się od razu odechciało oglądać. I nie mówię tu prawica-lewica itd. Chodzi ogólnie o naiwność polityczną... Zresztą tak jak pisałem taką naiwnością charakteryzuje się wiele filmów o amerykańskich prezydentach - ale tam przynajmniej jest śmiesznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Lol, krytyk się znalazł IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 21.09.07, 12:02 tak naprawdę, chodzi o to, że w eter poszło skojarzenia: Wierzejski = skinheadzi. I dlatego piana na buzuińce u agigatora Plestriny:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paskudek1 Re: Beznadziejnie naiwny serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 12:02 pewnie że naiwne co? Bo premierem jest człowiek który na prawde chce cos zrobic dla kraju a nie tylko władza,władza, włądza. Oglądałam fragment pierwszego odcinka i mniej więcej połowę trzeciego. Jak na razie nie mam wyrobionego zdania, ale jak czytam ten wasz jad, ta waszą wszechwiedzę to mi sie cos w środku robi? Czemu wy do ciężkiej cholery tak nienawidzicie wszystkiego i wszystkich? A patriotyzm to nei faszyzm i ciekawam GDZIE Gazeta coą takiego napisała, proszę o źródło. Natomiast nie każdy kto 24h/dobę wyciera sobie pysk miłością ojczyzny - jest prawdziwym patriotą. Zazwyczaj PRAWDZIWY PATRIOY\TA o swojej miłości nie mówi za wiele, a po prostu działa. W przeciwieństwie do nasze obecnej, niestety jakże realnej "ekipy" rządzącej. Zdecydowanie wole chyba tę filmową, przynajmniej choć jedna osoba tam jest uczciwa i wierzy w to co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Beznadziejnie naiwny serial 21.09.07, 13:00 Prawda niesty jest taka że jakby ktoś działał tak jak ten premier w filmie to skończyłoby się to gigantyczną spirala żądań płacowych w budzetówce, zaostrzeniem prawa pracy, co doprowadziłoby do: - spadku inwestycji - ogólnego rozdawnictwa - spowolnienia tempa wzrostu A więc premier taki jak w filmie to nieszczęście dla Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateo Re: Beznadziejnie naiwny serial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 13:30 Chyba oglądaliśmy inne seriale.. W tym nie było rozdawnictwa, Turski znalazł możliwość inwestycji, a nie obiecywał pieniądze z budżetu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc palestyna...twój Lech K. właśnie dał 500zł policji IP: *.szczecin.mm.pl 21.09.07, 14:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arey Po prostu kiła, i tyle. Już dawno nie było tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 08:18 drętwego serialu Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 tanteta do n-tej potęgi... 21.09.07, 08:36 Film naiwny i schematyczny do bólu... Typowe polskie kino klasy B lub nawet C.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cba Re: Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem W IP: *.breat.com.pl 21.09.07, 08:57 Gość portalu: abc napisał(a): > A co ma wspólnego Wierzejski z Faszyzmem? LPR powienien poznwać > GWno. Przecież to Szyc opowiada, tępy cieciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem Wie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 09:33 tekst rozmowy na czarnym tle jest kompletnie nieczytelny, szkoda. Jak wy to czytacie? a może da się to zmienić? A film jest fajny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyc geniusz Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem Wie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 09:55 To jest jedyna rola dla tego tzw. aktora. I na tej roli powinien skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanna "Ekipa" - - - - kolejny polski beznadziejny serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 10:06 niestety Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Serial robiony przez trzy Żydówki. 21.09.07, 10:23 Wiec musowo beda straszyc "faszyzmem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajbus Re: Serial robiony przez trzy Żydówki. IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.07, 11:50 W osiem i pół Felliniego ktoś się pyta głównego bohatera czy zrobiłby film piękny i poruszający na zamówienie, np. papieża - to było oczywiście pytanie retoryczne. Pewnie Agnieszka Holland zapytana czy zrobiłaby film piękny i poruszający na zamówienie np. Gazety Wyborczej odparła :TAK, i oczywiście nic z tego nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Kolejny idiota-antysemita na forum IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 21.09.07, 12:04 Szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwa Polka Re: Serial robiony przez trzy Żydówki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 14:17 serial świetny! wyraziste role, zagrane z pomysłem, świetne światło, dynamiczny, wciągający scenariusz! polityczny serial sensacyjny! Jako Prawdziwa Polka (sic!) jestem dumna, że powstał w naszej chorej rzeczywistości serial na tak wysokim poziomie. Szczególnie dziękuję aktorom, którzy wspięli się na wyżyny niedostępne w innych polskich produkcjach! A "amatorom 5 piw" życzę delirki przy faszystowsko-nacjonalistycznym bełkocie i zapraszam do RM. Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem Wie.. 21.09.07, 13:18 No to Szyc nagrabił sobie . Teraz na własnej skórze pozna siłę miłości bliżniego w wykonaniu wszechpolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc o ile weszpolaków będzie kilku, bo w pojedynkę... IP: *.szczecin.mm.pl 21.09.07, 14:45 ...to są tchórze... Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem W 21.09.07, 14:20 Idioci z GW, LPR nie ma nic wspólnego z nazizmem ( raczej wiecej z Hitlerem ma wspólego Kalisz niż Giertych) zaś faszysci nie krzyczą Zieg Heil Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Rafał pogłódek zawsze wskakuje w odpowiednie miej 21.09.07, 15:24 sce, aby bronic dobrej prawdy o holokauście. lpr broni tej prawdy również, a i paru innych prawd. A wierzejesio - piekny nacjonalpolak, jak najbardziej na swoim konterfekcie z zamawianiem pyfka, ładnie pasowałby w czarny uniformik z dwoma błyskawicami i trupią główeczką. Slicznie wypucowane buciki oraz szpicrutka dopełniałyby wizeruneczku polakaaryjczyka. Oczywiście z Polską i Polakami coś takiego nie ma nic wspólnego, podobnie jak z ligą jakichkolwiek rodzin. PS. Panie Pogłódek, przeczytałem wpisy panskich comilitonów. Rozkosznie jest, kiedy człowiek czytając doświadcza tylu wspaniałych przykładów narodowego socjalizmu, żywcem z lat 30 ub.w. Szczescia dopełniłoby, gdyby teksty ten pisane były w języku Goebbelsa. Dziwnym trafem te teksty pisanen są w języku JPII. I to jest dla mnie szok. Czyżby w Polsce było tak dużo piątej kolumny???? Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Rafał pogłódek zawsze wskakuje w odpowiednie 22.09.07, 09:34 Opisałem po prostu idiotyzm GW i brak doszkolenia, zaś co do socjalizmu to nie popieram go w żadnej postaci jestem gospodarczym liberałem a w sprawach społeczeństwa konserwatywnym liberałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkapie Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem Wie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 08:35 Neofaszyta - żarty bardziej wygląda na Shita z Gwiezdnych Wojen niż na postać która miał zagrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazeta Wybiórcza Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem Wie.. IP: *.gdynia.mm.pl 23.09.07, 15:52 Szyc przestań czytać Gazete Wyborczą ! To nie jest gest zamawiania piwa tylko narodowy gest z okresu międzywojennego spaczony przez hitlerowców w 1933 roku. Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NarodowoRadykalny Naćpani Skinheadzi - hahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:52 Jakby pan Szyc się zagłębił trochę w tematykę NS i Combat 18 dowiedziałby się, że żaden Skinhead/Naziol nie wziąłby żadnego narkotyku(kto ćpa ten punk - punk to wróg). Po za tym neofaszyzm i neonazizm to zasadnicza różnica, każdy kto uważa się za neonazistę wiąże swoją ideę z hitlerowskimi Niemcami. Neofaszyści w mniejszym stopniu . GW - Gó.. prawda. Polskie zespoły sceny Rock Against Communism(Honor, K88)nigdy nie zachęcały do ataków terrorystycznych. Polscy neonaziści nie pozdrawiają się Sieg Heil(chyba , że po spożyciu jakiegoś alkoholu ;P) tylko Sława!(co zresztą jest czysto polskie). Strasznie subiektywny odcinek i przedstawiający fałszywy obraz. Istny Romper Stomper w polskim wydaniu. Z narodowym pozdrowieniem:) Sława:) Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: Naćpani Skinheadzi - hahahaha 26.09.07, 10:58 no ale Szyc grał gesty, słowa, charakterystykę tak jak mu kazali, on przecież scenariusza nie pisał :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porażka Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem Wie.. IP: *.aster.pl 28.09.07, 18:55 no sorry ale co ma wierzejski do faszyzmu po za tym ćpanie i faszyzm sie wykluczają skinhead/narodowiec nie musi być neofaszystą faszyzm nie równa się nazizm przykro mi ale pomimo, że jest Pan świetnym aktorem do tej roli przygotował się Pan słabo, chyba , że to scenariusz był tak fatalny Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: Szyc: Mój bohater skojarzył mi się z posłem W 02.10.07, 15:13 to są tylko jego odczucia… każdy może przecież porównywać swoje role, życie do czego mu się żywnie podoba :P Odpowiedz Link Zgłoś