yapkovitz 05.09.08, 21:13 Niestety serial Rzym pokazywany w TVP1 jest zupelnie bezsensowanie ocenzurowanym serialem "Rome":( Zamiast pelnokrwistego serialu, otrzymalismy bajeczke dla doroslych:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kelle1986 Re: "Rzym" to nie "Rome" 05.09.08, 21:22 obejrzalam, nawet nawet.. do tych co widzieli nieocenzurowana wersje:jakie sceny wycieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: "Rzym" to nie "Rome" IP: *.ghnet.pl 05.09.08, 21:39 jutro chyba o 23.30 jest wersja nieocenzurowana, można porównać Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: "Rzym" to nie "Rome" 05.09.08, 21:41 wiem tylko nie bede mogla obejrzec, dlatego pytam:) Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: "Rzym" to nie "Rome" 05.09.08, 22:17 o ile mnie pamięc nie myli to wycięty jest ostry seks Atii z handlarzem koni (jej kochankiem,który odegra ważna rolę w serialu)przez co "nabycie" konia dla Cezara straciło smaczek i była też chyba scena,w której Pompejusz przeleciał Oktawię i znowu - widz nie jest świadom dlaczego Atia i Oktawia chcą jego śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: "Rzym" to nie "Rome" 05.09.08, 22:30 dzieki, tak tez przypuszczalam... smieszna ta cenzura jest:/ Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: "Rzym" to nie "Rome" 05.09.08, 23:33 i jeszcze Atię wychodzącą z kąpieli, heh i płać tu człowieku abonament pełną wersję puszczą o 12 w nocy, współczuję widzom Odpowiedz Link Zgłoś
janusz36 Re: "Rzym" to nie "Rome" 20.10.17, 22:47 Ty jesteś śmieszny. O 20-tej oglądają dzieciaki. Dorosły potrafi patrzeć szerzej nie tylko co by chciał dla siebie. A ty ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarek78 Re: "Rzym" to nie "Rome" IP: *.igloonet.pl 08.09.08, 10:09 Co do sceny erotycznej między Pompejuszem a Oktawią - to w wersji nieocenzurowanej też jej właściwie nie było (jedynie naga Oktawia na łóżku w dość nieprzyzwoitej pozycji - to i tak usunięto). Co do scen wyciętych, wydaje mi się, że zniknęła scena z rytualną kąpielą Atii we krwi byka, ale może się mylę (po prostu nie przypominam sobie tej sceny z piątkowego odcinka). Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: "Rzym" to nie "Rome" 08.09.08, 11:55 obejrzałam obei wersje i z tego co pamietam , wyleciały : - scena kapieli Atii w krwi byka - scena ukrzywozania jenca galijskeigo zeby wyjawił kto ukradł orła - goła Okatwia na łożku czekająca na POmpejusza - Pullo w celi rusujący kreda na scianie obrazki rodem ze wspolczesnego na dworcu szaletu męskiego ( tylko czekałam az napisze fuck off) nie było zadnego seksu Atii z kimkolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: "Rzym" to nie "Rome" 08.09.08, 15:15 mozambique napisała: > obejrzałam obei wersje i z tego co pamietam , wyleciały : > - scena ukrzywozania jenca galijskeigo zeby wyjawił kto ukradł orła mnie sie wydaje, ze ta scena byla w wersji piatkowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: "Rzym" to nie "Rome" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 15:15 > nie było zadnego seksu Atii z kimkolwiek Na pewno był. W ten sposób "kupiła" ogiera, a scena była na "jeźdźca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: "Rzym" to nie "Rome" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 15:17 "nie było zadnego seksu Atii z kimkolwiek" Na pewno był. W ten sposób "kupiła" ogiera i był na "jeźdźca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarek78 Re: "Rzym" to nie "Rome" IP: *.igloonet.pl 08.09.08, 20:00 Seks Atii był - oczywiście tylko w wersji nieocenzurowanej. Scena z ukrzyżowaniem była w obu - w ogóle wydaje mi się, że sceny przemocy zostały potraktowane przez cenzorów łagodniej, niż te związane z erotyką. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "Rzym" to nie "Rome" 08.09.08, 20:30 > w ogóle wydaje mi się, że sceny przemocy > zostały potraktowane przez cenzorów łagodniej, niż te związane z > erotyką. to przeciez norma :/ Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: "Rzym" to nie "Rome" 08.09.08, 23:30 ciekawe co w tv publicznej zostałoby z takiego Californication :) Odpowiedz Link Zgłoś
bender1990 Re: "Rzym" to nie "Rome" 09.09.08, 07:13 zapraszam na www.serialeeng.bee.pl/ oraz forum.serialeeng.bee.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś