pepsic 04.01.08, 23:14 Jakie wrażenia? Mi się podobało i to bardzo.Lubię takie klimaty. No i twarze nieopatrzone (z wyjątkami). Niestety odcinki za krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiaderny Re: Determinator - nowy serial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 23:33 Twarze nieopatrzone: Robert Gonera, Jan Wieczorkowski, Edyta Olszówka, Marian Dziędziel, Tomasz Karolak, Przemysław Sadowski, Małgorzata Socha, Tomasz Dedek, Jan Jankowski, Paweł Okraska Krzysztof Globisz. O Lubaszence nie wspomnę. W sumię sie nie dziwię że Gonera sfiksował na planie. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: Determinator - nowy serial 05.01.08, 00:28 Nie przesadzajcie z obsadą bo Gonery dawno nie było widać, a większość aktorów wymienionych powyżej w I odcinku nie grała. Porównaj sobie z Twierdzą szyfrów, tam rzeczywiście same "gwiazdy" grały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderny Re: Determinator - nowy serial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.08, 19:52 Z wymienionych aktorów tylko Tomasz Karolak, Przemysław Sadowski i Małgorzata Socha nie pojawili się 1 odcinku. A Gonere widziałem z miesiąc temu jak biegał po Sycylii w serialu Dublerzy. A trochę wcześniej w Oficerach i Glinie. O M jak Miłosć nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
eridan Re: Determinator - nowy serial 07.01.08, 10:00 Noooo, nie było go widać, bo "wypoczywał" po ciężkiej pracy na planie. Skutki grania metodą Stanisławskiego są groźne dla psychiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Determinator - nowy serial IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.08, 00:17 Tak ... nieopatrzone twarze ... statystow, ktorych notabene ktos nie do konca przypilnowal i sie chlopaki troche nieprzykladaly do roboty. No ale krecone w Lublinie wiec i statysci pewnie nie do konca doswiadczeni. Ale ... nie bylo zle. Gonera "na miejscu", Olszowka "stylowo zmeczona", jakis suspens nawet jest, ze o probie pokazania sekcji zwlok nie wspomne (chyba jeszcze "nasi" filmowcy nie do konca wydumali jak to w tej Ameryce robia, ze potrafia pokazac stol operacyjny w tak rzeczywisty sposob, ale ... probe podjeto i dobrze). Troche dialogi kuluja, brak im pewnej potoczystosci, muzyka momentami troche zbyt nachalna, szczegolnie gdy Gonera sie w melomana zabawia. Niemniej obawialem sie, ze bedzie znacznie gorzej, a tu prosze dalo sie obejrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............ do matt_banco IP: *.lublin.mm.pl 06.01.08, 23:12 Kręcone w Lublinie, więc statyści do niczego? Widze że masz jakieś uprzedzenia.Ktoś ci wbił do głowy jakieś głupoty, a ty na forum powtarzasz.Czy uważasz, że w innym mieście są lepsi statyści? Chyba nie wiesz kto to jest statysta.On nie musi być zawodowym aktorem, a zatem nie ma doświadczenia.Nieważne z jakiego miasta pochodzi.Nawet nie wiesz ile filmów kręcono już w Lublinie i ilu statystów stąd brano.Tamte filmy pewnie ci się podobały."Statyści pewnie nie do końca doświadczeni"-nieźle wypaliłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: do matt_banco IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.08, 23:34 Zwykle nikt mi niczego do glowy nie wbija. Uprzedzen do Lublina nie mam zadnych, piekne miasto, bywam tam co roku. A to co napisalem bylo tylko i wylacznie dedukcja, byc moze mylna. W pierwszym odcinku "Determinatora" statyscie zle "wywiazywali sie ze swoich zadan" i byc moze to wina rezysera, byc moze II rezysera, nie wiem. Ale jesli ktos uderza w szybe samochodu w sposob wyraznie markowany, w wyhamowywaniem reki przed szyba to znaczy jedno. Nie ma swiadomosci tego, ze kamera takie rzeczy wylapuje. Oczywiscie powinien to wylapac ten ktory krecil dana scene, ale nie wylapal. Przy kazdym polskim serialu na tym forum, jak i na innych toczy sie dyskusja o ich "realnosci". W wielu przypadkach "realnosc" buduja szczegoly. Przyznaje, skrot myslowy dotyczacy "braku doswiadczenia statystow z Lublina" nie jest do konca fortunny, ale gdyby takie doswiadczenie bylo to wydaje sie, ze byloby to widoczne na ekranie. Zreszta aktorzy (chyba aktorzy) w epizodach tez momentami sztucznoscia zalatywali. Aha ... wypale jeszcze na koniec, ze nie jestem z Warszawy i nie mam zadnych uprzedzen do "prowincji", a odnioslem wrazenie, ze zalazono iz moja krytyka "lublinskich statystow" wynika li tylko z ich "lublinskosci". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: do matt_banco IP: *.lublin.mm.pl 07.01.08, 11:21 Od kiedy statyści mają doświadczenie co? Zastanów się co mówisz.Dowiedz się najpierw kto to jest statysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratt_manco Re: do matt_banco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 00:17 Nie słyszałeś o zawodowych statystach? Dziwnyś. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: do matt_banco 12.02.08, 14:34 A ja miałam nadzieję na jakieś AJK-owe streszczenia , może...a tak muszę sama oglądać te...bzdetki Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Ktoś dotrwał do końca tego serialu 08.04.08, 20:36 w ogóle? Ja odpadłem po dwóch odcinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
asiak44 Re: Determinator - nowy serial 05.01.08, 01:03 Mnie sie podobało, mogliby dawać po 2 odcinki Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Determinator - nowy serial 05.01.08, 07:08 Po Twierdzy szyfrów było się czego bać, a tu proszę - niespodzianka. A jakby się miało jescze rozkręcić... Sposób pokazania plskiej "elyty" do bólu prawdziwy - widać inspirację... Engelkinga ;P, że aż się zastanawiam, czy nie wolę si - fi rodem z Oficera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason Ja bym wolał aby ta tajna organizacja IP: *.chello.pl 05.01.08, 11:11 była masońska albo czaszkopiszczelowa ewentualnie jacyś illuminaci bawarscy a tak to taka prowincjonalna podróba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Determinator - nowy serial IP: 217.98.20.* 05.01.08, 14:15 Scenariusz jest lekko beznadziejny. Domanski - szeregowy przemytnik narkotykow przechowuje w domu kilkanascie kilogramow narkotykow. Goscie ktorzy do niego sie wlamuja, wyciagaja je ze skrytki paczuszka po paczuszcze chyba z pol godziny. Chyba po to, zeby mogli zostac nakryci. No i jeszcze ten klub biznesmenow i politykow zywcem wyjety z reklamowek przedwyborczych pewnej partii. Sam pomysl na serial niezly, ale chyba zrealizowany w zbytnim pospiechu i bez odpowiedniej starannosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Determinator - nowy serial 06.01.08, 01:06 nie bylo zle kiepska muzyka i kiepscy (jak zwykle) statysci, poza tym bez zenady, a to juz duzo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eridan Szalejący ks. Wieczorkowski z mieczem 07.01.08, 10:08 Widziałem urywki. Spod sutanny wyłania się katana, potem cięcie. Odlot. Połączenie niewidomego samuraja - Rutgera Hauera i Zatoichiego z polskim Brucem Lee w swojskiej atmosferze kościelnej plebanii. Za to Determinator Gonera zapewnie sięgnie po doświadczenia Toshiro Mifune, który jako lekarz chirurg w jednym filmie japońskim łamał kości złoczyńcom z wprawą mistrza. Efekt powinien zwalać z nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
yann75 Re: Ojciec ks. Radka 08.02.08, 23:45 W dzisiejszym odcinku pojawiła się postać ojca księdza Radka grana przez pana Jana {nomen omen} Skotnickiego - czyli o tym samym nazwisku co postać doktora granego przez R. Gonerę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderny sex Gonery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 12:00 Niezłe to było - 15 minut i jedna pozycja. Ech Robert, Robert;) Odpowiedz Link Zgłoś
asiak44 zakończenie 09.04.08, 19:45 Trochę innego zakończenia się sposziewałam. Może to zaczątek dla nowej serii? Odpowiedz Link Zgłoś