tojann 07.02.06, 19:17 Witam. Pare lat temu pozostalam na terenie USA o kilkanascie dni dluzej niz wazna byla moja wiza turystyczna. Dodam ze wtedy bylam w zwiazku malzenskim z tamtejszym obywatelem. Mam pytanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: - Re: Pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:43 a to zalezy czy byla zlozona petycja emigracyjna na Ciebie po slubie z obywatelem? Odpowiedz Link Zgłoś
tojann Re: Pytanie... 07.02.06, 19:49 Wiem ze byl rozpoczety proces starania sie o green card. Mialam tez advanced parole. Ale nie wiem nic o 'petycji emigracyjnej'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:58 chodzi mi o staranie sie o GC(jako proces emigracyjny). Odpowiedz Link Zgłoś
jj19 Odpowiedz. 07.02.06, 20:16 Lekko podmeczony jestem wiec dzisiaj odpowiem tylko powaznie :). Dostaniesz wize. Nie ma powodu dla ktorego mialabys nie dostac. Najlepszym sposobem aby sie o tym przekonac jest zlozenie wniosku wizowego. W przypadku ewentualnego pytania wyjasniajacego w konsulacie powiesz to co napisalas na forum. Powodzenia, jj. Odpowiedz Link Zgłoś
tojann Re: Odpowiedz. 07.02.06, 23:51 dziekuje, jednak bardziej zastanawialam sie czy urzednik na lotnisku w NY nie bedzie robil problemu Odpowiedz Link Zgłoś
jj19 Zastanawianie sie :). 08.02.06, 02:26 tojann napisała: "... jednak bardziej zastanawialam sie..." Zalozmy, ze bedzie i ktos Tobie to zasugeruje na forum. Nie bedziesz wiec sie ubiegala sie o wize? Dam Tobie wiec druga opinie. Nie bedzie prawie na pewno. Po otrzymaniu wizy przylecisz do Stanow bez klopotow. Kolejne powatpiewajace pytania zadaj juz po zlozeniu wniosku wizowego. Ok? Jezeli chcesz to moge Ciebie wirtualnie potrzymac zapewniajaco za reke podczas wizyty w konsulacie. Odrobine optymizmu i asertywnosci zycze, przydadza sie w Stanach :), Pozdroofka, jj. Odpowiedz Link Zgłoś
tojann Re: Zastanawianie sie :). 08.02.06, 18:37 Jesli ktos napisalby na forum ze bedzie, to pewnie i tak zlozylabym wniosek. Do konsulatu wybiore sie jak tylko cos sobie zorganizuje tam. A takiego wsparcia bede baardzo potrzebowac, na jaki adres wtedy pisac ? Optymizmu mam w nadmiarze, nad asertywnoscia za to musze sporo popracowac. Tez pozdrafiam :). tj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waski Re: Zastanawianie sie :). IP: *.dol.gov 08.02.06, 20:15 Jak zostalas tylko kilka dni po wizie to nie ma problemu. Tutaj jest tak ze jezeli zostalas w stanach po skonczonej wizie nie wiecej niz 60 dni to nie ma zadnego problemu. A maz powinien zlozyc na Ciebie wniosek o wize malzenska czyli wypelnic forme I- 130. To moze zajac od 3 miesiecy do roku. Waski Odpowiedz Link Zgłoś
polon.a Czytanie (ze zrozumieniem). 08.02.06, 20:22 Gość portalu: Waski napisał(a): "A maz powinien..." Nie czytasz uwaznie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waski Re: Czytanie (ze zrozumieniem). IP: *.dol.gov 08.02.06, 21:11 Nie rozumie. Jak ona chce sie starac o wize emigracyjna to maz musi wyslac wniosek o to nie ona. Odpowiedz Link Zgłoś
polon.a Re: Czytanie (ze zrozumieniem). 08.02.06, 22:38 Gość portalu: Waski napisał(a): " Nie rozumie(m)." Sprobuje jeszcze jasniej. Ona NIE MA meza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waski Re: Czytanie (ze zrozumieniem). IP: *.hsd1.md.comcast.net 09.02.06, 03:02 >Dodam ze wtedy bylam w zwiazku malzenskim z tamtejszym obywatelem. To teraz juz nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
polon.a Jeszcze jasniej. 09.02.06, 03:29 Gość portalu: Waski napisał(a): "...wtedy bylam..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Zastanawianie sie :). IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 08.02.06, 23:33 Nikt ci nie pomoze. To czy nie bedzie jakis balwan robil ci problemow na lotnisku zalezy tylko od twojego szczescia i jego humoru. moja corka /jestem obywatelka USA/ pare lat temu miala problemy przy wjezdzie do Stanow pomimo, ze nigdy nie przeterminowala pobytu poprzednio. Miala pecha i taki sukinsyn doprowadzil ja do ogromnych nerwow i mnie . W koncu ja wpuscil dajac wize na trzy miesiace. My zas bylysmy chore z nerwow i bezsilnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - wazne ..byla GC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=36338211&wv.x=1&a=36396996 Odpowiedz Link Zgłoś