Gość: fenix IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.09, 21:45 Czyżby to było zamierzone powiązanie dwóch seriali "W labiryncie" z "Klanem" czy przypadek :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sz Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 22:38 ale sie obudziles,masz refleks naprawde-zaaaaal.mariola kaczorek (oczywiscie ze to celowe zamierzenie-w koncu tworcy seriali i aktorka ta sama) gra w klanie od ponad roku.zal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później IP: *.toya.net.pl 24.06.09, 23:19 a może koleżanka wyżej, nie poświęca swojego wolnego czasu na oglądanie seriali, tylko zerknie od czasu do czasu?? nie każdy ma tak szerokie horyzonty myślowe jak ty! są jeszcze ludzie z pasjami i hobby, którzy mają dystans do tego co oglądają!! widać, że tobie brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnAstAzjA Re: "fenix:) IP: *.wroclaw.mm.pl 24.06.09, 23:25 ogladałam niedawno "Pytanie na sniadanie" i była tam aktorka która gra tą postać. Sama mówiła że postać Marioli Kaczorek jest kontynuowana w "Klan"-ie. Sama tego nie wiedziałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: "fenix:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 23:49 To ciekawostka! Też o tym nie wiedziałam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miriam Re: "fenix:) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.09, 23:54 Możecie przypomnieć jej rolę z W labiryncie? Chyba nie grała tam sprzątaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnAstAzjA Re: "fenix:) IP: *.wroclaw.mm.pl 25.06.09, 00:28 Ona była laborantką w Instytucie Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: to bardzo glupi pomysł 25.06.09, 13:28 ...dlatego, że świadczy o niekonsekwencji twórców obu seriali. Otóż świadomie zdecdyowali się oni w 1997 r. stowrzyć serial podobny w sensie formy, ale będący całkowicie inną historią. Poza A. Grabarczykiem nikt z głównej obsady nie grał w "Labiryncie", z kolei wielu aktorów z LAbiryntu albo pojawiało się w epizodach, albo - jak MArek Kondrat- kreowało samych siebie, albo nawet (jak Renata Pękul) dostało większe role, ale inne. Do pewnego stopnia ciekawy był casus Piotra Skargi, który w Klanie gra wykładowcę z Akademii Medycznej (czyli niemal kopia doktora Duraja) ale o innym nazwisku. Więc taki półśrodek. Ponadto była kwestia wygranego przez Rysia i Grażynkę samochodu - otóż odpowiedzieli oni prawidłowo (no, włąściwie to odpowiedział ich przyjaceil, Józio) na pytanie dotyczące ni mniej ni więcej tylko serialu "W labiryncie". Dlatego jestem na nie, tym bardziej, że nie trawię tej aktorki. Przede wszystkim za koszmarny debiut Krzysztofa KRauzego "Nowy Jork czwarta rano". Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: to bardzo glupi pomysł 25.06.09, 21:11 > Dlatego jestem na nie, tym bardziej, że nie trawię tej aktorki. > Przede wszystkim za koszmarny debiut Krzysztofa KRauzego "Nowy Jork > czwarta rano". Mnie sie ten film podobal, jej gra takze, troche szkoda, ze skonczyla jako Mariola Kaczorek- rola jej zycia. Coz, zal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: to bardzo glupi pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 21:34 zal i to straszny;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później IP: *.btk.net.pl 26.06.09, 16:26 w Klanie gra tez od lat labiryntowa Krysia stewardessa, tyle, ze juz nie jest panią Durajową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 07:54 Krysia jest teraz żoną Antka - Renatką - w sumie też parę lat temu miała zapędy romansowe, zdaje się zdradziła męża z Darkiem. A propos, czy w Labiryncie ona przespała sie z Wernerem czy tylko były mizianki ? :) A tak w ogóle, crossover Labiryntu i Klanu to świetny pomysł ! I mam nadzieje, że jeszcze jakieś postacie się pojawią. Np. student Maciuś, teraz pewnie prężny biznesmen, działający na granicy prawa (może zrobi jakiś deal z Elmedem). Bajbus, który kto wie... może będzie kolejnym amantem Beaty :) Albo ten konserwator z instytutu, który kokietował Mariolke mówiąc: "Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma" - mógłby teraz założyć spółke z Rysiem :) Może składajcie propozycje kolejnych crossoverów ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 07:57 sam sobie częściowo odpowiadam :) złota rączka z Labiryntu (też Rysio) już zagrał w Klanie - drucha harcerskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później 29.06.09, 08:26 > sam sobie częściowo odpowiadam :) złota rączka z Labiryntu (też Rysio) już zagr > ał w Klanie - drucha harcerskiego :) A Maciek Derbich zagrał jednego z przełożonych Jerzego w firmie farmaceutycznej i to nawet mogła być ta sama postać (mierny student, który umiał się urządzić w branży). Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później 29.06.09, 13:33 A czy aktor grajacy Duraja, nie zagral pozniej Duraja, ktory egzaminowal Beatke na studiach farmacji? Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później 29.06.09, 13:52 Piotr Skarga ( Labiryntowy Duraj) zagrał w "Klanie" egzaminatora Beaty ale zdaje się, że o innym nazwisku. Nie pamiętam, czy jego nazwisko w ogóle padło. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później 29.06.09, 14:57 W Klanie był to doktor Leszczyński (wg www.filmpolski.pl/fp/index.php/113290) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później IP: *.trzebinia.msk.pl 29.06.09, 15:01 dr Leszczynski...hmm... może Duraj, rozwiódł się, ożenił ponownie i przybrał nazwisko żony.... ale to juz zbytnie udziwnienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później 29.06.09, 17:50 Inne występy aktorów z Labiryntu w Klanie (Z reguły drugoplanowe i epizodyczne) Agnieszka Robótka zagrała wychwawczynię Agnieszki. Dariusz Kordek zagrał właściciela pensjonatu, któremu Krystyna uratowała córkę przed potrąceniem przez samochód. Jowita Miondlikowska zagrała policjantkę, której Rysio zgłosił rzekome porwanie Maciusia przez biologicznego ojca. Leon Niemczyk zagrał działacza piłkarskiego z RFN negicjującego transfer Michała do Werderu Brema. Janusz Bukowski zagrał mężczyznę leżącego z Michałem w szpitalu. MArta Klubowicz zagrała prokurator oskarżającą Monikę o zabójstwo gazownika z sekty, Rafalskiego o spowodowanie śmierci Marty i Leszka o całokształt. Karol Strasburger - wiadomo mecenas Wagner. Anna Gornostaj zagrała bisneswooman Bruślik (czy jakoś tak). Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później 29.06.09, 18:26 A i jeszcze Agata Rzeszewska, ale ona w Klanie miała większą rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.09, 19:32 jezu! człowieku skąd ty to wszystko wiesz! oglądam klan od początku i nie pamiętam tylu wątków np: porwania maciusia, czy bohaterskiego czynu krystyny:) podziwiam cię za pamięć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później IP: *.4web.pl 30.06.09, 11:30 Swoją drogą tak się zastanowiłam, Mariolka w "W labiryncie" była 20 letnią dziewczyna mniej więcej (pada tam stwierdzenie, że w 1981 miała 13 lat, a akcja toczy sie w 89 roku bodajże), a Krysia pewnie miała 26-28 około, w koncu Ola miała juz z 6 lat. Tymczasem teraz po latach, Krysia czyli Renata w Klanie wygląda o niebo lepiej niż Mariolka te 20 lat później... Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później 30.06.09, 12:57 Dla mnie to też szok. Jestem rówieśniczką Mariolki- w 1989 miałam 20 lat; teraz mam 40 i nie wyglądam jak matrona. Zresztą 40-stka to nadal młoda kobieta, a niesty Mariola w Klanie sprawia wrażenie starszej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później IP: 83.1.81.* 30.06.09, 13:11 anna wojton grajaca mariolke to rocznik 1960,wiec eczej piecdziesiatka z niej,a nie czterdziestka. Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później 30.06.09, 15:18 Ale ja jestem rówieśnicą Mariolki Kaczorek, a nie Anny Wojton:) Mówimy tu o serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: "Mariola Kaczorek" 20 lat później 30.06.09, 18:19 Anna Wojton również w "labiryncie" grała postać znacznie młodszą od siebie. Wtedy po prostu tak wyglądała i pasowała do roli. Odpowiedz Link Zgłoś