Dodaj do ulubionych

Idę dziś uprawiać szoping.

30.11.06, 08:07
Oby zdrowy rozsądek mnie nie opuścił ...
Obserwuj wątek
    • ciociapolcia Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 08:12
      Rozsadek. Zeby nie bylo dysonansu pozakupowego. :)
    • conejito13 Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 08:50
      a co kupisz?
      • zlota-puma Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 08:53
        lekarstwa, bom chora ;)))
        A tak na serio, musze uzupełnić braki wzastawie, bo ostatnoi notorycznie coś
        się tłukło...
        I parę kosmetyków, oczywiście niezbędnych, żeby nie było wątpliwości ;)))
        • n_nadia Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 08:59
          a za prezencikami dla forumowych koleżanek też się rozejrzysz?
          • zlota-puma Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 09:03
            a co dla Ciebie będzie trafionym prezentem ? Tylko wiesz, rozsądek zachowaj ! ;)
            • ciociapolcia Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 09:07
              No Puma, to teraz masz przechlapane... :)
              Duzo nas, duzo nas... ;P
              • zlota-puma Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 09:11
                ...do pieczenia chleba, tak ? ;)
                Ależ ofkors, mówisz i masz :)))
                • n_nadia Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 09:13
                  Pumka, ja skromna jestem. Wiele do życia nie jest mi potrzebne.
                  Jakiś ciuszek proszę, coś z kosmetyków, pięknymi bucikami
                  też się zadowolę. Nie pogardzę również jakąś fantastyczną torebką:P
                  • zlota-puma Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 09:15
                    o rety, dobra... Tylko skołuję skądś kapelusz... Albo nie, wezmę psią miskę,
                    psa, usiądę pod kościołem na starówce i może do Mikołaja uda mi się
                    użebrać ... ;)
                • zlota-puma Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 09:13
                  A poza tym zaraz wychodzę, niezwykle mi pilno ;)
                  Tylko się umaluję, kieckę uprasuję, psa nakarmię i lecę ;)
                  • n_nadia Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 09:16
                    uff to zdążyłam z lista prezentów :)
                • ciociapolcia Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 09:13
                  No. :)))
                  • bella.donna1 Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 09:22

to i ja się wpisuje na listę;)
                    ja fajna książkę pŁoszę;)
                    butki, torebisie i fatałaszki sama w sobotę załatwię

to jak Pani Pumko-Mikołajko:)
                    sama się wkopałaś;)
                    • zlota-puma Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 09:24
                      dżisassss.... ;)
                      Idę na żebry, laboga.
                      • to-wlasnie-ja Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 09:37
                        I ja i ja :) perfumki poprosze, bo mi sie wlasnie koncza ;)
                        • zlota-puma Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 09:42
                          kobitki, ale dziś Andrzejki, a nie Mikołajki, no ...

Ogłaszam, że idę się prasować i wychodzę ;D
    • almondgirl Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 09:44
      a nich Cię opuści rozsądek, jak szaleć, to szaleć:)
    • karmilla Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 11:20
      fajnie Ci. Ja, to jak skończę uprawiać apteking, rating crediting to mi już
      tylko na bilet miesięczny zostaje, i o shoppingu to sobie mogę tylko
      podreaming ;-(
      • bella.donna1 Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 11:57

oj karmilla skąd ja to znam??
        do niedawna sama sobie się dziwiłam jak z takich nędznych pieniedzy utrzymuję
        się w tym mieście???i gdyby nie moi wspaniali kochni rodzice to nie wiem co bym
        zrobiła...
        ale mam teraz nową LEPSZĄ pracę i na szoping czasem sobie pozwalam...
        jenak nie jestem zbyt rozrzutna-jak za duzo wydam to sumienie zagryza mnie i
        męczy

Ciekawa jestem jak to jest byc zakupoholiczką i znać np wszystkie butki w
        kolejności lokalizacji w galerii mokotów ( bo i takie dziwy słyszałam)--eh
        W całym tym szaleństwie chyba JESZCZE jestem normalna ;o)
        • zlota-puma Ha ha ha 30.11.06, 12:05
          ale szoping, tylko pozazdrościć...
          Będziecie mocno zawiedzione jesli powiem, że kupiłam :
          - nową tortownicę
          -papier do pieczenia
          -alufolię
          -szampon do włosów
          -rękawice ochronne
          -krople na katar
          -no i kubek do kawy ładny DLA SIEBIE...

Łot i cała wyprawa...
          Wąż mi zasyczał w kieszeni, jak oceniłam swoją sytuację i porównałam ją z
          cenami w Arkadii.
          Wczoraj spłaciłam hurtem rachunki, nie ma co, daruję sobie szaleństwo ...
          To może chociaż kawę sobie zaparzę...Chlip :(
        • karmilla Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 12:09
          ja odciążam rodzicieli i zywię sie sama, a to kosztuje, bo ja jestem kucharka
          maniaczka, więc mój szoping to głownie chodzenie po szopach spozywczych. i
          ostatnio coś dla ducha, czyli książki. Konkretnie 5 książek kucharskich ;-) a
          tam przepisy na wszystko to, czego jeść nie powinnam
          Ale efekt tego wszystkiego jest taki, że nie zaq bardzo mam w czym chodzić, a
          tak nie lubię lmpeksów, choć wiem, że tam się można fajniej ubrać niż w
          normalnych sklepach. Jak mi z d... zleca ostatnie spodnie, to może się przekonam
          • zlota-puma Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 12:15
            rączka, Karmilla :) Mam to samo jeśli chodzi o preferencje sklepowe, może nie
            az tak, ale bardzo podobnie :)))
            • bella.donna1 Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 12:22

Moi drodzy kochani rodziciele-to wałówkami mnie wspomagali...;)też ich odciązam
              finansowo
              A co do lumpeksów to w sumie nie zrozumiałam -lubicie czy nie??
              ja nie cierpie tam chodzić i nie umię szukać ale rzeczywiście czasem cos
              fajnego mozna upolować że hoho-czyli w sumie jestem za ;o)
              i Tanio a to ważne dla mojego gada ;)
              • zlota-puma Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 12:27
                Miałam taki czas, kiedy kupowałam. I naprawdę, jak sie dobrze trafi i umie
                szukać, można cuda znaleźć. I to nie koniecznie używane !
                Moja ulubiona ostatnio sukienka jest z lumpeksu :) Popielata, dżersejowa, taka
                tuba z golfem, całkowicie prosta :) Bardzo ją lubię. Zapłaciłam za nią- uwaga -
                7 złotych i na pewno nikt by sie nie spodziewał, skąd ją mam :)
                Ostatnio już mi się nie chce niczego szukać w lumpeksach, w zasadzie nie wiem
                dlaczego...
                • bella.donna1 Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 12:41

no właśnie-bo to cała wyprawa jest,
                  więcej czasu zajmuje niz 'normalne' zakupy
                  bo trzeba się zaczaić i polować
                  a to takie męczące... ;)
                  ha ale jaka sadysfakcja jak się trafi coś interesującego
                  • karmilla Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 12:53
                    mnie odrzuca specyficzny zapach lumpeksów. ja wiem, ze ciuchy można, a nawet
                    trzeba po zakupie wyprać, ale ja po prostu jak tyko wejdę do lumpeksu, to już
                    chcę wyjść. jak idę do "normalnego" sklepu, to podchodzę do pani/pana i pytam:
                    czy są dżinsy/innse spodnie/bluzka/sweter/gajerek czy co bądź w moim rozmiarze
                    (albo czy tn ciuch, co tu wisi jest w moim rozmiarze), w określonym kolorze i
                    to sprzedawca mi mówi czy jest i podaje wybrane modele do przymiarki. A w
                    lumpeksie to musze sama sobie szukać.
                    czyli generalnie cenię lumpeksy, ale z nich nie korzystam. Za to lubię bazary
                    • rzaba10 Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 14:59
                      no a ja tutaj to bez lumpa nie dalabym finansowo rady,dzieci dobrze karmie to
                      mi za szybko rosna,maz to moze bardziej na boki sie rozlazi.Ale tutaj jest
                      kulturka,ladnie pachnie,wyprane,wyprasowane jak nie pasi mozna oddac.a
                      najfajniejsze sa duperele tj wazoniki,miseczki,oooa ramki do zdjec to juz bomba
                      szkoda,ze malo fotoegeniczna jestem bo bym cala chate swoimi zdjeciami,w tych
                      ramkach( indianskie wzorki mam na scianach zamiast tapety,takie walkiem robione
                      fujj)
                      • to-wlasnie-ja Re: Idę dziś uprawiać szoping. 30.11.06, 15:31
                        Karmilla- mam to samo :))) Nie umiem i nie moge wytrzymac tego zapachu. Nawet kilka razy weszlam, ale po minucie wyszlam. No nawet nie wiedzialam jak mam szukac. Wierze, ze mozna upolowac cos fajnego i naprawde podziwiam kobiety, ktore to potrafia. Moze gdybym miala jakas kolezanke , ktora to umie, to bym sie przelamala i nauczyla ?
                        • askazbielan Re: Idę dziś uprawiać szoping. 01.12.06, 20:38
                          a ja uwielbiam lumpeksy!
                          Kupuję tam większość ciuchów, są przez to oryginalne i za grosze. Mimo, że
                          zarabiam nieźle, nie znoszę ubraniowych zakupów - kocham za to kupować torby,
                          paski i różne takie dodatki...O butach nie wspominam, bo to temat drażliwy -
                          patrz post: "buty kupiłam rozmiar 35" i "nie mogę kupić butów". Ostatnio
                          zaczęłam zaopatrywać w ciuszki koleżanki takie bardziej puchate (czyli od
                          rozmiaru 44 w górę) i są zachwycone. Doszłam ostatnio do wniosku, że ciuchy to
                          super biznes. uffffff

wychodze
                          • kathi_joe Re: Idę dziś uprawiać szoping. 02.12.06, 14:51
                            u mnie szopping bedzie jak schunde jeszcze 3,5 kg!!
                            • ciociapolcia Re: Idę dziś uprawiać szoping. 02.12.06, 15:09
                              Ja tez nie lubie tego zapachu.
                              Natomiast czasem jak jestem na dzialce, to zagladam do 3 lumpeksow w takim
                              malym miasteczku. Kupilam sobie faje spodnie, rybaczki-bojowki i bluzke, a
                              dziecku cala mase koszulek i spodni dresowych do wydarcia na dzialce. :)
                              Aha i fantastyczne dwa haftowane obrusy. :)
                              A w Warszawie nie lubie chodzic po lumpeksach, bo jest "drogo".
                              • rzaba10 Re: Idę dziś uprawiać szoping. 04.12.06, 20:42
                                Pumka a Ciebie na tych zebrach wcielo,przymarzlas na murku koscielnym czy jak?A
                                moze ty chora bidula?Daj znak jaki,ze ok jest,co?
                                • ciociapolcia Re: Idę dziś uprawiać szoping. 04.12.06, 20:50
                                  Wlasnie. Bo zaraz paniki nasieje, o! :)
                                  • zlota-puma Re: Idę dziś uprawiać szoping. 04.12.06, 21:00
                                    Jestem :)
                                    Musiałam popracować trochę.
                                    Poza tym opadło ze mnie złotko- pazłotko, Kochane moje dziewoje :(
                                    • rzaba10 Re: Idę dziś uprawiać szoping. 04.12.06, 21:08
                                      Nawpieprzaj sie czekoladek takich w zlotych pazlotkach,wyturlaj sie w miodzie i
                                      znow zablyszczysz!Nie pracuj tyle bo od zarobionych pieniedzy w glowie sie moze
                                      przewrocic.
                                      • zlota-puma Re: Idę dziś uprawiać szoping. 04.12.06, 21:14
                                        Rzaba, żeby mi się przewróciło w głowie od kasy, to musiałabym się na śmierć
                                        zaharować. Odrobić straty muszę, znaczy odbić od dna dna...
                                        Qurwa, szopping teraz by mi sie przydał na wzmocnienie endorfin, z czekoladkami
                                        jest tak, że za bardzo w tyłek włażą ;)
                                        • rzaba10 Re: Idę dziś uprawiać szoping. 04.12.06, 21:27
                                          A tam zaraz na smierc,a tam zaraz od dna.Dobrze jest miec grunt pod nogami bo
                                          mozna leb nad powierzchnia utrzymac.A na smierc to mozna zapomniec rachunek w
                                          terminie zaplacic!Ot co!Ale z tym szoppingiem to dobry pomysl,mozna
                                          rownoczesnie zrec czekoladki i lazic po schodach,ale uwaga,po tych nieruchomych!
                                          Ja ostatnio zabralam rodzine do Harrod'sa i powiedzialam,ze nowa zabawe
                                          wymyslilam,"wiecznie niezadowolony klient",ale jak zapytalam pana w dziale
                                          sprzet domowy,czy posiada zamrazalke w ktorej mozna umiescic dzieci na czas
                                          sobotniej zabawy i bez szwanku odmrozic w niedziele rano rodzina moja
                                          rozproszyla sie w tlumie i chyba dlatego nic nie kupilam,nawet siateczki na
                                          pamiatke nie mam,lobuzy!
                                          • zlota-puma Re: Idę dziś uprawiać szoping. 04.12.06, 21:38
                                            Zamrażarka mnie rozłożyła :D

Osobiście myślę o hibernbacji siebie, na czas, aż się samo co nieco ułoży ...
                                            • ciociapolcia Re: Idę dziś uprawiać szoping. 04.12.06, 21:46
                                              Dobrze, ze jestes! :)
                                              Mnie tez taka zamrazarka by sie przydala i dla dziecia i dla siebie...
                                              Mam ochote zapasc w sen zimowy.
                                              • rzaba10 Re: Idę dziś uprawiać szoping. 04.12.06, 21:50
                                                Ale nore przed tym snem trzeba znalezc i zapasy zrobic a do dupy taka robota
                                                sadlo sie tylko zbiera,za leniwa jestem !
                                            • rzaba10 Re: Idę dziś uprawiać szoping. 04.12.06, 21:48
                                              Obudzisz sie a wtedy sie okaze,ze chlopow juz nie ma ,wymarli..
                                              • azaheca Re: Idę dziś uprawiać szoping. 04.12.06, 22:45
                                                no coś Ty,Albercik i Max znów wyszli bez szwanku (z radochą oglądałam właśnie
                                                kolejny raz),świat bez nich byłby bezbarwny ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka