asiak44 03.07.08, 14:03 Czekam na ten serial serwisy.gazeta.pl/tv/1,47081,3628693.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: matt_banco Re: Budząc zmarłych - serial dzisiaj IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.08, 18:09 Hmmmm ... "Budzac zmarlych" to angielski "Waking the Dead" z 2001, w ktorym wystepuje zespol sledczy pod nazwa Cold Case Squad. Czy ktos wie moze jak sie to ma do kanadyjskiego serialu "Cold Squad" z 1999 roku, ktory jest ponoc o bardzo podobnych rzeczach i oczywiscie do amerykanskiego "Cold Case" ze stajni Bruckheimer'a z 2003? Bo bedac zlosliwym mozna uznac ze Cold Case Squad to wykorzystanie pelni mozliwosci w zakresie polaczenia slow "cold", "case", "squad" ;-), no ale Amerykanie byli ostatni wiec pewnie oni byli posadzani o zbyt daleko idaca "inspiracje" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Budząc zmarłych - serial dzisiaj IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.08, 01:08 No obejrzalem ... jak na pilota serialu to taki sobie ... jakos tak tempa nie posiadal odpowiedniego. Nie wiem, moze to juz takie zboczenie "CSI-ajowe" ;-) A tak swoja droga to pomysl, aby to z "technikow" uczynic "popychaczy fabuly" zadziwiajaco zbieznie pojawil sie w obu serialach w tym samym roku ;-) Nie ma to jak dobra teora spiskowa, nawet co do pomyslow na serial. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Budząc zmarłych - serial dzisiaj 04.07.08, 12:41 A jak sie skonczyl 2 odcinek bo zasnelam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Budząc zmarłych - serial dzisiaj IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.08, 12:54 No skonczyl sie dosc przewidywalnie ;-) Czyli okazalo sie, ze zweglone zwloki to nie tatus-fotograf, tylko ow jugoslowianski najemnik. Tatus-fotograf byl kryty przez swojego brata, ale czemu zasadniczo on sie ukrywal przez te 9 lat to nie wiem ... nie ogladalem zbyt uwaznie, przyznaje ;-). Oczywiscie do wykrycia przysluzyly sie probki DNA, a dokladniej niezgodnosc tych ze zweglonego ciala i corki. Tatus dodatkowo - i to tez wykryto na poziomie analizy probki, ale tym razem krwi, jaka zostawil byl w domu corki raniac sie nierozwaznie - byl chory na bialaczke. W finale udal sie z corka na miejsce zbrodni, czyli tam gdzie splonal samochod zeby z nia o tym i innych rzeczach porozmawiac. Policjanty oczywiscie wykazalay sie dedukcja i znajomoscia zlotej zasady kazdego sledztwa, czyli "zbrodniarz wraca na miejsce zbroni" i pojechaly rodzinne pogaduszki przerwac. No troche sobie pogrozili pistoletami i zapalniczka przylozona do baku samochodu, ale generalnie tylko na straszeniu sie skonczylo. O to byl chyba koniec ;-) ... no wlasnie, taki to serial, ze wlasciwie to zerkalem, a nie rzetelnie ogladalem. Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Budząc zmarłych - serial dzisiaj 15.07.08, 12:00 Ja polecam wszystkim serial Lucky Louie, na podstawie tego powinni film zrobic :-D www.polifreshya.pl/video,pokaz,u-59268,id-9393 tu jest fragment... i nie przesadze jak powiem ze caly serial jest tak jajcarski jak te pare minut, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eulalija Re: Budząc zmarłych - serial dzisiaj 04.07.08, 23:18 Z dużym trudem obejrzałam pierwszy odcinek. Nie dla mnie. Nie to tempo, nie taki klimat. AXN nadaje od początku Sue Thomas z retriverem, tym się teraz pobawię:-) przemiennie z Perry'm Mason'em, bo sądowe kryminały uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Budząc zmarłych - serial dzisiaj 05.07.08, 15:29 Sue jest , ale ten amerykanski syropek mnie mdli. Odpowiedz Link Zgłoś