Dodaj do ulubionych

4x12 dyskusja

16.05.08, 18:38
o_O ....

Czyli że o co kaman ??? Jak oni niby wszyscy ocaleli ? Przecież Sun jest na statku z dynamitem, Placek z Sawyerem latają po wyspie, Hugo z Lockiem w dżungli :D a Sayid i Kate z faraonem z egiptu ;>

Sceny na początku w helikopterze zajebiste, tak samo scena na pogrzebie ducha, ojca Jacka. Najlepsze jak matka Claire przeszła obo swojego wnuka :D A no i Sun wymiotła w rozmowie z ojcem :D

ogólnie 9/10 za ten epizod... jeszcze tydzien i znowu tyle czekania :/
Obserwuj wątek
    • zielonakoniczynka Re: 4x12 dyskusja 16.05.08, 19:02
      świetny odcinek, season finale zapowiada się genialnie. Chodzi oczywiście o to
      że przyszła Oceanic 6 jest porozrzucana po wyspie. Na mnie największe wrażenie
      zrobiła scena powitania rozbitków na lotnisku. Często wyobrażałam sobie jak to
      będzie i się nie zawiodłam. Generalnie odcinek bardzo emocjonalny - wzruszyłam
      się kilka razy: właśnie na lotnisku (choć nie przepadam za Kate, to żal mi było,
      że nikt na nią nie czekał), gdy Sayid odnalazł Nadię (choć gorzka to radość,
      skoro widzieliśmy już jej pogrzeb:( ), rozmowa Jacka z matką Claire i wspaniała,
      silna Sun. Acha, no i to spojrzenie Sawyera gdy zobaczył Kate...
      Wiele pytań ciśnie mi się do głowy, a przede wszystkim kwestia OJCÓW. W życiu
      przynajmniej kilku rozbitków to tatusiowie sporo namieszali: Desmond i Penelope
      - szanowny pan Widmore, Jack i Claire - Christian, Locke - wiadomo, Sun i Jin -
      tatuś Sun przekochany tez nie był, wygląda mi też na takiego kręcącego ciemne
      interesy związane z wyspą i Dharmą. A do tego dochodzi teraz kwestia ojca Hugo.
      Wątek ten zdecydowanie przykuł moją uwagę. Na konferencji prasowej zdecydowanie
      nie był zadowolony, że Huga nie interesują pieniądze z loterii. No, a potem ten
      nieszczęsny licznik w samochodzie? Czy specjalnie manipuluje emocjami Hurleya, i
      tak już zachwianymi, żeby ten trafił do psychiatryka i tatulo mógł odzyskać kasę??
    • homer1981 Re: 4x12 dyskusja 16.05.08, 20:59
      kolejne 2(1) ostatnie odcinki sezonu za 2 tygodnie - 29 maja.
      • anouk_2005 Re: 4x12 dyskusja 16.05.08, 21:27
        To chyba znowu będę odliczać ;) Odcinek super...Jak tu doczekać do następnego?
    • siuil_a_run Re: 4x12 dyskusja 16.05.08, 21:49
      kurcze, ale sie dzieje :) w dwa odcinki musza teraz doprowadzic do
      spotkania rozpirzonej po calej wyspie i okolicach Oceanic Six i
      jeszcze ich razem wyekspediowac do domu. strasznie jestem ciekawa,
      jak to zrobia.

bylo pare momentow, kiedy mi sie serce troche scisnelo - jak
      wysiadali z samolotu, jak matka Claire przyszla na pogrzeb, jak
      Sayid spotkal sie z Nadia...

a tekst tego odcinka to dla mnie: Jesus Christ is not a weapon :D
      mama Hurleya rzadzi :D
    • stasia.pierozek Re: 4x12 dyskusja 17.05.08, 01:09
      Odcinek "przygotowawczy" do wielkiego finału. Najbardziej ekscytujące scenyto
      Ben&Locke&Hugo w Orchidei. Flashforwardy słabe (wyjatek scena Sun z ojcem),
      chociaż ujęła mnie przyjażń O6, wszyscy razem w pierwszej ławce w kościele, itp.
      Gdybym nie wiedziala, kto nalezy do O6, patrzac na zaistniala sytuacje, chyba
      tylko Jacka bym sie spodziewala. Jak Hugo wydostanie sie z wyspy, to za cholere
      nie wiem. No i ciekawi mnie, co Sun zrobi, bo jej mina swiadczyla o tym, ze juz
      ma plan.
      • wioskowy_glupek Re: 4x12 dyskusja 17.05.08, 12:07
        Mnie zastanawia co tam się stało, że oni wszyscy oprócz Jacka byli tacy zszokowani w tym samolocie ?

A poza tym, dziwna sekwencja zdarzeń...

- po przylocie Oceanic Six trzymają się razem ( pogrzeb ducha, urodziny Hurley'a itp ) Hugo nawet do Korei skoczył.
        - potem wszyscy się rozjerzdżają Sun do Korei, Sayid do Iraku, Hugo do psychiatryka.
        - I tutaj jest ciekawe -> co stało się w okresie pomiędzy przylotem a rozprawą Kate, że ona i Jack przestali się widywać przez tyle lat. I w sumie czemu przez tyle lat nie chciał zobaczyć siostrzeńca.

I co przez te lata działo się z ludzmi na wyspie...
        • zielonakoniczynka Re: 4x12 dyskusja 17.05.08, 12:18
          wydaje mi się, że Jack mógł być tą drugą osobą odpowiedzialną za śmierć Jina i
          może innych rozbitków. Może dokonał jakiegoś złego, tragicznego wyboru?
    • michal_polonus Re: 4x12 dyskusja 17.05.08, 14:09
      wnioski:
      Keamy ma detonator na ramieniu - jeśli zginie, statek wybuchnie - zginą osoby na
      statku? ale co z Sun i Aaronem?
      Inni idą do Orchidei, znajdą Keamego i go zabiją(?), uwalniając Bena...
      tak się połączy Hugo z Kate i Sayidem, Orchideę znajdzie też Jack

Pytanie - kto ich uratuje? Penelope z misją ratunkową?

Znowu więcej pytań niż odpowiedzi
      • izka100 Re: 4x12 dyskusja 17.05.08, 14:16
        Mi się nasuwa jeszcze jedno pytanie? O czym będzie 5 sezon???
        • wioskowy_glupek Re: 4x12 dyskusja 17.05.08, 15:00
          Ha a o czym będzie 6 :D ?
        • anias29 izka100 21.05.08, 14:49
          > Mi się nasuwa jeszcze jedno pytanie? O czym będzie 5 sezon???

Jak to o czym? A o tym:
          film.wp.pl/idGallery,3175,idPhoto,146598,galeria.html
          ;)
          • izka100 Re: izka100 21.05.08, 20:17
            O matko to 16 odcinków o wielkiej love jacusia i kaski??? chyba
            podziekuje hehe
    • zielonakoniczynka firma ojca Sun 17.05.08, 18:41
      Po pierwsze zastanawiam się, ileż to odszkodowania musiała dostać Sun, że była w
      stanie wykupić większość akcji firmy swojego ojca (Paik, chyba taka jest
      nazwa?). Przecież to muszą być grube miliardy... No więc nasuwa się inne
      pytanie, czy Sun korzysta z pieniędzy Huga, a może, tak jak Sayid, pracuje dla
      Bena??? Być może firma Paik związana jest też z Widmorem?
      • wioskowy_glupek Re: firma ojca Sun 17.05.08, 20:08
        Nie sądze, zobacz na Placka i Kate, owszem doktorek jako neurochirurg na pewno zarabiał niewąską kasę, ale Kate ? Ona nic za bardzo nie miała a zobacz jak sobie żyje z kasy z ubezpiecznia to samo Sayid.
        • zielonakoniczynka Re: firma ojca Sun 17.05.08, 20:36
          to prawda, ale wydaje mi się, że Sayid, w późniejszych ff jest sponsorowany
          przez literkę B jak Ben;) który to kasę ma oczywiście z innych źródeł. A
          przyznasz chyba, że Sun jako kobieta (i to jeszcze w zaawansowanej ciąży),
          której mąż został zabity (?), mszcząca się na osobach, które za tym stoją, to
          motyw bardzo interesujący i nieco Tarantinowski (Kill Bill).
          • stasia.pierozek Re: firma ojca Sun 17.05.08, 21:29
            To prawda, bardzo możliwe, że Sun poszłaby w ślady Sayida. Ale ta scena ma
            miejsce dość wcześnie, ciąża jest średnio zaawansowana. Ja wiem, że Ben jest
            wielki :P, ale czy tak szybkie zwerbowanie Sun byłoby technicznie możliwe... tu
            mam watpliwości. Co do pieniędzy to zdaje się, że Hugo w 401 mówił, ze rozdał
            kasę. Pewnie podzielił między Sun i Aarona.
    • mmorawski Re: 4x12 dyskusja 23.05.08, 14:43
      Bardzo przyzwoity odcinek pod względem poziomu, chociaż spodziewałem
      się czegoś bardziej wystrzałowego. Ale to z pewnością cisza przed
      burzą. :D

Najlepsze sceny odcinka:
      - powitanie O6 na lotnisku
      - konferencja prasowa
      - scena z matką Claire i Jackiem na pogrzebie OMG!
      - Sayid i Kate na muszce Othersów WTF!

No i jak zwykle wiele pytań:
      - po co mistyfikacja z przedostaniem się na inną wyspę przez O6
      - jak to się stało, że O6 się wydostaną z wyspy skoro w tej chwili
      każda z osób jest w innym miejscu <mysli>
      - kto ich uratował
      - czy frachtowiec wybuchnie, a jeśli tak to co z Michaelem,
      Desmondem i Jinem? :/
      - z kim Ben komunikował się za pomocą lusterka
      - jak to się stało, że drogi O6 tak bardzo się rozeszły

i last but not least

- kto jeszcze wydostał się z wyspy oprócz O6 - vide: osoba siedząca